Hvordan finne webhotell for ditt personlige nettsted eller blogg

beste webhotell for personlige hobby nettsteder eller blogg


Jeg husker at tilbake på dagene var webhotell-tjenesten veldig dyr, bare store selskaper og noen større bedrifter klarte å bygge og opprettholde et nettsted. Hver nettside ble bygget manuelt, helt fra bunnen av, og krever hundrevis av timer med koding, testing og feilsøking.

Heldigvis har hostingindustrien de siste ti årene endret seg og utviklet seg til et nivå, der alle har råd til å leie en hostingkonto og bygge et lite nettsted for bare noen få dollar i måneden. Noen selskaper er spesialiserte i en type hostingplan, mens andre tilbyr et bredt spekter av tjenester. De fleste hostingleverandører tilbyr all-inclusive planer som inkluderer alle de grunnleggende funksjonene som er nødvendige for å sette opp et enkelt nettsted, uten at det er nødvendig å bruke noe programmeringsspråk.

Hvis du er privatperson, som ønsker å kjøpe en hostingkonto for hobbynettstedet eller den personlige bloggen din, men ikke bruker programmering eller å lære å skrive kode, bør du fortsette å lese for å finne ut hvordan du velger en god personlig webhotell. I det følgende vil jeg vise deg hva de minimale kravene til et personlig nettsted er, og hva er de viktigste aspektene du må ta i betraktning når du velger et personlig webhotell.

Krav til å bygge et personlig nettsted

For det første trenger du et domenenavn som vil bli brukt av vennene dine for å få tilgang til nettstedet. Et domenenavn skal være enkelt og lett å huske, her kan du finne en komplett guide for hvordan du velger et godt domenenavn. For eksempel er google.com et domenenavn, som er bygd fra tre deler: navnet “google”, prikken “.” og utvidelsen “com”, har alle domener den samme strukturen, men hvert domene er unikt og kan registreres en gang i en viss periode. Hvis du vil finne ut mer om domener, kan du sjekke artikkelen jeg nevnte tidligere.

Å ha et domenenavn er ikke nok til å konfigurere en e-postadresse ennå, for dette trenger du en hosting-konto, som faktisk vil behandle e-postene du mottar eller sender ut. Hosting serveren er også stedet, hvor du vil lagre filer på nettstedet ditt, og hvor andre vil kunne få tilgang til disse filene når som helst i fremtiden.

Når du har registrert et domene, må du legge det til på hostingkontoen din og gjøre de nødvendige navneserverendringene til domenet for å synkronisere med verten. Dette kan høres komplisert ut, men det er faktisk veldig enkelt å konfigurere det, men hvis du vil hoppe over dette trinnet, kan du velge en hostingplan som tilbyr deg et gratis domene. I tillegg til å spare penger, tilordnes domenet automatisk hostingkontoen din og er klar til bruk.

Følgende webhotellfirmaer tilbyr gode personlige hostingplaner til en veldig rimelig pris inkludert et gratis domenenavn også:

# 1 BlueHost

starter på $ 3.95 per måned, inkluderer et gratis domenenavn og tillater hosting flere nettsteder.

se mer… “

# 2 iPage

starter på $ 2,25 per måned, inkluderer gratis domenenavn, tillater flere nettsteder og e-post hosting.

se mer… “

bruk wordpress for personlig webside eller blogg

Når du har tilgang til hostingkontoen din, er det på tide å konfigurere e-posten din, for eksempel [email protected] og begynne å bygge nettstedet ditt. Du har mange alternativer for å opprette en personlig webside; Jeg antar at du ikke planlegger å gjøre det fra bunnen av, så mest sannsynlig vil du ha et verktøy for å bygge nettsted. Du kan bruke en nettstedsbygger, eller du kan bruke WordPress. Hvis du ikke er kjent med WordPress, foreslår jeg at du sjekker ut denne artikkelen; kort sagt WordPress er ekstremt populær gratis programvare som er bygd med PHP og MySQL og brukes av millioner av nettsteder over hele verden. WordPress må installeres på hostingkontoen din, noe som kan være et problem for en nybegynner, men de ovennevnte hostingleverandørene tilbyr et installasjonsverktøy med ett klikk, som vil gjøre installasjonsprosessen ekstremt enkel:

 1. Klikk på installer WordPress i webhotellkontoen din
 2. Velg domenenavnet der du vil installere
 3. Sett opp administratornavn og passord (dette vil bli brukt senere for å få tilgang til administrasjonsområdet på nettstedet ditt)
 4. Fullfør installasjonen – vent til filer blir lastet opp og koblet til databasen
 5. Nettstedet ditt er klart til bruk, begynn å legge til innhold, laste opp bilder.

Selv om hovedbruken av WordPress er å publisere artikler, er systemet veldig fleksibelt, og det er mange utvidelser tilgjengelig som du kan installere på systemet for å utvide funksjonaliteten; for eksempel kan du endre standardutformingen på nettstedet ditt ved å legge til et nytt tema, hvis du vil vise et galleri eller opprette en tilpasset kontaktside, eller ønsker å bygge en fin portefølje eller bildegalleri, må du installere en plugin. Som nevnt er det ikke behov for koding, bare å klikke.

Sammendrag om hvordan du lager ditt personlige nettsted

Hvis du klarte det så langt, kan du si at du har din personlige hobbyside eller din personlige blogg på nettet. Vi gratulerer! Fra nå av kan du fokusere på å legge til innhold. Informative og høykvalitetsartikler kan gi deg et stort publikum, så senere, når du har nok trafikk, kan du gjøre ditt personlige nettsted eller hobbyområdet til et passivt nettsted som tjener penger.

Uansett hva du bygger en personlig blogg eller en hobbyside der du ønsker å tiltrekke lesere med samme interesse som deg, er det viktigste å ha en god, men rimelig, personlig hostingkonto. Som du allerede har funnet ut, det er mange selskaper, og det er tøft å velge en vertsplan, spesielt hvis du ikke har noen erfaring. Guidene våre hjelper deg med å velge et domene og velge vertsplanen du trenger for å komme i gang med nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map