WordPress.org vs WordPress.com – Hvilket bør du velge for å bygge nettstedet ditt?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'WordPress.org vs WordPress.com – Hvilket bør du velge for å bygge nettstedet ditt?
0 6 мин.

wordpress org vs wordpress com


Hvilken WordPress-plattform som er bedre er ofte et stridspunkt blant WordPress-entusiaster. Forskjellen mellom de to plattformene er noe nybegynnere kanskje ikke en gang skjønner før de allerede har tatt sitt valg bare for å ende opp med å innse at det ikke var det de hadde i tankene i utgangspunktet.

Forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com koker ned til forskjellen mellom en self-hosted og en hostet plattform, hvor WordPress.org er den self-hosted og WordPress.com er den hostede versjonen. For å vite hvilken du bør velge for å bygge nettstedet ditt, må du først analysere fordeler og ulemper ved hver enkelt.

WordPress.com

WordPress.com er en hostet plattform, som betyr at alle tekniske aspekter ved å drive et nettsted blir håndtert for deg av samme leverandør. Med WordPress.com får du et gratis WordPress-underdomene (som vil se ut som yoursite.wordpress.com), gratis webhotell, gratis sikkerhetskopiering av nettstedet ditt, samt gratis oppdateringer og sikkerhet.

wordpress com priser

Selv om det er en gratis WordPress.com-plan, er den ganske begrenset, og vi anbefaler den bare for små personlige blogger, og bare hvis du ikke har noe imot at WordPress plasserer annonser på nettstedet ditt. Denne gratis planen leveres med 3 GB lagring, forhåndsinstallerte plugins, dusinvis av gratis temaer, grunnleggende designtilpasning og samfunnsstøtte.

Hvis du vil bli kvitt annonser, få støtte for e-post eller live chat, litt mer lagringsplass (6 GB) og et tilpasset domenenavn, kan du oppgradere til den personlige planen for $ 4 / måned. Verken gratisplanen eller den personlige planen lar deg tjene penger på nettstedet ditt eller installere tredjeparts plugins.

Premium-planen, som koster $ 8 per måned, lar deg tjene penger på nettstedet ditt gjennom WordAds-programmet, men hvis du bestemmer deg for at du vil installere tredjeparts plugins også, vil du få en ny oppgradering til forretningsplanen..

Forretningsplanen er den mest fullverdige planen, og gir ubegrenset lagring, SEO-verktøy, mulighet for å installere tredjeparts temaer eller plugins, integrasjon med Google Analytics, og den lar deg fjerne WordPress.com footer branding. Alt dette for $ 25 / måned.

Som et raskt sammendrag av ovenstående, her er fordeler og ulemper med WordPress.com:

Fordeler med WordPress.com:

 • Gratis hosting og vedlikehold (oppdateringer, sikkerhetskopier, sikkerhet osv.);
 • Gratis underdomen eller mulighet for å legge til tilpasset domene med høyere nivåplaner;
 • Gratis plan som passer for små hobbyblogger;
 • Forhåndsinstallerte plugins og temaer.

Ulemper ved WordPress.com:

 • Begrenset kontroll og funksjoner med gratisplanen;
 • Annonser plassert på alle gratis nettsteder;
 • Inntektsgenerering er bare mulig hvis du oppgraderer til Premium-plan eller høyere, og bare gjennom WordAds-programmet, som krever at du deler inntektene dine med dem;
 • Installering av tredjeparts plugins og temaer er bare tillatt med Premium-planen.
 • Ingen eCommerce-funksjoner eller integrering av betalingsgateway tilgjengelig;
 • Ingen tilpassede analyseverktøy, bortsett fra forretningsplanen som integrerer Google Analytics.

WordPress.com er utmerket for de som ikke har de vedlikeholdsferdighetene som kreves for å drive et nettsted på egen hånd, og de vil heller fokusere på å lage og publisere innhold, men de har ikke tenkt å tjene penger på det..

WordPress.org

Hvis du velger WordPress.org som plattform for nettstedet ditt, har du muligheten til å kontrollere alt som går ut på å bygge et nettsted. Dette betyr at du må kjøpe ditt eget domene, velge ditt eget webhotell, håndtere oppdateringer, sikkerhetskopier, sikkerhetsproblemer osv. Men dette betyr også at du vil ha full kontroll over alle aspekter av nettstedet ditt.

Du kan installere WordPress.org gratis, velge blant tusenvis av gratis og premium plugins og temaer, legge til eCommerce-funksjonalitet eller annen funksjonalitet du ønsker, og tjene penger på bloggen eller nettstedet ditt uansett hva du synes passer..

last ned wordpress org

Når du leter etter hosting for ditt WordPress-nettsted, vil du være glad for å finne ut at det er flere webverter som tilbyr administrert WordPress-hosting som har de samme vedlikeholdsfordelene som du ville fått med en WordPress.com-plan.

Når det gjelder WordPress hosting, er BlueHost, InMotion Hosting eller HostGator noen av hostingalternativene vi anbefaler å se på. Noen av disse webvertene vil til og med tilby et gratis tilpasset domenenavn i et år.

Denne friheten til kontroll, tilpasning og inntektsgenerering er grunnen til at mange mennesker vil gi avkall på fordelene med en hostet plattform og velge den selvbaserte versjonen av WordPress.

Når det er sagt, her er fordeler og ulemper ved WordPress.org:

Fordeler med WordPress.org:

 • Det er gratis og fullt tilpasses;
 • Du kan legge til gratis eller premium plugins og temaer;
 • Du kan tjene penger på nettstedet ditt, men du vil og uten å dele inntekter med noen;
 • Du kan bruke tilpassede analyser og sporingsverktøy for nettstedstrafikk eller andre verktøy du måtte trenge;
 • Du kan gjøre WordPress-nettstedet ditt til en nettbutikk og begynne å selge på nettet.

Ulemper ved WordPress.org:

 • Du er ansvarlig for å kjøpe ditt eget domenenavn og finne hosting;
 • Du er ansvarlig for å sørge for at temaer, plugins, WordPress core er oppdaterte.
 • Du må håndtere sikkerhet og sikkerhetskopiering.

WordPress.org er valget for deg som vil ha full kontroll over nettstedet sitt og ikke har noe imot å håndtere særegenheter ved å kjøpe et domene eller finne et webhotell.

Vi anbefaler WordPress.org for profesjonelle bloggere, nettbutikker, bedriftsnettsteder eller alle som planlegger å tjene penger på nettstedet sitt og har fleksibilitet til å tilpasse nettstedet sitt uten begrensninger..

Så, hva bør du velge for å bygge nettstedet ditt?

Debatten WordPress.com vs WordPress.org kommer alltid ned på hvilken type nettsted du planlegger å bygge. Hvis du vil ha en tilfeldig blogg som du ikke har planer om å tjene penger på, vil gratisversjonen av WordPress.com gå bra. Hvis du ikke vil at WordPress skal plassere annonser på nettstedet ditt, kan du enkelt bli kvitt dem ved å bytte til den personlige planen.

Hvis du planlegger å tjene penger på bloggen eller nettstedet ditt, og vil ha kontroll over hvilke plugins, temaer og andre verktøy du kan installere, er WordPress.org veien å gå. Ulempene med WordPress.org som er nevnt over (vedlikehold, sikkerhet, sikkerhetskopiering, etc.) kan enkelt håndteres hvis du velger en god administrert WordPress-hostingplan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector