Hvordan velge det beste CMS for bedriftsnettstedet ditt?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hvordan velge det beste CMS for bedriftsnettstedet ditt?
0 20 мин.

best-cms-business-nettsted


Det er få bedrifter, nye eller gamle, som ikke har et nettsted. I mange tilfeller er det å synge en virksomhet og et nettsted to synkrone prosesser.

Å opprette et nettsted i disse dager betyr å bruke en CMS samtidig. Hvorfor spør du? Det gjør utviklings- og administrasjonsprosessen mye enklere.

Med mindre du er en webutvikler med superkrefter, som er i stand til å bøye tid og rom, vil du få gjort mye mer mye raskere hvis du tar de riktige valgene i den innledende fasen av å bygge et bedriftsnettsted.

Men hva slags andre fordeler har det å bruke en CMS for å drive virksomhetsnettstedet? Enda viktigere, hvordan velger du den som passer for virksomheten din? Hvilken som passer deg best på lang sikt?

Alle disse spørsmålene vil bli besvart i denne artikkelen, sammen med andre du sannsynligvis ikke har spurt deg selv ennå.

Så i dag skal vi gi deg dette fine utdannelsesmaterialet, for å hjelpe deg med å velge det beste CMS for bedriftsnettstedet ditt! Gi også bedriften din den langvarige, kraftige online tilstedeværelsen den fortjener.

Uten videre, la oss komme til det!

Hvorfor er det gunstig å bruke en CMS?

Et innholdsstyringssystem er en plattform som gjør det mulig for brukeren å bygge og administrere et nettsted på en mer forenklet måte. Med mange ferdiglagde verktøy og forhåndsbygde elementer, gjør du en stor del arbeid for deg.

En webmaster eller utvikler kan spare masse penger og tid, bare ved å bruke riktig innholdsstyringssystem. Det er som å bygge et hus med grunnlaget lagt for deg før du selv skulle begynne å jobbe med det. Noen CMS har til og med noen få forhåndsbygde vegger for huset ditt også.

De fleste av innholdsstyringssystemene er også gratis, men du vil måtte bruke litt penger etterhvert. Men når det kommer til penger, er bruk av CMS en veldig kostnadseffektiv løsning.

Et CMS tilbyr de nødvendige verktøyene for å gi virksomheten din den aktuelle online tilstedeværelsen du leter etter. Det har det meste av kodingsarbeidet som er gjort, og mange innebygde markedsføringsverktøy som kan bidra til å spre virksomhetens budskap. Innholdsstyringssystemer er alt-i-en-pakker for å bygge nettsteder og nettsider for mordere.

Så å bruke en CMS er en flott og veldig effektiv løsning for bedriften din!

De viktigste fordelene er at det er enkelt å bygge et nettstedets forretningslogikk, design og funksjonalitet for alle typer brukere. Selvfølgelig kan noen med erfaring innen webutvikling få gjort mye mer og gjøre det mye mer presist og effektivt, men de fleste innholdsstyringssystemer kan enkelt læres av noen.

Når et nettsted er satt opp av deg eller en utvikler, kan omtrent hvem som helst få tak i de administrative oppgavene som kreves for å drive et nettsted. Du kan effektivisere innholdsproduksjonen din og enkelt publisere artikler eller innlegg når du måtte ønske det.

Du kan alltid bytte design, innhold og bilder på nettsteder på noen få minutter, med enkle og rett frem prosesser, uten å berøre engang litt kode.

Hva du bør se etter i et CMS?

Som du kanskje allerede har hørt, det er mange innholdsstyringssystemer der ute. Mange av dem er velkjent programvare, brukt av hundretusener eller til og med millioner av brukere. Det er lett å gå seg vill blant alle de store løftene og deluxe-funksjonene, men det kommer bare til enkle krav.

Gjenbrukbart innhold

Å generere ferskt innhold av høy kvalitet kan være en tidkrevende prosess, og det er veldig effektivt å bruke det du allerede har. Opprette og administrere nettstedets innhold bør være en effektiv prosess og må unngå risikoen for at du oppretter duplikatinnhold, fordi det bringer Google på døren, med en straff.

