Hvorfor skal du lage en markedsføringsplan for småbedrifter?

lage markedsføringsplan småbedrifter


Å komme i gang med din egen virksomhet er ofte skummelt og vanskelig, men hvis du blir forberedt ordentlig på dette nye eventyret, kan du overvinne alle hindringene du sikkert vil komme over og bli en vellykket entreprenør. En av pilarene du bør bygge din lille bedrift på er en god markedsføringsplan.

Hvorfor skal du ha en markedsføringsplan?

Mange mennesker som bestemmer seg for å starte sin egen virksomhet, undervurderer viktigheten av en solid markedsføringsplan. De tror at hvis produktet eller tjenesten er god nok, er det ikke behov for å markedsføre det. Selv om dette har en viss logikk i dag når vi lever i en verden av sosiale medier der produktene eller tjenestene dine kan annonseres av folk som er fornøyde med tingene du tilbyr og tilbyr, er det fremdeles ikke bra nok. Å ha en markedsføringsplan kan hjelpe deg med å utvikle produkter eller tjenester som passer behovene til ditt målrettede marked. Det hjelper også kundene dine til å forstå hva som er så flott med produktet eller tjenesten din for å skille det fra konkurransen.

Selv om det tar mye tid, krefter og forskning å utvikle en god markedsføringsplan for din lille bedrift, vil den lønne seg på lang sikt og vil i stor grad bidra til all suksess bedriften oppnår. Så la oss se på noen av de viktigste spørsmålene du må svare på i markedsføringsplanen din, som vil gjøre det til et flott verktøy, som vil hjelpe virksomheten din til å vokse og lykkes.

Hvordan lage en markedsføringsplan?

Som vi allerede sa, å lage en markedsføringsplan er en lang prosess og inkluderer mye innsats og forskning. For å lage en flott markedsføringsplan som vil være et fantastisk verktøy for å få bedriften din dit du vil den skal, må du svare på noen spørsmål og definere mange viktige ting som vil påvirke virksomheten din og suksessen din.

Markeds strategi

Før du begynner med å lage markedsføringsplanen din, må du spørre deg selv hvordan det er at markedsføringsplanen kommer til å støtte dine forretningsmessige mål. Å ha et veldig tydelig syn på dine mål er det markedsføringsstrategien din handler om.

Markedsføringsstrategien din påpeker hva du vil og trenger å gjøre, og når du først vet dette, kan du fortsette med å lage en markedsføringsplan som kan hjelpe deg med å nå disse målene. Hvis du likevel ikke har satt opp spesifikke forretningsmål, må du gjøre det så snart som mulig. Du må også skille langsiktige mål og kortsiktige mål, slik at du kan utforme en mer direkte forretningsplan for hvert av disse kortsiktige mål.

En annen ting du må ta med når du bestemmer dine mål, er å knytte en tidslinje til hvert enkelt av virksomhetsmålene dine. På den måten vil du kunne lage en mer realistisk og spesifikk markedsplan.

Oppdragserklæring

Hva prøver du å gjøre, og hva er de grunnleggende spørsmålene som oppgavemeldingen din trenger å svare på? Hvis du allerede har laget et oppdrag mens du planla virksomheten din, må du nå legge den til i markedsføringsplanen din.

Grunnlaget for markedsføringsplanen din er oppdragserklæringen din, og det er veldig viktig å lage en direkte og kortfattet oppdragserklæring som lar dine potensielle kunder forstå hva du gjør og hvordan du gjør det.

Selv om oppdragserklæringen din ikke har en direkte rolle når det kommer til markedsføringsaktivitetene dine, lar den deg konsentrere deg om forretningsmessige mål og hjelper deg med å sikre at markedsføringsaktivitetene du gjennomfører er i samsvar med bedriftens hovedmål.

Målgruppe

Det viktigste spørsmålet du trenger for å finne svaret på når det kommer til det målrettede markedet er hvem du prøver å nå med markedsføringsplanen og aktivitetene dine. Dermed er målmarkedet det bestemte publikummet du ønsker å nå med dine tjenester og produkter, eller for å si det med andre ord, dine ideelle kunder. Hvis du inkluderer så mange detaljer når du svarer på dette spørsmålet, kan du ha en mer målrettet og spesifikk markedsføringsplan.

Du må definere og identifisere hvem målgruppen din er, og hvor du kan finne dem, hva de synes er viktig, hva de er opptatt av, hva de trenger i dette øyeblikket, etc. Disse spørsmålene og noen andre du kanskje legger til vil gi deg et klart bilde av personene eller firmaene som du tror er din ideelle kunde. Fra dette tidspunktet kan du fortsette og lage en personlig markedsføringsmelding for ditt målmarked og ideelle kunder.

Konkurranseanalyse

For å lage en smart markedsføringsplan, må du også kjenne konkurrentene. Det er grunnen til at du i dette stadiet må svare på spørsmål som hvem som er konkurrentene dine, og hvor rangerer du blant dem.

Å finne ut hvem som er din konkurranse og analysere dem, er en av de mest vellykkede måtene å gjøre en målrettet markedsundersøkelse og planlegge markedsføringsaktivitetene dine. Du må se på de selskapene og bedriftene som har lignende ideelle kunder som deg, og deretter analysere deres gode beslutninger, så vel som deres feil.

Det er mange måter du kan utføre en undersøkelse som vil hjelpe deg å bli kjent med målmarkedet ditt ved å se på konkurrentene. SWOT-analyse er en av disse metodene. Det er et strategisk verktøy som estimerer hva styrker og mangler ved et selskap er, så vel som deres trusler og muligheter. Å sammenligne SWOT-analysen din med konkurransen din kan være en fin måte å få et riktig bilde av din plassering i bransjen, og hvordan du kan forbedre den ved å gjenkjenne områder der du kan overgå konkurrentene, identifisere og tuning av nisjemarkedet ditt riktig og sikre at du er klar til å ta på deg eventuelle hindringer som konkurransen din kan kaste deg.

Unikt selgende forslag

Nå som du vet hvem konkurrentene dine er og hvordan du kan bekjempe dem, må du spørre deg selv hva som gjør selskapet ditt unikt og et av det slags? Du må skille deg ut blant alle andre lignende virksomheter, og den beste måten å gjøre det på er å utforme en strategi som vil gjøre deg unik, som er din unike selgerproposisjon.

Unik selgerproposisjon er en uttalelse som peker på hvordan din bedrift og dine produkter og tjenester er forskjellige fra alle andre. Det viser hvorfor selskapet ditt er et bedre og tryggere valg for din målgruppe, og hvorfor de bør velge ditt selskap fremfor konkurrentene dine.

Pris strategi

Det neste trinnet i å utforme en god markedsføringsplan for småbedrifter innebærer lage en prisstrategi. For å gjøre dette, må du spørre deg selv hva du vil belaste og hvorfor.

Hvis du allerede har laget en standard forretningsplan, betyr det at du allerede har tenkt på og undersøkt hva de beste prisene for dine produkter og tjenester er. Nå er det på tide å bruke denne informasjonen og relatere den til markedsføringsaktivitetene dine.

Det betyr at du må støtte prisene du har ved å tilby kundene dine en klar ide om fordelene og verdien de vil få til gjengjeld. I mange tilfeller kan et forslag med høy verdi hjelpe kundene dine til å bestemme seg for å kjøpe produktet eller bruke tjenesten din.

Kampanjeplan

En markedsføringsplan kan hjelpe deg med å finne riktig svar på spørsmålet om hvordan du planlegger å nå ditt målmarked. Kampanjeplanen din er en viktig del av markedsføringsmixen fordi den dekker alle kommunikasjonsformer du vil bruke for å nå kundene dine.

Hver kampanjeplan er en blanding av forskjellige markedsføringsaktiviteter, som reklame, PR, emballasje, direktesalg, Internettmarkedsføring, markedsføringsmateriell, salgsfremmende kampanjer, etc. Du må imidlertid være forsiktig så du ikke legger for mange variabler i kampanjeplanen din helt i starten. Egentlig bør du begynne med å velge opptil 5 bestemte aktiviteter som vil gjøre det lettere for deg å utføre markedsføringsstrategien du utviklet i begynnelsen.

Markedsføringsbudsjett

Dette trinnet er veldig viktig, og for å gjøre det ordentlig må du tenke på hvor mye penger du skal bruke og på hva.

Å ha et markedsføringsbudsjett er avgjørende for å utforme en markedsføringsplan fordi den lar deg vite hvor mye du kan bruke på markedsføringsaktivitetene dine uten å overskride planen din. Det kan også hjelpe deg med å skissere hvilke aktiviteter du har råd til og hvilke ikke og bestemme prioriteten blant dem.

Når det gjelder markedsføring, dessverre, har flertallet av små selskaper et veldig begrenset eller til og med lite budsjett. Det er en annen grunn til at det er veldig viktig å lage en markedsføringsplan som holder seg innenfor utgiftsgrensene.

Handlingsliste

Nå som du har alle de andre tingene på plass og pent planlagt, må du spørre deg selv hva du må gjøre for å oppnå markedsføringsmål du setter opp.

Å lage en handlingsliste innebærer å skissere oppgaver du trenger å gjøre, og tiden du trenger å gjøre dem, noe som er en veldig viktig del av markedsføringsplanen din siden den guider deg på din måte å utføre markedsføringsaktivitetene dine. Når du har denne listen, kan du ta kontinuerlig og jevn fremgang uten å måtte stoppe på hvert trinn for å revurdere eller omgruppe.

For å lage en handlingsliste for markedsføringsplanen din, må du ta det endelige målet ditt og dele det opp i flere mindre oppgaver som vil føre til å nå dette målet. Når det gjelder formen til handlingslisten din, kan du velge hvilken form du vil, så lenge du følger disse grunnleggende reglene. Bare husk at mindre trinn er enklere å fullføre og kan hjelpe deg med å bygge din selvtillit og fart, så det er sannsynligvis bedre å ha flere mindre trinn enn bare noen få større trinn.

metrics

Å utarbeide en markedsføringsplan er ikke nok, du må også spore fremdriften underveis og måle resultatene. For å gjøre dette, må du spørre deg selv hvilke resultater du har oppnådd, og hvor kan du forbedre deg. Takket være dette trinnet vil markedsføringsplanen din kunne vokse fra et statisk dokument for engangsbruk til en kontinuerlig endring, aktiv retningslinje som hjelper deg å forbedre og utvikle din bedrift.

Avhengig av markedsføringstaktikken du brukte, vil du ha forskjellige alternativer og alternativer når det gjelder å spore og måle resultatene. For eksempel, sporing av standard markedsføringstaktikk som ikke er relatert til Internett krever en manuell tilnærming, mens markedsføringsresultater på nettet kan måles med analyser og andre beregninger som er basert på Internett.

Benytt deg av markedsføringsplanen din

Å ha en markedsføringsplan kan være en avgjørende ting for å hjelpe deg med å vokse din lille bedrift og ha et vellykket selskap. Du må ganske enkelt bruke markedsføringsplanen din med jevne mellomrom og følge de tingene du har tenkt å gjøre da du utformet markedsføringsplanen din. Du bør imidlertid ikke se på markedsføringsplanen din som et konkret og uforanderlig dokument. Når bedriften vokser og endres, kan og bør du også inkludere noen endringer i markedsføringsplanen din. Tross alt kan det hende at noen ting du skisserte i planen din ikke fungerer, mens andre kanskje fungerer bedre, og du må følge resultatene og gjøre kontinuerlige forbedringer av markedsføringsplanen din.

Imidlertid må du også gi markedsføringsplanen din litt tid før du kan se effektene. Du kan ikke vite med en gang om en spesifikk markedsføringsaktivitet er vellykket eller ikke. Gi det tid og følg resultatene, så kan du få mest mulig ut av markedsføringsplanen din. Det betyr også at du må være forberedt på å lære av dine feil og feil, ikke bare fra suksessen og prestasjonene dine. I mange tilfeller kan fiasko hjelpe deg med å se på markedsføringsaktivitetene dine fra et annet perspektiv, som deretter kan føre til at du finner bedre måter å implementere ideene dine på og utvide småbedrifter til en stor suksess.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map