Hvordan gjøre nettstedet ditt SEO-vennlig?

gjør nettstedet seo vennlig


Bare det å ha et godt nettsted er ikke nok til å tiltrekke seg mye trafikk. For at nettstedet ditt skal vises i resultatene av søkemotorer, må du respektere SEO-reglene. Hvis nettstedet ditt oppfyller deres standarder, vil det bli plassert høyere på en søkerliste. Ting som nøkkelord, tagger og design av nettsteder kan ha stor innvirkning på nettstedets SEO-rangering.

I denne artikkelen vil vi vise deg noen triks som vil hjelpe deg med å oppnå mer trafikk på nettstedet ditt. Ikke at disse punktene ikke er sortert etter viktighet, siden alle av dem er mer eller mindre like viktige.

Bruk SEO søkeord og bruk på bilder

Nøkkelord er kilden til nettstedet ditt SEO. Det er dine måter å hjelpe søkemotoren med å bestemme hva nøkkelinformasjonen på nettstedet ditt er. Et av nøkkelordene dine bør nevnes i første setning på websiden for å hjelpe søkemotoren med å bestemme hva siden skal handle om.

Nøkkelord bør brukes mye på nettstedet ditt. Fra h1-tagger, tittelattributter, navigasjon, bilder, til metabeskrivelse, selv i mappenavn. All denne informasjonen skal være relevant for det samlede nettstedet. Men ikke fyll på for mange nøkkelord, da det kan ha en motvirkning.

Vanligvis er det bare teksten på et nettsted som er optimalisert, men bildeaksjon er også viktig (selv om det ikke gjøres så ofte). Bilder på nettstedet ditt skal ikke være for store og utenfor linjen på siden. Den skal være mellom 30 og 100 kb i størrelse og med 72 dpi oppløsning. Hvis du går mye større enn det, vil websiden lastes sakte og den vil senke SEO-rangeringen din.

Alt-teksten på bildene må også være relevant for bildet, og de skal ikke være for lange. Som vi bemerket, er bildeposisjonering også veldig viktig, samt tilkobling av bildet til resten av nettstedet.

Tilgjengelig design

Nettstedet ditt må være tilgjengelig, og med det mener vi at det kan vises på alle nettlesere og enheter. Den skal ha spesielle koder for å hjelpe den med å fungere på nyere og eldre versjoner av nettlesere, fordi folk bruker de populære (Mozzila Firefox, Google Chrome eller Opera), og til og med de som ikke er så vanlige, men fortsatt brukt (Internet Explorer).

Nettstedets hastighet er også inkludert i dette punktet, ettersom en tregere webside vil ha lavere rangering av søkemotorer, og vil bli påvirket av det sterkt. Hvis det er vanskelig å navigere på nettstedet ditt, vil det ha en negativ innvirkning på trafikken og den generelle rangeringen. Bilder vi nevnte før, kan også legge til dette punktet.

Strukturen til websidene dine er viktig, fordi et godt strukturert nettsted er mye lettere å gjennomgå. Så du må unngå å ha foreldreløse sider (hvis en side ikke er ordentlig festet til nettstedets struktur) til enhver pris.

Nettstedet ditt bør også være responsivt for å få høyere vurdering med søkemotoren. Hvis det er gjort bra, med responsive oppsett for mobile enheter, trenger du ikke å duplisere sider og har et problem med den lave søkemotorvurderingen.

Brukervennlige nettadresser

Nettadressene dine kan ikke være tilfeldige og kaotiske, siden det ikke vil hjelpe besøkende eller søkemotor å vite hva siden handler om. Hvis for eksempel URL-en din slutter på yoursite.com/id=243?64943, vil en søkemotor bli forvirret og nettstedet ditt blir rangert lavere enn det burde.

Det skal være et klart navn for formålet med den nåværende websiden, for eksempel .com / filmer / action. Denne måten søkemotorer vil ha en levedyktig måte å kategorisere hjemmesiden din og gjøre det enklere å finne (som uansett er poenget med SEO). Å gå for vill med flere kategorier kan også ha en negativ innvirkning på sidevurderingen, så unngå å gjøre dem for kompliserte.

Bruk ett eller to nøkkelord i nettadressen for at siden skal være søkemotorvennlig. Hvis du har to ord for mappen i stienavnet, er det alltid bedre å bruke bindestrek (-) enn understrekinger (_), siden de er standard for den typen stienavn.

Alle gamle og dårlige nettadresser bør også omdirigeres til 301, slik at de ikke skaper forvirring og skaper de irriterende 404-feilene. De vil også beholde verdiene de tjente før de gikk ned.

Integrering av sosiale medier

Fordi sosiale medier er overalt i dag, og er ekstremt populære blant nesten alle demografiske typer, er det viktig å være integrert med disse nettstedene for bedre resultater. De vil gjøre nettstedet ditt rangert mye bedre, siden sosiale medier er høyt rangert av søkemotorer.

Dette vil ikke bare hjelpe med den høye rangeringen med søkemotoren, men vil også gi deg en større trafikk på nettstedet. Det hjelper også med nettstedopplevelsen, fordi hvis du holder besøkende engasjert, vil søkemotorer øke trafikken ved å forbedre rangeringen i søkeresultatene.

 Begrens bruken av JavaScript

Siden noen nettsteder bruker nesten hele koden for JavaScript, vil det gjøre arbeidet for søkemotorene mye vanskeligere, siden det vil ha et problem med å lese nettstedet ditt. Selv om JavaScript kan være visuelt overbevisende for besøkende på nettstedet, hjelper det ikke søkemotorer å bestemme arten av websiden din. Fordi dette bremser, rangerer ikke søkemotorer nettsteder som disse høye.

Foruten det punktet, er JavaScript ikke godt integrert på alle mobile enheter, og på grunn av dette kan du miste et stort antall mulige besøkende ved å begrense nettstedet ditt til et komplekst og vanskelig å lese rot. Du bør hjelpe søkemotoren ved å begrense JavaScript-bruken til noen normale grenser.

Ikke for mange flashelementer

Flash-elementer kan være morsomme og nyttige ting å ha på hjemmesiden din, men vær forsiktig siden overdreven bruk kan distrahere besøkende og også redusere nettstedets rangering. Flash blir vanligvis ignorert av søkemotorer, eller rynker på pannen hvis det gjøres i store mengder. Så hvis du vil at siden skal være SEO-vennlig, kan du prøve å bruke Flash-elementer i sjeldne tilfeller når de virkelig kan legge til noe flott på websiden din.

Bruk av HTML5 og riktig CSS

HTML5 er den nyeste versjonen av språket og er virkelig brukervennlig overfor søkemotorer. Den tilbyr mange beskrivende koder som vil hjelpe SEO mye med å finne ut hva siden handler om. Dessuten er elementene enkle å lese for en søkemotor, så det vil gå mye raskere enn normalt. Så hvis du bruker den gamle HTML-koden, ville det rette å gjøre å oppdatere den og gjøre livet enklere for deg selv.

Hvis du er en skoleutvikler, må du være oppmerksom på at HTML-rammer ikke er veien å gå og vil ha en negativ innvirkning på nettstedets rangering. Det samme gjelder tabeller som nå er foreldet på den måten, siden CSS nå kan brukes til å lage layouter i tabellstil.

Ugyldig CSS-kode endrer ikke nødvendigvis rangeringen, men kan være skadelig hvis websiden brytes for besøkende. Så det vil ikke påvirke vurderingen din direkte, men redusere trafikken, noe som kan senke rangeringen din.

Også på merknad av kode: En flott ting å gjøre ville være å lage XML-områdekart som vil gi stor hjelp til motorene i å hjelpe dem å forstå nettstedets struktur. Med den kan du bestemme hvilke sider på nettstedet ditt som er viktige, og hvilke som ikke er det.

Unike tittelmerker og metabeskrivelser

Hver side på nettstedet ditt skal ha sin egen unike tittelkode. Det vil bidra til å differensiere hver side og vil representere hver side. Forsøk å holde det kort med rundt 30 til 50 tegn.

Metabeskrivelse ligner tittelen og bør skrives med egne ord for best mulig effekt. Denne teksten vises i den lille forhåndsvisningen på en Google-søkeside. Det skal ikke være for lang tid, maksimalt 160 tegn er mer enn nok til å få beskjeden din om nettstedet.

