Hvordan finne ut om et nettsted kjører på WordPress?

find-nettside-kjører-wordpress


WordPress er et av de mest brukte Content Management Systemene på Internett. Over 30% av alle nettsteder drives av det; Dette betyr at mer enn 60 millioner mennesker valgte denne programvaren over tid.

Du kan finne ut om et nettsted kjører eller WordPress, og du kan ha flere grunner til det. Hvis du vet at en av konkurrentene dine valgte dette CMS, kan du være sikker på at WordPress også vil være bra for en lignende virksomhet. Eller hvis du finner en teknisk løsning på en fremmed hjemmeside, er det mye lettere å kopiere den når du vet at den er WordPress-drevet.

Men hvordan kan du finne ut om et nettsted kjører på WordPress? Vi vil dekke få veldig enkle og mer avanserte verktøy i dette dokumentet, så bare fortsett å lese!

Den 1 andre metoden

Den enkleste måten å finne ut om et nettsted er WP-drevet er å rulle ned til bunnen og sjekke bunntekstområdet. I mange tilfeller ser du der en “Proudly powered by WordPress” eller en “Powered by WordPress” etikett som betyr et WordPress-nettsted.

nettside-drevet-by-wordpress

Dette krever bare et sekund, så det er verdt å starte med det. Hvis du ikke ser etiketten der, flytter du til neste trinn.

Prøver de kjente filene

Alle WordPress-nettsteder er bygd opp ved å bruke de samme filene, de fleste av dem er skjult for deg, og du kan ikke nå dem på grunn av serversikkerhetsmålinger. Men standard WordPress påloggingsside er en ekte fil, wp-login.php, og den brukes til å logge på brukerne.

Den enkleste måten å nå påloggingssiden er å åpne nettleseren og skriv inn filnavnet etter nettadressen. For eksempel: SampleSite.url / wp-login.php eller bare SampleSite.url / wp-admin. Begge deler betyr det samme, og hvis koblingene fungerer, har du funnet et WordPress-nettsted.

Dette trikset er kjent på Internett også, så eiere av spamrobot bruker ofte den samme metoden for å hacke WordPress-nettstedene. For å unngå dem, kan nettstedseierne flytte påloggingssiden til et hemmelig sted, og det ovennevnte trikset fungerer ikke.

Så du kan prøve ytterligere 2 sider i nettleserens adresselinje, de er licens.txt og readme.html. Når du installerer en ny WP-forekomst, blir disse filene også installert i rotmappen slik at du kan nå dem. Prøv igjen SampleSite.url / License.txt eller SampleSite.url / readme.html og se hva som skjer. Den første filen viser lisensen til programvaren, mens den andre er en “Hva er nytt” -side. Hvis du finner noen av dem, er det et WP-nettsted.

Vise sidekildekoden

WordPress-site-kjeldekoden

Du kan alltid sjekke nettstedets HTML-kode, som aldri kan skjules; i noen tilfeller er den imidlertid dekodet. Men 99,99% av nettstedseierne bruker ikke koding, så du trenger bare å klikke på nettstedet og velge Vis kilde eller Vis sidekilde.

Det åpnes på en ny fane, og du vil se mange HTML-koder, lenker og andre nettstedselementer der. Et standard metaelement brukt av WP ser slik ut:

Versjonsnummeret kan variere, så vi anbefaler at du bare kopierer over den første delen av koden, slik:

og søk etter den i HTML-koden. Hvis du finner den, er det igjen et WP-nettsted.

Ofte fjerner eiere av profesjonelle nettsteder denne kodelinjen, så bør du observere koden og finne WordPress-relaterte tegn. Få eksempler:

Denne kodestykket viser at Yoast SEO-plugin er installert, så vi fant WordPress:

Her er en annen kodestykke, denne gangen et bilde. Det viser tydelig at nettstedet bruker WordPress og også SitePress Flerspråklig CMS-plugin:

Vi kunne fortsette prøvene til uendelig, men nå vet du at det ikke er så vanskelig å finne et tegn på WP.

