10 Kornizat më të mira të PHP për Zhvilluesit e Uebit

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '10 Kornizat më të mira të PHP për Zhvilluesit e Uebit
0 12 мин.

kornizat më të mira të php për zhvilluesit e uebit


Në këtë artikull, ne do të mbulojmë PHP dhe cilat korniza për t’u përdorur në mënyrë që të arrijmë zhvillim të shpejtë, kompleks dhe profesional të faqeve të internetit dhe aplikacioneve në internet.

PHP që fillimisht ishte për Faqja Kryesore Personal, dhe tani qëndron për Preprocesorin Hypertext, përfaqëson një gjuhë skriptuese anësore, dhe kryesisht është për zhvillimin e uebit. Që nga prezantimi i tij në 1995, PHP erdhi një rrugë e gjatë dhe tani është gjuha më e popullarizuar e shkrimeve nga serveri. Përdoret gjithashtu si një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme.

Ndërtimi i faqeve të internetit komplekse dhe aplikacioneve në internet nga e para mund të jetë e vështirë dhe kërkon shumë kohë, kështu që në vend që të përdorin kodin e papërpunuar PHP, zhvilluesit përdorin korniza që i ndihmojnë ata të punojnë më shpejt, dhe të kenë kod të strukturuar që mund të ripërdoret.

Lexoni gjithashtu: Ndërtimi i Uebfaqes tuaj duke përdorur PHP

Ne zgjodhëm 10 korniza për t’u paraqitur në këtë artikull, dhe këto korniza janë më të njohurat midis zhvilluesve, dhe ato gjithashtu mirëmbahen në mënyrë aktive.

Arsyet për të përdorur një kornizë PHP

Tani ne do të shohim pse kaq shumë zhvillues përdorin kornizat PHP dhe si këto korniza na ndihmojnë në proceset e zhvillimit të uebit.

 • Fiksimi i dobësive teknike më të zakonshme
 • Rrugëzimi i URL-së
 • Arritni integrimin me shërbimet e postës dhe mjetet që mund të bëjnë që aplikacionet në internet të funksionojnë më shpejt
 • Dosja dhe organizimi i kodit për krijimin e një kodi të ripërdorshëm dhe të strukturuar mirë
 • Rritja e sigurisë së një siti
 • Aplikoni modelin MVC në aplikimet PHP
 • Shumë biblioteka dhe shtojca që mund të na ndihmojnë me bazat e të dhënave, filtrimin e hyrjes / daljes, format

10. PHPixie

Vizitoni sitin »

PHPixie është një kornizë e re që filloi si një kornizë mikro, por shpejt kaloi në një kornizë shumë të popullarizuar të plotë të PHP. Ky është një kornizë e lartë e performancës, por është shumë e lehtë për t’u zotëruar, dhe ka një komunitet të përulur dhe miqësor.

PHPixie ka një model të projektimit HMVC dhe është bërë nga komponentë të pavarur. Disa nga karakteristikat që posedon PHPixie janë ORM (harta objektive – relacionale), aftësi autentifikimi dhe autorizimi. Ai gjithashtu mundëson përdorimin e gjuhës së shënjimit HAML, dhe ka ndër të tjera një sistem të sofistikuar të rrugëzimit. Ka shumë mësime në faqen e internetit të PHPixie, dhe ata gjithashtu pohojnë se mund t’ju mësojnë PHPixie në 30 minuta, gjë që sigurisht është intriguese.

9. KarburantiPHP

Vizitoni sitin »

Ky kornizë është shumë fleksibël, ai ka një strukturë modulare të integruar, dhe gjithashtu ka një bashkësi të fortë të përdoruesve. Vaji FuelPHP është një tipar i bukur i linjës së komandës, dhe ai mundëson zhvillim të shpejtë, dhe gjithashtu aftësi për të provuar aplikacionin tuaj dhe për të bërë detyra të shumta. Kjo gjithashtu siguron disa funksione të tjera si paketimin, testimin, rafinimin dhe të tjerët.

FuelPHP është një kornizë e plotë pirg që përdor arkitekturën HMVC. Një nga karakteristikat që i shtohen FuelPHP është ViewModel, i njohur edhe si modele prezantimi dhe kjo ju mundëson të shtoni një shtresë midis Kontrolluesit dhe Pamjes. FuelPHP është i zgjueshëm dhe përfshin karakteristika si filtrimi URI, dhe kodimi i daljeve. Siç kemi thënë që ka një komunitet të fortë dhe një dokumentacion të shkëlqyeshëm që mund ta kontrolloni në faqen zyrtare të internetit.

