PHP vs Java – Hvilken bør du bruke til ditt neste prosjekt?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'PHP vs Java – Hvilken bør du bruke til ditt neste prosjekt?
0 8 мин.

php vs java


Noen sier at det ikke er riktig å sammenligne Java med PHP, fordi Java er et programmeringsspråk til generell bruk, mens PHP er et skriptspråk på serversiden. Men vi kommer til å prøve å gjøre det uansett fordi disse to er de mest populære programmeringsspråkene på Internett i dag, og utgjør det meste av det dynamiske nettet.

Både PHP og Java er rammer for å lage webapplikasjoner.

Hvert programmeringsspråk har sine egne styrker og svakheter, og det ville ikke være rettferdig å kunngjøre hvilket som vinner over det andre. Likevel vil det å sammenligne dem legge vekt på fordeler og ulemper hver av disse har, slik at vi kan få et mye tydeligere bilde av hvilken som vil fungere best for ditt kommende prosjekt.

Så uten videre, la oss se hvordan disse to sammenliknes!

Litt historie

Både Java og PHP ble opprettet i 1995.

Java ble opprettet som en del av Java-plattformen, opprinnelig designet for oppretting av applikasjoner i nettleseren og klientprogramvare. Det er nå programmeringsspråket som brukes til å lage mange nettapplikasjoner.

PHP derimot ble opprettet strengt for skripting på nettet og på serversiden. Det var ment å være innebygd i HTML-sider, noe som gjorde dem til dynamiske nettsider. Den er utviklet gjennom 5 forskjellige versjoner og har nådd opp til PHP 5 med PHP 6 i utvikling akkurat nå. Det er gratis og spesielt enkelt å lære og bruke.

Hva er PHP?

PHP (Hypertext Processor) er et programmeringsspråk og tolk designet for åpen kildekoding på serversiden og generell programmering.

Det er fritt tilgjengelig for alle og brukes på Linux webservere mesteparten av tiden. PHP kan kalles folks programmeringsspråk, da alle står fritt til å bruke det!

PHP har banet vei for de dynamiske nettstedene slik vi kjenner dem i dag. Uten det ville vi bare se på statiske HTML-nettsider.

Bruken av PHP ligner på C og C ++ når det gjelder syntaks. Vanligvis er PHP innebygd på en webside sammen med HTML. Før brukeren kan vise nettsiden han / hun har bedt om, vil webserveren behandle PHP-skriptet og returnere resultatene av operasjonene som er utført i det skriptet. Dette gir vei til dynamiske websider som de viste tekstene, bilder eller annen informasjon på en webside.

En HTML-webside som har et PHP-script inkludert, er .HTML-utvidelsen endret til .PHP.

Av denne grunn er PHP basen i mange nettrammer og styringssystemer for nettinnhold. Med den stadig økende mengden Internett-teknologier og netthandel, får PHP større betydning. Det kan brukes til de fleste formål, da det kan gjøre alt annet webteknologier kan gjøre. Det brukes mye for å utvikle svært effektive nettsteder.

For tiden har PHP 82,6% av markedsandelen på Internett. Dette tallet taler for seg selv. Hvis du skriver koden riktig, vil PHP bli det mest effektive webspråket du kan bruke.

Fordelene med PHP

 • Åpen kildekode (gratis)
 • Lett å lære
 • Har rikelig med støtte
 • Har mye dokumentasjon
 • Effektiv kodespråk

Hva er Java?

Java er et populært og altfor mye brukt, objektivt orientert programmeringsspråk på høyt nivå.

Java ligner veldig på C ++ programmeringsspråk, men det er mye enklere. Med enkelhet mener vi at det er et klassebasert, objektorientert programmeringsspråk som ble laget for å ha så få implementeringer som mulig. Den kan brukes til å lage og utvikle komplette applikasjoner som kan kjøres på en enkelt datamaskin eller på et nettverk. Det kan distribueres mellom klienter og servere i et nettverk.

Det er et robust programmeringsspråk da det fungerer på en “skriv en gang og kjør hvor som helst” -base, noe som betyr at når koden er overholdt, kan den kjøres på alle plattformer som støtter Java-runtime-miljøet. Java-programmer kjøres ikke direkte av operativsystemet; de bruker Java Virtual Machine (JVM) i stedet, som kan kjøres på en rekke plattformer som Windows, Mac OS og UNIX.

Velegnet for World Wide Web har det blitt utviklet mange applikasjoner kalt Java-appleter som kan brukes av Java-kompatible nettlesere som Firefox og Google Chrome. Java-programvare kjører også på bærbare datamaskiner, spillkonsoller, datasentre og til og med vitenskapelige superdatamaskiner.

Java er også en nøkkelpilar i det velkjente mobile operativsystemet Android. Android bruker Java-språket som base for alle applikasjonene.

Kjerneprinsippene i Java

Java-programmeringsspråket har blitt så mye brukt av mange grunner. Følgende egenskaper har spilt en stor rolle i suksessen.

Java-programmer er bærbare i et nettverk

Når kildekoden til et Java-program er samlet til bytekode, kan den flyttes til hvilken som helst klient eller server i et datanettverk. Java Virtual Machine (JVM) tolker denne bytekoden til en kode som skal kjøres på datamaskinvare.

Robust kode

En årsak til at denne portabiliteten er mulig er at Java ikke oppretter referanser til data utenfor seg selv. Dette betyr at den ikke bruker data som er lagret i operativsystemet eller i et annet program.

Objektorientert programmering

Objekter har fordelen av å være en del av en viss klasse av objekter og arve den samme koden som er vanlig for den klassen.

Apples er fleksible

Fordi operasjoner ikke utføres på klientens enhet snarere enn på en server, kan applets kjøre veldig raskt.

Fordelene med Java

Det er en nesten umulig oppgave å skrive ned alle fordelene som Java har å tilby, så vi kutter det kort.

 • Enkelt å lage gjenbrukbar kode
 • Lett å lære
 • Uavhengig av plattformer
 • Objekt orientert
 • Robust kode

Store forskjeller mellom PHP og Java

dokumentasjon

PHP har en veldig god dokumentasjon på deres offisielle nettsted og tredjeparts nettsteder. Den siste PHP-oppdateringen brakte mange endringer som forbedret kjernen betydelig og også dokumentasjonen.

Java, har også noen veldefinerte kjernebiblioteker for å hjelpe brukere. Disse oppfyller kvalitetsstandarder og tilbyr detaljert informasjon om alle viktige sider av språket.

Typing

Java er basert på statisk typing, noe som betyr at variabler må ha en deklarert type, mens PHP bruker dynamisk skriving. Dette betyr at variablene antar typen verdi som for øyeblikket er inne i dem. De kan endre type for å tilfredsstille implisitte konverteringer og avspillinger.

Den primære strukturelle forskjellen mellom Java og PHP er forskjellen mellom svakt typede og sterkt skrevne språk.

PHP er et svakt typisk språk, ettersom det er mye mer fleksibelt og avhengig av programmererens “sunn fornuft” når han nærmer seg en oppgave. I PHP 7-versjonen har det skjedd en enorm forbedring i skrivestøtte.

Java er imidlertid et sterkt typisk språk, så det krever at programmereren bruker eksplisitte uttalelser om intensjonen sin for at det skal fungere. Det har eksplisitte forventninger til å skrive koden, og hvis de ikke er oppfylt, vil ikke kompilatoren kjøre programmet før problemet er løst.

Nett og infrastruktur

PHP kan distribueres ganske enkelt i sin mest grunnleggende form, men den daglige utvikleren må fortsatt bruke rammer for å bygge noen standard infrastrukturfunksjoner over en grunnleggende PHP-tolk.

Interessant nok er Java-rammen lik. Java har mye mindre innfødte funksjoner innebygd i språket sitt, og det er ikke for strengt orientert på nettet.

PHP vs. Java – Hvem vinner?

Mange vil si at det hele avhenger av programmererens preferanser, ettersom både Java og PHP har noen av de viktigste fordelene, og de er begge veldig kraftige. Men mange mennesker vil også fortelle deg at PHP er et mye bedre valg og med rette. Det er en grunn til at PHP tar opp 82,6% av Internett-andelen. Men hovedgrunnen til at de velger PHP er den rene utviklingshastigheten.

Applikasjoner er utviklet mye raskere og PHP har en tendens til å ha færre problemer når det brukes på delt hosting, noe som gjør det til en mer kostnadseffektiv løsning. Mens Java fungerer best på en dedikert server, gjør det mye mer kostbart.

Betyr ovennevnte ting at du bør foretrekke en fremfor den andre? Eller bør du unngå å bruke Java? Absolutt ikke.

Likevel er PHP enklere å gjenoppbygge enn Java, og det er også mer kostnadseffektivt. Det koster ikke noe å bruke PHP mens noen funksjoner i Java er betalt for. Men Java-utviklere kan få en sertifisering som lar dem lande jobber mye enklere, mens PHP ikke tilbyr noen form for kvalifikasjoner.

For å holde det kort, har begge deler av fordeler og ulemper, så valget ditt avhenger av hvilke fordeler du vil utnytte fra disse to programmeringsspråk..

Java kan være et mye mer pålitelig valg når det er en komplisert utviklingsoppgave som krever profesjonelle utviklere å takle. Takket være de nøyaktig definerte standardene, jobbes det mye lettere og mer effektivt blant team av utviklere.

PHP er derimot mer tilgjengelig for ferske utviklere. Det fungerer bra for enkeltpersoner eller grupper med sine egne definerte kodingsstandarder og når det gjelder å lage applikasjoner med enkle funksjoner.

Lignende sammenligninger

 • PHP vs HTML
 • PHP vs Node.js
 • PHP vs Ruby on Rails
 • PHP vs Python
 • PHP vs ASP.NET
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector