WordPress eller Blogger: Hvilken CMS er bedre?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'WordPress eller Blogger: Hvilken CMS er bedre?
0 6 мин.

blogger vs wordpress sammenligning


Hva er et CMS?

CMS forkortelsen kommer fra et innholdsstyringssystem som er en online programvare designet for å være brukervennlig og ha en eller flere av følgende funksjoner: opprette et nettsted, publisere, redigere og slette innhold og opprette flere brukere for å administrere det spesifikke nettstedet.

Les også: Sammenligning av WordPress vs Ghost.org Blogging Platform

Om WordPress

WordPress-logoWordPress er det mest populære gratis innholdsstyringssystemet opprettet i PHP, MySQL, CSS, HTML og Javascript, og er også åpen kildekode og flerspråklig. Den ble opprettet av WordPress Foundation 27. mai 2003, de siste stabile versjonene er 4.4.2 utgitt 2. februar 2016, mens den siste beta 4.5 ble utgitt 25. februar 2016.

WordPress er et flerbruks CMS som kan brukes som bloggprogramvare, content management system, content management framework, forum, presentasjonsnettsted, online applikasjon og online shop, som er tverrplattform og det er så populært at mer enn 60 millioner nettsteder bruk det.

Om Blogger

Blogger-logoBlogger er et innholdsstyringssystem laget av Google i Python lansert gratis 23. august 1999, tilgjengelig på flere språk som ikke bare tilbyr verktøy for å opprette, redigere og slette innhold, men også tilbyr verts- og underdomenenavn som eksempel.blogspot.com for blogger.

Det er velkjent at blogger brukes spesielt av nisjeblogger fordi den er brukervennlig og den har ikke mange alternativer der du kan gå tapt.

Sammenligning mellom WordPress og Blogger

Det er mange forskjeller og likheter mellom disse to CMS, for eksempel:

 • WordPress kommer i to versjoner, en self-hosted versjon som kan lastes ned og installeres på verten din ved hjelp av MySQL database og FTP eller et automatisk installasjonsskript som Softaculous og bloggvertsversjonen der du mottar vert og et underdomen som eksempel.wordpress.com, den andre versjonen er lik Blogger som har de samme funksjonene.
 • WordPress kommer med mange temaer, selv om bloggvertsversjonen er, mens Blogger bare har noen få, og hvis du vil ha mer du trenger å finne på Internett.
 • WordPress har tusenvis av nyttige plugins som øker nettstedet ditt mens Blogger bruker tilpassede widgeter, og det er alt.
 • WordPress er mer mobilvennlig som Blogger.
 • Med en WordPress kan du administrere flere blogger i samme vert, men for Blogger trenger du bare en konto for å administrere flere blogger.
 • Blogger integreres med Google Toolbar og med Google AdSense, mens du trenger ekstra plugins for WordPress.
 • Blogger har en begrensning på 100 blogger per konto, mens du kan opprette med WordPress ubegrensede blogger.
 • Du kan bruke nesten 1 GB bilder ved hjelp av Picasa i Blogger mens du i WordPress har plassen du kjøpte fra verten, eller i bloggvertsversjonen har du også 1 GB plass
 • Begge innholdsstyringssystemene har ingen begrensning på antall innlegg.
 • I Blogger er størrelsen på sider begrenset til 1 MB, mens WordPress ikke har denne typen begrensninger.
 • Det er heller ingen grense for antall sider verken i WordPress eller Blogger.
 • Mens du er eier av nettstedet ditt i den selvbaserte versjonen av WordPress, både i bloggvertsversjonen av WordPress og i Blogger er eierne av nettstedet utviklerne av det spesifikke innholdsstyringssystemet.
 • Blogger har et begrenset antall verktøy som er begrenset som funksjoner, mens du med WordPress selvhost har nesten ubegrenset antall verktøy som kan utvide antallet og funksjonene deres ved hjelp av spesielle temaer og plugins.
 • Blogger er ikke kompatibel med mange andre lignende CMS, mens WordPress tilbyr eksport- og importfunksjoner som standard for å flytte nettstedet ditt.
 • Blogger drar nytte av sikkerheten til Google slik at DDoS-angrep og spam blir fjernet mens WordPress drar nytte av beskyttelsen av webhotellfirmaet du kjøpte vertspakken.
 • For Blogger er det tilgjengelig et lite forum og noe dokumentasjon angående støtten, mens for WordPress er det tilgjengelige tusenvis av veiledninger, guider, anmeldelser, forhåndsvisninger, tema- og plugin-demoer, brukervurderinger, fora og mye mer.
 • Blogger tilbyr deg gratis lagringsplass, mens du i WordPress-vert er versjon du trenger for å kjøpe en hostingpakke.
 • I Blogger kan du redigere malene, men du har ikke FTP-tilgang mens du i FPress har FTP-tilgang og også cPanel-tilgang slik at du har full kontroll og makt over designet.
 • For å få tilgang til nettstedet ditt, trenger du en Google-konto for Blogger, mens du for WordPress kan bruke hvilken som helst e-post.
 • Blogger tilbyr deg ikke originalitet for lett, fordi det er noen få temaer, og du kan ikke tilpasse dem fullt ut, mens du i WordPress kan endre farger, plassere og til og med lage nye elementer.
 • I WordPress er det flere alternativer for moderering av kommentarer mens de i Blogger ikke er tilgjengelige.
 • WordPress trenger periodisk vedlikehold siden kjernen, temaene og pluginsene blir oppdatert av forfatterne sine, så du må oppdatere dem på ditt selvhostede WordPress-nettsted, mens bloggen er WordPress og Blogger, du ikke trenger noen form for vedlikehold.
 • Installasjonen er veldig enkel for Blogger der du bare bruker en konto og deretter trykker på noen klikk mens du i WordPress selv er vert for å installere og laste ned prosessen som blir litt lenger og kanskje trenger litt ekstra oppmerksomhet.
 • Både WordPress og Blogger er SEO optimalisert som standard, men du kan øke WordPress-nettstedet ditt med et godt laget tema og et par SEO-plugins mens Blogger ikke har denne muligheten.
 • For Blogger trenger du ikke å ta sikkerhetskopi fordi Google tar seg av dette mens du for WordPress selv er vert for å manuelt ta sikkerhetskopi eller automatisk bruke enten cPanel, Softaculous eller en plugin.
 • Blogger er laget av Google, slik at den raskt indekseres mens WordPress tar litt tid.
 • Hos Blogger kan du ikke tilpasse postkoblingsstrukturen slik du ønsker, mens du for WordPress selv er vert.
 • Når det gjelder WordPress bloggvertsversjonen, kan det hende du ser noen annonser vises på nettstedet ditt mens Blogger ikke bruker denne typen økonomisk støtte..

Til slutt er det veldig galt å sammenligne WordPress med egen vert med Blogger fordi disse to innholdsstyringssystemene er forskjellige fra kjernen og av hosting, og den beste sammenligningen bør være mellom WordPress vertsbloggversjonen og Blogger.

I begge tilfeller har imidlertid WordPress mange gratis design og funksjoner mens Blogger har lite ressurser, begge har et underdomen og 1 GB plass, idet de er SEO optimalisert og angående eierskap er brukeren ikke eier. Brukeren har heller ikke FTP-tilgang, og det er ikke behov for vedlikehold.

Les også: Hvordan bygge et profesjonelt nettsted med WordPress

Hvis du virkelig vil se hva CMS er bedre mellom WordPress og Blogger som er hostet, bør du vite at svaret er WordPress mens WordPress er bloggvert og Blogger, og svaret er det samme. WordPress vant dagen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector