301 Udhëzues për ridrejtim – Si ta ridrejtoni faqen tuaj të duhur?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '301 Udhëzues për ridrejtim – Si ta ridrejtoni faqen tuaj të duhur?
0 17 мин.

301 udhëzues përcjellës


Një ndryshim i URL-së së domain-it ose faqes në një sit ka rezultate të shumta për sa i përket SEO dhe trafikut në internet. Për fillestarët, vizitorët e mëparshëm nuk do të gjejnë më domainin tuaj të ri ose URL të re, dhe autoriteti juaj i domain është i detyruar të marrë një hit. Këtu hyn një ridrejtim 301, i cili siguron që vizitorët dhe motorët e kërkimit të gjejnë URL-në tuaj të re dhe që fuqia e rangut të URL-së tuaj të mëparshëm të kalohet në URL-në e re.

Në këtë udhëzues të ridrejtimit 301, ne do të sqarojmë se çfarë është një ridrejtim 301, kur dhe si duhet të përdorni një, të mirat dhe të këqijat e një ridrejtimi 301, dhe cilat janë gabimet e mundshme për të shmangur gjatë përdorimit të një ridrejtimi 301, në mënyrë që ju mos humbni përfitimet nga SEO dhe trafiku i vizitorëve.

Isfarë është një ridrejtim 301?

Një ridrejtim 301 është në thelb një udhëzim i përhershëm që ridrejton vizitorët nga një URL në tjetrin. Kjo do të thotë që edhe pse URL-ja e faqes tuaj ka ndryshuar, një vizitor ende mund të hyjë në URL-në e re duke përdorur URL-në origjinale që ata njohin.

Për të kuptuar më mirë se si funksionon një ridrejtim 301, imagjinoni skenarin e mëposhtëm: Le të themi se URL e domain tuaj ka qenë gjithnjë “greatURLIMI”, por në një moment, ju keni vendosur të ri-aplikoni në “bestURLIMIN”.

Tani, vizitorët tuaj të kohës së vjetër, dhe madje edhe motorët e kërkimit, mund të mos dinë ende për këtë ndryshim, kështu që ata ende hyjnë në URL tuaj të vjetër, por ndërsa e futin atë në shfletuesit e tyre, ata po drejtohen tek URL-ja juaj e re, d.m.th. bestURL.com “.

Kjo është e mundur falë ridrejtimit të 301, i cili siguron që autoriteti juaj i domain nga lidhjet hyrëse për në “greatURLIMIN” të kalohet në fushën tuaj të re.

Pse të përdorim ridrejtimin e 301?

Një ridrejtim 301 është një mjet i rëndësishëm që ju lejon të mbani punën SEO që keni futur në faqen tuaj. Ekzistojnë dy skenarë të zakonshëm që mund t’ju kërkojnë të përdorni 301 ridrejtimin, domethënë:

1. Riemërimi i biznesit tuaj

Nëse vendosni një ditë që biznesi juaj të ketë nevojë për një fillim të ri, dhe dëshironi të ri-reklamoni veten duke riemëruar domainin tuaj, mund të përfundoni duke pasur nevojë të ndërtoni renditjet e motorit tuaj të kërkimit nga e para, dhe ju mund të hutoni ose të humbni plotësisht klientët tuaj të mëparshëm ose vizitorët. Me një ridrejtim 301, ju mund të ndërtoni mbi autoritetin e domenit tuaj të mëparshëm dhe të mbani klientët tuaj të mëparshëm.

2. Ndryshimet në URL-në e një faqe

Ju mund të aplikoni një 301 ridrejtues për të udhëhequr trafikun nga një URL e faqes së mëparshme të faqes tuaj në një URL tjetër. Ju mund të duhet ta bëni këtë për një sërë arsyesh, p.sh. keni krijuar një version më të mirë të asaj faqe, URL e vjetër nuk funksionon më, etj. Në të gjitha këto raste, një ridrejtim 301 krijon një përvojë më të mirë të përdoruesit dhe drejton pa probleme trafikun nga faqja e vjetër në faqen tuaj të re.

Si një përcjellje e përhershme, 301 ridrejtimi ruan vlerën SEO të faqes / faqes tuaj të vjetër, mban trafikun tuaj organik dhe renditjet e mëparshme të kërkimit, dhe sinjalet për motorët e kërkimit për të filluar indeksimin e URL-së tuaj të re në vend të asaj të vjetër.

Një përdorim tjetër i shkëlqyeshëm i një ridrejtimi 301 do të ishte përcjellja e trafikut nga faqet me përmbajtje të kopjuar në faqe me gradën më të lartë, kështu, duke informuar motorët e kërkimit për të indeksuar atë faqe të veçantë, dhe potencialisht të shmangin penalizimin.

rekuizitë & Kundërvajtjet e ridrejtimit 301

Këtu janë avantazhet që mund të shijoni kur përdorni një ridrejtim 301 siç duhet, dhe disa disavantazhe që duhet t’i merrni parasysh kur vendosni një ridrejtim 301.

Pro prej 301 Redirect

 • Parandalon përvojat e këqija të përdoruesit kur vizitorët përdorin URL-të tuaja të vjetra – p.sh. në vend që të goditeni me një gabim 404, vizitorët tuaj drejtohen lehtësisht në URL-në tuaj të re;
 • Mban trafikun tuaj organik të internetit;
 • Ruan autoritetin tuaj SEO – Google automatikisht do të fillojë të indeksojë URL-në tuaj të re dhe profili juaj i lidhjes së prapme do të transferohet në URL-në e re;

Kundërvajtjet e 301 Redirect

 • Issuesështjet e profilit të lidhjes së keqe – para se të ridrejtoni tërë fushën tuaj, sigurohuni të kontrolloni që nuk ka shumë lidhje me cilësi të ulët që tregojnë për domenin tuaj pasi këto mund të dëmtojnë SEO tuaj në vend që ta ndihmoni atë;
 • Ri-drejtimi në faqet e parëndësishme trajtohen nga Google si një 404 i butë, që do të thotë se URL e re nuk do të përfitojë nga autoriteti SEO i URL-së së mëparshme;
 • Konsideratat e kohës – kalimi i autorizimit tuaj të SEO në domainin tuaj të ri kërkon ca kohë, dhe megjithëse motorët e kërkimit marrin në domenin tuaj të ri dhe fillojnë indeksimin e tij, i gjithë procesi nuk ndodh brenda natës.

Si të përdorni një ridrejtim 301 në WordPress?

Si me shumicën e gjërave në WordPress, një shtojcë është mënyra më e lehtë për të kryer punën. Në të vërtetë, duke përdorur një plugin ridrejtimi si Rivendosja plugin WordPress, mund të thjeshtoni vendosjen e një ridrejtimi 301.

Kërkoni, instaloni dhe aktivizoni shtojcën në pultin e WordPress tuaj, pastaj ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Shko tek Tools > Ridrejtimi;
 2. Plotesoje “URL e burimit“Fushë me URL tuaj të vjetër, atëherë
 3. Shtoni URL-në tuaj të re në “URL e synuar“Fushë, dhe
 4. Shtypni “Shtoni ridrejtiminButonin.

përcjellim i fjalës 301

Si të 301 faqet e ridrejtuara në Apache

Në serverin në internet Apache mund të bëni një ridrejtim 301 duke shtuar një linjë kodesh në skedarin .htaccess, i cili ndodhet në dosjen rrënjësore të faqes tuaj të internetit. Nëse nuk keni një skedar .htaccess, mund ta krijoni atë dhe ta ngarkoni përmes FTP. Ju gjithashtu mund të kërkoni nga ofruesi juaj i pritjes që ta bëjë atë për ju. Pritësit më të besueshëm do t’ju ndihmojnë për këtë.

Mos harroni, që ju mund të përdorni vetëm ridrejtimin .htaccess, nëse mod_rewrite është aktivizuar në serverin tuaj Apache.

Për të ridrejtuar një faqe të vetme në një të re, shtoni kodin e mëposhtëm në .htaccess skedë:

Redirect 301 /old-page.htm /new-page.htm

Si të Rregulloni Rregullimin 301 në Nginx

Në një server Nginx mashtrimi .htaccess nuk funksionon. Këtu, nëse doni të ridrejtoni një faqe të vjetër në një të re, duhet të përdorni kodin e mëposhtëm brenda bllokut të serverit:

serveri {

nëse ($ kërkesë_filename-faqe e vjetër /) {

rishkruaj ^ http://www.yourdomain.com/new-page/? të përhershme;

}

Si të përdorni 301 ridrejtimin në skedarët PHP

Mund të 301 të ridrejtoni një faqe PHP duke shtuar kodin e mëposhtëm në fillim të skedarit PHP:

<?php

header (“HTTP / 1.1 301 u zhvendos në mënyrë të përhershme”);

header (“Vendndodhja: http://www.yourdomain.com/new-page.php”);

dalje ();

?>

Si të 301 ridrejtoni skedarët ASP

Për të ridrejtuar një faqe të vetme .asp në një të re, shtoni këtë kod në skedarin aktual:

<% @ Gjuha = VBScript%>

<%

Përgjigja.Status = “301 u zhvendos në mënyrë të përhershme”

Reagimi.AddHeader “Vendndodhja”, “http://yourdomain.com/new-page.asp”

%>

Si të përdorni 301 ridrejtimin në ASP. NET

Kodi ndryshon pak për faqet .aspx, por koncepti është i njëjtë. Shtoni kodin e mëposhtëm në skedarin që dëshironi të ridrejtoni:

boshllëk Faqe Page_Load (dërguesi i objektit, System.EventArgs e)

{

Reagimi.Status = “301 U zhvendos në mënyrë të përhershme”;

Response.AddHeader ( “Location”, “http://yourdomain.com/new-page.aspx”); \

}

Si të ridrejtoni domenin tek regjistruesi (Namecheap)

Ndoshta keni fituar një domen të mirë dhe dëshironi ta tregoni atë në faqen tuaj kryesore të biznesit, ose thjesht dëshironi të ridrejtoni të gjitha fushat tuaja të markës në faqen tuaj të internetit kryesore, pa e shtuar atë në një llogari pritëse.

Epo, ka regjistrues të tillë si Namecheap, ku mund të ridrejtoni domenet tuaja në nivelin DNS. Këtu nuk keni nevojë të përdorni ndonjë kod, thjesht ndiqni këto hapa:

 • Hyni në llogarinë tuaj Namecheap
 • Nga shirita anësor i majtë zgjidhni Lista e Domainëve dhe klikoni Menaxho pranë domenit tuaj
 • Në seksionin Nameservers zgjidhni Namecheap Basic DNS dhe kurseni ndryshime
 • Domain ridrejtues seksioni shtoni URL-në e vjetër dhe të re

domeni i përcjelljes i namecheap 301

Shtoni sa më shumë ridrejtime që ju nevojiten.

Regjistruesit e tjerë mund të mos funksionojnë njësoj, por shpresoj që të merrni konceptin.

Forwarding një Domain në GoDaddy

Redirecting një domain i regjistruar në GoDaddy është pak më ndryshe, por funksionon në thelb shumë i ngjashëm me atë që përmendëm më parë. Për të ridrejtuar ose përcjellur domenin tuaj në GoDaddy, ju lutemi ndiqni këto hapa:

 • Hyni në tuaj Llogari GoDaddy
 • zgjedh domains > Të gjitha domenet
 • Zgjidhni një emër domain që dëshironi të ridrejtoni ose Menaxho butoni ngjitur me domenin
 • Klikoni në Përdorni fushën time buton
 • Klikoni në Connect butonin nën Lidhu me një sit ekzistues seksion
 • Zgjidhni destinacionin ku dëshironi të ridrejtoni – këtu mund të zgjidhni nga një rang i gjerë opsionesh siç janë ndërtuesit e faqeve të internetit, profilet sociale, dyqanet në internet ose mund të shtoni një URL direkt
 • Klikoni në tjetër  buton
 • Rishikoni rregullimet tuaja të ridrejtimit dhe klikoni finish

domeni godaddy lidhet me sitin ekzistues

domeni i ridrejtuar godaddy 301

Si të përdorni 301 ridrejtimin në Microsoft Windows Server me IIS

Ndiqni këto hapa nëse mund të doni që 301 të ridrejtoni një dosje ose skedar në një server Windows me IIS:

 • Hyni në IIS (Menaxher i Shërbimit të Internetit) dhe zgjidhni dosjen ose skedarin që dëshironi të ridrejtoni
 • Klikoni me të djathtën dhe zgjidhni një ridrejtim në një URL opsioni i menusë
 • Shtoni URL-në në të cilën dëshironi të ridrejtoni
 • zgjedh URL e saktë e hyrë më lart alternativë
 • zgjedh Një ridrejtim i përhershëm për këtë burim opsion (kjo është 301 ridrejtuar)
 • Dhe në fund klikoni Apliko

Si të përdorni 301 ridrejtimin në cPanel

Për disa përdorues, për shkak të mungesës së përvojës, mund të jetë e vështirë të shtoni kode në. Hyrje ose skedarë të tjerë në mënyrë që të ridrejtoni një faqe. Epo, është e mundur të përdoret përcjellëse funksionojnë nga cPanel në 301 faqe ridrejtimi. Këtu janë hapat që duhet të ndiqni:

 • Hyni në tuaj llogari cPanel në kompaninë tuaj pritëse
 • Gjeni dhe hyrni në përcjellëse faqe
 • Zgjidhni Lloji i përcjelljes – në këtë rast të Përhershëm (301)
 • Zgjidhni fushën
 • Shtoni emrin e faqes që dëshironi të ridrejtoni
 • Përcjellim tek e ngritur shtoni URL-në e re
 • Zgjidhni www. ose jo-www. ridrejtimi – cilado që të nevojitet
 • Vetëm kontrolloni Redirect Red Card nëse doni të ridrejtoni të gjitha skedarët brenda një direktori
 • Kliko shtoj për të kursyer ridrejtimin

përcjellim cpanel 301

Tjetra, le të shohim disa nga pengesat e 301 ridrejtimeve që duhet të shmangni për të parandaluar shkatërrimin e SEO tuaj ose humbjen e audiencës tuaj:

Gabimet për të shmangur kur përdorni 301 ridrejtimet

Kur zbatoni 301 ridrejtime, ju pa dashje mund të bëni gabime që nuk janë praktikë e mirë dhe që do të dëmtojnë përpjekjet tuaja të SEO. Këtu janë disa gabime pas ridrejtimi për të shmangur:

1. Zinxhirët e përcjelljes

Një ridrejtim 301 duhet të përfshijë dy URL: të vjetrën tuaj dhe URL-në tuaj të re. Një zinxhir i përcjelljes ndodh kur më shumë se dy URL përfshihen në proces, p.sh. URL Një ridrejtim në URL B, dhe ridrejtimet e URL-së URL në URL C. Ekzistojnë gjithashtu ridrejtime në të gjithë faqen (p.sh. HTTPS në HTTP, www në jo-www), të cilat mund të ndodhin gjatë migrimit ose rifillimit të faqes.

Këto janë të këqija për një numër ose arsye: Së pari, ridrejtimet e panevojshme shoqërohen me një humbje të kapitalit të lidhjes, që do të thotë se një zinxhir do të ulë autoritetin e SEO-së që i kalohet. Tjetra, një zinxhir ridrejtimi do ta bëjë atë më shumë e vështirë për Google të zvarritë faqet e tua, dhe gjithashtu mund të ngadalësojë faqen tuaj.

2. Kalimi në një domen të ri përpara se të vendosni një ridrejtim 301

Transferimi në një domen të ri do të bëjë që motorët e kërkimit të zvarritin fushën e re dhe do t’ju bëjnë të humbni lëngun e SEO të domenit të vjetër nëse nuk keni zbatuar të parën një ridrejtim 301.

3. Përdorimi i një 302 në vend të një 301

Webmasterët pa përvojë mund të përdorin pa dashje një ridrejtim 302 në vend të një ridrejtimi 301. Dallimi midis të dyve është se ndërsa një 301 është një ridrejtim i përhershëm, një 302 është një i përkohshëm, dhe nuk transferon barazinë e lidhjes në URL-në e re pasi që ndodh me një ridrejtim 301.

Një ridrejtim 302 përdoret kur dëshironi përkohësisht të drejtoni trafikun në një URL tjetër, por planifikoni t’i riktheni vizitorët tuaj në URL origjinale në një pikë në të ardhmen.

Për këtë arsye, autoriteti SEO nuk kalohet në URL-në, ku një pikë prej 302 ridrejtimi, dhe mund të çojë në çështje të tjera të SEO, siç janë përmbajtja e kopjuar, ndarja e trafikut midis dy lidhjeve dhe indeksimi i vazhdueshëm i URL origjinal.

4. Ndërtimi i lidhjeve të brendshme që ridrejtojnë në një URL tjetër

Lidhja me një lidhje të brendshme që ridrejton vizitorët tuaj në një URL tjetër sesa ajo që ata prisnin është një gabim 301 i përcjelljes që duhet të shmangni gjithashtu.

Për të zgjidhur këtë çështje, ju mund të përdorni mjete të ndryshme SEO për të identifikuar linqe të brendshme që tregojnë për ridrejtimin e URL-ve, si psh Kontrollues i ridrejtimit ose Screaming Frog.

përfundim

Nëse doni të ruani PageRank kur kaloni në një domain të ri ose URL, gjithmonë duhet të përdorni një ridrejtim 301, i cili është një ridrejtim i përhershëm. Megjithëse ridrejtimet mbajnë një shkallë të rrezikut të renditjes së SEO, kur zbatohen në mënyrë korrekte, ridrejtimi duhet të ndihmojë në ruajtjen e PageRank dhe autoritetit të domain.

Burime të dobishme në 301 ridrejtimin

 • https://www.inmotionhosting.com/support/website/redirects/setting-up-a-301-permanent-redirect-via-htaccess
 • https://www.godaddy.com/help/using-301-page-redirects-234
 • https://www.namecheap.com/support/knowledgebase/article.aspx/782/10
 • https://www.godaddy.com/help/forward-a-domain-12123
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector