Ulike måter å fremskynde WordPress-bloggen på

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Ulike måter å fremskynde WordPress-bloggen på
0 7 мин.

hvordan du kan øke hastigheten på wordpress-bloggen din


En av de viktigste aspektene ved et nettsted, det være seg personlig eller bedriftsnettsted, er hastigheten. Mens nettstedets besøkende (potensielle kunder) surfer på nettstedet ditt, vil du gi dem den beste opplevelsen, så hastighet er avgjørende. Nettbrukere er utålmodige, de vil ha tilgangsinformasjonen raskt, uten ventetid. Hvis det tar mer enn 3 sekunder å laste inn et nettsted, vil besøkende forlate uten endring av å se innholdet.

Hastighet er også viktig for motorer som Google, Yahoo, Bing og andre. Søkeoboter får tilgang til og indekserer nettstedet ditt, og bruker forskjellige datametoder for å beregne sidens tilgjengelighet og hastighet. Hastigheten på nettstedet ditt kan påvirke rangeringen betydelig.

Når det er sagt, la oss se hvordan du kan få fart på WordPress-bloggen din ved å følge noen enkle trinn.

Velg en pålitelig WordPress-vert

Grunnlaget for hvert nettsted er webhotell. Du kan ha det beste nettstedet og det mest nyttige innholdet på nettet, hvis hostingleverandøren suger nettstedet ditt også vil suge. Avhengig av nettstedstype og budsjett, må du finne et passende og godt webhotellfirma som gir gode funksjoner, kvalitetsstøtte og stor hastighet. For hosting av ditt WordPress-nettsted anbefaler jeg å bruke BlueHost eller InMotion hosting. Unngå for enhver pris å bruke gratis webhotell, fordi disse tjenestene bare vil skade nettstedet ditt ved å plassere uønskede lenker og tvungne annonser på nettstedet ditt og er ekstremt upålitelige.

Det ideelle vil være å kjøpe en dedikert server, fordi dette kan gi den beste ytelsen, men det er veldig dyrt å leie denne typen hostingplan. En liten WordPress-blogg vil fungere problemfritt på en delt hostingplan, mens et nettsted som mottar en god mengde trafikk må plasseres på en VPS.

Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN)

Bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN) hjelper deg med å lagre nettstedets innhold i nettskyen og også holde nettstedet ditt online i tilfelle hostingene din mislykkes. jeg anbefaler CloudFlare som kan installeres veldig enkelt fra cPanel, og det er gratis.

I gjennomsnitt laster et nettsted på CloudFlare to ganger raskere, bruker 60% mindre båndbredde, har 65% færre forespørsler og er langt sikrere.

Bruk det offisielle WordPress.org-nettstedet

offisielle wordpress nettsted

Mens mange WordPress-tema-designere tilbyr hurtigstartpakker sammen med nedlastbare temaer, foreslår jeg sterkt at du laster ned filene fra det offisielle nettstedet WordPress.org . Her finner du den siste, stabile og sikre versjonen av programvaren, og trenger ikke å håndtere ødelagte eller infiserte filer fra andre kilder. Oppdater WordPress-bloggen din så snart en ny versjon er tilgjengelig.

Hvis du ikke har teknisk kunnskap til å installere WordPress manuelt, kan du bruke installasjonsverktøy med ett klikk  Fantastico eller Softaculous. Du finner disse i ditt Cpanel.Ved å oppgi grunnleggende informasjon som brukernavn, passord og e-postadresse, kan du komme i gang med bloggen din i løpet av få minutter. Disse verktøyene bruker den nyeste versjonen av WordPress og laster ned den fra det offisielle nettstedet.

Velg et lett WordPress-tema

Temaet kan påvirke lastehastigheten mye. Jo flere filer temaet bruker, desto tregere vil nettstedet ditt laste. Den beste ytelsen er gitt av minimale temaer, men de fleste liker ikke disse. Du finner de beste temaene på det offisielle nettstedet: https://wordpress.org/themes/, der du kan søke etter forskjellige farger, design og funksjoner, alt blir sjekket av WordPress-ansatte.

minima wordpress tema design

En annen godt vedlikeholdt kilde er Theme Forest, hvor du også kan finne premium-temaer med høy kvalitet, godt skrevet kode og støtte. Du bør velge et tema som har gode anmeldelser og som oppdateres ofte.

Begrens antall installerte plugins

Både antall plugins og deres kompleksitet kan påvirke hastigheten på WordPress-bloggen din. Du bør installere bare plugins du virkelig trenger. Test om nødvendig flere plugins og kjør en hastighetstest med GT-matrise eller annet online verktøy som kan gi et nøyaktig testresultat på nettstedets hastighet.

Sørg også for at du laster ned og installerer plugins fra sikre og pålitelige nettsteder som f.eks https://wordpress.org/plugins/ eller Temaskog.

Det er noen plugins som kan hjelpe deg litt ved å optimalisere bildene (WP-SmushIt), enten ved å lagre innhold ved hjelp av cache (W3 Total Cache).

Optimaliser nettstedets innhold

Innholdet kan også påvirke hastigheten på bloggen din. Du bør bare laste opp nettoptimaliserte bilder til bloggen din. Ved hjelp av en bildedigeringsprogramvare, for eksempel Photoshop, kan du endre størrelse på bildene og lagre dem for nettbruk. Avhengig av innholdet du har på nettstedet ditt, anbefales det at du ikke bruker for mange bilder på samme side. Hvis du ikke kan dele innholdet i flere deler, bruk en plugin som Lazy Load som bare vil laste inn bildet når brukeren faktisk ser det. Dette kan spare deg for mye båndbredde og hjelpe deg med å få en bedre lastetid. Bruk om mulig eksterne kilder som Youtube til å være vert for innholdet ditt.

Siden hjemmesiden vanligvis er den mest travle siden på nettstedet ditt, må du sørge for at den er godt optimalisert. Å vise noen av de siste innleggene med utdraget av hvert, til slutt kan et miniatyrbilde også hjelpe til med å forbedre hastigheten.

Hvis du trenger å være vert for bilder med høy oppløsning, bør du opprette miniatyrbilder og koble dem til bildene du vil vise. Bildene lastes bare når en bruker klikker på miniatyrbildet, på denne måten vil nettstedet ditt bare vise dette innholdet på forespørsel.

Bufring av nettstedet ditt og reduser filstørrelsen

Med bruk av en cache-plugin som W3 Total Cache kan også hjelpe deg med å få nettstedet ditt til å laste raskere og forbedre ytelsen til nettstedet. Plugin-enheten optimaliserer CSS- og JS-filer og reduserer sidene til bloggen din og sparer båndbredde og gir en bedre brukeropplevelse.

Blokker uønskede brukere og roboter

Det er mange ubrukelige roboter som får tilgang til og gjennomgår nettstedet ditt. Det kan også være hackere som vil prøve å bryte seg inn i systemet ditt ved å stadig gå inn på nettstedet ditt og prøve å finne et svakt sted. Disse kan også påvirke lastetiden for bloggen din. Ved å sette inn få linjer i .htaccess-filen, kan du forby disse bots og rekke IP-adresser fra å få tilgang til nettstedet ditt. Du vil bare tillate virkelige besøkende på nettstedet ditt og forby så mange falske klikk som mulig. Dette tutorial vil hjelpe deg å sette opp .htaccess-filen på riktig måte.

Innpakking!

Det er sannsynligvis andre triks som du kan bruke for å forbedre bloggens hastighet og ytelse. Hvis du tror jeg savnet noe, gi meg beskjed i kommentarene.

Hvis du likte denne artikkelen og vil lære mer om WordPress, anbefaler jeg at du leser den andre opplæringen min: Ting å gjøre etter å ha installert WordPress.

BlueHost – Beste WordPress vert

anbefalt også av WordPress.org

Lære mer “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector