Hvordan være vert for nettstedet ditt? Begynnerveiledning for å starte et nettsted

være vert for nettstedet ditt


Hvis du tenker på å være vert for nettstedet, det være seg en personlig butikk eller til og med en ny netthandelsbutikk, kan det hende du synes denne artikkelen er nyttig, da vi vil introdusere deg for alle viktige aspekter ved hvordan du vert for nettstedet ditt.

Hvis du ønsket å være vertskap for nettstedet ditt tilbake på dagen da internett bare begynte å bli mainstream, måtte du kjøpe Internett server (den fysiske maskinen), og hvis du ikke ønsket at nettstedet ditt skulle bli offline når du hadde strømbrudd eller din internettforbindelse brøt sammen, måtte du konfigurere serveren din i et serverrom. Da hadde det kostet deg en liten formue å være vert for nettstedet ditt, til og med en veldig enkel. I dag er det imidlertid mye enklere og billigere å arrangere et nettsted. For eksempel kan du med iPage.com være vert for nettstedet ditt for bare $ 1,99 / måned, mens oppsettet er raskt og enkelt, ikke krever tidligere erfaring eller tekniske ferdigheter.

Hva er webhotell?

La oss si at du har et nettsted, eller i det minste en ide om et nettsted. Hvordan det skal se ut, hvilke funksjonaliteter det skal ha osv. Du kan absolutt lage et fullt funksjonelt nettsted på din personlige datamaskin, men for å gjøre det tilgjengelig for hele verden, vil det trenge eksponering akkurat som et maleri, for eksempel. Du kan male noe hjemme og se på det hele dagen, men hvis du vil dele det med allmennheten, må du vanligvis stille det ut i et museum eller et kunstgalleri, der andre mennesker også kan glede seg over det. Så, en webhotell eller ganske enkelt hosting, er en tjeneste som tilbys av visse selskaper, som i hovedsak gjør nettstedet ditt tilgjengelig for allmennheten.

Disse vertsfirmaene har sikre serverrom der de oppbevarer alle serverne, overflødige strømforsyninger, overflødige internettforbindelser, 24/7 overvåking, etc. for å sikre at nettstedet ditt er tilgjengelig uten avbrudd eller nedetid.

Webhotelltyper

Et vertsfirma er vanligvis mye mer enn bare enkel hosting. De tilbyr alle typer tilleggstjenester, og de tilbyr vanligvis flere typer hosting inkludert dedikert hosting, skytjenester, VPS-hosting, delt hosting og noen ganger spesialisert hosting for visse typer nettsteder som WordPress, Drupal, e-handelsspesifikk hosting, og så videre.

Dedikert hosting

Dedikert hosting refererer vanligvis til en hostingtype der du leier en komplett fysisk maskin. Det er den dyreste typen hosting, men den er også en av de mest utøvende. Du får alle hestekrefter på en server: multi core cpu, flere gigabyte RAM og mer enn nok HDD- eller SSD-basert lagring. Det er ikke en nybegynnervennlig hosting, og det er sannsynligvis en overkill for noen som ønsker å være vertskap for et enkelt nettsted eller en blogg.

VPS hosing

VPS står for Virtual Private Server, og det oppnås vanligvis ved å dele opp en større dedikert server i flere mindre. Det er ikke uvanlig at en dedikert server er skivet opp i 8-16 mindre VPS-er. En av fordelene med denne konfigurasjonen er at den er mye billigere enn en dedikert server, men du får dedikerte ressurser. Du kan ha en VPS med en enkelt CPU-kjerne, 2 GB RAM og la oss si 40 GB SSD-lagring. Disse ressursene er garantert, på en måte at bare du kan bruke dem.

Delt vertskap

Delt hosting er, som navnet tilsier, et hosting, som deles av alle på serveren. Det er den vanligste typen hosting og en av de billigste også. Alle serverens ressurser deles av alle nettsteder. Denne modellen fungerer vanligvis, fordi det er ganske sjelden at noen trenger en hel server hele tiden, så inntil alle spiller fint, er det en flott symbiose, og til slutt drar alle fordeler: det er billig, for korte beløp tiden kan du bruke all prosessorkraften til en server, og så bruker noen andre den.

Det er den ideelle løsningen for nykommere, fordi den er relativt billig, og den er rettet mot nybegynnere med mange eksempler og ferdige løsninger som automatiske programvareinstallasjoner, automatiske sikkerhetskopieringer, og supportpersonalet er vant til spørsmål som nykommere har.

Med delt hosting vil du ofte komme over vilkår som ubegrenset lagring, ubegrenset trafikk osv. Dette er misvisende fordi alle servere er begrensede i ressursene sine. Det ubegrensede faktisk betyr er at vertsselskapet ikke definerer et lokk for lagrings- og trafikkressurser fra start og ikke belaster deg basert på hvor mye av disse ressursene du bruker opp i en gitt måned. I stedet har de en viss terskel som kan endre seg fra måned til måned, utover som noen begrensninger vil bli pålagt hvis du stadig bruker for mye ressurser.

Hva er et domenenavn?

Når du kommer tilbake til vårt tidligere eksempel med maleriet, hvis du stiller ut maleriet ditt (nettstedet) i et kunstgalleri eller museum (hosting), er det en ting, men for at folk skal kunne se det, må de gå i galleriet.