Bruker HTTPS-kryptering

For ikke så lenge siden ble HTTPS-kryptering bare brukt for nettbutikker og nettsteder der du trengte for å beskytte sensitive data (f.eks. Kredittkortnummer). Men for øyeblikket, etter hvert som truslene på nettet vokser, er behovet for beskyttelse av personlige detaljer også. Derfor presser Google på at HTTPS skal brukes overalt, som et ekstra forsvarslag. Det burde heller ikke redusere hastigheten på nettstedet, og få mest mulig ut av det. Nesten alle større nettsteder har allerede implementert dette trinnet, ettersom informasjon blir mer og mer verdifullt fra dag til dag.

I likhet med dette bør du fornye sikkerhetssertifikatene dine, slik at de ikke viser advarsler til besøkende på nettstedet ditt.

Deklarerende DOCTYPE

Dette kan virke som en liten ting å advare om, men hvis det er gjort galt, kan det senke rangeringen din litt. Doktype er nyttig fordi den hjelper nettleseren til å oversette websider på nettstedet ditt. Hvis det ikke er noen erklæring, må nettleseren gjette seg, og det tar tid og kan noen ganger gå glipp av eller få noe galt. Det er et lite stykke kode som sparer mye tid og problemer.

Ikke mer Utskriftsvennlig

Dette er en av tingene på skolen som ikke lenger er nødvendige. Du trenger ikke en “skrivervennlig” knapp på nettstedet ditt, siden det nå gjøres i CSS som en renere og raskere løsning på det problemet. Så hvilken som helst knapp vil forårsake røde flagg under motorsøk.

Riktig sidekobling

Siden lenking på nettsteder brukes på nesten hver side, bør du gjøre koblingene dine tydelig synlige. Foruten vanlig understreking, må lenker være forskjellige på en annen måte, siden det ikke er effektivt å slå sammen for å finne ut om teksten er lenke..

Disse koblingene skal alltid være absolutte, selv om de pårørende er lettere å manipulere med. Men relative koblinger kan tolkes feil eller til og med skrapes. Absolutte lenker er større, spesielt når du navigerer på nettet.

Du bør være klar over at en enkelt side ikke skal ha mer enn 100 lenker på den. Kontroller koblingen din og opprett dem bare når det er nødvendig.

Merk sidene som ikke bør sjekkes

Ved å lage robots.txt, kan du kontrollere hvilke deler av siden din ikke skal få tilgang til av søkemotoroboter.

Dette er nyttig når du eier en nettbutikk og ikke vil at Google-roboter skal legge til produkter i handlekurven din fordi de fulgte en lenke. De fleste sidene blir ikke vist i søkeresultatet, med mindre det er signaler et sted som forteller dem om sidens verdi.

Øk sidehastigheten

En ganske logisk ting er å forbedre lastehastigheten for sidene dine. Forsøk å forkorte og jobbe med koden din slik at den kan være praktisk å bruke. Uansett er målet for enhver utvikler allerede å gjøre nettstedet raskere, men med å oppnå dette, vil du også få mye høyere rangering med søkemotorene. Så det er en to for en slags avtale.

Fokuser på strukturen

Strukturen til nettstedet ditt må være tydelig og forståelig, da det vil lette jobben for søkemotorene som kryper gjennom sidene dine. Forsøk å implementere strukturerte data rundt sentrale elementer. Dette vil også påvirke hvordan nettstedet ditt ser ut når det vises på en søkeresultatside og hvilken informasjon som er tilgjengelig å se.

Tekstlesbarhet

Det høres kanskje trivielt ut, men tekstene på siden din må være lesbare. Noen ting som bør ivaretas er: setningslengde, passiv stemmehyppighet og antall stavelser per ord.

Innholdet du legger ut skal være forståelig, uten syntaktiske eller grammatiske feil og med en korrekt setningsstruktur. Avhengig av den målrettede demografien, bør disse reglene brukes tilsvarende.

Sammendrag

Som du kanskje allerede har lagt merke til, vil SEO være snill med deg når nettstedets kvalitet går opp. Faktorer som design og enkel tilgang er viktige for søkemotoren, og bare nettsteder som er godt utført, vil høste fordelene den har å tilby. Så vi håper at denne artikkelen var nyttig, og at den ga litt innsikt i søkemotorenes verden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map