Positive og negative effekter av sosiale medier på livene våre

positive negative effekter sosiale medier


Vi var alle vitne til den fem år lange vekstperioden på sosiale medier, og hvor raskt vi ble slaver av den. Folk deler helgen, maten, klærne og alt annet fra de viktigste til de mest latterlig uviktige tingene. Det er slik ting går akkurat nå. Å være til stede i vår kultur betyr å være til stede på sosiale medier. Vi blir avhengige av likes og sosiale medieinntrykk som om de faktisk betydde noe i det virkelige liv.

Det er ikke noe galt med selve plattformen. Ingen sosiale medier nettverk gjorde noe galt, problemet er måten mange bruker det og rollen det spiller i deres liv. Vi kjenner alle til en person som stadig ser ut til å være på jakt etter godkjenning, og legger ut et pent bilde av seg selv hver dag. Å bruke plattformen på denne måten vil bare få en person til å føle seg ensom og ikke tilkoblet. Likevel er den gode nyheten at det er en vei ut. Du kan bruke sosiale medier veldig effektivt og fornuftig, uten å bli lurker. La oss legge til side alle rotete følelser som sosiale medier tenner i oss, som sjalusi, frykt og det stadige behovet for godkjenning.

I dag skal vi gjøre en kritisk analyse av hvordan sosiale medier påvirker oss og hvordan det bidrar til samfunnet vårt. Det har allerede vist seg å ha alvorlige effekter på vår mentale helse, så det er verdt å grave litt dypere. Vi skal se på både den positive og negative siden av ting og søke å forstå hvordan vi kan bruke plattformen på en fornuftig måte. Så uten videre, la oss komme til det!

The Toxic Reflections of Social Media (The Negative)

Sosiale medier gjør ikke noe med folk, det bare avslører dem. Ingen sier at du må være en selfieholic, det er et personlig valg. De giftige måtene vi bruker sosiale medier uten å innse selv er mange. Imidlertid er følelsen der for alle. Vi har alle kommet til et punkt hvor vi bare er lei av det, og spør “hvem bryr seg selv om dette?” De fleste av oss kom også til et poeng av avsky når vi ser menneskers selvbildeproblemer og den falske persona de ønsker å etablere om seg selv.

Det er utrolig vanedannende

Vi har alle blitt avhengige av dataskjermene våre på en eller annen måte. Enten det er et spill, favorittrekken eller sosiale medier. De fleste eksperter har det allerede påvist at internett- og datavhengighet er en ekte ting. Du må bare gå ut på gaten og se det selv. Folk er konstant hektet på telefonene sine, og søker en distraksjon. Nå kan det til og med være en Facebook-avhengighetsforstyrrelse, fordi den passer perfekt til kriteriene for en avhengighet.

La meg forklare. Når du spiller et spill eller utfører en oppgave, søker du å gjøre det så godt du kan. Når du lykkes, vil hjernen gi deg en dose dopamin og andre lykkehormoner, noe som gjør deg lykkelig. Den samme mekanismen fungerer når du legger ut et bilde på Instagram eller Facebook. Når du ser alle varslene om likes og positive kommentarer dukker opp på skjermen din, registrerer du det ubevisst som en belønning. Men det er ikke alt, sosiale medier er fulle av opplevelser som endrer stemninger.

Problemer med selvbilde

Forestillingen om at reklame, magasiner og filmer påvirker tenåringer og til og med voksnes kroppsbilde har eksistert i ganske lang tid. Det håndhever et “tynt ideal”, en idé om mannlighet og påvirker ideen folk har om hvordan de skal se ut.

I 2016 har psykologer funnet mange bevis i mange kulturer om hvordan sosiale medier påvirker bekymringer for kroppsbilde. Nettsteder på sosiale medier gir verktøy som lar folk tjene andres godkjenning for utseendet sitt og muligheten til å sammenligne seg selv med andre. Selfieholics og mennesker som bruker mesteparten av tiden sin på å legge ut og bla er de som er mest utsatt for dette. De fleste college jenter som bruker Facebook minst 5 ganger om dagen, vil sannsynligvis knytte egenverd til utseendet deres. Det betyr ikke at hovedproblemet er sosiale medier, det gir bare et medium for det, noe som ytterligere løfter problemet. Det fremmer også den samme typen oppførsel for andre.

Takket være alle de fantastiske sosiale mediene og enkle redigeringsverktøy for bilder, kan alle selfieholics nå endre kroppene sine og sensurere hva de ikke liker med seg selv. Jeg vedder på at du lurer på alle jentene du så i dag, som regelmessig sminker seg hjemme og legger ut et bilde av seg selv på Facebook eller Instagram. Det er som en skjønnhetskonkurranse hver dag.

Illusjonen av kontroll

illusjonskontroll

Hvis du virkelig dobler deg ned på det og bruker litt tid på å lage en anstendig profil på sosiale medier, kan du virkelig virke som om du har tingene dine sammen. Det kan faktisk få deg til å tro at hvis du jobber med det, kan det forbedre hvor vakker du er. Det er mange aspekter du ikke kan kontrollere når det gjelder hvordan du ser ut, og det er helt greit. Men med sosiale medier har du et valg om å legge ut et bilde som får deg til å se tynnere ut, eller i det minste sensurere de dårlige delene. Du kan da bare lene deg tilbake og glede deg over all godkjenningen du får for utseendet ditt gjennom likes og kommentarer. All den søte oppmerksomheten flommer inn, fordi alle usikre jenter og gutter trenger sin dose. Jenter kan gjøre noen fantastiske sminke, vise kurvene sine, mens gutta kan spille alfahannen.

I det siste måtte du i det minste se en film eller få et magasin i hånden for å se tynne kjendiskropper. Men nå er det en endeløs strøm av slike bilder hvis du bare tar smarttelefonen i hånden.

Det kan få deg til å føle deg ensom

Noen gang brukt litt tid på å sitte alene i et rom, bla på sosiale medier og tenke på hvor fullstendig ensom følte du deg? Folk koser seg, drar på ferie, gifter seg mens du bare er deg. Når du surfer så mye på sosiale medier og venter på at telefonen din skal gi deg et varsel om at noen sendte deg en melding virkelig gjør det.

Mange kommer naturlig nok til at selv om sosiale medier er laget for å koble oss enda mer, skiller det oss faktisk. Se for deg at mange allerede har noen alvorlige trang og lyst til å legge ut og få all den søte godkjenningen. En studie har vist at å ikke legge ut og ikke engasjere seg på sosiale medier faktisk hadde en negativ innvirkning på deltakerens velvære. Uttakssymptomer kanskje?

Disse deltakerne har sagt at de føler seg ekskluderte fra det som skjer i verden og følte seg mindre viktige. Men i virkeligheten har ingenting faktisk endret seg, og de var ikke viktigere i utgangspunktet.

Likevel, på den positive siden har en Carnegie Mellon University-forskning vist at folk som regelmessig bruker kommunikasjonsverktøy, følte seg mindre ensomme. Når de skriver et innlegg, kommenterer bildene til vennen og treffer den “lignende” -knappen, har det faktisk mindre sannsynlighet for ensomhet.

En frykt for å gå glipp av

Studier utført i 2016 har vist at folk, spesielt tenåringer og unge voksne som bruker mer enn to timer på sosiale mediesider, er mye mer sannsynlig å vise psykologisk nød. Det kan være ganske deprimerende å se vennene sine og til og med folk de ikke kjenner til å ha tiden i livet. Det får dem til å tenke at de går glipp av så mange ting mens andre koser seg. De følger en slags “sammenligning og fortvilelse” -holdning.

Dette er delvis grunnen til at folk føler seg isolerte når de bruker sosiale medier. De sammenligner seg hele tiden med andre når de blar gjennom nyhetsfeeden. Å dømme andre og seg selv hvordan de legger opp i mengden er ganske usunt. Vi søker hele tiden å finne ut om vi er bedre eller dårligere enn vennene våre, noe som vil gjøre at vi føler oss dårlige uansett. Selvsammenligning i seg selv er en veldig ødeleggende vane. Det er også knyttet til andre depressive mentale symptomer.

Det driver mer tristhet enn lykke

sosiale medier trist glad

Ved stadig å bruke Facebook som en distraksjon og for å etablere en følelse av tilknytning, oppnår vi det motsatte. En studie utført i 2013 med unge voksne har vist at en konstant bruk av Facebook gir mindre øyeblikkelig lykke. At mennesker klarer å koble seg sammen er ganske fantastisk, men i kontinuerlig bruk gir det faktisk en følelse av sosial isolasjon. Så i virkeligheten, jo mer tid folk bruker på sosiale mediesider, jo mer sosial isolasjon opplever de.

Den villfarelse at det løfter humøret ditt

Siden det er vanedannende, kommer vi stadig tilbake til sosiale medier, søker den ekstra dosen av dopamin, og tenker at det faktisk får oss til å føle oss bra. Det er en lignende avhengighet til alkohol eller noe annet stoff. Vi tror at en annen hit vil hjelpe oss, tømme hodet litt og få oss til å rulle på rett vei. Mens vi i virkeligheten bare gjorde en feil i å forutsi vår egen oppførsel og respons. Nå vet du sannsynligvis at å bla gjennom sosiale medier etter en dårlig dag bare vil gjøre at du føler deg verre.