Design og tilpasning

En av de vanskeligste delene ved å bygge et nettsted med et CMS er å designe og tilpasse det slik at det ser nøyaktig ut slik du vil. Det skal ikke sette noen begrensninger for hvordan innholdet ditt kan vises.

Det er noen alvorlig ufleksible CMS-er, og det er utviklere som ofte ikke tar i bruk den beste designpraksisen til en spesifikk CMS og ender opp med å produsere fryktelig kode i designprosessen..

Du må jobbe med et innholdsstyringssystem som er fleksibelt nok til at du kan angi den nøyaktige måten du vil ha innholdet ditt presentert og hentet på. Du skal kunne hente innhold i kronologisk rekkefølge eller annen ordre du måtte ha i tankene.

For å si det enklere, er fleksibilitet i hvordan en CMS håndterer et nettsteddesign og viser innhold, det viktigste i noen av dem.

Redaktøren

De fleste CMS-er har et flott visuelt grensesnitt som lar deg redigere nettstedets innhold og kanskje til og med design. Innhold blir lagt til og innebygd i websider gjennom det, og det tillater grunnleggende formatering i tekst, farge, typografi og omtrent hvert innholdselement du publiserer.

Redaktøren er den mest brukte funksjonen i hele systemet, så sørg for at du er komfortabel med å bruke det. Men vær forsiktig med å ha for mye kontroll gjennom en WYSIWYG-redigerer har sitt eget sett med farer hvis de gir for mye kontroll. Du kommer sannsynligvis til å ha noen innholdsredaktører og innholdsleverandører som fungerer på nettstedet ditt, og det er bra, men hvis de får lov til å endre for mye av sidens design, kan det hende at de ødelegger hele nettstedets design. Innholdsleverandører kan bruke lenker, overskrifter, lister og andre elementer for å kontrollere hvordan et innhold skal vises på hjemmesiden.

Forsikre deg om at du velger en redigerer som ikke gir innholdsredaktører kontroll over nettstedets utseende. Redaktøren skal også kunne håndtere alle eksterne kilder som lenker, forskjellige nedlastbare filer og mer.

Søk

En av de mest praktiske funksjonene som kan brukes på et nettsted, er søkefeltet. Det er et must å gi brukerne muligheten til å søke gjennom nettstedets innhold og gi det samme for mannskapet ditt. Hver andre bruker starter sitt samspill med å skrive det de leter etter i søkefeltet. Søkefunksjonen virker enkel og enkel, men de kan ofte være utilstrekkelige. Det er kanskje ikke så funksjonelt som du forventer, og det er andre faktorer å vurdere i en søkefunksjon, enn om det fungerer eller ikke.

 • Det må gi resultater fort nok, selv om det er mye data på nettstedet ditt.
 • Det må rangere søkeresultatene etter et spesifikt kriterium.
 • Det har å gjøre grundig indeksering, ser gjennom hver seksjon på hver webside og kanskje til og med filer som Ms Office og PDF-dokumenter.
 • Må gjøre tilpasset søk. Du og brukeren skal kunne stille noen parametere som gir mulighet for et mer presist og mer spesifikt søk.
 • Det må oppdater ofte ofte, slik at den tar hensyn til viktige endringer som skjer på nettstedet ditt.

Sporing av brukere

Du vil se hvor effektivt nettstedet ditt oppnår sine mål og hvordan brukerne dine liker det. Dette krever noen analyseverktøy og en måte å samle tilbakemeldinger fra brukere på. Brukere skal kunne legge igjen kommentarer, gi rangeringer og kanskje til og med bruke chat. Men du bør i det minste være i stand til å legge ut skjemaer og samle informasjon og meninger fra brukerne dine på den måten.

Du bør bruke en effektiv metode for å kommunisere med brukerne dine, uansett hva slags nettsted du bygger.

En CMS trenger ikke å tilby dette rett ut av boksen, men det burde faktisk være mulig å bruke disse funksjonene gjennom plugins.

Husk at selv når du har de nødvendige verktøyene for å samle inn data, er fleksibiliteten til denne funksjonen det som gjør det verdt å bruke det. Du bør kunne trekke ut og bruke på flere måter, for eksempel å enkelt kopiere liming, sende den i e-post eller trekke den ut til forskjellige filformater som Word-dokumenter, Excel-dokumenter eller.pdf-dokumenter.

brukeradministrasjon

Hvis det er et travelt nettsted, er det mange som bruker det, inkludert besøkende og de ansatte. Du vil gjøre denne oppgaven så enkel og så rett frem som mulig.

Derfor bør du vurdere, hvordan du vil administrere brukerne dine. Vil du bare legge til og slette brukerkontoer, eller vil du gjøre endringer i dem om nødvendig?

Et annet viktig aspekt ved brukerstyring er å stille inn tillatelser. Du tildeler bestemte roller til hvert enkelt medlem av staben din, og du vil ikke at en innholdsleverandør skal berøre noen av funksjonalitetene på nettstedet. Du vil tilordne roller som redigerer, innholdsskapere, revisator eller korrekturleser og så videre.

Det viktigste for deg å ha kontroll over er hvilken bruker som kan redigere hva på nettstedet ditt. Et godt CMS må støtte flere roller og dynamisk legge til eller fjerne sine tillatelser.

Integrert beste praksis

En CMS blir bare bedre med ekstra funksjoner. Med integrert beste SEO-praksis er det meste av arbeidet du ellers ville gjort med SEO på siden allerede gjort for deg. Du må bare definere søkeordene dine, og du er rangert med din SEO-vennlige webside.

Det er også mange nyttige funksjoner som Geo Location Support, GZIP-komprimering, generering av XML-sitemap, SEO-vennlige URL-adresser og URL-struktur og mer.

De fleste oppdaterte innholdsstyringssystemer har alle disse, men ikke alle CMS vil sikre at nettstedet ditt er fullstendig optimalisert for SEO og at det laster raskt nok også.

Mobilvennlighet og det å ha rikelig med responsive webdesign er også veldig avgjørende.

Versjonsstøtte

Å gjøre endringer på nettstedet ditt, bare for å finne ut at du ikke kan returnere dem når du vil, kan være enormt smerte. Dette gjelder også når du legger ut noe ved et uhell eller bryter en funksjon på nettstedet ditt.

Av denne grunn er det viktig å ha muligheten til å tilbakestille nettstedet til gårsdagens versjon eller forrige ukes versjon. Hvis ikke det, bør et CMS i det minste gi deg muligheten til å gå tilbake til sist lagrede versjon.

Støtte for god versjon er ikke noe som alle CMS har, men det kan vanligvis legges til med en plugin. Du kan også håndtere det gjennom din webhotellleverandør.

Hvordan velge et CMS som fungerer for bedriften din?

Et CMS som fungerer bra for noen, fungerer kanskje ikke like bra for deg og bedriften din.

Den viktigste forberedelsen du må gjøre er å stille de nøyaktige kravene til bedriften din. Du må ta hensyn til ressursene dine, teamet ditt, dine evner og virksomhetens krav.

Hva er forretningsmålene dine?

Du kan ende opp med å gjenta deg selv hvis du allerede har funnet ut av dette, men litt repetisjon vil bare håndheve dine mål.

Hva er det viktigste du ønsker å oppnå ved å bygge et nettsted? Ønsker du å skape en sterk tilstedeværelse på nettet, for å få merkevaren din lagt merke til av flere? Vil du bygge en nettbutikk som selger produktene dine? Kanskje du vil gjøre alt dette ovenfor?

Målene dine er de viktigste faktorene for hva som fungerer for deg. Du kommer for eksempel til å bruke en type CMS hvis du prøver å bygge et merke og gjøre mye online markedsføring og innholdsmarkedsføring, eller en helt annen type CMS hvis du ønsker å bygge en enorm nettbutikk.

