Hvordan bygge et profesjonelt responsivt nettsted?

build-profesjonell-responsive-nettsted


Et nettsted er bare et enkelt domene som består av websider, men det er likevel avgjørende for enhver bedrift å etablere seg. Å ha en online tilstedeværelse åpner for nye muligheter og fordeler som ellers ikke ville være tilgjengelige. Et nettsted kan spille en nøkkelrolle i markedsføringsstrategiene og kan gi virksomheten din mye mer trekkraft og eksponering.

En webside eller en sosial mediekonto kan nås døgnet rundt (24/7/365) av hvem som helst. Folk trenger ikke å gå inn i en butikk eller til og med ringe, så å ha et nettsted sikrer at de kan ta den mest praktiske ruten mot deg.

Å ha en tilstedeværelse på nettet gir deg også troverdigheten til informasjonen du gir. Potensielle kunder vil ha en mye enklere tid på å stole på deg. Det driver også salget ditt fordi du også kan selge produktene og tjenestene dine på nettet. Noen ganger, jo bedre det ser ut, desto mer troverdig ser du ut for brukerne dine.

Nettdesign har endret seg mye i løpet av årene etter hvert som mobile enheter traff markedet. Faktisk er rundt 40% av aktiviteten på nettet drevet av mobile enheter. Så det er viktig å ha nettstedet ditt optimalisert for dem for å sikre den beste opplevelsen for brukerne dine.

Nettsteder som er optimalisert for både PC-er og mobile enheter, kalles responsive nettsteder. De har muligheten til å endre layout og omorganisere alle elementene på et nettsted hvis skjermstørrelse eller vindusstørrelse på PCen endres. Takket være responsive nettdesign kan du ha et enkelt nettsted som ser fantastisk ut uansett hva slags enhet folk bruker for å få tilgang til det.

I dag skal vi fortelle deg om og på outs for responsiv webdesign. Hvorfor det er viktig for nettstedet ditt å være lydhør, og hvilke teknologier du kan implementere for å lage den.

Hva er responsive nettsteder og hvorfor er det viktig?

Responsiv webdesign gjør det mulig for et stasjonært nettsted å svare på brukerens oppførsel, med tanke på enheten og nettleseren de bruker for å se nettstedet ditt. Det er en praksis som implementerer fleksible oppsett, rutenett og bilder sammen med en ressurssterk bruk av CSS.

Ved å bruke responsiv webdesign, er vi ikke tvunget til å opprette et nytt nettsted for hver gruppe brukere. Den implementerer væskeoppsett, skript og mediesøk som enkelt endrer utseendet og utformingen av et nettsted.

Når du har satt opp et fullt responsivt nettsted, kan brukerne se det på sin PC, laptop, iPad og nettbrett og på et bredt spekter av andre enheter, for eksempel telefoner. Så i utgangspunktet vil et responsivt nettsted automatisk svare på brukerens teknologiske preferanser. Et nettsted som dette vil automatisk bytte til riktig oppløsning, skriftstørrelse og imøtekomme for enhetens skriptingsevner. Så uansett hva slags enhet denne nettsiden blir sett på fra, vil den se fantastisk ut eller i det minste slik skaperen vil ha den.

Det sentrale konseptet er å ha alt justerbart etter spesifikke behov.

Justerbar skjermoppløsning er et av de viktigste aspektene ved denne teknologien, fordi den sikrer at nettstedet endres i henhold til enheten den blir sett på. Dette er spesielt viktig, ettersom en ny enhet med en ny skjermstørrelse kommer ut nesten hver dag. Disse avanserte enhetene og smarttelefonene har til og med landskapsvisningsalternativet, noe som vil kreve en helt annen sideoppsett i seg selv. Det er disse situasjonene der vi må ha designene våre så fleksible som mulig, men å gjøre det ville bety at vi må optimalisere for hundrevis av forskjellige skjermstørrelser. Det er bare for mye, men vi må håndtere situasjonen deretter.

Løsningen gjør at hver bit av nettstedet er fleksibel. Hvert bilde, tekst, knapp og hvert element på nettstedet kan justeres automatisk. Dette gjør det mulig for enheter å endre fra portrettvisning til landskap, og nettstedet vil fremdeles se slik det var ment.

Slik bygger du et responsivt nettsted

Responsiv webdesign har blitt en grunnleggende nødvendighet for de fleste websider, på grunn av det stadig økende antallet smarttelefoner som brukes. Gjennom årene har de fleste webutviklingsteknologier implementert responsiv webdesign, og nå har vi noen ganske sofistikerte alternativer for å lage et slikt nettsted for oss selv.

Vi kan enten kode en responsiv webside selv med HTML og CSS eller opprette en med en CMS-plattform eller en nettstedbygger-app. Uansett ferdighetsnivå; har du en måte å lage et profesjonelt og responsivt nettsted.

Bruke HTML og CSS for å lage et responsivt nettsted

Dette er en veldig grunnleggende forklaring på hvordan responsiv webdesign fungerer med bruk av HTML og CSS-kode. CSS3 tilbyr bruk av mediesøk som også er en rett frem måte å lage responsive webdesign på, men det faller utenfor rammen for denne artikkelen. Her ser du bare det grunnleggende konseptet med å bruke HTML og CSS for å lage et responsivt nettsted.

La oss si at det kommer til å ha et klassisk nettstedoppsett med en topptekst, kropp, sidefelt og bunntekst. Vi oppretter disse seksjonene med divs og gir dem et navn som Legg til bilder og tekst på nettstedet ditt. Du kan henvise til disse i CSS-filene dine. Nettstedet ditt må lage forskjellige CSS-filer som er optimalisert for forskjellige skjermstørrelser. Så å bruke filer som desktop.css, tablet.css, mobile.css er eller lage filer i henhold til skjermstørrelser er en måte å gjøre det på.

Du må bruke en kodelinje for å oppdage hvilken type enhet som for øyeblikket besøker hjemmesiden din, og for å vite størrelsen på skjermen.

Sett opp bredden, høyden, marginene osv. I CSS-filene dine i henhold til skjermstørrelsen du jobber med. Du kan også angi disse attributtene for bilder, og det fungerer best hvis du definerer bredden og høyden i prosent.

Når du vet hvor stort du vil at et bilde eller et element skal være, kan du beregne hvor mange prosentandel du må tilskrive bredden eller høyden. Hvis for eksempel størrelsen på siden din er 840px og du vil at det valgte bildet skal være 250px, og deretter dele 250 med 840 og multiplisere resultatet med 100. Du får 29,76, som betyr at du må bruke 29,76% til bildet ditt.

Det faktiske resultatet her er 29.76190476190476, jeg har avrundet verdien for lesbarhetens skyld, men du skal ikke gjøre det når du koder nettstedet ditt. Datamaskiner viser ting så nøyaktig som du ber dem gjøre.

Du kan også bruke en responsiv rutenettvisning, som er lett å forstå og administrere. Se veiledningen w3schools tilbyr å forstå hvordan det fungerer.

Bruke et CMS for å lage et responsivt nettsted

En CMS (content management platform) lar deg oppdatere og administrere nettstedets innhold. Uansett hva slags nettsted du kjører, har du det bedre å bruke et CMS for å holde innholdet oppdatert. Det kjøres på baksiden av nettstedet, og du kan administrere innholdet og den visuelle utformingen av nettstedet ditt.

De fleste CMS-plattformer (i det minste de mest populære) gir brukerne muligheten til å lage unike og profesjonelle nettsteder med forskjellige temaer og plugins. Når de ser på dem fra et designperspektiv, tilbyr de store muligheter for responsiv webdesign. De fleste temaene de bruker er fullt responsive rett utenfor boksen.

Nedenfor gir vi de tre beste CMS-plattformene som kan brukes til å lage responsive nettsteder:

WordPress

wordpressWordPress startet som en enkel bloggplattform, men har blitt utvidet, noe som gjør det mulig for brukerne å opprette omtrent alle slags nettsteder de satte sinnet til. Den kjører rundt 20% av nettsteder på Internett og har tusenvis av fullt responsive temaer. Uansett hva slags nettsted du måtte tenke på å bygge, så finner du et profesjonelt tema eller en mal som du kan bruke for å få den til å bli til liv.

Joomla

joomlaJoomla ble laget for brukere som har litt webutviklererfaring. Det er en open source CMS som fungerer best med e-handelsnettsteder. Den har mange responsive temaer og maler du kan laste ned og integrere. Det er veldig enkelt å lage et unikt og profesjonelt responsivt nettsted med det.

Durpal

drupalDurpal er et innholdsstyringssystem som fungerer best under utviklerens hånd. Den er svært tilpassbar og kan brukes til å administrere tusenvis av sider. Store bedrifter bruker det for sin pålitelighet og sikkerhet. Til og med Det hvite hus har sin hjemmeside opprettet med Durpal.

Du kan velge mellom mer enn 25 000 tilleggsprogrammer og mange temaer for å konfigurere nettstedet ditt akkurat slik du vil ha det. Durpal er veldig fleksibel og kan lage en enkel blogg eller interaktive nettsteder for bedrifter.

Bruke nettstedbyggere for å bygge responsive nettsteder

Et stort skifte skjedde i hvordan nettsteder opprettes, takket være de mange nye tidsverktøyene for webdesign som blir utgitt. Takket være disse designverktøyene trenger ikke webdesignere å kjenne til koding for å lage vakre nettsteder. Hvert nettsted er opprettet i henhold til de nyeste standardene og er kompatibelt med flere plattformer.

Moderne nettstedbyggere lar designere lage rene W3C-kompatible koder ved å bruke dra og slipp-funksjoner. Det er enkelt å lage et responsivt nettsted for alle skjermstørrelser og plattformer. Jeg viser deg tre av de mest funksjonsrike og avanserte verktøyene for webdesign som du kan bruke til å lage komplekse og fantastiske responsive webdesign.

Wix

Wix.com er en ledende skybasert plattform for bygging av nettsteder som gjør det enkelt for alle å lage fantastiske, profesjonelle og brukbare nettsteder. Brukere kan velge mellom et stort sett med maler og tilpasse dem etter behov.

Wix er en av de mest populære og veletablerte plattformene for bygging av nettsteder, og har over 90 millioner brukere over hele verden.

Wix er nybegynnervennlig, noe som gjør det mulig for ikke-tekniske brukere å lage sine egne nettsteder uten behov for å lære noe programmeringsspråk eller webdesign. Med sin dra og slipp nettstedsbygger kan alle sette opp en annen type nettsted: enkel virksomhetsnettsted, blogg, nettbutikk, fotografiportefølje, online CV, event eller annet.

Weebly

Weebly er en brukervennlig dra og slipp nettstedbygger, som kontinuerlig forbedres og støtter CSS / HTML-redigering også. Det er ideelt for enkeltpersoner og småbedrifter å designe sin egen webside uten behov for å bruke kode eller ha ferdigheter til å utforme web. I neste del av denne Weebly-gjennomgangen vil jeg vise deg fordeler og ulemper ved å bruke denne nettstedsbyggeren. Vil gi deg noen tips om hvordan du starter nettstedet ditt raskt og hvilken plan du skal velge.

DudaMobile

DudaMobile.com er en ledende byggherre av DIY-nettsteder som fokuserer på å hjelpe enkeltpersoner og fagpersoner med å bygge innfødte responsive nettsteder og bare nettsteder. Dette nettstedbyggerverktøyet lar deg også lage et ultra-personalisert nettsted som endres basert på utløsere som tid på døgnet, type enhet og plassering.

Konklusjon

Det er lagt mye tanke og arbeid i å lage responsiv webdesign, og det har nådd et punkt der nesten alle nye nettsteder til en viss grad integrerer det. Det er en nøkkelkomponent i enhver webdesign ettersom flere og flere mobile enheter brukes.

Selv de brukerne som ikke har kodingskunnskap, kan bruke den, takket være CMS-plattformer og forskjellige verktøy for webdesign.

Jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å pakke hodet rundt responsiv webdesign og hvordan du kan bruke den!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map