Hvordan & hvor kjøper jeg billige domenenavn?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hvordan & hvor kjøper jeg billige domenenavn?
0 11 мин.

kjøpe billig-domenenavnene


Når du lanserer et nettsted, er det bare naturlig at du prøver å finne de beste tilbudene på hosting, design og til og med domenenavn. Å kutte hjørner for å passe inn i et budsjett er noe mange bedrifter og enkeltpersoner er altfor kjent med, spesielt når de starter et nytt prosjekt.

Fordi det ikke er lett å finne de beste tilbudene, og ubetinget å kutte hjørner kan slå tilbake, er vi her for å veilede deg gjennom prosessen med å velge en pålitelig domeneregistrator og hjelpe deg med å identifisere de beste alternativene når du leter etter et billig domene.

Domener 101

Et domenenavn er et ord eller en sekvens med tegn (bokstaver, tall og symboler) som du skriver inn i nettleseren for å få tilgang til et nettsted. Sekvensen av tegn tilsvarer IP-adressen (Internet Protocol Address) til et domenenavn som nettlesere bruker for å kommunisere med servere.

Du kan få tilgang til et nettsted ved å introdusere IP-adressen til nettleseren din, men det er mye vanskeligere å huske strengene med tall enn å huske domenenavn.

Et domenenavn er også unikt for et nettsted, noe som betyr at det ikke kan være to nettsteder med samme domenenavn. Hvis du vil, er et domenenavn en unik identifikator for et nettsted på nettet.

Hvert domenenavn ender i en utvidelse som følger umiddelbart etter den endelige prikken på slutten av domenenavnet, f.eks. “.Com”, “.org”, “.gov”, etc. Disse kalles toppdomener, mens utvidelser som er en landskode (f.eks. Det for Italia, .fr for Frankrike) er toppkode på landskode domener. Les vår omfattende guide for å finne ut hvilket domeneforlengelse du bør velge: com, net, org.

Internet Corporation for Tildelte navn og nummer (ICANN) er organisasjonen som koordinerer styringen av disse unike identifikatorene. ICANN utvikler retningslinjer, og driver et akkrediteringssystem for domeneregistratorer.

Domenet vs nettstedet vs hosting

hosting-vs-nettside-vs-domene

Noen mennesker bruker begrepene nettsted og domenenavn om hverandre, men som vi nevnte tidligere, er domenenavnet adressen der nettstedet ditt, dvs. innholdet du vil ha tilgang til, ligger. Hosting er derimot tjenesten ved å lagre innholdet på nettstedet ditt på en webserver.

Noen webhoteller pakker domeneregistrering med sine webhotelltjenester, og tilbyr et gratis domene for den første 12-måneden av kontrakten din. Selvfølgelig kan du velge å avstå fra dette tilbudet og registrere domenet ditt hos en vanlig domeneregistrator.

Hvor billige er billige domener?

Nesten hver domeneregistrator vil annonsere sine domener som billige eller rimelige, men hvordan vet du om du får en god avtale hvis de alle lover å ikke grave for dypt i lommen?

Prisen på et domenenavn består av den opprinnelige registreringsprisen som i gjennomsnitt kan variere fra $ 1,99 til $ 12 for domener i den lave enden av spekteret. Registreringsprisen er vanligvis lavere enn fornyelsesprisen på domenet ditt, fordi domeneregistratorer ofte kjører kampanjer og gir deg kupongkoder og hva du ikke skal registrere deg hos dem.

Prisen du registrerer domenet ditt dekker din bruk av domenet i ett år, og hvis du fortsatt vil beholde domenet ditt, må du fornye det. Fornyelsesprisen er vanligvis høyere enn den opprinnelige registreringsprisen, fra $ 10 til $ 20.

Så selv om et domene i utgangspunktet kan koste $ 0,99, kan fornyelsesprisen være $ 15, så du bør alltid være med på fornyelsesgraden når du sammenligner priser på tvers av registrarer.

Men priser og priser alene, bør ikke være det eneste du må konstatere når du kjøper et domenenavn. Andre aspekter som akkreditering, pålitelighet, støtte, personvern er like viktig.

Hvordan velge en domeneregistrator?

Å velge en domeneregistrator skal ikke være en beslutning basert på prising alene. Når du kjøper domener, må du forsikre deg om at registraren er:

Akkreditert av ICANN

Vi har allerede nevnt at ICANN er autoriteten som godkjenner domeneregistratorer for å sikre at de overholder alle tekniske, driftsmessige og økonomiske kriterier som er fastsatt for registrarvirksomheter..

Nå kan mange domeneregistratorer hevde at de er akkreditert, men den eneste måten å sjekke sikkert er å se listen over akkrediterte domeneregistratorer som ICANN opprettholder på deres nettsted. Hvis selskapet er på listen, kan du sjekke av dette kravet.

Pålitelig

Mens domeneregistratorer er bundet av rettighetene og ansvarene som er fastsatt av ICANN i registrarakkrediteringsavtalene, bør du fortsatt gjøre en bakgrunnssjekk av selskapet. Ved å gjøre det, finn ut hvor lenge de har vært i bransjen, om det er noen dårlige anmeldelser fra nåværende eller tidligere kunder.

Beskytter personvernet

Når du registrerer et domenenavn, er domeneregistratoren ansvarlig for å sende inn dataene dine (navn, adresse, telefonnummer osv.) Til en WHOIS-database, som er en offentlig katalog som opprettholder informasjon om registranten av hvert domene. Dette kan potensielt etterlate deg utsatt for spammere, direkte markedsførere og annen utnyttende praksis.

Domeneregistratorer tilbyr personverntjenester for domener vanligvis via tredjepartsfirmaer som maskerer identiteten din i WhoIs-databasen ved å sende inn sine egne data i stedet for dine data. Imidlertid er ICANNs øyne den som er oppført i WhoIs som registranten av domenet også den rettmessige eieren av det domenet. For å unngå juridiske tvister om eierskapet til et domenenavn, må du sørge for å velge et selskap med en anerkjent merittliste.

På grunn av forskrifter i forskjellige land, kan noen domener på toppnivå ikke maskeres. F.eks .eu TLds kan ikke maskeres i WhoIs.

Tilbyr støtte

Du tror kanskje at støtte ikke er så viktig for domeneregistrering, men du kan komme på scenarier når du kan trenge hjelp fra en spesialist, for eksempel når du setter opp navneservere eller når du overfører domenenavn. Sørg for å lese anmeldelser om et domeneregistrators supportteam og sjekk om de tilbyr 24/7 support på e-post, chat eller telefon.

Det er viktig å holde seg unna domeneregistratorer med en lyssky historie, selv om prisene er ekstremt lave. Hold deg unna selskaper som er beryktet for dårlig kundesupport, selskaper med dårlig databeskyttelsespraksis, selskaper som smeller deg med skjulte avgifter, osv..

Nå som du er oppdatert med kravene til en god domeneregistrator, hva med kravene for å velge et domenenavn?

Hvordan velge et domenenavn?

Så, du tror du har skapt det perfekte domenenavnet for nettstedet ditt, men er du sikker på at det er så bra som du tror? Her er noen spørsmål du kan stille deg når du bestemmer deg for et domenenavn:

Er det minneverdig?

Selv om du ikke velger et fengende og vittig domenenavn, må du sørge for at domenet ditt er lett å huske. For å oppnå dette, unngå å ha bindestreker, vanskelig å stave ord eller domener som inneholder tall. Jo kortere et domene og jo lettere å stave og uttale, jo bedre.

Er det relevant?

Et domenenavn skal være så personlig tilpasset virksomheten din som mulig. Hvis de er nøkkelord som knytter virksomheten din til merkevaren din, må du være kreativ og integrere den i domenenavnet ditt. Jo lettere for folk å knytte domenet ditt til merkevaren din, jo bedre.

Er det unikt?

Sjekk om domenet ditt er tilgjengelig, og sørg for å unngå brudd på opphavsretten. Unngå navn som skaper forvirring mellom merker eller som bruker et populært merkenavn med en annen utvidelse. Alle disse triksene kan lande deg midt i en rettssikkerhetsbrudd.

improvisere!

Det er ingen skam å bruke en domenenavngenerator hvis du har korte ideer til nettstedet ditt. Du kan mate disse navnegeneratorene med noen få nøkkelord og vente på en mengde forslag.

Vær forsiktig med kapring av domener

Hvis du har flere domenenavn registrert hos forskjellige eller til og med den samme domeneregistratoren, er det lurt å slå på automatisk fornyelse for domenene dine. Noen selskaper har det slått på som standard. På denne måten risikerer du ikke å miste et domenenavn fordi du glemte å fornye det, men du kan også beskytte deg mot domingskapingspraksis.

Noen selskaper kan prøve å lure deg til å overføre domenet ditt til en annen registrar uten å vite om deg. Disse selskapene vil vanligvis sende deg en e-post som er forkledd som en fornyelsesvarsel eller regning, og ved å klikke på lenker i denne e-posten kan du ende opp med å overføre til en annen registrar og ende opp med å betale høyere gebyrer for domenet ditt.

Hvis du har aktivert automatisk fornyelse i kontoen din, vil det være lett å oppdage disse uredelige e-postmeldingene og unngå uautoriserte domeneoverføringer. Selv om du ikke aktiverer automatisk fornyelse, bør du behandle e-postmeldinger om fornyelse med mistanke og unngå å klikke på lenker i disse e-postene. Det du bør gjøre i stedet er å logge deg på kontoen din på domeneregistrarens nettsted og sjekke om noen av domenene dine trenger fornyelse.

En annen måte å beskytte deg mot uautoriserte endringer er å aktivere domenelåsing for domenet ditt. Du kan vanligvis aktivere / deaktivere denne funksjonen i kontoen din.

Hvor å kjøpe billige domener?

Nå som du vet om kravene og fallgruvene ved å kjøpe domenenavn, lar vi deg ikke henge med å tørke! Her er de beste anbefalingene våre for domeneregistratorer som er både rimelige og pålitelige:

Gå pappa

GoDaddy-buy-billig-domenenavnene

Når det gjelder billige domener, er GoDaddy definitivt et bra sted å starte. GoDaddy er verdens største domeneregistratorer med flere pågående kampanjer. Du kan ta ditt første .com-domene for så lite som $ 0,99.

GoDaddy er en ICANN-akkreditert domeneregistrator som tilbyr 24/7 support, domenetransferingstjenester, registrering av private domener, bulk domeneregistreringer, sertifisert domene og mange andre tjenester inkludert rimelig webhotell.

Selv om de er et USA-basert selskap, har de kontorer over hele Europa, Asia, India og mer. De betjener over 17,5 millioner kunder og har 76+ domenenavn under deres ledelse.

Bortsett fra domeneregistrering og webhotelltjenester, inkluderer GoDaddys webtjenester også e-posthotell, online markedsføring, websikkerhet og webbygging.

Som for enhver budsjettvert, kan du forvente noen få utsalg i kassen, litt lengre ventetid for kundestøtte og en tilbøyelighet til innlåsning av leverandør.

HostGator

hostgator-buy-billig-domene-navn

HostGator er en annen anerkjent webhotell som har eksistert i den bedre delen av to tiår. Sammen med lommevennlige og brukerorienterte webhotell-tjenester tilbyr de også domeneregistrering som en egen tjeneste.

Blant deres domenerelaterte tjenester finner du domenelåsing for å forhindre kaping av domener, automatisk fornyelse aktivert som standard, Domain Privacy Protection for å holde identiteten din privat i WhoIs-databasen og domenetransferingstjeneste. Hvis du overfører et domene til HostGator, vil selskapet automatisk legge til ett år til gjenværende tid på din eksisterende registrering.

HostGators kundesupport er tilgjengelig 24/7 på live chat. Andre støttekanaler inkluderer telefon, e-post og billettsystem.

Selskapet har gitt seg et navn som en budsjettvert som ivaretar mest behovene til nybegynnere. Deres hosting-pakker dekker alle hosting-kategorier, og tilbyr flere freebies med hver pakke.

Namecheap

namecheap-register-billige-domenenavnene

NameCheap er en annen populær domeneregistrator som du kan stole på. Prisene deres er noen av de laveste i virksomheten. Som HostGator og GoDaddy, er NameCheap også en ICANN-akkreditert domeneregistrator.

Hos NameCheap kan du registrere et domene, overføre et domene, dra nytte av PositiveSSL for å sikre ditt domene, nyte WhoIs Guard Privacy Protection og 24/7 kundestøtte.

Du kan registrere et domene i flere år for å dra fordel av rabatter.

I tillegg til domener, tilbyr NameCheap også hosting-tjenester, så vel som online markedsføring og online sikkerhetstjenester.

Wrap-Up

Det er ikke alltid like lett å balansere kvalitet og rimelig, spesielt i en bransje, der alle lover å tilby deg det beste tilbudet for pengene. Tilbud som kan virke bra på overflaten, kan vise seg å være mye mer avgiftsbelagte enn deg, så det er viktig å vite hvordan og hvor du kan kjøpe domenene dine fra.

GoDaddy, HostGator og NameCheap er pålitelige ICANN-akkrediterte registrarer som vi anbefaler hvis du ønsker å registrere et domene med et blikk på fremtiden. Bedriftene som er oppført i denne guiden tilbyr alle døgnets kundesupport og en rekke andre webtjenester inkludert webhotell og online sikkerhet. Deres grunnleggende domeneregistreringstjenester blir fullført av komplementære tjenester som gjør det enklere å administrere og sikre domenenavnene dine.

Utvalgt bilde: Designet av Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector