Hvordan finne kvaliteten til en webhotellleverandør

Finn leverandør av webhotellkvalitet


Det første trinnet for å finne en skikkelig webhotellstjeneste og et domenenavnsregister for nettstedet ditt er å gjøre undersøkelser på Internett slik at du vil begynne å spørre venner og lese andre online anmeldelser om flere vertselskaper og deres tjenester, etter at du vil gå til hosting selskaper nettsted og se etter ytterligere detaljer som pris, ressurser, support og så videre.

Det er minst 5 måter å finne ut om kvaliteten til en spesifikk webhotell / bedrift er god nok for ditt online prosjekt:

Originalitet – Hvilken forretningsmodell de bruker?

Vanligvis trenger en virksomhet for å lykkes å være original så mye som mulig og tilby kreative og geniale tjenester eller produkter presentert på en annen måte og ikke identiske som andre konkurrenter. Den samme saken bør være tilgjengelig for webhotellfirmaer, men noen av dem har ikke det t respekterer den første regelen, og de kopierer hele konkurrentenes nettsted, men også hele infrastrukturen, prisene og servicepakkene deres til og med å prøve å svindle klienter og stjele kortinformasjon og personlig informasjon..

Hvis du ser et webhotellfirma som har en original webside med usett design, med vakre farger, spesielle animasjoner, fantastiske menyer, widgets, bannere og interessante sidefelt, ikoner og tekst, fant du et fint webhotellfirma som beviser hvor profesjonelt det er er.

Originalitet er det første trinnet fordi det viser om teamet bak vertsfirmaet virkelig vet å gjøre det det skal vite, i tillegg hvis du ser etter nettutviklere for å opprette nettstedet ditt i tillegg til å være vertskap for det og legge til et domenenavn, skal nettstedet deres virkelig være profesjonell og unik.

Hvorfor du vil bruke et webserviceselskap som ikke har egne ideer, og som mangler originalitet?

Er støtten nyttig?

Du har allerede valgt et hyggelig selskap som har et originalt nettsted, men du bør kontakte supportteamet deres angående tilleggsinformasjon og til og med lage bestillingen, bare for å teste hvordan personen bak datamaskinen reagerer på spørsmålene dine og hvilken type person er han.

Det ideelle supportteamet bør svare på billetten din, e-postmeldingen eller en annen type forespørsel nesten øyeblikkelig og gi deg full respons uten å la viktig eller ikke så viktig informasjon mangle, og selvfølgelig skal de være veldig høflige og kanskje tilby andre kommunikasjonskanaler mellom du og dem liker Skype eller telefon.

Noen ganger kan problemene dine være en virkelig smerte i rumpa, men likevel bør støtten gjøre jobben sin fordi de blir betalt og du også har betalt for produktene eller tjenestene. I dette tilfellet, hvis du ser et medlem av støtteteamet som sliter med problemet ditt, bør du prøve å Google problemet og kanskje foreslå ham løsningene du har funnet på internett, eller du kan foreslå ham å sende problemet til sjefen hans som visstnok er bedre kvalifisert til å løse det.

Hvis støtten din ikke ser ut til å svare på problemene dine raskt nok, eller den ikke engang er online eller den ikke svarer i det hele tatt, valgte du feil selskap, og du bør søke i et annet, spesielt hvis de ikke er høflige og ikke finne svar på spørsmålene dine eller løsningene på dine problemer.

Pris, fornyelseskost, skjulte avgifter

Et av de viktigste motivene for å velge en god webvertstjeneste / selskap er prisen som noen ganger til og med er den viktigste grunnen. Folk velger nettfirmaer med dårlig supportteam og uten originalitet bare fordi de er billige, men de skjønner ikke at deres egen virksomhet vil være på samme måte: billig, uten originalitet og med dårlig støtte. Altså, uten kvalitet.

Det meste av tiden, hvis prisen er for lav, bør du se at noe er rart, og du bør enten undersøke mer for å finne ut årsaken til prisen, enten unngå den fordi du virkelig ikke trenger den.

Du må finne den rette blandingen mellom alle de fem elementene som definerer kvalitet, så du bør i det minste se etter et webhotellfirma som har en gjennomsnittspris, en gjennomsnittlig originalitet, og profesjonalitet, et gjennomsnittlig supportteam, gjør et gjennomsnittlig vedlikehold over tjenestene deres og har en gjennomsnittlig kvalitet. Det er ikke en god ide å la en av dem være lavere enn gjennomsnittet, og den andre være høyere, bør du holde deg på samme nivå for alle fem elementene.

Opprettholder de regelmessig sine servere?

Etter at du har satt budsjettet og funnet et selskap med et skikkelig og profesjonelt supportteam og originalitet, bør du se hvor ofte det valgte selskapet utfører vedlikeholdsoperasjoner og om de oppgraderer serverne og tjenestene sine.

Du må passe på fordi noen av selskapene bruker “Vedlikehold” -grunnen hver gang det er problemer, så teknisk sett er ressursene ikke for gode nok. I dette tilfellet tilbyr noen av dem flere gratisfunksjoner, noe som betyr at de vil at du skal glemme problemene de nettopp hadde, men selv om du godtar disse gratisfunksjonene kan du ha problemer med dem på grunn av tekniske problemer, og da vil nettstedet ditt være offline, noe som gjør at du mister kunder, inntekter, besøkende og så videre.

Hva med ytelse & oppetid?

Det siste elementet er kvaliteten på tjenestene, så du bør passe på pingen, lag, og oppetid, men du bør også vite at originalitet sammen med support, pris og vedlikehold blandet vil gi deg kvalitet. Det virkelige spørsmålet er hvilken type kvalitet? En god eller dårlig? For dette må du følge tipsene og triksene ovenfor, og du må virkelig undersøke og til slutt en sluttrapport om alle webhotellfirmaer med deres priser, kvalitet, support og andre viktige elementer. Du kan til og med lage en tabell i Excel eller annen lignende programvare og for å sammenligne hvert selskap og for å markere de viktige tingene du fant for hver enkelt ved å enten fete eller endre skriftfargen til rød, for eksempel. Det er også en god praksis å ikke velge et webhotell som bare følger en enkelt anmeldelse eller råd, du vil riktig nok velge klokere hvis du har hørt og lest flere anmeldelser og forskjellige anbefalinger.

Ikke glem ting relatert sunn fornuft som sanne priser, høflig og sosial kommunikasjon, og en god løsning for alle slags mulige problemer med webhotellfirmaet er å registrere alt de sier, enten ved å kopiere e-post, chat-meldinger, Skype og Yahoo meldinger og billetter i et dokument eller til og med for å ta opp Skype og telefonsamtaler. Du bør også lagre fakturaer, kontrakter og andre dokumenter du har laget.

Til slutt, hvis du virkelig har store problemer med det valgte selskapet, bør du gå til myndighetene og prøve å finne den best egnede løsningen for deg.

Selskap
Kampanjepris

1pålitelig kvalitet cpanel hosting$ 2,75 / mo
2budsjett hosting av kvalitet$ 1,99 / mo
3leverandør av hosting av høy kvalitet$ 2,99 / mo
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map