WordPress vs Wix – Hvilken skal jeg velge for å bygge nettstedet ditt?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'WordPress vs Wix – Hvilken skal jeg velge for å bygge nettstedet ditt?
0 12 мин.

wix vs wordpress


Hvis du har tatt beslutningen om å bygge ditt eget nettsted, uansett hvilket formål, så står du absolutt overfor en annen viktig beslutning – hvilken innholdsstyringsplattform (CMS) bør du bruke for å bygge nettstedet ditt? Det er mange pålitelige og smarte alternativer tilgjengelig, men sannsynligvis er de to beste alternativene du kan velge mellom WordPress og Wix. Så i denne artikkelen vil vi snakke om disse to plattformene og gjøre en sammenligning fra hodet til hodet av deres styrker og mangler. Men før vi drar dit, la oss diskutere noen grunnleggende først.

Hva er et CMS?

Et innholdsstyringssystem (CMS) er en plattform som styrer de fleste av de tekniske sidene ved å opprette eller bygge et nettsted. De er flotte for nybegynnere og folk som ikke har mye teknisk erfaring eller bygging av nettsteder fordi de lar deg laste opp og administrere innholdet ditt på en veldig grei og enkel måte.

Generelt er det to typer CMS-plattformer: robuste og svært tilpassbare plattformer som Drupal og WordPress, og mer trimmede dra-og-slipp-alternativer som Weebly og Wix. Hver av disse CMS-plattformene har sine egne fordeler, mangler og unike egenskaper og funksjoner, så du må bli kjent med disse funksjonene før du kan ta en beslutning og velge CMS som passer perfekt til dine behov.

Hva er WordPress?

Wordpress blogg programvare for bygging av nettsteder

Sett opp ditt WordPress-nettsted med BlueHost

BlueHost tilbyr høy kvalitet, WordPress-optimalisert webhotell med 1-klikks installasjon for raskt og enkelt oppsett. BlueHost har blitt anbefalt av WordPress.org som topp WordPress-vert siden 2005.

Start nå “

WordPress er det mest populære og mest brukte CMS i dag. Det begynte å operere i 2003, og etter ekstremt beskjedne begynnelser vokste det til å være det største bloggenverktøyet for selvhosting på Internett. Mer enn 70 millioner nettsteder er opprettet med WordPress.

WordPress er et Open Source-prosjekt, som betyr at hvem som helst kan jobbe med det. Det betyr også at det er helt gratis å bruke av noen. Så hvis du ikke vil betale lisensavgift og andre avgifter for nettstedet ditt, er WordPress et flott verktøy for deg å bygge nettstedet ditt.

WordPress kan tilpasses i ubegrenset grad og kan brukes til nesten hva som helst. Alt du trenger er en webhotell som passer til noen grunnleggende krav og litt tid til å lage det nettstedet du ønsker.

Før vi går videre, bør du også vite at det er forskjell mellom WordPress.org og WordPress.com. Det første nettstedet lar deg laste ned og installere programvare som gir deg mye fleksibilitet når du designer nettstedet ditt. WordPress.com derimot, gir deg muligheten til å lage en helt gratis og ny blogg på få minutter, men den er litt annerledes og mindre fleksibel enn den nedlastbare versjonen av WordPress.

Hva er Wix?

wix skybasert nettstedbygger

Konfigurer nettstedet ditt med Wix

Som en skybasert nettstedbyggingsplattform er Wix et av de beste valgene for å bygge enkle, men fantastiske nettsteder. De tilbyr en stor malbase med mange tilpasningsalternativer.

Start nå “

Wix.com er en plattform for nettopprettelse og utvikling som er basert på skyteknologien. Det ble opprettet av Wix Company fra Israel. Denne plattformen lar brukere designe HTML5 nettsteder som også er mobilvennlige, ganske enkelt ved å bruke dra-og-slipp-verktøy.

Wix jobber med en freemium-forretningsmetode, som betyr at dette selskapet tjener penger på premiumoppgraderinger, mens den grunnleggende bruken av Wix er helt gratis. Premium-oppgraderinger er imidlertid nødvendige hvis du vil koble nettstedet ditt til ditt eget domene, eller hvis du ønsker å fjerne annonser eller legge til e-handelsfunksjoner. Premium-oppgraderinger er også nødvendig hvis du ønsker å kjøpe ekstra lagringsplass og båndbredde.

Wix ble grunnlagt i 2006 og begynte å operere i sin beta-versjon i 2007. I dag har Wix mer enn 50 millioner brukere, noe som gjør det til en av de mest populære plattformene for bygging av nettsteder, sammen med WordPress.

Nå som du har litt grunnleggende informasjon om WordPress og Wix, er det på tide å se hvilken plattform som er bedre for dine behov ved å sammenligne dem på hodet.

WordPress vs. Wix

Som vi allerede sa, vil vi nå gjøre en grundig sammenligning mellom disse to bygningsplattformene, noe som skal hjelpe deg å bestemme hvilken som passer deg bedre. Du må bare huske at begge disse plattformene tilbyr god service, men de er også nesten helt forskjellige, så valget du tar bør være basert på de tingene du trenger, og først og fremst på typen nettsted du vil opprette.

Brukervennlighet

Mange mennesker som ønsker å opprette sin egen webside, gjør det av en bestemt grunn, og de fleste av dem har ikke noen teknisk kunnskap eller bakgrunn. De fleste av dem ønsker ikke å investere for mye tid på å lære disse teknologiene. Derfor er både WordPress og Wix ekstremt populære siden de lar deg designe et nettsted uten å måtte gå gjennom problemer med å lære deg å kode.

 • Wix – Wix tilbyr mange enkle og brukervennlige verktøy som lar brukerne lage sin egen webside med letthet. Det har et veldig enkelt dra-og-slipp-grensesnitt der du kan velge hvilken som helst del eller element på nettstedet ditt og redigere det. Du kan dra og slippe elementer på hvilken som helst del av nettstedet ditt, omorganisere elementer på sidene dine, lage innhold og legge til forskjellige typer medier.
 • WordPress – Denne plattformen har en visuell redigerer som gjør det mulig for brukere å skrive innholdet sitt, samt tilpasse og redigere temaene sine med et annet kraftig verktøy. I motsetning til Wix har imidlertid WordPress ikke et innebygd dra-og-slipp-verktøy for å bygge et nettsted. Så hvis du vil ha full kontroll over utseendet på nettstedet ditt, må du bli kjent med forskjellige seksjoner i WordPress som lar deg redigere utseendet. Det betyr at du må ta litt tid å lære deg noen grunnleggende WordPress-funksjoner og funksjoner.

Vinner: Wix. Selv om begge nettsteder er enkle å bruke, krever WordPress minst en viss grunnleggende forståelse av HTML eller CSS, mens alt du trenger å opprette et nettsted med Wix er musen din.

Design

Å ha mange alternativer når det gjelder design og layout er veldig viktig hvis du vil at nettstedet ditt skal se unikt og attraktivt ut. Begge plattformene tilbyr et bredt utvalg av oppsett og design, noe som betyr at du vil kunne opprette et nettsted som passer dine ønsker.

 • Wix – Wix tilbyr hundrevis av fantastiske og helt tilpassbare design i mer enn 70 bransjekategorier. Du kan også finne mange en-sides maler som du kan bruke til destinasjonssider, så vel som tomme maler som bare skisserer nettstedets struktur, men ikke inneholder noen form for innhold i dem. Selv om maler som Wix tilbyr er virkelig vakre, er det imidlertid en viktig ulempe – du kan ikke endre maler når du har startet redigeringsprosessen. Alle design som Wix tilbyr er mobilvennlige, og du kan til og med endre utseendet på nettstedet ditt på mobile enheter med Wix Mobile Editor.
 • WordPress – WordPress-temaer finner du to steder: temakatalogen på WordPress.org og forskjellige uavhengige nettsteder og temabutikker. Det første alternativet er offisielt og har det største valget, men det er absolutt bra å ha muligheten til å lete andre steder hvis du ikke finner det du liker på WordPress.org. Du kan også velge mellom gratis og betalte temaer. I motsetning til Wix, vil du ikke kunne bruke WYSIWYG-redigering for å endre og endre WordPress-temaet ditt, noe som betyr at du må vite hvordan du leser kode hvis du vil gjøre dette.

Vinner: Slips. Utvalget av temaer på begge nettsteder er stort nok, noe som betyr at alle vil kunne finne riktig tema for dem. Det er imidlertid mye enklere å redigere temaet ditt i Wix og krever ingen teknologiske ferdigheter, så Wix tar seieren her, i det minste når det er snakk om nybegynnere. På den annen side lar WordPress brukere være mye mer kreative med sine design og har ikke noen begrensninger. Så vi vil kalle det uavgjort i denne kategorien.

Funksjoner og fleksibilitet

Det er mange viktige funksjoner som begge plattformene tilbyr sine brukere som gjør at de kan være veldig fleksible når de designer hjemmesiden sin, og dette er en av grunnene til at disse to nettstedbyggingsplattformene er de mest populære.

 • Wix – Wix er en veldig allsidig nettstedbygger som tilbyr blogging og e-handelsstøtte til sine brukere. Det er også mange utvidelser som du kan inkludere på nettstedet ditt. Noen av disse utvidelsene er gratis (Holiday Badges, Comments, Live Chat Room), mens andre kan kjøpes gjennom App Market. Selv de gratis utvidelsene noen ganger kan imidlertid oppgraderes til premiumversjoner som tilbyr flere funksjoner. Disse appene er enkle å installere og betjene, akkurat som selve plattformen. Noen er laget av Wix, mens andre er designet av tredjepartsutviklere. Ved siden av e-handel og bloggstøtte og funksjoner, kan du også bruke Wix til å lage forum og bruke Wix ShoutOut og Smart Actions for å samle viktige data fra de besøkende.
 • WordPress – Selv om WordPress startet som en enkel bloggplattform, vokste den raskt ut dette og ble en allsidig byggherre som lar deg lage mange forskjellige nettstedstyper, som nettbutikker, porteføljer, etc. Dette oppnås takket være det store utvalget av plugins som kan sannsynligvis gjøre alt du kan tenke på bli til virkelighet. Det er mer enn 40 000 gratis plugins tilgjengelig bare i plugin-katalogen på WordPress.org. I tillegg til dette er det premium-plugins tilgjengelig på andre nettsteder og markedsplasser. Det er kommentarer-plugins, sosiale plugins, SEO-pakker, sikkerhetsplugins og mye, mye mer.

Vinner: WordPress. Selv om Wix har mye å tilby og gjør det på en mye enklere og enklere måte, tar WordPress fortsatt en smal gevinst her. Med så mange funksjoner og plugins er WordPress rett og slett mye mer fleksibelt og har flere funksjoner som lar brukerne designe nettstedet sitt akkurat slik de så for seg.

Kundeservice

Å ha en god kundestøtte er en av de viktigste tingene du må tenke på når du velger plattformen du skal bygge nettstedet ditt i og med at det er noe av det som virkelig kan gjøre en forskjell og forbedre den generelle brukeropplevelsen din.

 • Wix – Wix har et enormt støttesenter, og det er veldig nyttig i mange situasjoner. Det er mer enn 250 000 emner lagt ut i det offisielle forumet for Wix-støtte, men det er også hundrevis av retningslinjer og videoopplæringer også. Du kan bruke e-poststøtte og lære om Wix fra det pedagogiske programmet WixEd. Selv i redaktøren selv er det et hjelpeikon for nesten alle elementer som kan redigeres. Du må ganske enkelt klikke på den, og du vil motta nyttig informasjon for å løse problemet ditt.
 • WordPress – WordPress har eksistert mye lenger og har flere brukere, så det er et stort WordPress-samfunn med eksperter som er spesialiserte på WordPress. Det betyr at du ikke har noe problem med å finne en løsning på noe WordPress-problem. WordPress har imidlertid ingen offisiell kundesupport eller supportpersonell.

Vinner: Slips. Selv om WordPress kanskje burde ha vunnet her på grunn av den store mengden tilgjengelig informasjon og samfunnsstørrelse, gjør det faktum at de savner offisiell kundestøtte, denne kategorien uavgjort.

Priser

Til slutt kommer vi til vår siste kategori, men ikke den minst viktige, siden mange nettstedseiere som nettopp begynner, må vurdere alle kostnadene de vil måtte møte når de bygger nettstedet sitt før de tar beslutningen om deres foretrukne nettsted. bygger.

 • Wix – Som vi allerede har nevnt, er Wix en freemium-byggeplattform. Det betyr at du kan designe og publisere et nettsted, til og med ha annonser på nettstedet ditt, med en gratis konto. Hvis du imidlertid bestemmer det, kan du oppgradere nettstedet til en annen, betalt versjon. Det er fem premiumversjoner: Connect domain, Combo, Unlimited, eCommerce og VIP, som alle er tilgjengelige på rabatt hvis du bestemmer deg for å betale en årlig avgift i stedet for månedlig.
 • WordPress – Selve byggeplattformen er helt gratis. Imidlertid, hvis du ønsker å bli publisert, må du kjøpe en vertsplan.

Vinner: Slips. Nok en gang annullerer fordeler og mangler ved disse plattformene hverandre. WordPress kan ende opp med å koste mer, men det avhenger ganske enkelt av dine behov og ønsker. For eksempel vil kostnadene dine bli påvirket av antall plugins du vil bruke, enten du går med et premiumtema og prisen for hostingleverandøren din. På den annen side, alle premiumplaner Wix har å tilby cover hosting, temaer og gratis utvidelser, men du må kanskje betale for en betalt app fra Wix-appmarkedet.

Hvilket bør du velge?

Det er ganske åpenbart fra vår analyse og sammenligning at begge byggeplattformene vi har dekket har sine egne fordeler og ulemper. Hvilken du bør velge er helt opp til deg og dine behov og ønsker.

Hvis du leter etter en rask og enkel løsning for å sette opp en enkel webside for selskapet ditt, kan du gå med Wix.

WordPress tilbyr mye mer fleksibilitet, så hvis du planlegger å sette opp en webside og utvide den i fremtiden, vil denne plattformen sannsynligvis være et bedre valg for deg. For WordPress-hjemmesider som er selv vert, anbefaler vi BlueHost på det sterkeste.

Vi håper bare vi har hjulpet deg med å ta en informert beslutning med artikkelen vår.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector