Hvordan overføre Joomla nettstedet til en ny webverten?

hvordan du overfører joomla nettsted til en ny leverandør av webhotell


Det kan være mange grunner til at du ønsker å finne et nytt hjem til ditt nettsted for joomla. Å bytte leverandør av webhotell er ikke veldig vanskelig. men det kan gi deg hodepine hvis du aldri gjorde det før. I denne artikkelen vil jeg vise deg den beste og raskeste måten å gjøre det på overfør Joomla nettstedet til en ny leverandør av webhotell.

Men først, finn ut hvilke som er årsakene til at folk bytter vertsfirma. Joomla er en flott CMS, og veldig fleksibel. Samtidig er ressurskrevende, og det fungerer ikke bra på hver webserver. Hvis webserveren ikke er optimalisert for Joomla, kan du forvente fallgruver i ytelsen etter hvert som nettstedet ditt utvikler seg. Ved å bruke en tung mal og for mange utvidelser på Joomla-systemet ditt, kan det bremse nettstedet ditt. I de fleste tilfeller bytter eiere av Joomla-nettsteder til en ny vert, fordi de ikke er fornøyd med ytelsen og håper at et annet selskap som tilbyr Joomla-hosting vil løse dette problemet.

En annen grunn til at folk vil velge å bytte hosting er mangelen på oppgraderingsmulighet. Ettersom utviklingsteamet til Joomla core kontinuerlig jobber med systemet, forbedrer de programvaren ved å bruke nyeste teknologier som krever en høyere versjon av PHP og MySQL. Vertselskaper oppdaterer ikke PHP-versjoner automatisk, og hvis du vil oppgradere Joomla-siden til den nyeste versjonen, vil den ikke fungere med det nåværende serveroppsettet. Du kan be hostingleverandøren din om å oppdatere serveren sin, men i de fleste tilfeller vil dette bli nektet ettersom andre brukere som deler den samme serveren med deg, ikke bruker Joomla.

I det følgende vil jeg vise deg hvordan du gjør det overfør Joomla-siden til en ny server og unngå driftsstans.

1. Velg en Joomla-optimalisert webhotellplan

Det aller første du bør gjøre, hvis du vil forlate den nåværende hostingleverandøren, er å finne en ny. Dette kan være utfordrende, fordi det er mange selskaper som tilbyr lignende tjenester og som også støtter Joomla. Bust som du allerede vet fra din nåværende vert, er det ikke nok å ha støtte for Joomla. Hvis du er ute etter en pålitelig Joomla-vert, kan du gå med selskapet som tilbyr optimaliserte servere for Joomla CMS. En webserver bygget spesielt for Joomla nettsteder er litt forskjellig når det gjelder konfigurasjon fra de andre serverne til generell bruk. InMotion hosting er en av de beste hostingleverandørene som tilbyr Joomla optimaliserte planer til en veldig rimelig pris.

InMotion Joomla Hosting

fra $ 4,19 / måned inkluderer 2 joomla nettsteder, ubegrenset GB-plass og båndbredde, suPHP, mod_security Apache-modul, online tutorials for Joomla 2.5 og 3.0+ og mye mer

Mer informasjon… “

2. Sikkerhetskopiere Joomla-nettstedet

Jeg antar at din nåværende vert bruker cPanel, men hvis ikke, er prosessen veldig lik med andre hosting-kontrollpaneler også. For å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt og lagre det på datamaskinen din, må du logge inn på kontrollpanelet. Finn File Manager-ikonet og få tilgang til mappen der filene på nettstedet ditt ligger.

cpanel filbehandlerikon

Komprimere filene til en .zip-fil, og lagre dem når du er ferdig.

cpanel filbehandling komprimere filer joomla

Nå i kontrollpanelet, gå til phpMyAdmin-ikonet, og finn databasen som brukes av nettstedet ditt. Hvis du ikke er sikker på om databasen, kan du enkelt finne ut av nettstedets konfigurasjon.php-fil, bare søk etter denne linjen: public $ db = ‘yourdatabse’; Velg databasen, eksporter alle tabellene og lagre dem på datamaskinen din, og foretrekker den samme mappen der nettstedet er lagret, bare for enklere administrasjon.

phpmyadmin eksportdatabasetabell joomla

3. Overfør filene og databasen

Når nettstedet ditt er sikkerhetskopiert, kan du begynne å jobbe med den nye verten. Sannsynligvis har du opprettet den nye hostingkontoen din ved å bruke ditt nåværende domene. i dette tilfellet må du laste opp filene til rotmappen eller kontoen din. Hvis du har brukt et annet domene eller registrert et nytt under påmeldingen, må du legge til domenet som brukes på Joomla-siden din. Ved å legge til domenenavnet til den nye hostingkontoen, oppretter du en mappe (public_html / yourdomain.com), og dette vil være mappen der du også må laste opp filene. Ikke endre navneservere på domenet ditt ennå.

cpanel addon domenenavn

Hvis du nå fant ut hvilken som er riktig mappe å laste opp til ved hjelp av en FTP-klient eller File Manager-verktøyet fra cPanel, kan du laste opp .zip-filen som inneholder filene på nettstedet. Når opplastingen er ferdig, kan du trekke ut filene fra arkivet ved å bruke File Manager og sørge for at disse trekkes ut til hovedmappen. Hvis filene blir trukket ut til en undermappe (publiy_html / yoursite.com / backupfiles /), bare flytt alle filene til hovedmappen: public_html / yoursite.com.

uploade joomla nettsted til ny server

Hvis du er ferdig med filene, går du tilbake til hovedsiden i kontrollpanelet og lager en ny database med MySQL Database Wizard. Når du oppretter databasen og brukeren, genererer et sterkt passord og lagrer dette i et tekstdokument, trenger du det senere. Når du legger til MySQL-brukeren til databasen, er det viktig å aktivere alternativet Alle privilegier.

mysql database wizard joomla

Så du har databasen og brukeren klar til å brukes. Gå nå til phpMyAdmin-ikonet, velg den nylig opprettede databasen og importer .sql-filen som du tidligere har lagret til datamaskinen din. Avhengig av filstørrelse, kan importen av databasen ta noen sekunder.

phpmyadmin import joomla-database

Den siste tanken er å koble filene til databasen. Nå rediger konfigurasjonen.php-filen og endre databasen, brukeren og passordet.

endre konfigurasjonsfil for joomla

Hvis du nå gjorde alt riktig, skal du kunne se klonen på nettstedet ditt på demo-url, som ble levert av hostingleverandøren din ved påmeldingen. Hvis du valgte å få en konto fra InMotion, skal urlens konto se noe som ligner på dette: http://server123.inmotionhosting.com/~youraccountname/

4. Endre navneservere på domenet ditt

Nå er det på tide å endre navneservere til domenenavnet ditt. Hvis domenet ditt er registrert hos et tredjepartsfirma som Name.com eller NameCheap, og ikke hos din nåværende hostingleverandør, logger du bare inn på kontoen din og oppdaterer navneserverne. Hvis du trenger mer informasjon om hvordan du endrer navneservere for et domene, sjekk ut den koblede artikkelen i dette avsnittet.

Hvis domenet ditt er registrert hos vertsselskapet du vil flytte fra, foreslår jeg at du begynner å overføre domenet ditt til en uavhengig registrar. Ikke oppretthold ditt domene og hosting hos samme selskap. Overføring av et domene kan ta noen dager, så vurder også dette aspektet.

Informasjonsoppdateringen til navnetjenerne skal være øyeblikkelig, men for å se endringene på Internett-leverandøren din kan det ta opptil 24 timer. Så vær tålmodig.

5. Test Joomla-nettstedet ditt

Jeg antar at du allerede har testet klonen på nettstedet ditt ved å bruke demo-url-en som er levert av den nye verten. Nå som navneservere er oppdatert, er domenet ditt koblet til den nye hostingkontoen. På grunn av ulik serverkonfigurasjon, skjer det sjelden at Joomla-nettstedet kan ha noen feil etter å ha overført det til en ny vert.

For å være sikker på at nettstedet ditt fremdeles fungerer perfekt, får du tilgang til forskjellige sider tilfeldig og bruker forskjellig funksjonalitet på nettstedet ditt. Hvis du driver et forum eller har bloggseksjon, kan du opprette et nytt innlegg, og nevne at du flyttet til en ny vert og be samfunnet om å rapportere et hvilket som helst problem de finner.

Merknader og forslag

Håper at denne opplæringen hjalp deg til flytt ditt Joomla nettsted til en ny server uten driftsstans. Hvis du har spørsmål angående overføring av nettstedet til Joomla, kan du legge igjen en kommentar nedenfor, eller hvis du bestemmer deg for å migrere til InMotion hosting, vil deres supportteam hjelpe deg under denne prosessen. Hvis du er interessert i hvordan du sikrer ditt Joomla-nettsted, anbefaler jeg på det sterkeste å lese vår andre tutorial.

Beste Joomla Hosting av InMotion

InMotion Hosting har levert webhotell siden 2001 og de tilbyr nå Joomla-optimaliserte webservere med mange flotte funksjoner som starter på $ 4.19 / måned

Få rabatt! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map