PHP vs Ruby on Rails – Hva er forskjellene?

php vs rubin på skinner


Når folk søker å starte et nytt IT-prosjekt eller en karriere, opplever de ofte å lure på hvordan de kan sette det ut på høyre fot. Et av de viktigste trinnene ved å gjøre det er å velge en teknologi du er komfortabel med og som vil være lenge nok til at den kan returnere din investerte tid og energi.

Hvis du er bedriftseier, vil du jobbe med en teknologi som tar prosjektet ditt og bedriften din lang vei etter den innledende fasen. Hvis du er en utvikler, vil du ønske en teknologi som har mye støtte, og som vil gjøre det enkelt for deg å finne en jobb.

De fleste av oss er avhengige av colleges, venner og forskjellige samfunn når vi tar en slik beslutning. Å velge riktig programmeringsspråk for nettutvikling er et sterkt omdiskutert tema med mye kontrovers.

I denne artikkelen søker vi å hjelpe deg med å bestemme om du skal velge Ruby on Rails eller PHP for din neste innsats innen IT-feltet. Vi vil legge vekt på å finne ut hvordan disse to språkene fungerer og hvordan de sammenligner med tanke på hastighet, skalerbarhet, ytelse, kostnader, support og mer.

Men husk at det ikke er rettferdig, og det er heller ikke teknisk tilstrekkelig å sammenligne PHP med Ruby on Rails, siden PHP er et skriptspråk på serversiden og Ruby on Rails er et nettutviklingsramme som er avhengig av Ruby-skriftspråket.

En rettferdig sammenligning ville være mellom Ruby on Rails og CakePHP eller andre PHP-baserte rammer. Ruby on Rails har fått mer popularitet gjennom årene enn noen annen PHP-nettramme, og av gode grunner. Ruby on Rails forenkler læringsprosessen ved å bruke konvensjoner over konfigurasjon, slik at du ikke har mye å tenke på og bestemme når det gjelder hosting, organisering og drift av applikasjonen du har utviklet.

Likevel driver PHP fortsatt på nettet og vil fortsette å gjøre det, men Ruby ble samtidig utviklet med Rails-rammeverket. Det er et språk som legger mye vekt på produktivitet, slik at du kan ende opp med å bruke mindre tid og ressurser på applikasjonens utvikling.

Begge disse språkene har sitt eget sett med styrker og svakheter som skiller dem fra hverandre, men har mye felles grunnlag også. Det er virkelig opp til deg å finne ut hva kravene dine er og hva du vil jobbe med til slutt.

For å gjøre en skikkelig skille mellom de to, vil vi se gjennom alle de avgjørende faktorene og hjelpe deg med å gjøre ditt valg!

Hva er PHP?

PHP er et av de mest populære skriptspråkene på serversiden som brukes i webutvikling. Det er åpen kildekode, så det er helt gratis sammen med mange utviklingsmiljøer. Det er også et objektorientert programmeringsspråk, så programmerere kan være mer kreative i hvordan de takler problemer.

Språket ble gitt ut i 1995, som en måte å lage dynamiske websider på og har blitt utrolig populært siden den gang. PHP-kode kan ganske enkelt være innebygd i HTML-kode, noe som gjorde det veldig praktisk. Den har 82% av markedsandelen og til og med store selskaper som Facebook, Yahoo! og Google har skrevet mye av nettstedene sine på den.

PHP er et veldig dynamisk språk, og det kan brukes på omtrent hvilken som helst plattform, og hver hostingleverandør støtter det nå. Den støtter også et stort utvalg av databaser som PostgreSQL, MySQL, Informix, Sybase og Microsoft SQL. Det er et kraftig språk som legger stor vekt på scripting på serversiden, men det kan også brukes til å utvikle web-apper og desktop-applikasjoner.

PHP er veldig rask og funksjonell og er rettet mot webutvikling. Det har et virkelig massivt samfunn og mye støtte, som gir kontinuerlig utvikling for nye funksjoner og mye hjelp. Rundt 90% av problemene du vil komme over i PHP har allerede blitt taklet av noen andre, så du finner informasjon veldig enkelt. De vanligste tingene som PHP lar deg gjøre er:

 • Enkelt og enkelt generere dynamiske websider og filer. Du kan bare legge til PHP-koden din i en HTML-fil og endre utvidelsen til .php eller opprette en egen fil.
 • Lag skjemaer og samle brukerinformasjon med bruk av skjemaer. Du kan også skrive automatiserte skript for å samle forskjellig informasjon fra hele nettet.
 • Send automatiske e-postmeldinger. Når brukerne har gitt deg informasjonen sin, kan du sende dem automatiserte e-postmeldinger.
 • Legg til dynamiske funksjoner. Lag klokker, kalendere, kalkulatorer og andre nyttige funksjoner på nettstedet ditt.
 • Bygg desktop-applikasjoner. Selv om PHP ikke er det beste for å bygge desktop-apper, kan du bygge en med den.
 • Spor brukere med informasjonskapsler. Du kan skrive skript for å hjelpe deg med å forstå hvordan brukerne dine samhandler med nettstedet ditt.

Det er noen enestående funksjoner på dette språket som gjorde det så populært, men det har også sitt eget sett med svakheter. La oss se hva de er!

Fordelene med PHP

 • Enkel og grunne læringskurve – PHP-koden er lett å forstå selv for nykommere, og den har også en enkel syntaks som gjør kodingen enklere.
 • Det ble laget for nettet – PHP er fokusert på nettet, så det kommer med mange innebygde funksjoner som hjelper med å løse nettbaserte problemer mye lettere og på en enkel måte.
 • Rikelig med ressurser og støtte – PHP har mye dokumentasjon, ressurser, rammer og veiledninger du kan bruke gratis. Det er også mange CMS-systemer som Drupal, Joomla! og WordPress som ble skrevet i PHP. Du kan bruke dem gratis!
 • Utrolig enkelt å distribuere – Det er ingen problemer når du vil bruke koden du har skrevet. Du må bare kopiere .php-filen til en FTP-server, og den vil kjøre.
 • Høyhastighetsytelse – PHP er mye raskere enn mange andre skriptspråk.
 • Cross Platform Compatibility – PHP kan også brukes på større operativsystemer som Linux, Windows eller Mac og de fleste databaser uten problemer. Hver hosting leverandør støtter det også!
 • Stabilitet – Siden det har eksistert så lenge og hatt et aktivt samfunn, har PHP blitt stabilt, takket være utviklingen lagt inn i det.

Ulempene med PHP

 • Sikkerhetsfeil – PHP er et åpen kildespråk som har eksistert siden 1995, og folk har oppdaget mye sikkerhetsutnyttelse. Hvis nettstedet ditt håndterer noen sensitive data, er det best å bruke ekstra sikkerhetsmoduler.
 • Massevis av Sloppy Code – En av PHPs største styrker er det også svakhet. Enkelheten fører ofte til at mennesker utvikler uhåndterlig, slurvete kode. Dette er ikke et funksjonsproblem, men det krever at du holder deg til spesifikke kodingsstandarder eller rammer hvis du vil utvikle vedlikeholdbar kode.

Hva er Ruby on Rails?

Som vi diskuterte, i dette argumentet bør Ruby og Rails behandles separat.

Rubin

Rubin er et åpen kildekode, generell programmeringsspråk som ble utviklet på midten av 90-tallet. Den støtter forskjellige programmeringsparadigmer som objektorientert, funksjonell og imperativ også. Det fungerer også med et automatisk minnesystem og en dynamisk type. Den enkle syntaks gjør den pålitelig for omtrent alle som er kjent med moderne programmeringsspråk. Ruby lar også prosjekter utvikles på forskjellige språk i tilfelle de er bedre egnet for en spesifikk oppgave.

Språkens hovedfokus er enkelhet og produktivitet, som muliggjør rask koding og utvikling. Den ble designet for å være enkel, bærbar, utvidbar og komplett. Det fungerer på de fleste plattformer, for eksempel Linux, UNIX, DOS, Mac OS og Windows.

rails

Rails er en åpen kildekode, serversidet webapplikasjonsramme som ble utviklet i Ruby. Den ble opprettet for å hjelpe programmerere ved å gjøre utviklingen av webapplikasjoner mye enklere. Rails ‘utvikling var basert på forutsetningene om hva enhver utvikler trenger for å komme i gang med et prosjekt. Ved å bruke den, må utviklere skrive langt mindre kode og kan oppnå mer enn de ville gjort med andre rammer eller språk siden Ruby on Rail legger stor vekt på produktivitet. Du har sannsynligvis brukt mange populære applikasjoner som ble bygget med Ruby on Rails. Applikasjoner som SoundCloud, Zendesk, Hulu, Shopify ble alle bygget med det.

Selv om det er elsket av mange utviklere, er det også veldig vurderte programvare, siden den hevder å være “den beste måten” å gjøre ting på. En ting er sikkert, å bruke Rails vil gi deg et utrolig løft i produktiviteten, og mange utviklere hevder også at det gjør utviklingen morsommere.

For nybegynnere er det mye lettere å lære programmering med Ruby on Rails, enn nesten noe annet programmeringsspråk eller rammeverk. Det er mer fleksibelt og mer tilgivende, og tar mye mindre tid på at du bruker feilsøking og knusing på hodet mot skrivebordet og mer tid med å lære.

Siden Ruby on Rails er programvare med åpen kildekode, er det gratis å bruke. Du trenger bare å installere minst versjon 2.2.2 av Ruby, utviklingssettet (hvis du er på Windows), RubyGems-pakkesystemet og SQLLite3-databasen.

Fordelene til Ruby On Rails

 • Det er Mature Framework – Bruken av Rails gjør det mulig for utviklere å lage høykvalitetsprodukter i rask takt. Den er også mer vedlikeholdbar, takket være dens modenhet.
 • Det er kompakt – Det gir en hyggelig og elegant måte å bygge apper på, og har en enkel syntaks som trer nær naturlig språk.
 • Rask og glad utvikling – Du må bare fokusere på de viktigste utviklingsoppgavene med Rails-rammen. De fleste av menyoppgavene er fullstendig automatisert, så du trenger bare å fokusere på å løse forretningsproblemer i stedet for å hacke rammene dine igjen og igjen. Siden Ruby er fokusert på produktivitet, er rask og sømløs utvikling en av de beste funksjonene.
 • Flott for rask applikasjonsutvikling (RAD) – Det er også veldig enkelt å gjøre endringer i applikasjonen din.
 • Har integrerte testverktøy – Rails har også et veldig nyttig testrammeverk, noe som gjør utviklingen og testen, feilsyklusen mye enklere.
 • Optimalisert for programmererlykke – Ruby fikk navnet sitt for å være en “juvel av et språk”. Det er en favoritt blant mange utviklere på grunn av sin enkelhet, brukervennlighet og automatiserte funksjoner.
 • Rubin-koden er veldig lesbar – Dette sammen med de selvdokumenterende funksjonene gir Ruby økt produktivitet.

Ulempene med Ruby On Rails

 • Runtime Speed ​​- Det mest bemerkede problemet med Ruby. Det er ikke så raskt som NodeJS for eksempel, men har en akseptabel ytelse. Så det burde ikke være noe problem for bedriften din.
 • Ikke alle vertsleverandører støtter det – Ruby on Rails krever flere ressurser å kjøre, så det støttes ikke så bredt som PHP, som bruker mye mindre. Men det er mange rubinvennlige vertsleverandører der ute, så du trenger ikke å bekymre deg.
 • Hosting er ofte mer kostbar – En vanlig delt hostingplan koster rundt $ 5, men de fleste hostingleverandører som støtter Ruby vil belaste rundt $ 40 for tjenesten deres, siden Ruby krever mye mer serverressurser.
 • Ikke så populært som andre skriftspråk – Selv med flere og flere utviklere som bytter til Ruby hvert år, er det ikke så mye allerede skrevet kode tilgjengelig sammenlignet med Java eller PHP.
 • Ruby er ikke et enkelt programmeringsspråk – Noen av Rubys funksjoner er ikke like greie for nykommere. Det er et utrolig kraftig språk, men noen deler av det er faktisk vanskeligere å lære.

PHP vs Ruby on Rails

Det er fremdeles ikke en lett oppgave å bestemme hvilket språk som er bedre eller hvilket språk du skal lære, og de har begge sine egne styrker og svakheter som skiller dem. Det er en rekke viktige faktorer vi bør ta i betraktning når vi analyserer et programmeringsspråk. Disse skiller dem fra hverandre og hjelper oss med å komme med viktige konklusjoner. La oss se hva de er!

Brukervennlighet og læringskurve

Som jeg sa tidligere, selv om Ruby on Rails er veldig kompakt og tilgivende, er ikke Ruby et lett språk å lære. PHP er mye mer omfattende for nykommere, og de har en tendens til å lære det lettere.

De fleste som velger å bruke Ruby har allerede erfaring med programmering og kjenner det grunnleggende. Mange PHP-utviklere har flyttet til Ruby. Hvorfor? De valgte det av samme grunn som du ville valgt ett språk over. Det er en personlig preferanse. PHP har en grunt læringskurve, noe som gjør den mer brukervennlig.

Hvis du leter etter utviklere for virksomheten din, vil det være mye lettere å finne noen som er dyktige på PHP enn det ville vært for Ruby, så bruk av PHP vil også være mer kostnadseffektivt. Bare vurder at av fem utviklere ville man vite hvordan man utvikler applikasjoner med Ruby.

Hastighet og ytelse

Nå er det viktig å merke seg at selv om hastighet og ytelse er veldig viktige faktorer på et språk, er det ikke riktig å sammenligne hastigheten til Ruby on Rails og PHP. Begge er blant de tregere språkene å velge mellom til å begynne med. Vi kan heller ikke foreta en nøyaktig måling av hastigheten, fordi det også avhenger av mange andre faktorer som hurtigbufringsmekanismer, databasesystemene og hostingleverandøren din generelt.

Ruby on Rails er også et rammeverk, som betyr at det går på bekostning av hastigheten av hensyn til funksjonalitet og brukervennlighet. Det tar også flere serverressurser enn PHP gjør.

Fellesskap og støtte

PHP vinner dette spillet rett utenfor balltre, siden det har et enormt utvalg av utviklere og mange online ressurser å velge mellom. Det er omtrent 5 ganger mer ressurser på PHP, så er det på Ruby. Dessuten ser det ut til at folk er mye mer interessert i Ruby on Rails enn Ruby, selve språket.

Det er viktig å merke seg at selv om det er mange ressurser for PHP og nok ressurser for Ruby, har begge det samme problemet. Mange guider og ressurser er utdaterte, siden begge språkene er under kontinuerlig utvikling. Så det er viktig å være gjennomtenkt over hvor du får ressursene dine fra.

For eksempel tilbyr phptherightway.com bestemte guider for å hjelpe nykommere å være på en rett vei til å utvikle sine programmeringsevner. Hvis du sjekker White Ruby, vil du finne at den har mange podcaster og mye videoinnhold laget av profesjonelle.

Skalerbarhet og vedlikehold

Nok en gang har PHP mye mer ressurser tilgjengelig på Internett. Begge språk har muligheten til å skalere, men Ruby har mye mindre å jobbe med sammenlignet med PHP. Muligheten og muligheten til å skalere en applikasjon avhenger også av hvordan applikasjonen ble designet.

Uansett, å skalere en applikasjon krever at utvikleren har tilstrekkelig erfaring. Hvis han ikke gjør det, er det på tide at han / hun ser etter tutorials og artikler for å hjelpe dem. Det er rikelig med informasjon tilgjengelig for skalering av PHP-applikasjoner og nettsteder, hvor det bare er en liten mengde informasjon tilgjengelig for skalering av Ruby-applikasjoner.

Det er ubrukelig å lage et eget argument om vedlikehold, siden alle applikasjoner som ble bygget med bruk av et rammeverk vil være lettere å vedlikeholde.

PHP har en rekke rammer du kan bruke også, og mange av dem ble utviklet med spesifikke mål for øyet.

Tilgjengelige kodeditorer

Både PHP- og Ruby-redaktører har de fleste nyttige funksjoner som du vil bruke for å gjøre jobben din enklere, men PHP overgår langt fremdeles Ruby i dette aspektet. Dette er ganske enkelt fordi det er mer brukt, og det er derfor flere verktøy utviklet for feilsøking, benchmarking og så videre. PHP har bare flere alternativer.

Konklusjon

Så er et av disse språkene bedre enn det andre? Nei. Begge har sine egne styrker og svakheter, så den viktigste konklusjonen av denne artikkelen er at de begge er gode løsninger for å lage en applikasjon.

Men det er også viktig å huske på at siden Ruby krever mer serverressurser, kan hosting bli dyrere enn det ville vært med PHP.

De viktigste tingene å ta bort, om PHP, er at:

 • Det er mer kostnadseffektivt.
 • Flere utviklere og ressurser.
 • Et bredere utvalg av verktøy.
 • Lett å lære.

De viktigste takeawayene fra Ruby er:

 • Det tilbyr mye raskere utvikling.
 • Har et virkelig lidenskapelig samfunn.
 • Ruby Developers er virkelig dyktige.

Nyttige artikler:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map