Bruke nettlesertillegg

Nettlesere er et flott verktøy for å vise nettsteder, men de vet mye mer! Bokstavelig talt er det ingen grense for å bruke nettleseren til noen spesiell oppgave; du trenger bare et tillegg til det.

Det er mange tillegg som kan hjelpe deg med å identifisere om et nettsted kjører på WordPress. BuiltWith Technology Profiler er et flott verktøy for Chrome for å få informasjon om et besøkt nettsted. Bare legg til det og åpne et hvilket som helst nettsted for å finne tegnene til WordPress. Det er tilgjengelig her.

Slike tillegg har ofte avanserte eiendeler, for eksempel å finne de brukte JavaScript-elementene, vise serverdetaljer og oppdage de vanligste CMS-typene som kan gjøres med dem.

Wappalyzer er et annet nyttig verktøy for Chrome, men hvis du bruker Mozilla Firefox så kan du også prøve BuiltWith-tillegget.

Inspektør nettsteder

Selvfølgelig er det nettsteder som tilbyr den samme løsningen for deg; mest sannsynlig er de 2 beste isitwp og BuiltWith.

I isitwp bør du oppgi nettadressen og trykke på Analyser nettstedknappen. Etter noen sekunder vil du se om nettstedet bruker WP og mange flere ting. Du kan få informasjon om nettstedets WHOIS-post- og lagringsleverandør, det aktive temaet og de viktigste WordPress-temaene. Hvis noen av dem er tilgjengelige på markedet, vil du få en lenke for å laste dem ned.

BuiltWith-nettstedet bruker også en søkefelt hvor du trenger å oppgi nettadressen til nettstedet, teknologinavn eller nøkkelord og deretter trykke på Oppslag-knappen. Etter noen sekunder vil du også få detaljene, men i dette tilfellet vil du ha en mer detaljert oversikt over det valgte nettstedet. Dette er spesielt nyttig hvis du er en leverandør eller leter etter gode tips fra konkurrenten.

BuiltWith viser forskjellige seksjoner, inkludert Analytics og sporing, widgeter, språk, rammeverk, innholdsleveringsnettverk, mobil, lyd- / videomedier, innholdsstyringssystemer, JavaScript-biblioteker og funksjoner, e-postleverandører og SSL. Du kan raskt få en fullstendig oversikt over hele infrastrukturen, nettet og andre løsninger på et nettsted, noe som er en virkelig fantastisk ting.

Hvordan skjule at nettstedet ditt kjører på WordPress

Hvis du er nettstedseier og ønsker å skjule det faktum at nettstedet ditt kjører på WordPress, kan du gjøre forskjellige målinger. Mange av dem kan gjøres manuelt, men ikke sikre på at de er verdt innsatsen, siden det er mange måter å finne ut CMS-siden som vi dekket over.

skjul-my-wp-security-plugin

Den enkleste måten er å bruke en spesiell plugin for denne oppgaven; Hide My WP er tilgjengelig på Envato Market.

Det er en toppselgerplugin på markedet, og har over 25 000 salg så langt med 4,51 stjerner rangering, basert på over 1600 anmeldelser. Siden det ble opprettet i 2013, fikk pluginen mange oppdateringer og er fullt kompatibel med de nyeste WordPress-, BuddyPress- og WooCommerce-versjonene.

Hvorfor vi anbefaler denne plugin til deg:

 • det koster bare $ 29, så det er billigere enn noen få timers arbeid
 • utvidet støtte kan kjøpes i et år, for bare $ 9
 • den blir kontinuerlig oppdatert, og den er bestselgeren av en Elite-forfatter av Envato Market
 • den har super detaljert dokumentasjon og videoopplæringer

Hide My WP er mer enn et verktøy for å skjule WP-kjernen bak nettstedet ditt; det er også en sterk sikkerhetsløsning. Etter installasjonen vil du være beskyttet mot hacks og angrep, inkludert SQL-injeksjoner og brutal kraft, pluss at du får en logg med angriperes brukernavn, IP-adresse, dato og andre detaljer.

Den skjuler WordPress-maler og plugins-navn, WP-påloggingen, skjuler eller gir nytt navn til wp-admin-grensesnittet og endrer de velkjente permalinkene til forfattere, feeds og andre. Hide My WP er også i stand til å fjerne eller erstatte strengene i kildekoden til nettstedet ditt, så ingen vil finne WordPress-relaterte tegn i nettstedskoden..

Her er noen eksempler der du kan se hvor fordelaktig denne pluginen er:

Gjemmer wp-login.php:

 • original URL: yoursite.com/wp-login.php
 • endret URL: yoursite.com/wp-login.php?hide_my_wp=101010,

Endre URL for WordPress-backend:

 • original URL: yoursite.com/wp-admin
 • endret URL: yoursite.com/special-admin

Endre temakatalogen:

 • original URL: yoursite.com/wp-content/themes/twentyeightteen/style.css
 • endret URL: yoursite.com/skin/mycss.css

I dette tilfellet ble ikke bare URL-adressen og stilnavnet endret, men Hide My WP fjernet temainformasjonen fra CS-filen, erstattet de opprinnelige WordPress-klassene og minifiserte koden. Alle endringene ble gjort bak taket, så du skulle ikke takle noen av disse oppgavene.

Endre plugin-katalogen og nekte tilgangen til filene for ikke autoriserte brukere:

 • original URL: yoursite.com/wp-content/plugins/seo-plugin/main.css
 • endret URL: yoursite.com/wp-content/8328fd7231/main.css

Endre URL til standard WordPress-mapper og filer til nye:

 • original URL for opplastningskatalog: yoursite.com/wp-content/uploads/
 • endret URL for opplastningskatalog: yoursite.com/myuploads/
 • original URL til AJAX: yoursite.com/ajax.php
 • endret URL til AJAX: yoursite.com/myajax.php

Endre eller deaktivere innmatinger:

 • original feed-URL: yoursite.com/feed
 • endret feed-URL: yoursite.com/feedsforpartners/main.xml

Skjul og deaktivere de ovennevnte WordPress-filer og arkiver:

 • html URL: yoursite.com/readme.html – ikke funnet (skjult)
 • txt URL: yoursite.com/license.txt – ikke funnet (skjult)
 • månedlig arkiv URL: yoursite.com/2018/10 – ikke funnet (skjult)
 • årlige arkiver URL: yoursite.com/2018 – ikke funnet (skjult)

Som du ser er det bokstavelig talt ingen grenser for hva du kan angi som alternativ URL. Bare bruk fantasiene dine, siden du ikke trenger å minne om de nye nettadressene, vil Hide My WP lagre dem og automatisk bruke dem når du viser nettstedet ditt.

Som vi allerede har nevnt, er det en ekstra tjeneste i denne pluginen. CSS- og kodestykkene kan minifiseres med dette verktøyet, slik at disse filene blir mindre og nettstedet ditt vises raskere. Standard e-post avsender kan også endres med Hide My WP.

Den komplette listen over plugin-funksjoner kan leses på markedsprofilen og regne med det faktum at Hide My WP kontinuerlig oppdateres i løpet av hver 3-6 måned. Det vil være nye funksjoner helt sikkert. Sjekk plugin-profilen her.

Konklusjon

Du har forskjellige slags verktøy for å undersøke om et nettsted drives av WordPress eller ikke. Hvis du foretrekker de praktiske metodene, er det verdt å bruke de dekkede nettstedene. Hvis du liker å se koden og liker å gjøre noe feltarbeid, kan du bruke kodeinspeksjon eller manuell utforsking av metoder. Uansett er det ikke flere hemmeligheter for deg når det gjelder å finne et WordPress-nettsted!

Hvis du vil bygge nettstedet ditt på WordPress og lete etter en pålitelig hostingleverandør, foreslår jeg at du sjekker artikkelen vår, hvor vi gjennomgår de beste WordPress-vertsfirmaene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map