Sjekkliste før du kjøper utgåtte domenenavn

sjekkliste før du kjøper utgåtte domenenavn


Det er mange grunner til at folk velger å kjøpe et brukt eller et utgått domene. Det kan være tilfelle at domenet de ønsker tilfeldigvis er et som tidligere var eid av noen andre. Men de fleste ganger velger folk å kjøpe et utgått domene fordi de ønsker å dra nytte av det faktum at det er et eldre domene som også kan komme med noen SEO fordeler.

Ved å kjøpe et utgått domene mener vi å kjøpe et nylig utgått domene, ikke et som hadde 1-2 tidligere eiere de siste 5 til 10 årene. Ofte er folk ikke en gang klar over at domenet de kjøpte hadde en tidligere eier.

Når du handler etter et utgått domene, er det fornuftig å velge den beste i nisjen der det nye nettstedet skal lanseres. Det vil være lite SEO fordeler hvis noen ønsker å starte en ny webside om matlaging og kjøper et domene som ble brukt til en blogg om biler.

Det er noen ting som kan gjøres for å sikre at det snart domene vil være til nytte for det nye nettstedet og ikke tilbake. Vi samlet en liste over ting du bør se etter før du bestemte oss for å kjøpe et utgått domene.

Det er noen kontroller du kan gjøre før du kjøper det, muligens utrota de giftigste, og det er noen andre kontroller du kan gjøre etter at du faktisk har kjøpt domenet, for da kan du bevise eierskap til det til en mange tjenester som for eksempel Google Webmaster Tools.

Sjekkliste før du kjøper et utgått domenenavn

Et enkelt Google-søk kan avsløre litt informasjon om et domenes tidligere historie, men det er andre verktøy for å undersøke det tidligere livet til et domene. Her er de viktigste tingene du bør se etter:

1. Se etter gjeldende Google-straffer

Før du kjøper domenet, kan du gjøre et enkelt Google-søk (“site: domain.com”). Hvis ingenting dukker opp, kan det være en indikasjon på at nettstedet er under straff fra Google, som kan være en automatisk eller en manuell straff. Uansett er det ikke et godt tegn. Selvfølgelig er det en sjanse for at den forrige eieren valgte at den ikke skal vises i Google-søkeindeksen via robots.txt, for eksempel, men selv i så fall bør du se noen få treff som nevner dette faktum.

2. Kontroller forskjellige SEO Metrics

sjekk domene seo beregninger

Det er mange verktøy som vil produsere score gitt et domenenavn, og ett eksempel er Domain Authority eller SEO MOZ Page Authority. Google avbrutt sideplassering, men det er andre beregninger du kan stole på i stedet. Se etter ytterligheter – hvis DA eller PA på et bestemt sted er uvanlig høyt eller lavt, og det ikke er noen klar forklaring på hvorfor, se opp og kanskje grave litt dypere.

3. Kontroller om innholdet som ble vert på domenet

Du kan gjøre et Google-søk (“nettsted: domene.com”), og hvis du kan, kan du sjekke om det fortsatt er noe hurtigbufret søkeresultat i indeksen. Selv om det hurtigbufrede innholdet ikke ser bra ut på grunn av manglende CSS, kan den eneste versjonen av tekst bare gi deg et inntrykk av hvilken type nettsted som ble arrangert under domenenavnet.

Du kan også bruke WayBack-maskin Hvis du vil se på eldre versjoner av nettstedet, er sjansen stor for at du kan se noen få øyeblikksbilder.

wayback maskinarkiv org

4. Undersøk Backlink-profilen til domenet

Sjekk typen tilbakekoblinger som domenet har. Hvis du ser mange katalogtype av tilbakekoblinger av lav kvalitet eller til og med spammy som falske sosiale medier profiler, forum profiler eller forum signatur med bare noen få virkelige redaksjonelle lenker, er det på tide å vurdere om det er verdt innsatsen og risikoen for kjøpe det domenet. I noen tilfeller kan det være det, fordi det er det perfekte navnet på merkevaren din, men hvis selve navnet ikke er så viktig, er det kanskje bedre å se på neste domene.

Det kan være tilfelle at disse koblingene blir avvist i GWT, men du kan ikke vite det med mindre du kjøper domenet..

Ekstra sjekker etter å ha kjøpt et domenenavn

Etter at du har kjøpt domenet ditt, er det noen ekstra kontroller du kan gjøre før du er vert for et faktisk nettsted på det:

1. Se etter innkommende trafikk

Du kan undersøke den innkommende trafikken, enten ved å sette opp en liten HTML-side med bare Google Analytics-koden på den og kanskje en kommende melding, eller ved å se på webserverloggene. Sjekk henvisningene, hvis du ser trafikk fra tilfeldige nettsteder som virker legitime, men du ikke finner en kobling til domenet ditt på dem, kan det være et tegn på at den forrige eieren var involvert i en skyggefull virksomhet som å kapre andre nettsteder og omdirigere trafikk til nettstedet.

2. Google Webmaster Tools

Etter at du har kjøpt domenenavnet, kan du registrere deg med Google Webmaster Tools, fordi du nå kan bevise eierskap til nettstedet. Vent et par dager eller en uke for å se om det dukker opp noe i Webmaster Tools som meldinger om manuell straff eller i utgangspunktet noe annet. Det er ingen garanti for at domenet er rent, selv om du etter en uke eller så ikke ser noen melding fra Google, men hvis du mottar meldinger, vet du at det kanskje er bedre å ikke være vert for det nye nettstedet ditt under det domenet..

3. Sjekk for e-post spam

Sett opp en ny e-postadresse på domenenavnet og send ut noen få e-poster til deg selv, kanskje til noen av vennene dine med en lenke til nettstedet. Sjekk om e-postene kommer i innboksen eller i spam-mappen. Dette er en enkel sjekk som du kan gjøre, og hvis e-postene lander i spam-mappen, kan du se nærmere på hvorfor er det tilfelle.

Det finnes også verktøy som kan identifisere domenenavn som brukes i spam-kampanjer:

Disse verktøyene kan hjelpe deg med å sjekke domenets svartelistestatus og kan hjelpe med tips om hvordan du kan fjerne / fjerne det fra visse svartelister.

Konklusjon

Denne artikkelen kan få det til å virke som å kjøpe et domenenavn er en svært risikabel virksomhet. Dette er fordi det hovedsakelig fokuserer på problemene og worst case-scenariene som kan oppstå ved kjøp av brukte / utgåtte domener, og det er rettet mot de som vil være grundige i å forske på historien til et utgått domene. I de fleste tilfeller er situasjonen imidlertid ikke så ille, og det er mange suksesshistorier når det gjelder folk som kjøper ekstremt verdifulle domenenavn som hadde en tidligere eier.

Finn verdifulle utløpte domener på GoDaddy

I delen Auksjon av domener hos GoDaddy kan du velge mellom tusenvis av utløpende domener i forskjellige nisjer.

Søk nå “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map