5 Alternativa më e mirë Drupal – CMS me burim të hapur për ndërtimin e faqeve profesionale

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '5 Alternativa më e mirë Drupal – CMS me burim të hapur për ndërtimin e faqeve profesionale
0 21 мин.

alternativa më e mirë drupale


Drupal është ndër 3 sistemet më të njohura të menaxhimit të përmbajtjes në internet. Zhvilluesit mbështeten në të pasi ofron një qasje të strukturuar që çon në një sistem kodimi modular të ndërveprueshëm, i cili mund të përdoret për një gamë të gjerë qëllimesh. Ky sistem përfshin disa nga pjesët më të mira të marra nga forume, faqet e tregtisë elektronike, sistemet e menaxhimit të përmbajtjes dhe platformat e blogjeve. Mund të përdoret për qëllime botimi, tregtie elektronike dhe komunikimi, kjo është arsyeja pse zhvilluesit e saj e quajnë atë një sistem botimi të komunitetit.

Drupal është shumë fleksibël dhe sigurohet që të mund të bëni modifikime sidoqoftë dhe kur të dëshironi. Mund të përdoret gjithashtu si një kornizë e zhvillimit të aplikacionit. Kjo ka tërhequr shumë zhvillues tek ajo, pasi përmes saj mund të zhvillohen aplikime komplekse, me transparencë maksimale nga fillimi në fund.

Ky CMS me burim të hapur fuqizon më shumë se një milion aplikacione dhe faqe në internet falas dhe ka një mbështetje masive të komunitetit. Njerëzit në të vazhdojnë të punojnë për ta bërë Drupal më të mirë, duke krijuar shtojcat dhe shtesat që duhet për të marrë funksionimin e tij në nivelin tjetër.

Përfitimet e përdorimit të Drupal

Drupal është ndoshta një nga sistemet më të përparuara të menaxhimit të përmbajtjes atje. Ajo ofron karakteristika të tilla si menaxhimi i përparuar i përdoruesit, menaxhimi i menusë dhe menaxhimi i llojit të përmbajtjes. Falë këtyre funksionaliteteve është shumë më e lehtë për të drejtuar një blog të përparuar, platformë të mediave sociale dhe të krijoni të gjithë përmbajtjen në internet, duke përfshirë bloget, videot, tekstet, statistikat dhe më shumë.

Drupal është shumë i personalizueshëm, kështu që të dy projektuesit dhe zhvilluesit mund t’i bëjnë idetë e tyre të vijnë në jetë. Ajo merret me lloje të përmbajtjes shumë mirë dhe ka një taksonomi të fuqishme që bën të mundur marrjen e përmbajtjes, duke e bërë më të lehtë për të synuar fjalët kyçe që ke hulumtuar.

Kompanitë shpesh përdorin Drupal sepse e bën procesin e zhvillimit shumë më të shpejtë, falë shumë funksioneve dhe tipareve të tij të ngulitura. Këto ofrojnë një grup karakteristikash të qëndrueshme, të besueshme, të sigurta dhe të menaxhueshme për zhvillimin e faqeve të internetit dhe aplikacioneve. Kjo është mënyra se si ky sistem i menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur është në të njëjtën kohë me shumë industri drejtuese, sisteme menaxhimi të përmbajtjes në nivel ndërmarrje.

Drupal ka shumë tema dhe plugins në dispozicion, kështu që mund të personalizohet lehtësisht në lëvizje. Ajo mund të trajtojë me lehtësi faqet e internetit private dhe ju mund të mësoni se si ta përdorni mjaft shpejt. Por Drupal përdoret më së miri për qëllime ndërmarrjeje. Mund të shërbejë në mënyrë të përkryer për dëshirat dhe nevojat e ndryshme të një ndërmarrje. Nuk është perfekt me asnjë mënyrë, por asnjë softuer nuk është në këtë situatë. Gjë e mirë për këtë është se ju mund ta modifikoni plotësisht këtë softuer për nevojat tuaja individuale dhe ta vendosni atë të aplikohet për stafin tuaj, nivelin e aftësive të tyre, buxhetin tuaj dhe çdo aspekt tjetër që prek kompaninë tuaj. Nëse jeni duke kërkuar për një sistem që trajton shumë mirë faqet B2B, Drupal është rruga për të shkuar.

Megjithëse ambicia juaj nuk është për të ndërtuar një uebfaqe të madhe të nivelit të ndërmarrjes, atëherë ka sisteme të tjera të njohura të menaxhimit të përmbajtjes, mund të përdorni.

Alternativat më të mira të Drupalit të Vetë-Pritura

Nëse jeni një bloger ose dikush që nuk ka shumë njohuri teknike të nevojshme për ndërtimin e një faqe në internet, do të jeni të kënaqur të dini se keni shumë mundësi të tjera. Këtu do të gjeni 5 rekomandimet tona më të mira.

WordPress

Vizitoni sitin »

alternativa më e mirë për fjalëformiminWordPress u zhvillua në vitin 2003 si një platformë Blogging, por ajo ka evoluar në një sistem gjithëpërfshirës të menaxhimit të burimit të hapur. Avantazhi i saj më i madh është se është jashtëzakonisht miqësor ndaj përdoruesit, në nivelin që mund të përdoret nga përdoruesit me mend të jo-teknologjisë. Përmes një eksperimenti dhe shikimi të disa mësimeve, do ta mbështillni me lehtësi kokën rreth menaxhimit të faqes suaj të internetit. Do të shtoni me lehtësi faqe të reja, imazhe, postime në blog dhe më shumë pa u përballur me ndonjë rrëmujë.

Ju nuk keni nevojë të keni një njohuri pune për HTML, CSS, PHP ose ndonjë gjuhë tjetër të kodifikimit në mënyrë që të bëni faqen tuaj të internetit të funksionojë. Megjithëse, juve ju duhet shumë, nëse po kërkoni të personalizoni plotësisht temën tuaj ose një shtojcë. Sidoqoftë, shumica e temave të WordPress vijnë me shumë fleksibilitet dhe opsione të personalizuara, kështu që lehtë do të realizoni pamjen që dëshironi me mjete të thjeshta tërheqjeje dhe lëshimi. Ju madje mund të menaxhoni faqen tuaj të internetit, të publikoni postime, komente të moderuar dhe të bëni shumë më tepër nga telefoni juaj ose ndonjë pajisje tjetër celulare.

Përfitimet e WordPress

WordPress është CMS ideale nëse do të ndërtoni faqen tuaj të internetit vetë. Ju mund të shkarkoni një larmi të madhe temash dhe shtojcash falas ose premium. Pak platforma të tjera e bëjnë kaq të lehtë krijimin dhe menaxhimin e një faqe në internet siç bën WordPress. Kjo është arsyeja pse rreth saja të 4-të është ndërtuar me të. Kjo bën që 78 milion faqe interneti të mbështeten në këtë CMS të fuqishme. Ajo ka fituar popullaritet të mjaftueshëm që ajo të jetë rreth e rrotull për vitet në vazhdim dhe falë komunitetit të saj të përkushtuar të zhvilluesve, WordPress vetëm do të përmirësohet.

Duke qenë një CMS me burim të hapur, WordPress është plotësisht i lirë për t’u përdorur. Ai madje ka një version të vetë-pritur, por gjithmonë jeni më mirë nëse keni në plan planin tuaj të pritjes. Një gjë është e sigurt, WordPress do t’ju ndihmojë të krijoni një faqe interneti të shkëlqyeshme me një sasi minimale përpjekjeje dhe parash.

joomla!

Vizitoni sitin »

joomla alternativat më të mira të drupalitJoomla! krijon një terren të mesëm midis WordPress dhe Drupal për sa i përket kompleksitetit. Thuajse për secilin mund të marrë varjen e sistemit, por një zhvillues me përvojë mund ta marrë atë në lartësi të reja. Ka fleksibilitet dhe tipare të forta të nevojshme për ta bërë këtë. Ky CMS menaxhon të gjithë përmbajtjen e faqes tuaj dhe ju ndihmon të përshpejtoni shpejtësinë e zhvillimit tuaj. Nuk merr më shumë se një klik për të organizuar përmbajtjen tuaj dhe për t’i marrë gjërat në rrugën e duhur. Joomla! mund të fuqizojë të gjitha llojet e faqeve të internetit, nga e thjeshta tek ato më komplekse. Kjo është arsyeja pse e ka bërë atë të jetë në mesin e 3 sistemeve më të mira të menaxhimit të përmbajtjes në internet. Shtë një CMS me burim të hapur, kështu që nuk duhet të paguani asgjë për ta përdorur atë.

Përfitimet e Joomla!

Joomla është një program redaktimi jashtëzakonisht gjithëpërfshirës dhe i sigurt që do ta mbajë përmbajtjen tuaj plotësisht të sigurt që nga momenti kur e keni ngarkuar. Ky CMS gjithashtu ka disa karakteristika unike të ndërtimit të faqeve, të tilla si një mjet i thjeshtë për ndërtuesin e menusë. Ai lejon që përdoruesit jo-teknikë të ndërtojnë menunë hierarkike nga e para.

Thelbi i Joomla është plotësisht i modifikueshëm, kështu që çdokush mund të bëjë modifikime në të me njohuri të mjaftueshme për PHP. Më në fund do të duhet ta bëni këtë nëse po kërkoni të optimizoni plotësisht Joomla për nevojat tuaja individuale. Një nga karakteristikat e tij më të rëndësishme është ndërtimi në caching, i cili do t’ju kursejë shumë kohë ndërsa punoni për të ndërtuar faqen tuaj të internetit. Ashtu si WordPress dhe Drupal, Joomla është plotësisht miqësor me SEO, që është një shpërblim i shkëlqyeshëm, pasi nuk do të duhet të bësh shumë optimizim në vend.

Nëse keni nevojë për disa informacione se si të shfrytëzoni sa më shumë nga Joomla ose të dilni në një problem gjatë rrugës, ju keni një komunitet të fortë dhe një sasi të madhe informacioni për t’ju ndihmuar. Pothuajse për çdo problem që ju do të hasni është zgjidhur nga dikush tjetër në internet.

Edhe nëse nuk jeni shumë i një personi teknik, do të punoni me lehtësi rreth Joomla dhe do të krijoni një faqe në internet që përmbush qëllimet tuaja.

Concrete5

Vizitoni sitin »

konkrete5 alternativat më të mira drupalePasi fituan shumë përvojë nga sistemet e mëparshme të menaxhimit të përmbajtjes, krijuesit e Concrete5 u përpoqën të merrnin një qasje më inovative. Ata kanë krijuar një CMS të fuqishme me burim të hapur që adreson sfidat e ndërtimit dhe menaxhimit të një faqe në internet.

Concrete5 është një platformë gjithëpërfshirëse që ka të gjitha proceset për ju që të ndërtoni një prani të fuqishme në internet pa shpenzuar asnjë monedhë. Ju gjithashtu mund të bëni gjithçka që dëshironi me të pasi është një Softuer falas dhe me burim të hapur nën licencën MIT. Concrete5 ofron disa veçori dhe mjete tepër të fuqishme që jo shumë do t’i prisnin nga programi falas.

Concrete5 e bën të lehtë për këdo që të krijojë një faqe në internet brenda disa minutave dhe ta modifikojë atë për t’iu përshtatur shijes së tyre individuale. Faqja e krijuar mund të modifikohet në çdo kohë. Përdoruesit mund t’i bëjnë të gjitha këto pa njohuri të gjera teknike. Zhvilluesve u pëlqen sepse ka një kornizë shumë fleksibël dhe të fortë që siguron një proces të qëndrueshëm zhvillimi për aplikacione të fuqishme.

Përfitimet e betonit5

Ndërfaqja gjithëpërfshirëse e redaktimit është një nga cilësitë më të forta të Concrete5. Kjo e bën personalizimin e faqes tuaj të internetit një proces të lehtë dhe efikas. Nuk ka ndonjë kufizim krijues për atë që mund të arrini dhe është bërë jashtëzakonisht e lehtë me redaktorin WYSIWYG. Nuk kërkon ndonjë njohuri për kodimin, kështu që kushdo që mund të trajtojë një ndërfaqe vizuale mund të personalizojë lirshëm faqen e tij të internetit. Meqenëse faqet e ndërtuara në Concrete5 janë plotësisht të përgjegjshme, ato do të duken mirë edhe në pajisjet mobile.

Concrete5 ofron mijëra tema dhe shtesa që ju ndihmojnë të zgjeroni funksionalitetin e faqes tuaj. Të gjithë ata mund të instalohen në disa klikime përmes pultit. Ju gjithashtu mund të krijoni dhe modifikoni format pa probleme përmes krijuesit të formave. Concrete5 gjithashtu ka rregulluar rrjedhën e punës, sistemet e raportimit të integruar, lejet e përdoruesve dhe më shumë.

Ju lehtë mund të menaxhoni përdoruesit dhe administratorët e faqes tuaj dhe të krijoni grupe të ndryshme për ta. Ju mund të modeloni politikat tuaja të botimit sipas standardeve të organizatave tuaja, dhe vetëm ata përdorues të punojnë në përmbajtjen tuaj që kanë qasje në të.

Concrete5 është SEO miqësore menjëherë jashtë kutisë, pa qenë e nevojshme të aplikoni dhe kod shtesë ose shtesa. Kjo do t’ju ndihmojë të përmirësoni renditjen e kërkimit tuaj menjëherë pasi të keni filluar faqen tuaj të internetit. Mund të përfshini gjithashtu butona të ndarjes sociale me disa klikime.

Concrete5 ka gjithçka që i nevojitet një faqe në internet personal ose një uebsajti i një organizate më të vogël. Mund ta vendosni brenda disa minutave, kështu që padyshim që ia vlen ta provoni këtë sistem të menaxhimit të përmbajtjes.

MODX

Vizitoni sitin »

alternativa më të mira drupale modxMODX është një nga sistemet e menaxhimit të përmbajtjes që krenohet duke u dhënë përdoruesve lirinë e plotë krijuese. Beenshtë shkarkuar më shumë se një milion herë që nga fillimi i saj në 2005. isshtë kryesisht i njohur sepse është gjithashtu shumë miqësor ndaj biznesit. Kjo mund të jetë kryesisht për shkak të planeve fleksibël të pagesave pasi ato bazohen në vlerësime. Në thelb, përdoruesit paguajnë vetëm për veçoritë që ata dinë se duhen me të vërtetë. Hasshtë krijuar posaçërisht për njerëzit që kujdesen thellësisht për krijimin e diçkaje vërtet unike që është saktësisht në përputhje me vizionin e tyre. Shtë një kanavacë e zbrazët që lejon përdoruesit të pikturojnë vizionet e tyre mbi të.

Përfitimet e MODX

Liria e plotë në personalizim është përfitimi më i madh i përdorimit të MODX. Asnjë sistem tjetër i menaxhimit të përmbajtjes ose një platformë e ndërtimit të faqes në internet nuk mund të përputhet me atë në këtë aspekt. MODX është i vetmi që bën të mundur që përdoruesit jo-teknikë të kursyer të kenë zero kufizime krijuese. Whatshtë ajo që e bën MODX një novator në industri, duke e bërë atë një nga mjetet më të mira krijuese për projektuesit e uebit. Ju mund të shkoni përpara edhe me projektet më të guximshme dhe më të kërkuara në internet.

Administratorët mund të azhurnojnë, instalojnë ose migrojnë shumë shtesa, tema ose madje edhe faqe të plotë përmes instaluesit MODX. Ata nuk duhet të shqetësohen për ndonjë varësi pasi procesi është thjeshtuar me këtë platformë. Do gjë është bërë që të jetë sa më miqësore për përdoruesit, kështu që është mjeti i përsosur për përdoruesit e pasur me teknologji. Por zhvilluesit me përvojë mund të krijojnë veçori të personalizuara pa pasur nevojë të hakojnë thelbin e sistemit. Përmes implementimeve të JSON, MODX mund të bashkëveprojë me sisteme të tjera gjithashtu. Ajo gjithashtu vjen me shtesa gjithëpërfshirëse SEO që ju lejojnë të menaxhoni me lehtësi optimizimin e faqes tuaj dhe përmbajtjes.

MODX është padyshim një mjet i jashtëzakonshëm për ata që e vendosin së pari krijimtarinë e tyre. Kontrolloni dhe shikoni se sa mirë funksionon!

TYPO3

Vizitoni sitin »

typo3 alternativat më të mira të drupalitTypo3 është një mjet shumë më i sofistikuar dhe serioz sesa shumë sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes atje. Nuk është një platformë për përdoruesit e rastit, përkundrazi një për programuesit më të përparuar që dinë mënyrën e kodit. Ata kanë shumë gjëra për të përfituar prej tij pasi që typo3 është një aplikim gjithëpërfshirës me shumë funksionalitete. Thjesht duhet të investoni kohën dhe energjinë për ta mësuar atë, por ia vlen mirë. Shumica e programuesve në internet kanë dhënë vlerësime pozitive në softuer. Shtë shumë e përparuar dhe kërkon shumë njohuri, por çfarë përfitimesh konkrete ka ajo?

Përfitimet e tipo3

Përfitimi kryesor i typo3 është diversiteti dhe modulariteti i tij, gjë që e bën atë të shkëlqyeshëm për një faqe interneti të një kompanie ose një faqe interneti masive lajmesh. Easilyshtë lehtësisht i shtrirë, me mijëra shtesa në dispozicion që mund të instalohen shumë lehtë. Ata zgjerojnë funksionalitetet e sistemit, duke lejuar përdoruesin të krijojë një dyqan në internet, të shtojë galeritë e imazheve ose bordet e diskutimit.

Typo3 vjen me një sistem administratori shumë fleksibël gjithashtu. Kjo ju lejon të vendosni leje specifike për përdoruesit e veçantë. Ata nuk mund të ngatërrojnë kodin e faqes ose ndonjë gjë tjetër që është jashtë rrezes së përgjegjësive të tyre.

Me llojet e përmbajtjes, është shumë më e lehtë për të kontrolluar ato që po ndodhin në faqe, veçanërisht kur doni të vendosni faqosjen e faqes, të shtoni video, imazhe ose skripte të tjera. Në rast se nuk dini si ta përdorni plotësisht ose keni ndonjë lloj problemi tjetër, mund t’i drejtoheni bordit të diskutimit. Ka shumë përdorues të dobishëm, të cilëve ju mund t’i drejtoheni dhe shumë dokumentacione, të cilat mund t’i lexoni.

Ajo që e bën zhvillimin më të lehtë dhe shumë më pak problematik është moduli i ndryshimeve të zhbërjes. Isshtë unik për typo3 dhe është shumë i popullarizuar në mesin e administratorëve, për të cilët një funksion i tillë është shumë i dobishëm. Ata lehtë mund të rivendosin një version të mëparshëm të faqes së internetit, pa pasur nevojë të kalojnë shumë probleme. Për ta përmbyllur atë, ndryshimi i strukturës së faqeve është i lehtë dhe bëhet pa ndonjë renditje të paracaktuar të ndarjeve, blloqeve, artikujve ose pjesëve.

Typo3 është një mjet i shkëlqyeshëm nëse jeni një programues me përvojë, por më duhet të përmend që nuk shkon lehtë në burimet e serverit. Shpenzueshmëria dhe modulariteti do të thotë që një softuer i tillë vendos një tendosje të madhe në parametrat e serverit. Nëse faqja e internetit nuk është shumë e madhe ose nuk ka mijëra vizitorë çdo ditë, do të funksionojë mirë. Por do t’ju duhet një azhurnim i serverit ndërsa faqja juaj rritet.

përfundim

Drupal nuk është e vetmja platformë me burim të hapur që ofron një kornizë gjithëpërfshirëse për zhvillimin e faqeve të internetit të mrekullueshme. Megjithëse është një nga më të mirat, por ekziston një shans i mirë që të gjeni diçka që funksionon më mirë për ju. Shpresoj që ky artikull të ju ndihmojë të bëni vetëm atë dhe që do t’ju shohim në një tjetër!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector