Hvordan starte et nettsted for oppskrifter med WordPress?

hvordan bygge oppskrifter nettsted med wordpress


For å lage en god og enestående oppskriftsnettsted med WordPress trenger du mye jobb og kreativitet. Også i dette tilfellet må du ha en god smakssans. Å lage et perfekt nisjenettsted som for eksempel en oppskriftsnettsted med WordPress krever kunnskap innen forskjellige kompetanseområder som:

 • Noe IT-kunnskap
 • Journalistikk, skriveferdigheter
 • Photography
 • gastronomi

1. Behov for minimal IT-kunnskap

For å lage noe nettsted, trenger du litt IT-kunnskap. I denne opplæringen vil jeg vise deg hvordan du bygger en WordPress-oppskriftsnettsted med ingen eller minimal IT-kunnskap.

Først av alt, må du finne et pålitelig hostingfirma og registrere et godt domenenavn. For dette prosjektet bruker vi det mest populære innholdsstyringssystemet: WordPress. Det er veldig enkelt å installere og komme i gang med. Men hvis du ikke er komfortabel med å sette opp nettstedet ditt, kan du leie en nettutvikler som vil gjøre det for deg.

Få webhotell og domenenavn

Til å begynne med trenger du ikke en kostbar hostingplan. Du kan gå med en budsjett-webhotell som tilbyr deg 99,9% oppetid, flott nettstedhastighet og kundestøtte. Du vil også kunne registrere domenet ditt med webhost. Noen hostingleverandører tilbyr et gratis domene hvis du kjøper hosting fra dem. Litt kreativitet er nødvendig når du velger et domenenavn. Du kan velge et søkeorddomener, men du kan også gå med egen merkevarebygging. Hvis navnet ditt er Danny, kan du gå med Danny’s Kitchen. Så du vil registrere dannys-kitchen.com-domenet.

Her er tre pålitelige og rimelige hostingleverandører som vil tilby deg et gratis domene:

Selskap
Kampanjepris

1beste hosting for flere domener$ 1,99 / mo
2best hosting for flere domener$ 3,95 / mo
3beste billige hosting for flere nettsteder$ 3,49 / mo

Installere og innstille WordPress

Etter å ha valgt riktig hosting og domenenavn, må du installere WordPress. Ovennevnte webverter tilbyr ett-klikk WordPress installasjonsverktøy, som betyr at du ikke trenger å laste opp filer manuelt og opprette database til serveren din. Hvert trinn er automatisert, du oppgir bare påloggingsinformasjon og e-postadresse for nettstedet ditt, og systemet vil installere WordPress for deg.

Les også: vår detaljerte guide for hvordan du setter opp et nettsted med WordPress og publiserer din første artikkel.

Etter at WordPress er installert på nettstedet ditt, må du gjøre noen justeringer. I ovennevnte artikkel kan du finne mer informasjon om hver justering du må gjøre. I utgangspunktet må du få tilgang til dashbordet på WordPress-nettstedet ditt og konfigurere URL-strukturen, installere par-plugins, endre tema, konfigurere diskusjons- og leseinnstillinger, osv..

Installere et tema og nødvendige plugins

For å tilpasse nettstedet ditt for oppskrifter, trenger du et fint tema og noen nyttige plugins.

For å se noen gourmet-temaer kan du gå til det offisielle WordPress-nettstedet på https://wordpress.org/themes/search/food/ hvor du finner temaet Matoppskrifter som jeg anbefaler. Dette temaet har riktig design for et gourmetnettsted og også nyttige funksjoner: tilpasset bakgrunn, tilpasset topptekst, tilpasset meny, redaktørstil, kjennetegnet bilder, flytende layout, mal i full bredde, venstre sidefelt, en kolonne, innleggsformater, responsiv layout, høyre sidefelt, klebrig innlegg, temalternativer, oversettelse klar, to kolonner.

Noen av plugins som er nødvendige for å øke ytelsen og antall brukere, og derfor er deres glede å komme inn på nettstedet: Akismet – for å blokkere spam, Alt i en Seo-pakke – for SEO, Google Xml-nettkart – for Google, Jetpack av WordPress.com – for statistikk, lignende artikler og annet, Nye innlegg Glidebryter – for lysbildefremvisning med bilder fra de siste innleggene, Kontaktskjema 7 + Flamingo – for kontaktskjema og kontaktbok og Del knapper av AddToAny for sosiale medieknapper.

Hvis du har et større budsjett for å bygge nettstedet ditt, anbefaler jeg å bruke et premium WordPress-tema. På denne måten kan du være sikker på at du får et riktig kodet og høykvalitets tema som inneholder mange funksjoner. Ved å bruke et kommersielt tema trenger du ikke å bruke et stort antall tredjeparts plugins, fordi alle funksjoner som er nødvendige for en oppskriftsnettsted allerede er en del av temaet. Her er 3 oppskrifts- og mattemaer for WordPress som jeg liker og anbefaler:

mat kokk oppskrift wordpress tema

Demo / Last ned

sosial kokk oppskrift mat wordpress tema

Demo / Last ned

matlaging press mat oppskrift wordpress tema

Demo / Last ned

Hvordan vedlikeholde nettstedet ditt?

Det siste trinnet i denne kategorien er vedlikehold av nettstedet for oppskrifter. Du må oppdatere med jevne mellomrom med nye funksjoner, men også med nye utgivelser av plugins, temaer og WordPress som du allerede har. Plugin Wp Updates Notifier varsler deg om nye versjoner av temaer, plugins og kjerne av WordPress gjennom din e-post. Vedlikeholdet kan utføres av hvem som helst, men hvis du trenger en detaljert tilpasning kan du leie en nettprogrammerer.

2. Kunnskaps- og skriveferdigheter i journalistikk

• journalistikkinnhold og oppskriftsferdigheterFor innholdsskriving trenger du mye fantasi, fingerferdighet og litt journalistikkunnskap. Du vil forbedre skriveferdighetene dine over tid ved å lage mer og mer innhold.

Når du skriver en artikkel, bruk enkle ord og prøv å gjøre artikkelen original som mulig. Prøv også å bruke nøkkelord som definerer nettstedet ditt og artikkelen din. Hvis du skriver om en mat med noen ingredienser, skriver du oftere om ingrediensene som bruker dem i annen sammenheng. En god ide er å skrive ingrediensene sammen med de spesifikke mengdene og deretter skrive oppskriftene der du forklarer hvordan maten tilberedes.

Du må være deg selv og være kreativ. Prøv å tenke ut av boksen. Bruk for eksempel flere typer artikler: guider, anmeldelser av mat du spiste på forskjellige restauranter, dietter, hvordan, tips og triks og selvfølgelig oppskrifter. Tanken er å være så kreativ som mulig, slik at du kan skrive mer, og da vil du ha mye flere besøkende.

Ikke glem å skrive riktig, for å være vennlig og respektfull. Du kan lage noen vitser og bruke forskjellige uttrykk og tale. WordPress-redaktøren har korrekturlesing, og du kan bruke den til å korrigere deg akkurat som i Word.

3. Fotokunnskap

Ordet fotografering har ved sitt opphav to ord fra gresk. Den første: “φῶς (phōs)”, som oversetter “lys” og “γραφις (grafis)” som oversettes til verbet “å skrive”. Så hele oversettelsen kan være “å skrive i lys”.

Med WordPress kan du installere forskjellige plugins for fotoeffekter som Responsive Lightbox Lite. Du kan også bruke galleriealternativene til å plassere flere bilder i et lysbilde eller gruppert i et rutenett. Ved hvert innlegg kan du legge et bilde som et vist bilde.

• digitalkamera for fotografering av mat og oppskrifter

Du trenger ikke et dyrt fotokamera, men du trenger en god lyskilde for å kunne ta flotte bilder. Du trenger også en programvare for fotoredigering for å endre størrelse på og justere bildene. Bildene som er tatt med ditt profesjonelle eller semi-profesjonelle kamera, kan ha hvor som helst mellom 2MB-15MB. Du ønsker ikke å laste opp bilder av denne størrelsen til nettstedet ditt. Ikke bare fordi disse bildene vil lastes for alltid, men du vil også bruke mye båndbredde og serverressurser. Du vil også irritere leserne dine ved å få dem til å vente på at bildene skal lastes inn.

Et bilde er som tusen ord, spesielt hvis du koker ekstrem velsmakende mat som også ser fantastisk ut og da kan du se dampen heve.

4. Gastronomikunnskap

Gastronomi er studien av forholdet mellom kultur og mat. Det blir ofte feil når man vurderer at begrepet gastronomi utelukkende refererer til matlagingskunsten.

Ordet “gastronomi” kommer fra de greske ordene, “γαστήρ (gastér)” som betyr “mage” og “νόμος (nómos)” – “kunnskap”.

I tilfelle du ikke skriver anmeldelser om hvilken mat du lager mat, trenger du ikke dette trinnet. Ellers trenger du å vite når du skal ha salt, hvor mye ingredienser du skal bruke og så videre. Hvis du har kunnskap om gastronomi, kan du skrive en detaljert artikkel og lage bilder til alt du gjør på kjøkkenet ditt, på din egen og originale måte. Ikke glem at folk pleier å lage maten på din måte, så vær forsiktig når du lager mat.

Innpakning av WordPress-oppskriftene for bygging av nettsteder

Hvis kreativiteten virkelig treffer deg, bør du bruke den ordentlig. Så du kan kombinere matlaging med sang eller med andre hobbyer du har. En fin idé er å ha en video på hver skrevne artikkel sammen med bilder av maten du skrev om.

Til slutt kan jeg bare si Bon Appetite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map