Topp 10 programmeringsspråk å lære

topp 10 programmeringsspråk


Hvis du bare begynner på programmeringsfeltet og ikke vet hvor du skal begynne, eller hvis du bare ønsker å legge til en ny programmeringsferdighet til repertoaret ditt, vil oversikten over de 10 programmeringsspråkene du kan lære i 2017 kan være en praktisk guide for å forstå hvilket programmeringsspråk som kan være den mest nyttige ferdigheten for deg å tilegne deg i år.

Les også: Beste verktøy for webdesign og utvikling

Java

Java er et objektorientert programmeringsspråk (OOP), det er veldig klassebasert. Det har WORA-filosofien: Skriv en gang, løp hvor som helst. Og den lever opp til denne filosofien. Mer enn noe annet språk er Java et kompilert språk, det kompileres til bytekode som kan kjøres i JVM (Java Virtual machine). Hvis JVM er implementert for en hvilken som helst arkitektur, vil du kunne kjøre Java-kode på den, fra superdatamaskiner til gamle funksjonstelefoner og ned til SmartCards, til og med SIM-kortet på telefonen din kan kjøre Java-applikasjoner.

Java-språket er mer enn 21 år gammelt, det er et veldig modent språk, og i de fleste mener Java er Enterprise-språket. Hvis du lærer Java, vil du ha et solid fundament i det objektorienterte paradigmet, noe som kan bli nyttig hvis du planlegger å lære et annet OO-språk. Etter at du har blitt vant til språket og begynt å lese kode fra andre biblioteker eller prosjekter, vil du plukke opp mange “beste fremgangsmåter” fordi de fleste av bibliotekene har gjennomgått mye refactoring og polering..

Du kan utvikle et bredt spekter av applikasjoner i Java, fordi det er kompilert til bytecode, det kjører ganske raskt sammenlignet med tolket språk, så du vil ofte finne veldig ressurskrevende applikasjoner skrevet i Java.

Hvis du lærer Java og vil ønske å jobbe som Java-utvikler, vil du sannsynligvis havne i et større selskap et sted. Det er mange enterprise-grade programvare utviklet i Java. Det er # 1-språket i nesten alle språksammenligningslister, så du finner en jobb som Java-utvikler. Det brukes i bank, b2b, maskinlæring, innebygde systemer, datalagring og gjenfinning.

C

C-språket ble utviklet i 1970, det er et annet veldig modent språk. Det hadde stor innflytelse på mange andre språk som kom etter det. Det er et statisk maskinskrevet språk, og bruker veldig lite minne. Det har ikke mye bjeller og fløyter, men det får jobben gjort og den får den fort gjort. Det anses å være et språk på lavt nivå, det er ganske “nært metallet”. C gir deg stor frihet når det gjelder hva du kan gjøre med maskinvaren, men det er også et stort ansvar.

Hvis du er ukjent med programmering, bør du absolutt begynne med C fordi selv om læringskurven er litt brattere enn la oss si PHP eller JavaScript, vil den tjene som et solid fundament for å forstå og jobbe med andre språk. De fleste andre språk er vanligvis skrevet i C. Etter at du vil lære C, vil du virkelig sette pris på noen av funksjonene til andre språk som OOP, Lambda-funksjoner, tolket og kompilert osv..

Med C kan du bygge hva som helst, du kan til og med lage andre programmeringsspråk, og mye mer kan du skrive operativsystemer. Linux-kjernen som ligger i hjertet av Android og mange superdatamaskiner, og til og med innebygde enheter, er programmert i C.

I dag brukes C mest i innebygde systemer. Mange enhetsdrivere er skrevet i C, fordi det er et språk på lavt nivå. Vanligvis, når hastigheten på utførelsen og minneforbruket er veldig viktig, pleier selskaper å bruke C. C er med oss ​​og vil være med oss ​​i lang tid, så du kan være sikker på at du vil kunne finne arbeid som C-utvikler.

C++

Det er et generelt programmeringsspråk, designet av Bjarne Stroustrup å være et supernivå på C ved å legge til objektorienterte og generiske programmeringsfunksjoner. På den måten støtter den all C-skriftlig kode (eldre kode eller beregnet på innebygde enheter).

Det er et programmeringsspråk som har høy ytelse og er veldig fleksibelt, og som kan arbeide på et bredt spekter av enheter. Den støtter OOP, faktisk er OOP et av det største salgsargumentet, du kan få ytelsen til C, men du kan skrive OOP-koden. T

språket hans hadde ansiktsløftning de siste årene, så hvis du planlegger å lære C ++ i 2017, bør du gå for 2017-utgaven C ++ 17. C ++ er også et flott språk å lære fordi du har friheten til å skrive C-kode, mens du i mellomtiden kan dra nytte av OOP-paradigmet, til nesten null ytelseskostnad.

C ++ brukes også i innebygde systemer, industriell kontroll, romteknologi, men kanskje den største, men absolutt den, flasheste bruken, er i videospillutvikling og til og med utvikling av spillmotorer. De fleste trippel A-spillene er skrevet i C ++ eller bruker en spillmotor som ble skrevet i den. Som C ++ -utvikler kan du jobbe med mange interessante prosjekter hvis du liker å jobbe med applikasjoner med høy ytelse eller i systemer med begrensede ressurser.

C #

C # er et objektorientert programmeringsspråk. Det er et tolket programmeringsspråk som Java er. Kompilatoren genererte IL (tolket språk) -kode som kjøres av CLR (Common Language Run-time: En prosess kjent som just-in-time compilation konverterer kompilert kode til maskininstruksjoner som datamaskinens CPU deretter utfører).

C # ble utviklet av Microsoft, og selv om det i årevis var eksklusivt for Windows OS-er (stasjonær og server), fikk den nok popularitet for Linux-samfunnet til å opprette en åpen kildekodeekvivalent kalt Mono. I lys av de siste endringene hos Microsoft ble C # åpen kildekode. Det ble fulgt kort tid av beslutningen fra Apple om å lage det nye programmeringsspråket Swift til åpen kildekode.

Ettersom C ++ har et standardbibliotek (STL), så har også C #, og det kalles .Net Framework. Med åpen innkjøp av C # og .Net Framework, har C # programmeringsspråket en lys fremtid der den kan konkurrere med Java’s Writ en gang, kjøre hvor som helst filosofi.

Likhetene mellom Java og C # er påfallende, men ved en nærmere titt kan du finne C # mye nærmere C ++ syntaks som Java er. Du kan også se noen innflytelser C # har på de siste C ++ revisjonene: C ++ 14 og C ++ 17.

Det er et høyere programmeringsspråk enn C ++, et veldig sammensatt språk, du kan lage et bredt spekter av apper med det som med C ++, eller Java, men mye raskere prototyping av kode som C # har ikke eksplisitt peker som C ++ / C har ( det administrerer minnet internt ved hjelp av en GC: søppeloppsamler).

Python

Python er et høyt nivå språk og det anses å være et generelt programmeringsspråk. Python er et tolket språk eller mer ofte referert til som et skriftspråk. Dette betyr at du ikke trenger å kompilere Python for å kunne kjøre den. Et av de mest karakteristiske trekkene er fokuset på lesbarhet. Den bruker innrykk i stedet for krøllete seler, som tvinger utviklere til å skrive på en ren og strukturert måte. Python-koden anses for å være lettlest av andre utviklere, i motsetning til Perl der selv forfatteren synes det er vanskelig å lese etter at det har gått noen tid. Python støtter flere programmeringsparadigmer som OOP (Object Oriented Programming), funksjonell og prosessuell stil. Det brukes mye i linux-verktøy, deler av Debian Linux-pakkehåndteringen er skrevet i Python. Det har et lite minneavtrykk og utmerker seg med strengmanipuleringsoppgaver, ofte utkonkurrerer Java når det gjelder hastighet og kommer nær C eller C ++. Python er det viktigste brukerprogrammeringsspråket til RaspberryPi mini-datamaskinen. Det er et modent språk med mange biblioteker og utvidelser, den fant bruken i maskinlæring og dataanalyseoppgave, den har sterke bånd til PostgreSQL.

Det er to hovedversjoner av den, den 2.X og den nyere 3.X, noe du bør vurdere om du vil lære Python, fordi de ødelegger kompatibiliteten i pakker og biblioteker..

Hvis du blir en Python-programmerer, vil du sannsynligvis jobbe i Machine Learning, Data Mining eller til og med Web Scraping-prosjekter. Men det kan brukes til å bygge veldig allsidige nettsider med Django for eksempel.

Javascript

JavaScript er et av språkene på nettet. Det er et veldig rart språk, det ble utviklet på bare 10 dager, så det kom mye rart inn i det, men fordi det er i hver nettleser, er det et av de mest brukte språkene. JavaScript er et skriptspråk som navnet tilsier, og det gjorde nettet til den største plattformen for applikasjonslevering. De fleste forbinder JavaScript med DOM, som er et API som nettleserne utsetter, og det er hatet av mange, elsket av noen få, men nå med HTML5 blir ting stadig bedre. NodeJS, en serverbasert implementering av JavaScript gjorde det mulig å skrive applikasjoner i rent JavaScript, og folk oppdaget hvor vakkert dette språket er uten DOM API. Navnet ble valgt til å høres kjent ut for en Java-utvikler, og det satt fast. Det offisielle navnet på språket er EMCAScript.

Du bør lære dette språket hvis du er interessert i front-end teknologier, selv om du bare vil lage en enkel webside, før eller senere må du bruke JavaScript bare for å gjøre livet ditt enklere. Hvis du planlegger å lage nettapper med høy trafikk som er hendelsesstyrte, ville JS være et godt språk å lære.

Når det gjelder karriere, ansetter selskaper vanligvis JS-utviklere stort sett for front-end-arbeid, fordi NodeJS ikke anses som mainstream på serversiden, der ting har en tendens til å gå litt tregere og folk vil holde seg til godt testede løsninger. Ofte vil de be om HTML og CSS-kunnskap, fordi disse teknologiene fungerer i symbiose for å muliggjøre rike, responsive, WEB 2.0-applikasjoner.

PHP

Hypertext Preprocessor, som navnet tilsier, er et programmeringsspråk som kobles til HTTP (danner http: //-delen i hver url) HyperText Transfer Protocol. Det startet som en erstatning for CGI-skript, og ble et fullsprengt programmeringsspråk. Det er ganske enkelt å lære, fordi det ikke er strengt skrevet, det har en C-lignende syntaks.

Hvis du er interessert i webteknologier eller programmering av nettsteder, bør du absolutt lære PHP-språket, det har mange utvidelser og et bredt spekter av rammer for å bygge nettsteder og webapplikasjoner. PHP driver det moderne nettet, 82,4% av nettstedene på nettet er skrevet på PHP. Facebook ble opprinnelig skrevet i PHP, og det mest brukte CMS (Content Management System) i verden, WordPress som kjører på 25% av nettstedene, er også skrevet i PHP. Det brukes mest til å bygge nettsteder, men med utgivelsen av PHP 7, som brakte enorme ytelsesforbedringer, ble det et ganske kraftig generisk programmeringsspråk.

PHP-programmerere er stort sett nødvendig for å bygge nettsteder, og fordi webstandardene og designene endres kontinuerlig, er det rikelig med å bygge og bygge nye nettsteder eller støtte og legge til nye funksjoner til eksisterende.

Les: Fordeler og ulemper ved å bygge et nettsted med PHP

SQL

SQL eller Structured Query Language er språket som opprinnelig ble designet for å snakke med databasestyringssystemer; det gjør det fortsatt, men ikke slik det opprinnelig var ment. Det ble tenkt å være et menneske til maskinspråk, men i dag brukes det fra programmeringsspråk som PHP, C # osv. Du kan anse det som foreldet, men det brukes fremdeles der du trenger å lagre alle typer data og du vil hente det eller lage forskjellige rapporter.

Du kan tenke på det som et utfyllende språk, fordi i de fleste prosjekter før eller siden vil du finne deg behov for en datalagringsmekanisme, eller du må spørre i en database for noen verdier. SQL kommer i forskjellige smaker, hver database bruker en litt modifisert syntaks, men generelt har de samme ordforråd. MySQL og Oracle er de mest populære, men du opplever ofte at du bruker SQLite som en lett database for prosjektene dine. Hvis du velger en database, og du virkelig lærer om og på noe, kan du betrakte deg selv som mer en databaseadministrator enn en programmerer.

Avslutningsvis kan du si at sjansene er ganske store for at du trenger å grense en database ved å bruke SQL i mange prosjekter, så du bør absolutt lære den, i det minste det grunnleggende.

Rubin

Ruby er et relativt nytt språk, det dukket opp i 1995. Det er et objektorientert programmeringsspråk for generelle formål, som kan støtte flere programmeringsparadigmer som funksjonell, OOP, imperativ osv. Det er et flott språk for nybegynnere, fordi det er veldig enkelt å lære som førstespråk, det stemmer vanligvis med de fleste OOP-språk.

Ruby-språket ble designet av Yukihiro Matsumoto å være produktiv og morsom, og den leverte på sitt løfte. Du kan skrive programmer ekstremt raskt i det, det er et flott språk for rask prototyping og prøve ut nye ideer.

Ruby brukes mest til nettutvikling, fordi den har en flott ramme som kalles Rails, noen ganger blir den nevnt som Ruby on Rails eller ROR. Med Ruby on Rails kan det å lage en blogg eller til og med et handlekurvsystem være en oppgave som kan gjøres i løpet av timer i stedet for kanskje dager eller uker i PHP for eksempel. Totalt sett er Rails et utmerket tillegg til språket. Hvis du vil lære et første programmeringsspråk, er Ruby et godt valg, og hvis du blir god på det, kan du mer enn sannsynlig finne en jobb innen webutvikling, eller bare lage dine egne ideer om nettstedet, ekstremt raskt.

Mål C

Hvis du spør noen C- eller C ++ -utvikler om Objekt-C mest sannsynlig, det eneste de vil vite om det, er at den bruker mye parenteser [], og selv om det absolutt er sant, gjør det mer enn det. Det er et generelt OOP-programmeringsspråk.

ObjC fikk brakettene fra Smalltalk og sin berømmelse for å være det programmeringsspråket som Apple brukte til å utvikle OS X og IOS. Mye utvikling for IOS-enheter gjøres ved å bruke Objekt-C som språket og Xcode som IDE.

Hvis du lærer Objekt-C, og mest sannsynlig vil du bli en IOS-utvikler, ser det ut til å være veldig få prosjekter som ikke er knyttet til Apple ved å bruke Objekt-C. Hvis du tror at Apple er her for å bli, og du liker ideen om å bygge mobile applikasjoner enten for et selskap, som frilanser eller bare for moro skyld, så er Objekt-C språket.

Slutten

Forhåpentligvis høres i det minste et av disse programmeringsspråk ut som noe i smugene dine og vil komme seg til listen over dine tilegnelige ferdigheter for 2017. Så hvilket språk planlegger du å lære? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map