Rise of Cyber ​​Mobbing

sosiale medier nettmobbing

Nettmobbing er en økende bekymring på grunn av de forferdelige virkningene det hadde på tenåringer de siste årene. Med voksende plattformer på sosiale medier kan hvem som helst bli utsatt for trolling og mobbing. Alle hadde minst en venn som la ut et uønsket bilde av ham eller henne. Noen ganger stopper det ikke der, og folk blir gjort til latter i løpet av noen timer.

Du må bare se på kommentarfeltet i et innlegg som antente enhver form for konflikt. Folk er mye mer sikre på å kaste fornærmelser enn de er i det virkelige liv.

Forbedringene sosiale medier brakt om (det positive)

Sosiale medier handler ikke alt om å etablere falske identiteter og selvbildeproblemer. Det kan være et verktøy til stor nytte for alle som bruker det, hvis det brukes fornuftig. Muligheten til å øyeblikkelig få kontakt med de du bryr deg om har medført mange positive endringer i menneskers liv.

Det kan redde deg i tilfelle en nødsituasjon

sosiale medier krise

Under en tornadosesong, Samkjøringsplattformene som sosiale medier tilbyr, kan være til stor hjelp. Hvis folk ser dårlig vær nærme seg i horisonten, kan de rapportere det øyeblikkelig på Facebook eller hvilken som helst annen plattform. Dette har allerede reddet hundrevis av mennesker i USA i 2011.

Å ha informasjonen om tornadoene som nærmet seg før, gjorde at folk kunne komme seg i sikkerhet raskere, og de hadde mer tid til å forberede seg. Det samme kan gjelde for ethvert annet katastrofescenario, der rask kommunikasjon kan være nøkkelen til å unngå skade eller overlevelse.

Forbedret tilkobling

Grensen mellom å styrke vår kommunikasjon og å stole på sosiale medier for den er veldig tynn. Det trenger nødvendigvis ikke å ta oss ut av den virkelige verden for å gi oss noen nyttige verktøy. Faktisk kan den definitivt gjøre det den ble gjort for å gjøre. Å kultivere og styrke forholdet til andre, fordi hvilket bedre alternativ har du for å holde deg oppdatert med venner på den andre siden av verden?

Eller hvis du føler deg i virkelig dårlig humør, gir sosiale medier deg muligheten til å samhandle med en venn, noe som kan være en livredder noen ganger.

Det kan brukes som en stemme til å resonnere

Mange mennesker bruker sosiale medier for å skape en stemme til de stemmeløse. Disse menneskene søker å bevisstgjøre visse sosiale problemer. De hjelper mennesker med nedsatt funksjonsevne og har mindre fordelaktig sosial bakgrunn.

Det er et sted for innholdsoppdagelse

Sosiale medier gjør det uendelig enkelt for deg å finne innhold som tjener dine interesser. Det gir også en mulighet til kreative individer å vise frem sitt arbeid eller markedsføre det som et produkt. Dette får folk til å tenke utenfor boksen og lar dem komme med innhold som deler verdifull informasjon. Facebook kan være et flott sted å oppdage fantastiske læringsmateriell angående forskjellige emner. Det kan også hjelpe mennesker med å oppdage ferdigheter som er nødvendige i den virkelige verden. Du må bare grave igjennom all ubrukelig kommentar.

Hjelper med å få hjelp

Du kan dele problemene og interessene dine eller få kontakt med en gruppe som deler dem med deg. Det er enkelt å legge inn spørsmål angående spesifikke problemer og få noen til å hjelpe. Det var aldri så lett å få tak i nyttig informasjon, så vi utnytter den best.

Gir et fantastisk markedsføringsverktøysosiale medier markedsføringsverktøy

Sosiale medier har skapt en helt ny fase i markedsføring, fordi det gir samhandling. I dag handler ikke markedsføring bare om kringkasting av informasjon, men det å snakke med potensielle kunder. Bedrifter bruker Facebook og Twitter for å etablere et rykte, en sterkere online tilstedeværelse og for å bygge merkevaren sin.

Konklusjon

Sosiale medier forandrer ingen til en egoistisk selfieholic, de bare avslører dem. Selv om det kan være for mye personlig kringkasting som skjer gjennom disse nettstedene, er det ikke det de handler om. De kan begge virkelig koble oss og hjelpe oss med å kommunisere mer effektivt, eller bare mate egoene våre og vårt behov for andres godkjenning. På slutten avhenger hvordan vi bruker det av hver enkelt avgjørelse vi tar.

Jeg håper du har hatt glede av å lese denne artikkelen, og at vi hjalp deg med å etablere et nytt perspektiv på det vidunder vi kaller sosiale medier!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map