Lag et veikart for prosjektet og definer hva slags funksjoner og funksjoner du trenger underveis for å nå dine mål.

Hva er budsjettet?

Som med mange andre ting i livet, jo mer penger du kan bruke, jo enklere får ting.

Før du velger CMS, bør du vite hvor mye penger du er villig til å bruke på nettstedet ditt og fordele pengene riktig.

Når du har satt budsjettet, kan du se etter innholdsstyringssystemer som vil gi deg verktøyene for å bygge nettstedet ditt innenfor budsjettet. De fleste av CMS-ene er åpen kildekode og gratis å bruke, så det er ikke slik at du trenger å kjøpe en CMS for å bygge nettstedet ditt. Det er prosessen med å bygge nettstedet ditt som kan ende opp med å koste deg litt penger.

Det betales for mye profesjonelt, førsteklasses nettsteddesign og plugins som tilbyr funksjonalitet. Du må kanskje også betale for en nettutvikler for å hjelpe deg med å designe nettstedet ditt og fikse eventuelle feil du måtte komme over.

Proprietær eller åpen kildekode CMS

Forskjellene mellom en proprietær og åpen kildekode-CMS er mange og ville fortjent en egen artikkel i seg selv, som vi publiserte også. Men så langt vår nåværende bekymring tar oss, avhenger valget bare av hvor mye kontroll du vil ha.

Du ønsker selvfølgelig å ha så mye kontroll som mulig, men det vil ta mer oppmerksomhet og mer arbeid også. Kjerneforskjellen mellom en åpen kildekode og et proprietært CMS er kontrollnivået de gir.

En åpen kildekode-CMS er gratis å bruke, og du kan fritt endre noen av koden og funksjonene i den, og dermed ha full kontroll over systemet.

Et proprietært CMS er imidlertid bygget og administrert av et selskap. Du betaler i utgangspunktet et gebyr hver måned eller hvert år for at de skal bygge og administrere nettstedet ditt, mens du bare trenger å laste opp innhold og utføre de mest grunnleggende oppgavene. Resten av de tekniske detaljene, for eksempel nettsteddesign og oppdateringer, blir alle tatt hånd om av deres supportteam. Du kan alltid ringe dem for å hjelpe deg, og de vil gjøre det meste av jobben for deg.

Det er imidlertid viktig å merke seg at nettstedet ditt sannsynligvis ikke vil være din eiendom, og at det er tett knyttet til det aktuelle selskapet som er CMS du bruker. Ikke alle selskaper gjør dette, men det er viktig for deg å vite om det er verdt å ha et nettsted på denne måten eller ikke. Du må kanskje betale en månedlig avgift og ha mindre kontroll, men du trenger absolutt ingen kunnskap om nettutvikler, og arbeidet du må gjøre er minimalt.

Se på dens grunnleggende funksjonalitet

Visst, de fleste innholdsstyringssystemer gir muligheten for brukeren å opprette, redigere nettsider og legge til innhold til det. Vi har en tendens til å tro at vi kan organisere sidene våre og måten innholdet vårt er ordnet på og lytte til omtrent hvilken som helst CMS, men det er ikke tilfelle.

Selv om noen av de mest populære CMS-ene lar deg organisere nettsider rett utenfor boksen, tilbyr ikke mange av disse funksjonene. Du vil sannsynligvis også ønske at noe innhold og elementer skal legges ut på en viss måte.

Så det viktigste å sørge for da, er at en CMS gir deg all funksjonaliteten og kontrollen du vil ha over nettstedet ditt.

Kan du eller teamet ditt bruke systemet?

Dette er den første og viktigste tingen å vurdere, for uten dette vil det ikke være noen som driver nettstedet ditt. Mange CMS krever utviklerferdigheter og en forståelse av HTML, CSS og til og med PHP når det kommer til nettstedets funksjoner.

Hvor godt du eller mannskapet ditt forstår disse programmeringsspråkene spiller en viktig rolle når du må bestemme hvilken CMS du skal bruke. Naturligvis vil du gå for den du og teamet ditt lettest og effektivt kan adoptere.

