PHP vs ASP.NET – Hva er forskjellene?

php vs asp netto


Helt siden PHP og ASP.NET begge har oppstått, har folks ønske om å bestemme hva som er bedre vært en konstant bestrebelse, og produsert mange blogginnlegg og artikler om emnet. Dessverre er mange av disse ensidige og fremmer den ene over den andre. Så i dag har vi tenkt å gjøre en objektiv sammenligning mellom de to språkene, med den hensikt å hjelpe deg med å bestemme hvilken du skal bruke til å bygge en ny applikasjon eller ditt helt eget online imperium.

PHP er et av de mest kjente språkene for utvikling av nett, med millioner av nettsteder og dedikerte applikasjoner som er opprettet med det. Det er en open source-plattform, som fortsetter å bidra sterkt til populariteten. Men Microsoft ASP.NET er også en åpen kildekode-plattform.

Det er ikke en lett oppgave å avgjøre hvilken som er bedre enn den andre. Å prøve å gjøre det er nesten som å sammenligne epler med appelsiner. Så du kan faktisk ikke bestemme hvilken som er bedre generelt. Du kan bare gjøre disse skillene når du har noen spesifikke mål i tankene.

Både PHP og ASP.NET er svært vellykkede virksomheter som har utviklet mange flotte nettsteder gjennom tidene, men for de som ikke har jobbet mye med noen av dem, gjenstår fortsatt et spørsmål. Hvilken bør de bruke?

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å bestemme hvilken av disse to teknologiene du skal bruke i ditt neste prosjekt. Det hjelper kanskje ikke at du tar avgjørelsen rett utenfor flaggermusen, men det vil definitivt hjelpe deg å bli mer informert og lære hvilken teknologi som passer deg bedre.

La oss se den mest grunnleggende variabelen som vi kan bruke for å gjøre en skille før vi utdyper samtalen. Ved å se på markedsandelen til nettprogrammeringsspråk, kan vi få mye informasjon, siden den forteller oss hvor vidt et spesifikt programmeringsspråk brukes på markedet..

Det vil også hjelpe deg hvis du har som mål å få jobb hos en av dem. I følge statistikken vår bruker 9% av markedet Ruby on Rails, 34% bruker ASP.NET og 57% bruker PHP. Statistikken ville selvfølgelig endret seg hvis vi også skulle ta hensyn til andre språk, men dette er bra nok av hensyn til vårt argument.

Så hvis du søker å finne en jobb ved å lære deg å kode på et av disse språkene, er du definitivt bedre med PHP. Hvis du søker å utvikle et prosjekt, eller gjøre noe annet, hold deg med oss ​​og lær resten!

Hva er PHP?

php logo 2017PHP er et open source, serverside scripting og generell programmeringsspråk. Det er mest brukt for utvikling av dynamiske nettsteder og webapplikasjoner. Med en objektorientert orientering hjelper det programmerere å være mer kreative i måten de løser visse problemer og utvikler applikasjoner.

Det å være lett å forstå og bruke har bidratt sterkt til den store spredningen og dens funksjonalitet, og samfunnet har bare vokst siden lanseringen i 1995. Det er helt gratis å bruke og vil alltid være. Enhver nykommer kan lett forstå syntaks og bli vant til å programmere med den.

En annen fordel er at den kjører på omtrent alle verts servere og støtter et bredt utvalg av databaser som MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, Informix og til og med Microsoft SQL. PHP legger mest vekt på scripting på serversiden, men det kan også brukes til å utvikle desktop-applikasjoner. En av de fantastiske funksjonene er at PHP-kode ikke trenger å skrives til en egen fil. Det kan også skrives på en HTML-side, slik at utviklere kan lage dynamiske nettsider. PHP pakker mye fart og funksjonalitet, og det er orientert mot webutvikling.

Med PHP kan du gjøre ting som:

 • Samle brukerinformasjon med bruk av skjemaer. Når brukerne har fylt ut disse skjemaene med de nødvendige dataene, kan du sende dem informasjon til e-postene de ga.
 • Samle informasjon automatisk fra forskjellige websider og fra hele Internett. Du kan enkelt automatisere datainnsamling på nettstedet ditt og til og med ‘skrape’ data, for eksempel bilder og tekst fra andre nettsteder rundt nettet ved bruk av dynamiske PHP-skript.
 • Opprett et medlemsalternativ for nettstedet ditt. Hvis du bygger et nettsted som inneholder et slags betalt innhold, kan du bruke PHP til å opprette et medlemsområde som bare kan nås med et brukernavn og passord.
 • Generer dynamiske filer og websider.
 • Spor brukere med hjelp av informasjonskapsler. Du kan sende og motta informasjonskapsler og spore hvordan de besøkende samhandler med nettstedet ditt.
 • Legg til alle slags dynamiske funksjoner du kan komme med. Himmelen er grensen når det gjelder å utvikle dynamiske funksjoner som klokker, kalendere, kalkulatorer og omtrent hva som helst som kan drives med et manus. PHP lar deg raskt utvikle dynamiske funksjoner som sender og mottar informasjon, og dermed skaper utrolig nyttige applikasjoner.
 • Lag desktop-applikasjoner. Det er mulig å skrive forskjellige desktop-applikasjoner i PHP, men det er ikke den beste måten å gjøre det på, siden det meste av PHPs vekt legges på nettutvikling.
 • PHP har noen utrolig nyttige tekstbehandlingsfunksjoner.
 • Det er utrolig enkelt å finne hosting for PHP. Som jeg allerede har nevnt ovenfor, støtter nesten hver eneste hostingleverandør den nyeste versjonen av PHP, noe som gjør det enkelt å kjøre.
 • PHP har et bredt spekter av kraftige innebygde funksjoner.

Ulemper ved PHP

 • Ulike sikkerhetsfeil. PHP har en lang historie med mange sikkerhetssvikt. Det har mange kjente og ukjente sårbarheter som kan brukes til å utnytte det, så det ville være lurt å bruke sikkerhetsprogramtillegg og andre sikkerhetstiltak hvis du håndterer sensitive data med PHP-skriptet.
 • Ikke så bra for å utvikle desktop-applikasjoner. Selv om det faktisk er mulig å utvikle desktop-apper med PHP, anbefales det ikke siden PHP er mer optimalisert for webutvikling.
 • PHP har en svak type. Språkets implisitte konvertering vil komme som en overraskelse for mange av PHPs nykommere. Det fører til mange uventede feil hvis du ikke er klar over det.

Hva er ASP.NET?

asp net logoASP.NET eller Active Server Page (opprinnelig kjent som ASP +) ble utviklet av Microsoft og ble designet for webutvikling og for å produsere dynamiske nettsider. Det er et open source, skriptspråk på serversiden som kan brukes til å lage dynamiske websider med høy hastighet. Denne webutviklingsplattformen er laget av serversides teknologier og gir alle tjenester som kreves for å bygge robuste webapplikasjoner for både PC og mobile enheter.

Den ble utgitt i 1998, som Microsofts første skriptspråk på serversiden.

Siden det er Microsofts plattform, støtter den også kode som er satt sammen på andre språk som C ++, C #, Perl og Visual Basic. Den har også forskjellige serverkontroller som skiller en nettsteds kode fra innholdet, noe som gjør det mulig å utvikle nettsider i et WYSIWYG (What You See Is What You Get) miljø. Det gir deg en mønsterbasert metode for å lage dynamiske nettsider og muliggjør en ren separasjon av bekymringer. Dette gir deg en måte å ha full kontroll over markeringen, noe som gjør webutvikling mye morsommere.

Siden det er et serverspråk, lagres koden i en ASP- eller ASP.NET-fil og kjører koden i filen, og returnerer deretter resultatene til brukerens nettleser.

Fordeler med ASP.NET

 • Fleksibel programmering – Mens du programmerer en app eller et nettsted, kan du ombestemme deg midtveis, uten å måtte omprogrammere alt fra begynnelsen. Dette takket være sin fleksibilitet og objektorienterte funksjoner.
 • Separasjon av bekymring – Applikasjonsmodellen, kontrollen og visningen er delt, noe som gjør applikasjonen og koden mer oversiktlig. Det gjør også å vedlikeholde applikasjonen mye enklere. Dette gjør det også mulig å dele opp et prosjekt i forskjellige deler, noe som gjør det mulig for flere utviklere å jobbe med det samme prosjektet. Den ene utviklerens arbeid vil ikke påvirke de andre.
 • Støtter TDD – Med støtte for Test Driven Development, kan vi lage applikasjonen vår med enhetstest.
 • Produktivitet – ASP.NET har mange biblioteker som SignalIR, Odata, WebApi og andre språkfunksjoner som tilbyr høy produktivitet.
 • Har en moden ramme – ASP.NET har et oppgavebasert bibliotek, som betyr at det er organisert i arvelige klasser som er knyttet til en spesifikk oppgave. For eksempel kan utviklere spare tid på bilderedigering eller XML og andre vanlige utviklingsoppgaver.
 • Enkel utvikling – Takket være at det er en serverside, hendelsesstyrt programmeringsmodell, er applikasjonsutvikling mye enklere og enklere å vedlikeholde.
 • Støtter mange forskjellige språk – En utvikler kan velge å skrive kode på mer enn 25 støttede .nettspråk som C #, C, C ++, Jscript.Net, VB. Netto og mye mer.
 • ASP.NETs ulemper
 • Høye vedlikeholdskostnader – En av de største ulempene er ASPs og Visual Studios dyre vedlikehold. Ja, selve språket er gratis, men utviklermiljøet er betalt for. ASP.NET bruker også langt flere serverressurser enn PHP. Det er et kostbart valg, og du bør absolutt sørge for at det lønner seg å velge det.
 • Vanskelig å forstå applikasjonsflyten – Applikasjonsflyten er litt kompleks å implementere og er ikke veldig bra for små applikasjoner. Det er faktisk ganske vanskelig å distribuere.

PHP vs ASP.NET

Nå som vi kjenner hvert språk og kjernefunksjonene, er det på tide å gjøre skillet vi leter etter. Begge språk har sine egne styrker og svakheter. PHP er billig, men har sikkerhetsfeil, men det er fremdeles raskt og pålitelig.

ASP.NET er enklere å bruke med det første takket være sitt klassebiblioteksystem. Men å opprettholde utvikling og alle typer applikasjoner er mye mer kostbart. Så forskjellen på hvilken som er bedre og hvilken du bør velge, er veldig avhengig av dine krav. La oss se hva annet vi kan bruke.

Store sondringer

Det er noen viktige kjennetegn som gjør det ene alternativet bedre enn det andre, så her skal vi se på dem alle og bestemme hvilke av disse vi kan bruke for å kunngjøre en vinner til slutt.

kompatibilitet

PHP fungerer med mange forskjellige plattformer som UNX, Linux, OSX, Windows og nesten alt du vil kaste det på. ASP.NET er laget for Windows-plattformer først og fremst. PHP er plattformuavhengig, mens ASP.NET er veldig avhengig av Windows-plattformer.

I og med at PHP kan skrives i et stort antall utviklerverktøy og redaktører. De kan til og med bruke tekstredigerere til å skrive koden sin, selv om det koster funksjonalitet. De fleste ASP.NET-programmerere bruker Microsoft Visual Studio under utviklingsprosessen.

Koste

Begge språk er gratis å bruke, men de fleste utviklingsplattformer for ASP.NET er kostbare. Siden PHP er helt åpen kildekode, vil det være mye rimeligere å utvikle applikasjoner eller nettsteder med det. ASP.NET tar også mye mer serverressurser enn PHP gjør.

Hastighet

Selv om hastigheten på nettstedet ditt ikke er den viktigste faktoren som avgjør viktigheten av det, er det alltid bra å velge et kodespråk som kompilerer raskere. Det er ikke mye forskjell i ASP.NETs og PHPs hastighet, men noen sier PHP er litt raskere. Dette argumentet er sikkerhetskopiert av Facebook, Google, Yahoo! og andre kjente nettsteder som er kodet i PHP.

Så til syvende og sist er det opp til deg å finne ut hvilken som er raskere, basert på noen få argumenter. Men til slutt er nettstedets hastighet mer avhengig av båndbredde og serveren du bruker.

Brukerstøtte

Å ha den største prosentandelen av markedsandeler taler dypt for PHP. Så det er bare naturlig at dette open source språket har et mye større utvalg av utviklere som støtter det enn ASP.NET gjør. Begge har livlige lokalsamfunn, så du vil definitivt finne svarene du leter etter, men PHP har flere som bruker det, så det er flere vennlige støtteaktører som er villige til å svare på spørsmålene dine.

Siden flere bruker PHP, er det langt mer sannsynlig at du finner talentfulle utviklere hvis du ønsker å bygge et team.

skalerbarhet

Begge disse språkene er veldig skalerbare. Hvis du vil ha en enkel måte å utvikle nettsteder gjennom et innholdsstyringssystem som Drupal, Joomla eller WordPress, så er PHP definitivt et mer pålitelig valg enn ASP.NET.

Distribusjonstid

Å fullføre komplekse oppgaver tar mye mer tid med ASP.Net enn det gjør med PHP, så det tar mer tid i gjennomsnitt å utvikle prosjekter.

PHP tolkes på serveren, mens ASP må sammenstilles hver gang det er endringer i koden, noe som gjør utviklingsprosessen mer tidkrevende med ASP.NET.

Vinneren

Hvis du har lagt merke til så langt, er det ganske mye gitt hvilken som er vinneren. Du kan utvikle det valgte nettstedet eller applikasjonen din med en av dem. Men med argumentene som er satt til side, er det en grunn til at store selskaper som Google, Facebook og Yahoo! har bygget sine nettsteder ved hjelp av PHP og hvorfor folk flest bruker det også.

I utgangspunktet er PHP et bedre alternativ for de fleste nettsteder, og det er det folk vanligvis anbefaler for de som er i ferd med å sette foten ned i webutvikling. Det er ikke noe som er umulig med ASP.NET heller, og det er mange måter rundt noen av problemene også. Så for all del, hvis du har blitt forelsket i ASP.NET, bruk det.

Statistikken så langt taler på PHPs vegne, men ASP.NET står fremdeles godt blant skriptspråk på serversiden og er mer enn i stand til å utføre mange komplekse nettutviklingsoppgaver.

Andre interessante sammenligninger:

 • PHP vs Phyton
 • Ruby on Rails vs PHP
 • PHP vs Node.js
 • HTML vs PHP
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map