Sitejet vs WordPress – Hva er best for å bygge ditt nettsted?

wordpress-vs-sitejet


Hvis du leter etter en måte å designe den nye nettsiden din på, er det mange muligheter du kan gå med. For eksempel kan du kode det selv (eller leie noen) ved hjelp av HTML og CSS, eller opprette det ved hjelp av en plattform for byggherre som Wix eller Sitejet; en annen mulighet vil være å lage deg en webside og bruke WordPress plattform for bygging.

Som du sikkert allerede vet, i denne artikkelen, vil vi ta en titt på 2 metoder listet opp over: Sitejet-verktøyet for nettstedbygging og WordPress Content Management System (CMS). Dette er lett to av de mest populære metodene som brukes av moderne nettsteder.

Mer enn 25% av alle nettsteder online i dag, drives av WordPress. Og tenk at det bokstavelig talt er millioner av nettsteder som eksisterer i dag. Poenget er at WordPress er en mye brukt plattform av alle typer mennesker for alle typer nettsteder.

Men hva med Sitejet? Dette er en tjeneste som tar sikte på å ta på seg WordPress i å være et av de mest populære nettstedstyringsverktøyene som noen gang er laget. Det er ikke et lite mål å oppnå. Imidlertid blir tjenesten raskt mer og mer populær på grunn av sin enkelhet og moderne funksjoner. Så det er en verdig konkurrent.

Hva vil vi snakke om begge plattformene? Det første vi dekker er funksjonalitet. Etter det vil vi også se på brukervennlighet, og som et siste aspekt, nevner vi prisene også. La oss hoppe inn!

Jeg begynner med WordPress:

WordPress – funksjonalitet

Når vi snakker om funksjonalitet, må vi nevne hva du kan oppnå med plattformen. Når det gjelder WordPress, kan vi oppsummere ved å bruke bare ett ord: alt. Jeg får ikke WordPress til å virke for bra. Du kan virkelig gjøre stort sett hva som helst relatert til hvilken som helst webside.

Mye av dette skyldes mangfoldet av temaer som er tilgjengelige for bruk i WordPress mal-seksjonen. Du kan velge blant tusenvis av gratis og premium temaer for din smak.

Det beste med nesten alle av dem, er det faktum at de er lydhøre. Så du trenger ikke å bry deg om å få nettstedet ditt til å se bra ut på alle enheter. Dette er en standard som følger med bruk av WordPress.

Når du installerer et nytt tema, er prosessen sømløst rask og enkel. Alt du trenger å gjøre er å klikke på temaseksjonen, velge riktig for dine behov og klikke på installer. Hvis du vil, kan du til og med forhåndsvise hvordan nettstedet ditt vil se ut, slik at du ikke kaster bort tid på å tilpasse en mal som ikke ville fungere til slutt.

En annen viktig funksjon som følger med bruk av WordPress er den enorme mengden forhåndsbygde plugins. I utgangspunktet er dette små programmer som er laget for å ta vare på visse oppgaver et nettsted kan trenge.

For eksempel er det plugins bygget for å håndtere e-post, selge (netthandel nettsteder), påloggingsskjemaer, SEO, skriving, video og bildebehandling og mange andre.

Det er en ting du bør huske på om plugins: du må bare installere de som er nødvendige for at nettstedet ditt skal fungere ordentlig. Hvis du installerer for mange av dem, kan de redusere nettstedet betydelig. Så ta dette med i betraktningen når du bygger et nettsted med WordPress.

Sitejet – funksjonalitet

sitejet-funksjoner

Sitejet-funksjoner & funksjonalitet

La oss snakke litt om Sitejet også om funksjonalitet. For å starte, bør vi påpeke at Sitejet er et WYSIWYG CMS. Hva betyr dette?

Forkortelsen står for ‘‘ What you see is what you get ’’. Ideen er ganske selvforklarende: hele byggeprosessen skjer live. Enhver endring eller endring kan sees direkte i nettleseren. Dette kan gjøre at hele prosessen går raskere og mer effektivt.

Akkurat som WordPress, har Sitejet også mange forhåndsbygde maler, som enkelt kan installeres og endres etter ønske. Den gode nyheten er at de alle er lydhøre. Egentlig blir denne funksjonen mer og mer en standard i disse dager. Men likevel er det et kjærkomment tillegg til pakken.

Sitejet lar deg også tilpasse kildekoden bak nettstedet. Mer spesifikt kan du endre eller legge til ny HTML, CSS og JavaScript-kode på nettstedet ditt. Dette gir mulighet for en mye bedre tilpasning, fordi du kan lage elementer som bare er spesifikke for nettstedet ditt som er i bruk.

Det er en veldig interessant og moderne funksjon innebygd i Sitejet: den heter Corporate Identity Detection. Hva er dette mer nøyaktig? Hvis du allerede eier et selskap, kan du laste opp logoen til Sitejet-kontoen din. Når det er gjort, kan du velge å tilpasse nettstedets design automatisk etter logoen du tidligere lastet opp.

Enkelt sagt vil all din bedriftsidentitet (som inkluderer nettstedet ditt) tilpasses etter hovedlogoen. Hvor fantastisk er det? Du vil ha ditt eget merke satt opp på kort tid!

WordPress – Brukervennlighet

Nå er det på tide å snakke om et annet aspekt for begge plattformene: brukervennlighet. Eller med andre ord: hvor enkelt det er å bruke plattformen.

Dette er faktisk et veldig viktig aspekt. Når alt kommer til alt, å bruke en nettstedsbygger, betyr at du ikke trenger å ha for mye teknisk kunnskap. Dette er en av de viktigste grunnene til at nettstedbyggere ble opprettet i utgangspunktet; slik at selv ikke-teknikere kunne designe og utvikle sin egen webside uten behov for koding.

Så, hva kan vi si om WordPress? Når du har fått tak i det, er det ganske enkelt og enkelt å vedlikeholde nettstedet ditt i form. Det tar selvfølgelig litt tid å kjenne til alle inn- og utsalg, men det er absolutt verdt tiden din.

WordPress er en kompleks plattform som støtter alle typer nettsteder, ikke bare blogger. Men likevel kan du lære alt om hvordan det fungerer relativt raskt.

Jeg sier relativt raskt, fordi det har så mange funksjoner og alternativer til disposisjon, det kan ta litt tid å bli vant til. Her er for eksempel noen av funksjonene som bare er tilgjengelige på hovedmenylinjen (til venstre): hovedpanelet, innlegg, sider, media (bilder, videoer, lyd), kommentarer, utseende, plugins, verktøy og innstillinger. Selvfølgelig har alle disse alternativene andre egenskaper også.

Sitejet – Brukervennlighet

Når vi snakker om brukervennlighet, er Sitejet en topp plattform på listen. Jeg nevnte over at WordPress er ganske enkelt å lære og mestre, men Sitejet er enda enklere. Alle funksjonene og bygningsverktøyene ble laget med enkelhet i tankene.

For eksempel brukes redaktøren som et dra-og-slipp-verktøy for å opprette nettstedet ditt. Du kan velge mellom titalls forhåndsopprettede elementer som er klare til bruk. Selvfølgelig kan du tilpasse dem ytterligere, hvis det er det du ønsker.

Men hvis en mal fra butikken deres er det du ønsker, blir jobben din enda enklere. Bare velg den som passer din smak, og aktiver den på nettstedet ditt. Ethvert tema er åpent for endringer. Så hvis noe trenger ytterligere tilpasning, håndteres det også enkelt ved hjelp av dra-og-slipp-funksjonen, fra før.

Alt i redaktøren er tydelig markert og formålet blir påpekt, slik at du kjenner deg rundt i plattformen uten store problemer.

Nå er det på tide å snakke om prisfastsettelsen for begge disse nettstedsbyggerplattformene:

WordPress – Priser

Denne plattformen er helt gratis å bruke. Du har lest det riktig. Hvis du laster ned WordPress fra WordPress.org, kan du bruke det helt uten omkostninger. Det er tross alt et åpen kildekodeverktøy, som betyr at du fritt kan bruke og endre det du vil.

Den eneste tjenesten du må betale for, er webhotellet som alle nettsteder trenger å ha for å være online på nettet. Jeg anbefaler HostGator, for å bygge og være vert for WordPress nettsteder.

Sitejet – Priser

sitejet-prising

Sitejet-priser

Mens de fleste nettstedbyggere tilbyr en gratis plan, har Sitejet ingen gratis plan tilgjengelig. Den beste og mest fornuftige for noen uten selskap, er den første planen som heter Professional.

Denne koster $ 7 per måned, eller $ 5 / måned hvis du betaler for 1 år på forhånd. Hver funksjon som Sitejet gjør tilgjengelig, er inkludert i denne pakken + hosting for 1 nettsted gratis.

Hvis du vil ha en gratis å bruke plattform for ditt byggeprosjekt, er WordPress det for deg. Men selv på den måten må du fortsatt betale for webhotell, som for nye nettsteder (med delt hosting) koster mellom $ 3 – $ 10 / måned. Som nevnt ovenfor, for WordPress-nettsteder anbefaler jeg HostGator, som starter på $ 2,75 / måned.

Så når det gjelder prissetting vil du ende opp med å bruke nesten samme beløp for begge verktøyene. Den eneste forskjellen er at du betaler pengene til forskjellige selskaper.

Konklusjon

Alt i alt er både WordPress og Sitejet førsteklasses nettstedbyggere. Valg av hverandre, avhenger virkelig av dine personlige behov og smak.

Med WordPress har du en kompleks CMS du kan bruke til administrasjon av nettsteder, når Sitejet er mer en dra-og-slipp-nettstedsbygger, som har fantastiske innebygde funksjoner, men du er begrenset i forhold til WordPress.

Hvis du bruker dem med omhu, kan en av de to gjøre at nettstedet ditt blir sitt eget merke. Ditt valg avhenger virkelig av dine behov. Jeg anbefaler WordPress for nettsteder av bloggtype og Sitejet for nettsteder for små selskaper. Hvis du driver nettstedet ditt på WordPress, må du hele tiden følge med på oppdateringer og sikkerhet. Med Sitejet trenger du ikke å bekymre deg for alle disse tingene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map