Men husk at et for enkelt CMS ikke vil benytte seg av noen teknisk dyktige menneskers evner, fordi det låser mange finjusteringer som du ellers kan bruke.

Hvor langt vil du at den skal gå?

Å bygge et enkelt porteføljeside eller et nettsted for markedsføringsformål er noe som kan gjøres ganske effektivt med de fleste innholdsstyringssystemer. Men hvis du ønsker å bygge en nettbutikk, et e-handelsnettsted eller et annet nettsted med en sammensatt funksjon, må du ha et annet oppsett. Hvis du vil at din online virksomhet skal vokse, må CMS være i stand til å håndtere det også uten å krasje.

For mange bedrifter førte deres plutselige vekst til deres undergang, ganske enkelt fordi de valgte feil CMS. Du må undersøke for å sikre at nettstedet ikke krasjer på deg, når det plutselig har økt trafikk etter hvert som flere brukere begynner å strømme inn.

Ingen av oss har krystallkulen som kan forutsi fremtiden, og nesten alle CMS lover å håndtere enorme mengder trafikk. Den virkelige informasjonen finner du på fora og i andre anmeldelser, der folk har prøvd og testet perspektivet ditt CMS og kan bekrefte at det håndterte forretningsveksten deres og fortsetter å håndtere det selv nå.

Så igjen, sørg for at du finner et CMS som samsvarer med forretningsmessige mål.

Mest populære innholdsstyringssystem

Her har vi lagt ut innholdsstyringssystemene som de fleste selskaper bruker for å drive sine nettsteder.

WordPress

Besøk den offisielle hjemmesiden »

Man kan ikke engang snakke eller tenke på innholdsstyringssystemer uten at WordPress går over tankene. Omtrent hvert fjerde nettsted er bygget med det og har mer enn 60 millioner mennesker som bruker det til forretningsformål. Det er opprettet mange nettsteder med WordPress til og med den timen du har funnet denne artikkelen.

WordPress startet som en bloggplattform for mer enn 16 år siden, men har siden den gang vokst ut til å være et fullverdig innholdsstyringssystem, som er i stand til å håndtere alle slags nettsteder.

Det er et av de mest brukervennlige CMS-ene og har enkle, dra og slipp verktøy for å bygge et nettsted. Du kan ganske enkelt legge til et nytt design og endre det med noen få klikk. Det er et uten sidestykke antall temaer og plugins som er tilgjengelige for dette CMS, noe som gjør det utrolig fleksibelt og tilpasses.

Det er det mest populære CMS av en grunn, og du kan bygge omtrent hvilken som helst webside med det, uansett hva du har sett for deg. Du kan til og med legge til forskjellige funksjoner ved bruk av korte koder og mange plugins.

Det er riktignok viktig å nevne at det er noen bedre alternativer hvis du har tenkt å bygge en stor nettbutikk på virksomhetsnivå. Men det gjelder bare en liten prosentandel av mennesker.

Ellers er WordPress en enkel å bruke, rett frem løsning for å bygge og administrere bedriftsnettstedet.

Hvis du vil bygge en nettbutikk eller et e-handelsnettsted, trenger du noen ekstra plugins for å gjøre WordPress til en fullverdig e-handelsplattform.

Det er flott å bygge:

 • En porteføljeside
 • En blogg
 • Et nyhetsnettsted
 • Et informativt nettsted
 • Et nettsted for medlemskap
 • En videosamlingsside

Hvis du vil publisere en jevn strøm av innhold, er WordPress en fin måte å gjøre det på.

Drupal

Besøk den offisielle hjemmesiden »

Drupal er et open source nettsted og en applikasjonsbyggingsplattform. Det er en touch som er mer komplisert enn WordPress, og av den grunn er det best for mennesker med nettutviklingsbakgrunn. Det er fremdeles blant de mest brukervennlige innholdsstyringssystemene, men det tar litt å venne seg til. Ved å forstå Drupals skript og rammeverk kan du lage de mest unike nettsteder og applikasjoner.