I den fysiske verden kan du peke på et sted etter adressen eller dens breddegrad og lengdegradskoordinater. Hvis du vil at folk skal se maleriet ditt, kan du sende dem koordinatene til galleriet (omtrent som IP-adressen til et nettsted), men det er mye enklere for oss mennesker å huske ord og strenger enn tall. Så mer sannsynlig vil du be folk gå til en spesifikk gateadresse (omtrent som et domenenavn fungerer i webhotell).

Så du trenger et domenenavn som nettstedet ditt blir funnet under. Nesten alle vertsselskapene tilbyr domenenavnregistreringstjenester også. Det er mer praktisk å registrere seg hos dem, fordi de vil håndtere oppsettet av navneservere og DNS-postene som “MX” for e-post, “A” for selve hostingingen, etc. De fleste vertsbedrifter tilbyr til og med et gratis domenenavn hvis du registrere deg hos dem i minst et år.

Når det gjelder hvilken type domenenavn du bør få, er det mye diskusjon. Generelt sett skal et godt domenenavn være kort, lett å huske og kjent (.com, .net, .org, .info). Det har skjedd en eksplosjon i gTLD-navnene (generiske domene på toppnivå) i den siste tiden, noe som har ført til en rekke utvidelser av domenenavn (f.eks. Rokker, .liv, .guru, etc.). Hvis du oppdager at det ønskede domenenavnet allerede er tatt (f.eks. Pinapple.com), kan du slå det opp under disse nye domenetilleggene (f.eks. Ananas.guru)

Når du velger et domenenavn, kan det være lurt å ta hensyn til andre aspekter, for eksempel domeneregler. Hvis du kjøper et domenenavn, vil ditt navn og kontaktinformasjon bli offentliggjort for alle som er interessert i å slå det opp. Noen gTLD-er, tillater en funksjon som heter Domain Privacy eller noen ganger referert til som Whois Privacy. .com, .net og .org støtter denne funksjonen, mens .uk, .us, .ca, .de, .eu ikke gjør det. Hvis du vil bruke Domain Privacy eller WhoisGuard, kan det være lurt å velge et domenetillegg som støtter det. Domeneregistratorer og og vertsfirmaer som tilbyr domeneregistreringstjenester, tilbyr vanligvis også personverntjenester for domenet.

Starte et nettsted med WordPress

Etter at du har registrert deg for en hostingplan og brukt litt tid på å velge riktig domenenavn, er du klar til å sette opp nettstedet ditt. Hvis du allerede har et fullt fungerende nettsted på maskinen din, laster du det bare opp til hostingkontoen din. Vertsfirmaet ditt skal gi deg tilgang til et administrasjonsgrensesnitt, der du kan stille inn hostingparametrene. Det er vanligvis et cPanel-, Plesk- eller DirectAdmin-grensesnitt.

Du kan laste opp ditt arbeidsnettsted ved å bruke den webbaserte filbehandleren som tilbys av hosting, men hvis nettstedet ditt består av mer enn bare et par filer, anbefales det å bruke SFTP eller FTP for å laste opp filene dine til serveren. Det er mer enn sannsynlig at nettstedet ditt bruker en slags database som MySQL, PostgreSQL, MSSQL, etc. I så fall må du importere det også.

Hvis du imidlertid ikke har utviklet nettstedet ennå, kan du bruke en installasjonsfunksjon med ett klikk, som de fleste vertsbedrifter støtter og installerer et nytt CMS på domenenavnet ditt. WordPress er et flott alternativ for et CMS, det er tross alt CMS som er valgt av 27% av nettstedene på internett.

Det er mange argumenter for å bruke WordPress inkludert nybegynnervennlig karakter, sikkerhet, tilpassbarhet, stort støttefellesskap, enorm dokumentasjon og kompatibilitet med alle hostingkontoer.

Når en-klikk-installasjonen av WordPress er fullført, vil du bli møtt av en nylig installert WordPress, og du kan starte og tilpasse den etter dine egne behov. Du trenger ikke å kjenne HTML eller CSS, du kan kjøpe et ferdigbygd WordPress-tema, og du kan tilpasse det slik du vil. Du kan installere plugins som kan legge til ny funksjonalitet til WordPress, for eksempel kan du legge til et handlekurvsystem eller et reservasjonssystem. Med plugins er mulighetene tilnærmet uendelige med hva du kan oppnå.

Hosting selskaper som sikter sine tjenester for nybegynnere vil vanligvis gjøre ganske mye håndholding også. Dette betyr at du vil kunne kontakte support med problemer som nybegynnere vanligvis sliter med, og som inkluderer problemer du støter på når du setter opp nettstedet ditt. Nettstedene deres vil også inneholde trinnvise veiledninger og guider for å hjelpe nykommere med å bli oppdatert med det grunnleggende om å være vert for et nettsted.

Konklusjon

Siden internett-tilstedeværelse har blitt så allestedsnærværende og sentralt for enhver respektabel virksomhet, kan hvem som helst lære å starte et nettsted. Det er viktig å velge en anerkjent webhotell som skal være vert for nettstedet ditt siden hosting kan påvirke mange aspekter av din online tilstedeværelse, inkludert tilgjengeligheten og hastigheten på nettstedet ditt.

De beste selskapene som er vert for nettstedet ditt

Selskap
Kampanjepris

1beste billige webhotell$ 1,99 / mo
2beste wordpress webhotell$ 3,95 / mo
3beste forretningshotell$ 3,95 / mo
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map