8. e pakta

Vizitoni sitin »

Nëse doni të zhvilloni aplikacione të vogla, të thjeshta dhe fleksibël, Slim është korniza e përsosur për ju. Minimalshtë minimalist në dizajn, i drejtpërdrejtë dhe nuk do të shpenzoni shumë kohë për ta mësuar atë.

E pakta është kornizë mikro PHP dhe është më e përshtatshme nëse dëshironi të ndërtoni, API të thjeshtë duke ruajtur fleksibilitetin e plotë. Slim gjithashtu vjen me disa veçori të lezetshme si kriptimi i sesionit dhe i cookie-tave, kursi i URL-së, caching-HTTP nga ana e klientit dhe gjithashtu mesazhe flash në të gjitha kërkesat HTTP.

Isshtë e dokumentuar bukur, dhe ne ende jemi duke pritur për një version të plotë të Slim 3.0

7. Kuadri i Zendit

Vizitoni sitin »

Zend Framework është pa dyshim një nga kornizat më të mëdha të PHP të të gjitha kohërave. Ky kornizë është komplekse dhe shumë e vështirë për t’u mësuar, dhe kryesisht përdoret për projekte më komplekse. Zend Framework përdoret nga disa kompani të mëdha si BBC, CISCO WebEx dhe BNP Paribas. Gjithashtu disa prej partnerëve përfshijnë IBM, Microsoft, Google dhe Adobe.

Lëshimi aktual Zend Framework 3.0 ka disa karakteristika të reja si konvertuesin XML në JSON, një server JSON RPC dhe pajtueshmërinë me PHP 7. Ai është gjithashtu 4 herë më i shpejtë se versioni i mëparshëm.

6. CakePHP

Vizitoni sitin »

CakePHP është një projekt me burim të hapur që është prezantuar në vitin 2006 dhe modelohet pas koncepteve të Ruby on Rails. Shumë është përmirësuar me versionin e fundit, CakePHP 3.0, dhe ky kornizë më e vjetër është përsëri në kërkesë. Disa nga karakteristikat që merrni me versionin e ri janë menaxhimi i përmirësuar i seancave, bibliotekat e pavarura dhe përbërësit e dekompozuar për modulueshmëri më të mirë.

Fakt mjaft i shquar është se CakePHP, është mësuar të fuqizojë faqet e internetit të disa prej korporatave më të mëdha atje, siç janë BMW, Hyundai, Zumba dhe Express. Gjithashtu, ai zbaton nivele të larta sigurie në aplikacione. Mund të arrihet që me veçori të sigurisë si parandalimi i injektimit SQL, skriptimi në terren, mbrojtja e CSRF dhe të tjerët.

5. Phalcon

Vizitoni sitin »

Phalcon është një kornizë web PHP me performancë të lartë e lëshuar në vitin 2012 dhe për një periudhë relativisht të shkurtër kohore fitoi shumë popullaritet në mesin e zhvilluesve të internetit. Ky kornizë është shkruar në C, por mund të përdorni nëse nuk dini gjuhën C sepse përmban klasa PHP që mund të përdoren për çdo aplikim.

Ky kornizë ofron shumë karakteristika moderne si kontrolluesit, gjuhën e pyetjeve, shabllonet e shikimit etj. Gjëja e shkëlqyeshme për Phalcon është që shpejton performancën dhe funksionon në çdo server. Isshtë një kornizë shumë e dokumentuar, dhe ne ju rekomandojmë ta provoni.

4. Yii 2

Vizitoni sitin »

Yii 2 është një nga kornizat më të përdorura PHP për momentin. Ajo ofron një gamë të gjerë karakteristikash shumë të dobishme dhe ka shumë arsye pse përdoruesit e përdorin atë. Yii 2 është i thjeshtë dhe i lehtë, por gjithashtu shumë i fuqishëm dhe i shpejtë, ju mund ta sillni faqen tuaj në internet në një periudhë shumë të shkurtër kohore.

Instalimi është shumë i lehtë dhe ju mund të përdorni Composer për procesin e instalimit. Yii 2 është një kornizë programimi e orientuar në objekt që ka një kod të thjeshtë dhe të pastër. Me këtë kuadër ju përdorni disa karakteristika të shkëlqyera, siç janë lidhja e vonë statike, klasa SPL dhe ndërfaqet dhe funksionet anonime, dhe gjithashtu është shumë e shtrirë. Për dikë që po vjen nga një sfond i frontit Yii 2 është i dobishëm sepse përmban jQuery dhe karakteristika të aktivizuara me AJAX.

Kur përdorni Yii2 nuk duhet të shqetësoheni për sigurinë, sepse vjen me një komponent të aplikimit të sigurisë që ju ndihmon në krijimin e një aplikacioni më të sigurt. Yii 2 gjithashtu do t’ju ndihmojë të shpenzoni më pak kohë për disa detyra, me një mjet të quajtur “Gill”. Ky mjet do t’ju ndihmojë të krijoni shabllone për format, modelet dhe shtesat.

3. CodeIgniter

Vizitoni sitin »

CodeIgniter u lëshua në vitin 2006, dhe duket se po bëhet më pak e popullarizuar me kohën. Fuqia më e madhe e CodeIgniter është fakti që është i thjeshtë, i lehtë dhe i drejtpërdrejtë. Duhen vetëm rreth 2MB, kështu që është e thjeshtë për t’u instaluar, dhe është shumë e thjeshtë për tu mësuar.

CodeIgniter nuk po ju detyron të përdorni MVC, kështu që ju jep liri zhvilluesve përsa i përket konventave të kodimit dhe emërimit dhe kjo po mbështet thjeshtësinë. Gjithashtu, kjo ju lejon të shkarkoni programe shtesë për më shumë kompleksitet. Ai mbështet bazat e të dhënave më të përdorura, përfshirë MySQL. Kërkesa e tanishme është PHP 5.3.7, por funksionon gjithashtu në pothuajse të gjitha platformat pritëse të përbashkëta dhe të dedikuara.

2. Simfoni

Vizitoni sitin »

Kuadri i simfonisë mund të përdoret nëse keni një projekt në shkallë të gjerë për t’u realizuar. Simfonia përbëhet nga përbërës të ripërdorshëm dhe gjithashtu ka një komunitet zhvillues shumë aktiv dhe të gjerë.

Me komponentë të ripërdorshëm që Simfonia duhet të ofrojë ju mund të bëni shumë gjëra siç janë, personalizimi i lartë, një motor ngacmues, biblioteka me postë elektronike, testimi i njësive, krijimi i formës. Gjithashtu, korniza Simfonike është përdorur në shumë projekte të rëndësishme si Drupal, PHPBB, PIWIk, dhe gjithashtu “Twig”, një nga motorët më të njohur templating janë të mundësuar me komponentë Symfony.

Simfonia u krijua në 2005, dhe është në dispozicion nën licencën MIT.

Ju mund të vizitoni Symphony.com për të lexuar më shumë rreth Simfonisë.

1. Laravel

Vizitoni sitin »

Sipas sondazheve në internet Laravel është bërë korniza më e njohur në mesin e zhvilluesve. Si një kornizë relativisht e re e PHP (lëshuar në vitin 2011) Laravel u pozicionua si mbreti i kornizave falë thjeshtësisë, një komuniteti të madh dhe mbështetës me shumë mësime falas dhe burime të tjera të të mësuarit.

Laravel është e thjeshtë për të mësuar dhe vjen me shumë karakteristika që na mundësojnë të punojmë shpejt dhe të ekzekutojmë shpejt projekte në shkallë të gjerë. Laravel vjen me “Blade”, e cila është gjuha e vet tërheqëse që ju lejon të shkruani kodin e rregullt PHP në shabllon. Laravel gjithashtu ka “Lumen”, një kornizë mikro PHP e lëshuar së fundmi që mund të ndërtojë API shumë të shpejtë.

përmbledhje

Kuadrat PHP janë sigurisht mjete shumë të dobishme për krijimin e aplikacioneve komplekse në internet dhe projekteve të tjera. Një nga gjërat më të rëndësishme në zhvillimin e uebit është natyrisht shpejtësia, me kod të mirëmbajtshëm dhe të ripërdorshëm. Bota e zhvillimit të uebit po ndryshon vazhdimisht, dhe përmirësohet dhe kjo vlen edhe për kornizat. Pra, këtu ne u përpoqëm të paraqisnim disa nga kornizat e PHP që janë standardet e cilësisë në zhvillimin e internetit sot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector