Hvordan starte en blogg på 15 minutter (eller mindre)?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hvordan starte en blogg på 15 minutter (eller mindre)?
0 6 мин.

starter en blogg med wordpress på 15 minutter


Så du ønsker å starte din egen blogg, men vet ikke hvordan? I denne opplæringen vil jeg vise deg trinn for trinn hvordan du lager din egen blogg, og det vil ikke ta mer enn 15 minutter å få det til.

Du trenger ikke noen tidligere erfaring med å bygge et nettsted eller en blogg, bare en datamaskin koblet til internett. Det er alt! Jeg vil prøve å holde denne opplæringen så enkel som mulig og bruke mindre nerdete uttrykk, slik at alle kan forstå hva jeg snakker om.

I det følgende vil jeg vise deg prosessen i tre enkle trinn. Vanligvis er dette trinnene du må følge for å komme i gang med en WordPress-blogg.

 • Kjøp et domene og en hostingkonto
 • Installer og konfigurer WordPress
 • Last opp innhold og publiser ditt første innlegg

Ser lett ut, ikke sant? La oss begynne.

Kjøp et domenenavn og webhotellplan

Sannsynligvis trodde du at du kan starte bloggen din gratis. Det kan gjøres, men jeg anbefaler ikke å bruke gratis servere til å opprette et nettsted. Disse tjenestene er upålitelige, kan få bloggen din slettet når som helst uten varsel, og all hardt arbeid og tid vil være borte. Sannsynligvis vil du ikke at dette skal skje. Så la oss se hvordan du kan starte en blogg for billig.

For starten vil en delt hostingplan være like bra for bloggbehovene dine. For dette formålet anbefaler jeg BlueHost, et kjent webhotell som tilbyr et bredt spekter av hostingplaner for forskjellige behov.

I denne opplæringen vil jeg vise deg prosessen med å bygge bloggen din med BlueHost. Jeg har personlig vert for to blogger med BlueHost siden 2011 og hadde ingen problemer med dem så langt.

For å starte, klikk her for å registrere deg hos BlueHost og få 35% AVSLAG fra den vanlige prisen. Ved siden av rabatten, som er tilgjengelig via vår hjemmeside, vil du også få et gratis domenenavn.

komme i gang med bluehost

Klikk på “Komme i gang nå” -knappen og fortsett til trinnet der du velger en plan. Hvis du bare vil være vert for ett nettsted, kan du velge en billigere “start” -plan, men jeg anbefaler at du kjøper “pluss” -planen, som er et bedre alternativ fordi du kan være vert for så mange nettsteder du ønsker.

Velg bluehost pluss plan

På neste side må du velge et domenenavn. Hvis domenenavnet du prøver å kjøpe allerede er tatt, bare søk etter et nytt navn eller prøv et annet domeneforlengelse. Når du har funnet et kult domene, klikker du ved siden av for å registrere det gratis.

bluehost velger et domenenavn gratis

Du blir omdirigert til en sikker side, der du må legge inn din personlige og faktureringsinformasjon. Skriv inn en e-postadresse du har tilgang til, fordi BlueHost vil sende deg hostingkontokontoen til den e-postadressen.

bluehost kontoinformasjon

Gå gjennom pakkeinformasjonen, velg den kontoplanen som passer deg best. Vanligvis hvis du registrerer deg for en lengre periode, vil du få en bedre pris. Ta dette i betraktning. Fjern merket for alle tilleggstjenester, i det minste for nå. Du kan imidlertid holde personvernsbeskyttelse valgt for å skjule din personlige informasjon på domene som er. Jeg anbefaler på det sterkeste å ha et beskyttet domene.

Bluehost-pakkeinformasjon

Du kan betale for hostingkontoen din med et kredittkort eller med PayPal. Velg betalingsalternativet du liker mest.

bluehost credti-kort eller PayPal

Etter å ha lest og godtatt vilkårene fra BlueHost, klikker du på send-knappen og venter på bekreftelses-e-posten.

Installer og installer WordPress på nettstedet ditt

Etter vellykket kjøp, vil du motta en bekreftelsesmail. Den skulle komme på få minutter. Denne e-posten vil inneholde alle detaljer (brukernavn, passord osv.) Som er nødvendige for å logge inn på ditt kontrollpanel. Følg trinnene som er beskrevet i e-posten og logg inn på hostingkontoen din.

Når du er logget inn, finn WordPress-ikonet og klikk på det. Dette vil ta deg til MojoMarketplace, som er et verktøy for å automatisk installere skript akkurat som WordPress.

hvordan du installerer wordpress bluehost

Bekreft at du vil installere WordPress ved å klikke på “Installer” -knappen.start wordpressinstallasjon

Velg det domenet du vil installere WordPress på på neste side. I ditt tilfelle domenet du nettopp har registrert. Dette velges automatisk. La feltet “katalog” være tomt og klikk på “Kontroller domene” for å fortsette.

wordpress velger domeneblogg

Og konfigurer til slutt bloggens påloggingsdetaljer. Klikk på fanen for avanserte alternativer, angi navnet på nettstedet ditt (dette kan også endres senere), velg et brukernavn og passord. Velg en bruker som ikke er “admin” og bruk et sterkt passord for å beskytte bloggen din mot hackere. Klikk på “Installer nå” -knappen og vent litt.

installer wordpress automatisk

Mens WordPress installerer vil du se fremdriftslinjen øverst på siden. Når du er ferdig, klikker du på “Credentials” -knappen som tar deg til en side hvor du finner innloggingsdetaljene til bloggen din.

Last opp og publiser innholdet ditt

På dette stadiet er du sannsynligvis rundt minutt 9 hvis du raskt har funnet et domene, og hvis du ikke ventet lenge på bekreftelses-e-posten. Nå logger du på bloggen din ved å følge URLen som er gitt på ovennevnte side (yourwebsitename.com/wp-admin). Sett inn administratorbrukeren og passordet ditt og få tilgang til back-end grensesnittet.

Ved å klikke på “Innlegg” -menyen på venstre side av skjermen, vil du kunne legge til ditt første innlegg. Klikk på “Legg til ny” -knappen for å opprette et innlegg.

wordpress begynne å blogge

Grensesnittet til artikkelredigereren er veldig enkelt. Det ser ut som bildet nedenfor. Du må legge til en tittel på innlegget ditt, legge til litt tekst, laste opp et bilde hvis du vil og trykke på “Publiser” -knappen for å gjøre det offentlig på nettstedet ditt.

Wordpress publiser første bilde med bilde

Det er alt! Du har publisert ditt første blogginnlegg med WordPress, på under 15 minutter. Er ikke dette helt fantastisk?

Sannsynligvis vil du ønske å konfigurere bloggen din og kanskje endre designet på nettstedet ditt. Jeg foreslår at du leser min detaljerte guide for hvordan du lager et WordPress-nettsted. Denne guiden beskriver prosessen med installasjon av temaer og plugins samt oppsett av url-struktur og andre triks. I den andre guiden min: hva du skal gjøre etter å ha installert WordPress, vil du finne enda mer informasjon om hvordan du riktig konfigurerer og optimaliserer bloggen din.

jeg utfordrer deg!

Nå skal du si: “utfordring akseptert!” og begynn med prosessen med å lage din egen personlige, hobby eller profesjonelle blogg. Gi meg beskjed hvis du kan publisere det første innlegget ditt innen 15 minutter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector