WooCommerce vs Magento – Hvilket er best for nettbutikk?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'WooCommerce vs Magento – Hvilket er best for nettbutikk?
0 17 мин.

Magento-vs-woocommerce


Denne gangen skal vi sammenligne to av de mest populære e-handelsplattformene, Magento og WooCommerce. Hvis du sjekker ut listefunksjonene som hver av dem gir, vil du øyeblikkelig innse at det ikke kommer til å være lett å bestemme hvilken som er bedre. Du kan faktisk knapt gå galt ved å velge noen av dem, men for de som leter etter det perfekte valget for bedriftene, kan det være viktig å få en detaljert innsikt i forskjellene.

Siden det kan være vanskelig å bestemme fordeler og ulemper ved hver plattform selv, kommer vi til å bryte ned hele emnet for deg i denne artikkelen. Vi vil gjøre vårt beste for å gjøre det klart hvilken plattform som fungerer best for din virksomhet og din målgruppe. Når folk vil begynne å selge på nettet, ser de vanligvis etter en helhetlig løsning som dessverre ikke eksisterer. Hva du trenger å gjøre er å stille dette spørsmålet: Hva er de unike behovene til bedriften min??

Selvfølgelig har både WooCommerce og Magento et stort antall støttespillere som hevder at plattformen deres er den beste for alle. Det er bare fordi plattformen de bruker, passer perfekt til deres forretningsmodell, og den ble den beste for dem. For å finne ut hvilken som er best for deg, skal vi ta en annen tilnærming og objektivt undersøke begge plattformene. Vi kommer til å gå gjennom funksjoner, priser, brukervennlighet, sikkerhet og de generelle forretningsmulighetene som Magento og WooCommerce tilbyr.

Er du ikke sikker på hvilken du skal velge? Fortsett å lese, og mot slutten av denne artikkelen vil du være klar til å ta avgjørelsen. La oss komme i gang uten videre!

WooCommerce og Magento – Hva har de å tilby?

WooCommerce startet som et hvilket som helst annet WordPress-programtillegg, og viste seg da å bli noe mye større etter hvert som det fikk popularitet. I dag er WooCommerce en av de mest brukte plugins, og tilbyr mange funksjoner for nybegynnere og mer erfarne brukere for å hjelpe dem med å begynne å selge på nettet. Magento, derimot, er en komplett plattform laget utelukkende for e-handelsformål. Målgruppene deres er stort sett mellomstore og store bedrifter.

Magento er ikke anbefalt for nybegynnere i det hele tatt, men snarere for de mer teknisk erfarne brukerne. Det de hovedsakelig fokuserer på er å tilby de kraftigste funksjonene innen e-handel. Dette gjør det til en attraktiv plattform for de virksomhetene som har satt seg store mål for fremtiden. Hver av disse plattformene har sine egne styrker og svakheter. Neste gang skal vi introdusere deg for hovedfunksjonene som definerer WooCommerce og Magento. Deretter, etter at alle detaljene er lagt ut, skal vi bruke informasjonen til å bestemme hvilken som er den bedre plattformen fra de to.

WooCommerce

WooCommerce er et så populært plugin at WordPress-brukere nesten ikke kan bruke plattformen uten til slutt å prøve plugin eller lese om den som en del av arbeidet sitt. WooCommerce annonserer også seg selv som eCommerce-plattformen med flest tilpasningsalternativer, og den tilbyr faktisk mange av dem. Over 400 000 nettbutikker kjører på plattformen i dag, og mange mennesker begynner å bruke den dag for dag.

