Sannheten om ubegrenset webhotell – hvordan dette virkelig fungerer?

om ubegrenset webhotell


For noen år siden var planer for webhotell begrenset. Brukere visste nøyaktig hvor mye diskplass de fikk, hvor mye båndbredde, RAM, CPU og andre kvantifiserbare aspekter ved en webhotellplan. I dag tilbyr mange webhotellfirmaer det som kalles ubegrensede delt hostingplaner. De som er kunnskapsrike med webhotell kryper veldig ved tanken på ubegrensede planer og vet godt hva ubegrenset virkelig betyr i forbindelse med webhotell. Ikke-kjennere kan imidlertid bli ført til å tro at ubegrenset hosting betyr akkurat det: hosting som tilbyr ubegrensede ressurser. Dessverre har begrepet ubegrenset en helt annen betydning i webhotellbransjen.

Hosting selskaper tilbyr ubegrensede planer bare med sine delte hosting planer, som umiddelbart bør heve noen røde flagg siden delt hosting betyr at serverressurser deles mellom flere brukere av den samme fysiske serveren – en server som umulig kunne ha uendelige ressurser. Du vil ikke finne ubegrenset VPS eller dedikert hosting hvor som helst i webhotellbransjen, selv om både VPS og dedikerte servere anses for å være overlegne delte hostingplaner med tanke på ressursene de tilbyr. Så hvis ubegrenset hosting ikke betyr ubegrensede ressurser, hva betyr det egentlig?

Sannheten bak ubegrenset webhotell – ikke hopp over det fine utskriften!

Djevelen er i detaljene, sier det, og å lese det fine utskriften til vertsfirmaets vilkår for bruk kaster lys over saken.

Ubegrenset hosting er en setning myntet av webhotellfirmaer som ser ut til å ha en annen betydning i denne bransjen enn i andre bransjer. Ordet ubegrenset er en feilnummer, et mer nøyaktig begrep som kan beskrive den type planer som er annonsert som ubegrenset, er ubegrenset, og noen hostingleverandører som BlueHost bruker faktisk dette uttrykket i stedet for ubegrenset for å beskrive deres delte hostingplaner. Faktisk spesifiserer BlueHost i servicevilkårene at de ikke har definerte begrensninger for disse planene som ikke er målt, og at du ikke blir fakturert i henhold til mengden båndbredde eller diskplass du bruker, og spesifiserer videre at “… selvfølgelig disse ressursene er ikke uendelig ”.

I sin natur er delte hostingplaner designet for å møte behovene til små til mellomstore statiske nettsteder og blogger med lite trafikk, det vil si at nettstedet ditt må falle innenfor området for normal bruk som definert av vertselskapet. Derfor støttes ikke aktiviteter som er mer ressurskrevende, for eksempel lagring av multimediafiler eller fildelingsaktiviteter på disse planene. Hvis du driver med aktiviteter av denne art eller aktiviteter som bryter vertsfirmaets policy for god bruk, kan kontoen din bli suspendert og / eller avsluttet.

Ubegrenset hosting er også en nyttig markedsføringsstrategi for vertsfirmaer som driver med hosting-salg, som i et nøtteskall er praksisen med å maksimere avkastningen på investeringene ved å selge ressurser som følger av gapet mellom den gjennomsnittlige ressursbruken og de maksimale tilgjengelige ressursene . Dette oppnås enkelt ved å tilby leverandører ved å hylle vertsplaner i utydeligheten av “ubegrenset”, men det er også hvordan vertsbedrifter kan holde prisene lave for forbruker.

Hva innebærer ubegrenset lagring og båndbredde?

Hvis ressursene ikke er ubegrenset, hvordan vet du hvor mye du får i forhold til lagring og båndbredde? Dessverre vet du ikke før du har truffet taket for hva som blir ansett som normal bruk av vertsfirmaet ditt, og til og med det kan endres fra måned til måned. Vertsselskaper overvåker kontinuerlig kundens lagring og båndbreddeutnyttelse og bruker resultatene fra analysene sine for å definere hva som faller innenfor normalområdet.

Lagring og båndbredde er de to viktige elementene som blir annonsert som ubegrenset av vertsfirmaer, men de legger mange begrensninger på disse planene som spenner fra filtype og størrelsesbegrensninger til CPU, RAM, inodes, MySQL-databaser og tilkoblingsbegrensninger, etc. bestemmer i grunnen at du skal oppgradere til høyere planplaner hvis du ikke faller innenfor rammen for naturlig eller normal bruk.

Hvis nettstedet ditt får mye trafikk, blir CPU-prosessorkraften tatt opp av serveren for å behandle alle disse forespørslene. Hvis hostingfirmaet begrenser CPU-bruken for hver konto, vil nettstedet redusere tempoet og generere feil. Det samme gjelder minnebruk, et annet aspekt av vertsplanen som du ikke vet hvor den er tildekket. En server har fast RAM, og når flere prosesser kjøres av hundrevis av nettsteder på samme server, er du nødt til å støte på RAM-problemer, og de besøkende vil bli møtt med feilmeldinger eller et kjedelig sakte nettsted. En like frustrerende begrensning som hostingleverandøren kan pålegge er databaseforbindelser, og når det finnes flere samtidige forespørsler om databasetilkobling enn hva databaseserveren kan håndtere, kan “Feil ikke koble til MySQL server” feiloppstå.

Ubegrensede planer inkluderer vanligvis ubegrensede e-postkontoer, noe som betyr at du kan opprette så mange e-postadresser du måtte ønske, men også disse er til syvende og sist knyttet til lagringsplassen på hostingkontoen din.

Ubegrensede delte planer – bør du unngå dem?

Betyr alt dette at du bør unngå ubegrenset delte hostingplaner som pesten? Nei, du trenger ikke å unngå dem, du trenger bare å forstå hva de virkelig mener – ubegrenset har en annen betydning i webhotell enn hva de kan føre til at du tenker. Det er mange budsjettvennlige og pålitelige hostingfirmaer som har store ubegrensede delte hostingplaner (f.eks. InMotion Hosting, hvis ubegrensede planer er noen av de mest komplekse og har mange delte planer i bransjen) som vil dekke behovene til din lille personlige blogg eller bedriftsnettsted som ikke trekker mye trafikk. Noen selskaper som BlueHost og HostGator unngår å navngi planene sine ubegrensede og foretrekker å bruke begrepet unmetered for å beskrive ekvivalent med ubegrensede hostingplaner som er skrytt av andre selskaper. Andre hostingleverandører som A Small Orange har bare begrensede planer med klart definerte tildelinger av lagring og båndbredde.

Hvis du på forhånd vet at nettstedet ditt vil utvikle seg raskt og at du vil motta mye innkommende trafikk, bør du analysere om en ubegrenset delt plan, hvor billig den måtte være, vil oppfylle dine krav eller om du bør velge en VPS vertskap i stedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map