Det mest kjente trekket ved Drupal er at det gir nesten en uendelig mengde muligheter. Du kan endre noe og tilpasse nettstedet ditt slik at det passer dine behov perfekt. Den har en bratt læringskurve, og den raskeste måten å bygge en webside på er med hjelp av en webutvikler, som har erfaring med å bruke systemet.

Drupal er utmerket for å bygge:

 • Informative nettsteder
 • applikasjoner
 • Nyheter Nettsteder
 • blogger
 • Nettsamfunn
 • Nettbutikker
 • Portefølje nettsteder
 • Forums
 • Netthandel nettsteder

Du kan bygge alt du trenger for din virksomhet, helt til minste detalj, men det er ikke så brukervennlig som WordPress, så du vil trenge litt profesjonell hjelp hvis du vil effektivisere utviklingsprosessen.

Hvis du har tenkt å bruke Drupal, vil du definitivt kunne bygge en enestående forretningslogikk og et kraftig nettsted fra bunnen av.

Magento CMS

Besøk den offisielle hjemmesiden »

Magento er en fullverdig nettstedutviklingsplattform og CMS som ble bygget for e-handel. Den kan håndtere de minste online virksomhetene og til og med de mest massive nettstedene på bedriftsnivå med titusenvis av produkter.

Magento tilbyr alle verktøyene som er nødvendige for å drive og administrere en online virksomhet, og hjelper deg med å samle og analysere hver bit av data underveis. Det har et veldig intuitivt grensesnitt og mange søkemotoroptimaliseringsverktøy. Du kan laste ned temaer for å lage designet slik du vil ha det, og plugins for å legge til de ekstra funksjonene du trenger.

Det er det beste alternativet for et stort nettsted for e-handel, men bare hvis du er villig til å investere litt penger og arbeidskraft eller hvis du har kunnskap om nettutvikling. Til og med Magentos installasjonsprosess er vanskelig for en ikke-teknisk kunnskapsrik person, så jeg vil ikke anbefale deg å bruke den hvis du ikke vet mye om koding.

Men hvis du har en utvikler som vil bygge nettstedet ditt, vil du ha deg et virkelig formidabelt e-handelssted når han eller hun er ferdig.

Joomla!

Besøk den offisielle hjemmesiden »

Joomla! er et brukervennlig innholdsstyringssystem som er utmerket for å bygge mellomstore og store nettsteder. Koden er mer kompleks enn WordPress, noe som gir den mer funksjonalitet og kraft, slik at du kan skalere nettstedet ditt etter hvert som virksomheten din og kravene blir større.

Joomla! tilbyr front-end redigering av innhold og effektiv innholdsstyring rett utenfor boksen. Nettsteder bygget med det er stabile, mens redigering og oppdatering av innhold på dem kan gjøres veldig fleksibelt.

Folk som ikke har mye kunnskap om nettutvikling, kan bruke Joomla! veldig enkelt, uten å berøre noen av kodene. Mens de med nettutviklingsevne vil kunne finjustere systemet for å gjøre justeringer nettstedet krever.

Nettsteder bygget med det er fullt responsive og har den beste SEO-praksisen blant andre godbiter.

Joomla! er flott å bygge:

 • Informative nettsteder
 • e-handelsnettsteder
 • Small Business nettsteder
 • Bedriftsnettsteder
 • Portefølje nettsteder
 • blogger
 • Nyhetsbrev sider

Pakk inn

Når du har gjort dine mål og krav klare, er det mye lettere å velge et CMS som hjelper deg å oppfylle dem. Det er noen andre faktorer som vi ikke har lagt ut, og du vil hevde at de betyr noe. Vi sa ikke at dette er en perfekt guide, men du kan benytte deg av tipsene.

Det viktigste er at du skal vite hva prioriteringene dine er og hva slags CMS ville du brukt mest effektivt!

Jeg håper at du har hatt glede av å lese denne artikkelen, og at vi ses snart igjen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector