10 arsyet kryesore që duhet të zgjidhni një CMS për uebfaqen tuaj

arsyet që ju duhet të zgjidhni cms për ndërtimin e faqes në internet


Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) kanë filluar të mbizotërojnë mënyrën se si njerëzit krijojnë faqet e internetit sot. Mënyra tradicionale e ngarkimit të faqeve statike në serverë po bëhet e vjetëruar dhe megjithëse disa biznese ende mbështeten në këtë metodë, shumica e njerëzve i njohin kufizimet e saj, dhe në vend të kësaj zgjedhin një CMS. Një sistem i menaxhimit të përmbajtjes është një tërësi mjetesh, aplikimesh dhe softuerësh që mbështesin krijimin dhe menaxhimin e përmbajtjes dixhitale. Krijimi i përmbajtjes, modifikimi dhe administrimi i faqes në internet mund të arrihen lehtësisht edhe nga përdoruesit që nuk posedojnë ekspertizën e gjerë teknike të një webmasteri për shembull. A CMS është një softuer nga serveri, i arritshëm përmes një shfletuesi në internet, prandaj, nuk ka nevojë për instalim të softuerëve të klientit.

Nëse tashmë keni përvojë me ndërtimin e faqes në internet, me siguri jeni të vetëdijshëm për avantazhet e shumta të një CMS dhe jeni duke përdorur një tashmë. Megjithatë, si fillestar, me siguri po pyesni veten pse duhet të përdorni një CMS për uebfaqen tuaj? Për të parë pse një sistem i menaxhimit të përmbajtjes është zgjidhja juaj më e mirë për krijimin e një faqe në internet, lexoni 10 arsyet kryesore që duhet të zgjidhni një CMS për faqen tuaj të internetit:

1. Modelet e kursimit të kohës & themes

Në vend që të ndërtojnë gjëra nga e para, sistemet e menaxhimit të përmbajtjes si WordPress ose Drupal vijnë me shabllone të faqeve që nuk mund të personalizohen dhe shtohen funksionalitete për të krijuar faqe sipas nevojës dhe për të ruajtur konsistencën ndërsa zhvillohet faqja juaj e internetit. Kohët e zhvillimit dhe vendosjes janë shkurtuar, duke lejuar që faqja juaj e internetit, blogun, forumin ose sitin e e-commerce të ngrihet dhe të mos funksionojë në asnjë kohë. Temat janë gjithashtu një avantazh i CMSes pasi ato ju kursejnë kohë në krijimin e një modeli për faqen tuaj të internetit. Shtoni shtojca në ekuacion, dhe nuk do të doni të ktheheni përsëri në metodat tradicionale të ndërtimit të faqes në internet përsëri.

2. Përdorues-miqësor

Një arsye tjetër pse duhet të zgjedhni një CMS është sepse u jep atyre që nuk kanë teknik teknik mundësinë që shpejt të kapen me njohuritë e lidhura me përdorimin e një CMS. Një nga sistemet më të mirëmbajtura me karakteristika dhe më miqësore për përdorimin është WordPress, i cili përdoret nga profesionistë dhe jo profesionistë njësoj duke pasur parasysh që e kthen administrimin dhe mirëmbajtjen e faqes tuaj në një përpjekje pa kodim. WordPress është gjithashtu një softuer me burim të hapur dhe falas, kështu që çdokush mund ta përdorë lirshëm.

3. i orientuar nga përmbajtja

Me aftësi teknike dhe krijimin e dizajnit të hequr nga procesi, mund të përqendroheni në krijimin dhe publikimin e përmbajtjes në fluturim. Kjo ju lejon të përqendroheni në krijimin e përmbajtjes cilësore, të përmirësoni SEO, të drejtoni më shumë trafik në faqen tuaj të internetit dhe të arrini konvertime më të mira.

4. Mbështet redaktorët e shumtë

Nëse keni nevojë për dikë që të administrojë blogun tuaj, një person tjetër për të ngarkuar produktet dhe përshkrimet e produkteve, një CMS do t’ju lejojë të jepni leje të ndryshme për njerëz të ndryshëm për të hyrë në zona të caktuara të faqes tuaj të internetit në mënyrë të përqendruar dhe të kufizuar, pa rrezikuar të ekspozoni e tërë faqja e internetit për ndryshimet e bëra nga përdoruesit e paautorizuar.

5. Mbështet ndryshimet globale

Kur përdorni një CMS, bërja e ndryshimeve globale në faqen tuaj të internetit është e mundur pa pasur nevojë të azhurnoni ose ndryshoni skedarët individualë. Pavarësisht nëse duhet të ndryshoni header, logon ose aspekte të tjera të tilla, mund ta bëni këtë në të gjithë faqen tuaj të internetit, pra, duke përshpejtuar mirëmbajtjen dhe azhurnimin e përmbajtjes tuaj. Kjo gjithashtu ju jep shumë fleksibilitet në zbatimin e ndryshimeve të shpejta si zëvendësimi i modelit të një forme kontakti ose ndryshimi i disa aspekteve të një butoni thirrje për veprim, ose shtoni një dizajn krejt të ri në faqen tuaj të internetit. Të gjitha këto nënkuptojnë se ju mund t’i përgjigjeni më mirë kërkesave të klientëve tuaj, gjë që i jep një rrjedhshmëri të caktuar në faqen tuaj të internetit.

6. Mbështet karakteristika të përparuara

Përmes përdorimit të shtojcave ose elementeve të integruara, ju mund të shtoni funksionalitete në faqen tuaj të internetit si forma ose kalendarët e ngjarjeve që do të ishte e vështirë për t’u zbatuar jashtë kufijve të një CMS. Aftësia për të zbatuar këto funksionalitete do të thotë që ju mund të arrini gjëra në faqen tuaj të internetit që përndryshe do të ishin jashtëzakonisht kohë dhe të pa realizueshme për të krijuar.

7. Siguria në rritje

Ambientet CMS mund të jenë mjaft të sigurta, veçanërisht kur përdoren me shtojca të besueshme dhe azhurnohen rregullisht. Nëse vendosni të instaloni shumë shtojca, duke përdorur një WAF (Web Application Firewall) do të mbrojë nga dëmtimet e shkaktuara nga shtojcat jo të besueshme.

8. Ulur kostot

Zgjidhjet jashtë kutisë si vetë CMS dhe shtesat e saj që vijnë në formën e temave dhe shtojcave zvogëlojnë kostot e ndërtimit të një CMS me porosi ose duke bërë ndërtimin e faqes në internet mënyrën e vjetër. Me kalimin e kohës, pasi pronarët e faqeve të internetit bëhen më të aftë në punën e brendshme të një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes, nevoja për ndihmë teknike të jashtme gjithashtu zvogëlohet, dhe bashkë me të edhe kostot bëhen më të ulëta.

9. Mjetet e Analitikës

CMS lejojnë integrimin e mjeteve SEO dhe analitikë të palëve të treta, të cilat mund t’ju japin një pasqyrë në ndikimin e përmbajtjes tuaj në përdoruesit tuaj. Këto mjete ju lejojnë të gjurmoni performancën e përmbajtjes tuaj të bazuar në tekst, faqet e uljes, format e kontaktit, butonat e thirrjes për veprim, video dhe aspekte të tjera të faqes tuaj të internetit që kanë për qëllim të angazhojnë audiencën tuaj dhe të ndërtojnë një bazë të fortë dhe aktive të klientit . Këto njohuri mund t’ju ndihmojnë të zgjedhni shumë elementë të faqes tuaj të internetit ose dyqanit në internet si mbështetja e klientit, procesi i arkëtimit të klientit, forma e kontaktit, etj. Dhe të shihni cilat ndryshime shndërrohen më mirë.

10. Kontroll i plotë

Fakti që ju mund të kontrolloni çdo aspekt të faqes tuaj nga dizajni tek përmbajtja e tij brenda një kohe të shkurtër është ndoshta arsyeja më e madhe pse duhet të zgjidhni një CMS për faqen tuaj të internetit. Një CMS është një mjet biznesi që ju jep fuqinë për të caktuar detyra, mbikëqyr, kontrolluar progresin, dhe ju dorëzon të gjitha mjetet e nevojshme për të krijuar dhe menaxhuar përmbajtjen në mënyrën më efikase dhe të drejtpërdrejtë.

Ka shumë arsye të tjera pse CMSes përdoren për krijimin e faqes në internet. Shkallueshmëria e tyre, përshtatshmëria dhe përshtatshmëria e tyre, dhe afërsia e tyre janë të gjithë elementët që mund t’ju ndihmojnë të vazhdoni me trendet e projektimit të faqes së sotme të internetit, trendet e përvojës së përdoruesit, udhëzimet e cilësisë së motorit të kërkimit dhe udhëzimet e industrisë. Puna juaj do të jetë shumë më e lehtë me një CMS, dhe koha juaj do të shpenzohet më mirë për detyra të tjera të nevojshme për drejtimin e një biznesi më produktiv. Mund të drejtoni një faqe në internet pa një sistem të menaxhimit të përmbajtjes, por pse dëshironi?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map