Hovedfunksjonene i WooCommerce:

 • Du kan legge til så mange produkter i butikken du vil
 • Som WordPress-bruker vil du kunne velge blant tusenvis av nyttige plugins
 • Et bredt utvalg av tilleggsprogrammer som er tilgjengelige for betalingsbehandling
 • Premium og gratis temaer klassifisert i mange kategorier

Fordelene:

 • Du kan sette opp nettbutikken din gratis, og så er det opp til deg om du velger et gratis eller et premium hostingalternativ
 • Hvis du har noen erfaring med WordPress, blir du raskt vant til WooCommerce
 • Hvis du blir sittende fast, er det et omfattende kunnskapsgrunnlag der du sikkert kan finne en artikkel som hjelper deg med å løse problemet
 • Med WooCommerce kan du analysere nettstedstrafikken din med Google Analytics gjennom et tillegg
 • Hvis du allerede har kjøpt en SSL, vil du kunne legge den til på nettstedet ditt

Ulempene:

 • Plattformen er ikke ideell for de som ikke er kjent med WordPress fordi de trenger å starte fra bunnen av
 • Selv om det er mange billige temaer og plugins som er tilgjengelige, legger prisene raskt opp, og du kan lett ende opp med å bruke mye av budsjettet ditt hvis du ikke er forsiktig

Er WooCommerce bra for nybegynnere?

Vi vil anbefale WooCommerce for alle som ikke er kjent med eCommerce eller til og med online-verdenen helt. Dagens standard er å utvikle online tjenester og programvare som sparer folk tid og ikke krever at de er kjent med webutvikling eller andre tekniske forhold.

WooCommerce sammen med WordPress lever definitivt opp til den standarden. For ikke å nevne at hvis du har brukt WordPress til blogging eller annen type nettsted før, så vil lære å bruke WooCommerce være et stykke kake for deg. Plugin-en er allerede ganske brukervennlig, men du kan lære mye om det ved å besøke deres kunnskapsbase kalt WooCommerce Docs. Det er også mange andre videoer og artikler om plattformen tilgjengelig på nettet.

Hvor mye koster WooCommerce?

Akkurat som WordPress, er WooCommerce også en åpen kildekode-plattform som kan installeres av hvem som helst gratis. Du kan også velge hvilket som helst vertsfirma og sette opp nettbutikken din på serverne deres. Imidlertid har WooCommerce også mange ekstrautstyr å betale for. Du kan velge mellom mange premiumutvidelser, og noen av dem koster mye. Ofte er det eneste valget ditt å registrere deg for en årlig plan fordi mange utvidelser ganske enkelt ikke tilbyr et månedlig betalingsalternativ. I tillegg til utvidelsene, må du betale for et webhotellabonnement.

Ditt valg av webhotellpakke vil bare avhenge av de generelle kravene til din nettbutikk. Disse inkluderer mengden trafikk, innhold og utvidelser som kjører på nettstedet. Gjør litt research og velg et webhotellfirma som leder de fleste toplistene. Selv de største navnene i bransjen tilbyr pakker til rimelige priser, og i det minste kan du absolutt stole på tjenestene deres basert på mange positive anmeldelser. Bare sørg for å se etter en hostingpakke som er optimalisert for e-handel eller spesifikt for WooCommerce.

Magento

Basert på vår gjennomgang så langt, viser det seg at WooCommerce snarere er en samfunnsløsning, mens Magento er et godt valg for mer krevende foretak. Dette betyr imidlertid ikke at små bedrifter trenger å lete andre steder. Faktisk fanger funksjonene som tilbys av Magento ofte disse kundene også. Ved å etablere nettbutikken sin på plattformen, kan de få tilgang til mange ressurser som kan hjelpe dem å vokse.

Det flotte med Magento er at du kan bruke plattformen gratis ved å registrere deg på Community Edition. Selv om den ikke er så kraftig som deres premiumutgave, er den sikkert kraftig nok for mindre bedrifter. For ikke å nevne at du må betale tusenvis av dollar for Enterprise Edition, mens den andre er helt gratis å bruke. Av hensyn til denne artikkelen vil vi hovedsakelig snakke om funksjonene som er inkludert i Community Edition.

Hovedtrekkene til Magento:

 • De lar deg legge til et ubegrenset antall produkter i butikken din
 • Mange varianter når det gjelder temaer og layout
 • Du vil kunne sende og motta data med tredjeparts programvare gjennom API
 • Brukervennlige grensesnitt og kraftige verktøy som kan hjelpe deg å legge til produkter

Fordelene:

 • Så lenge du går etter et kraftig vertsalternativ, kan du dra nytte av Magentos skalerbarhet og utvide butikken din uten grenser
 • Med Magento er rask kundekasse garantert. De har forbedret prosessen mye for å gjøre det så enkelt som mulig
 • Tre svært populære betalingsportaler er tilgjengelige: Braintree, PayPal og Authorize.net

Ulempene:

 • Plattformen har mye å tilby for mer erfarne brukere som utviklere, noe som bare gjør den mer forvirrende for nybegynnere
 • Siden målmarkedet er store bedrifter, kan Enterprise Edition koste titusenvis av dollar

Er Magento bra for nybegynnere?

Som vi nevnte ovenfor, er Magento en av de plattformene som vi vil anbefale for mer erfarne brukere. Dette blir enda sannere når du sammenligner det med WooCommerce, ettersom det er basert på WordPress, en helt nybegynnervennlig plattform (som er en av grunnene til at den ble så populær). Imidlertid, hvis du er ny på Magento, tror vi at du kan lære mye ved hjelp av deres omfattende kunnskapsbase og til og med begynne å jobbe på plattformen etter kort tid.

Men vi kan ikke benekte det faktum at det vil ta deg mer tid å lære det grunnleggende om Magento enn det grunnleggende i WordPress. Siden de fokuserer på å tiltrekke store bedrifter til plattformen sin, har de investert mye i å tilby kundesupport av topp kvalitet. Dette betyr at når du blir sittende fast, kan du kontakte teamet deres for å få hjelp. Et av hovedmålene deres er å hjelpe folk med å etablere en sterk online tilstedeværelse og øke salget. Alt i alt er Magento et flott alternativ for nybegynnere hvis de har litt fritid til å lære.

Magento priser og kostnader

Du trenger ikke noe budsjett for å starte ditt eget e-handelsnettsted med Magento, ettersom deres åpen kildekode Community Edition er helt gratis. Før du starter, må du registrere deg hos en pålitelig hostingleverandør som alle andre eiere av nettstedet. Nå kan det være fristende å gå etter et gratis hostingalternativ og holde hele prosjektet budsjettfritt, men vi vil absolutt ikke anbefale deg å gjøre det. Hvis du virkelig vil at virksomheten skal vokse, bør du registrere deg for en premium hostingplan.

For bare noen få dollar per måned, får du mange nyttige funksjoner også. Med Magento Community Edition er det det eneste du kommer til å bruke penger på. De har også et alternativ for større bedrifter kalt Enterprise Edition som er en premium-pakke. Det er ganske dyrt, og de satte ikke en spesifikk pris for tjenesten. Hvis du trenger Enterprise Edition for ditt selskap, må du først rådføre deg med Magento, og de vil gi deg et pristilbud. Prisen kan variere mellom $ 15.000 og $ 50.000 årlig.

WooCommerce vs Magento ytelse

Folk hater å henge med på nettsteder der det går lang tid å laste inn på hver webside. I dag må du sørge for at sidene dine lastes opp på under 2 sekunder. Ellers vil potensielle kunder forlate og finne et lignende produkt andre steder. Hvis du vil at nettstedet skal lykkes, bør du investere i en server som gir nok ressurser og innholdet ditt må optimaliseres også.

Høy ytelse er spesielt viktig for e-handelsnettsteder. Det er ikke klart om WooCommerce eller Magento er den sterkere konkurrenten her. Disse systemene skiller seg mye fra hverandre, og det er mange faktorer som spiller når det gjelder ytelse. Vi snakker om nettbutikker som har forskjellig størrelse og funksjonalitet, noe som betyr at hver av dem har forskjellige krav. I tillegg er det et stort utvalg av webhotellpakker å velge mellom på Internett.

Du kan også bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN) og bruke en rekke innholdsoptimaliseringspraksis på nettstedet ditt, som alle har innvirkning på resultatene. Derfor er det vanskelig å si hvilken eCommerce-plattform som er bedre for butikken din når det gjelder hastigheter på side. Så langt vi kan si er det ingen vesentlig forskjell. Ytelsen til eCommerce-nettstedet vil heller avhenge av måten du bygger opp butikken og webhotellpakken du velger.

WooCommerce og Magento Security Sammenlignet

Det er viktig for alle typer nettsteder å ta vare på nødvendige sikkerhetstiltak. Hvis du starter et nettsted for e-handel, vil mange mennesker til slutt dele sine betalingsdetaljer og private opplysninger hver gang de kjøper noe. I tilfelle det ikke er skikkelig sikkerhet på plass, kan disse dataene lett bli stjålet. På den annen side er flere og flere mennesker smarte med det i disse dager. De skal sjekke ut om de kan dele informasjonen sin på en trygg måte eller ikke. Hvis ikke, vil de aldri kjøpe noe i nettbutikken din.

Sikkerhet er en av faktorene som ikke avhenger av e-handelsplattformen du velger. Du kan bruke de siste sikkerhetsutvidelsene på både Magento og WooCommerce. Det er et bredt spekter av alternativer å velge mellom, og nettstedets sikkerhetsnivå er bare opp til deg. Imidlertid tilbyr Magento noe som kan komme til nytte for avanserte brukere. Du kan få dedikerte sikkerhetsoppdateringer gjennom plattformen som kan forbedre sikkerheten til nettbutikken din ytterligere.

Årsaken til at det bare er for avanserte brukere er fordi det er ganske vanskelig å bruke disse oppdateringene. Nybegynnere ville ha det veldig vanskelig med dem, og de vil sannsynligvis ikke en gang lykkes på slutten. Dette er også grunnen til at mange Magento-baserte nettbutikker er utdaterte på Internett. De har rett og slett ikke de ansatte som kan bruke lappene på dem. Vi kan konkludere med at hvis du er en erfaren Magento-bruker eller noen som er villige til å betale for profesjonell hjelp, så kan du få et høyere sikkerhetsnivå for butikken din enn med WooCommerce.

Er produktstyring den avgjørende faktoren?

Hvis en e-handelsplattform gir god produktstyring, vil arbeidet ditt bli mye enklere. Bedre produktstyringsalternativer fører til velorganiserte produktsider som er appellerende for besøkende. WooCommerce er velkjent om sine omfattende løsninger, noe som gjør at du kan legge til både digitale og fysiske produkter. Å legge til nye produkter i nettbutikken din er en fullstendig strømlinjeformet prosess; trenger du ikke en gang å tenke på hvordan du gjør det.

Det vil være enda enklere for deg hvis du allerede har jobbet på et WordPress-nettsted før. Hvis standardfunksjonalitetene som er integrert i WooCommerce ikke er nok, kan du alltid laste ned produkttillegg som kan gjøre plattformen enda mer allsidig. Som Magento-bruker er det allerede mange nyttige funksjoner tilgjengelig som en WooCommerce-bruker ellers trenger å laste ned. Du kan opprette produktgrupper, publisere produktanmeldelser, bruke spesifikke prisregler og tilpasse produkter og mye mer som standard.

Siden du må legge ned ekstra tid og krefter for å legge til disse funksjonene i WooCommerce, vinner Magento helt klart når det kommer til funksjonalitet. Men la oss ikke glemme at nesten hva som helst tar mer tid å lære i Magento. Hvis du er en av de butikkeierne som ikke trenger avanserte funksjoner, bør du absolutt gå for WooCommerce. Mens Magento streber etter å være en all-round løsning for avanserte brukere, streber WooCommerce å være rask, enkel, men fullt ut pålitelig som henvender seg til små bedrifter. De kan starte med noe enkelt, og deretter utvide det i henhold til deres behov i fremtiden.

La oss sammenligne prisene

Du kan selvfølgelig bare vurdere å bruke et e-handelsalternativ hvis du har budsjettet som kreves for å starte. Hvilken er rimeligere, Magento eller WooCommerce? WooCommerce vil ikke koste deg en eneste krone så lenge du ikke kjøper noen premiumutvidelser. Magento har en Enterprise Edition der du kan velge mellom forskjellige pakker, men du må betale et latterlig beløp for å kjøpe det likevel. Det er kanskje ikke så mye for store bedrifter, men for mindre selskaper er det absolutt.

Hvis du uansett vil bruke Magento, kan du registrere deg for Community Edition som er helt gratis. Premiepakkene deres er mye kraftigere, men det brukerne får med Community Edition er mer enn nok for mindre bedrifter. Det vi kan konkludere med er at du kan sette opp en anstendig nettbutikk både med WooCommerce og Magento gratis. Det eneste vi anbefaler deg å betale for er en pålitelig hosting-tjeneste, men det koster bare noen få dollar per måned, så det er ikke så mye.

Imidlertid må du være forsiktig med utvidelsene, ellers kan du ende opp med å bruke mye penger på kort tid. Du kan holde butikken i gang gratis og til og med finne noen nyttige gratis utvidelser, men premier er vanligvis ganske dyre. Den beste ideen er å gjøre litt research før du selv bestemmer hvilken av disse to plattformene du vil bruke. Du må planlegge alt på forhånd og lage en liste over utvidelser som du ønsker å installere for begge plattformene.

Deretter, hvis det er noen premiumutvidelser, kan du sammenligne de to prisene og bestemme hvilken e-handelsplattform som vil være billigere for deg. Det vil ikke ta så mye tid og krefter å lage listen, men det kan sikkert spare deg for litt penger. Alt i alt kan vi si at både Magento og WooCommerce er gode valg for å lage din egen fullverdige nettbutikk. Det eneste som kan være bedre for WooCommerce-brukere er at de ikke trenger å oppgradere til noen versjon etter hvert som virksomheten deres vokser.

Med Magento må du til slutt bytte plattformer eller oppgradere til Enterprise Edition. Derfor kommer WooCommerce ut som det billigere alternativet i mange tilfeller. Det er også mange webhotellpakker som er optimalisert for WooCommerce eller WordPress. Disse løsningene er ganske billige selv om du velger en av de største leverandørene, noe som betyr at du kan spare litt mer penger.

Hvilken er bedre? WooCommerce eller Magento?

Fram til dette har vi snakket mye om hvor nybegynnervennlig WooCommerce er. Dette gjør det til et perfekt valg for uerfarne brukere. Det er en rask, effektiv og rimelig løsning for små bedrifter som raskt vil komme seg på nettet. Uansett hvilken type e-handelsnettsted du ønsker å starte, har WooCommerce sikkert løsningen for deg. Fra hjemmeentreprenørskap til billettsalg kan du sette opp stort sett alt med plattformen.

I Magento kan du finne alle funksjonene som kan hjelpe et e-handelsnettsted til å vokse. Det er robust, skalerbar og de fleste av de kraftige funksjonene du trenger, er allerede tilgjengelig på plattformen som standard. Vi vil anbefale plattformen for alle selskaper som har generert inntekter en stund og ønsker å investere den i e-handel. Hvis prisantydningen du får fra Magento er rimelig for deg, vil du helt sikkert ikke angre på avgjørelsen din.

Faktisk kan plattformen hjelpe deg med å generere mye mer penger i fremtiden. Men hvis vi undersøker hvilken plattform som er bedre for en uerfaren bruker til å begynne med, så er vinneren definitivt WooCommerce. Hvis du bestemmer deg for å hoppe inn i Magento som nybegynner, vil du ha det vanskelig.

Oppsummerer det

Hver bruker som vil starte et e-handelsnettsted har forskjellige behov. Det er ingen løsning for alle størrelser som passer til disse plattformene. Dette er en av hovedårsakene til at det var en vanskelig oppgave å sammenligne WooCommerce med Magento. I henhold til vår tilnærming kom WooCommerce ut som det bedre valget hvis du oppsummerer alle de forskjellige spørsmålene som vi svarte over. Sannsynligvis er det ikke alle som vil være enige i dette resultatet, men vi var helt positive til Magento også.

Magento har mange kraftige funksjoner å tilby, og det er en svært avansert plattform akkurat nå. Hvis du er en av de menneskene som heller vil bruke Magento, vil du sannsynligvis være fornøyd med det du får. Det du virkelig trenger å tenke på er de viktigste kravene til nettbutikken din. Du må tenke på ytelse, utvidelser, sikkerhetstiltak og andre unike behov. Tenk også på vanskelighetsnivået på hver plattform. Så hva tror du? Hjalp denne artikkelen deg med å ta riktig beslutning?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector