5 gabime që bëjnë njerëzit kur krijojnë faqen e tyre të internetit

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '5 gabime që bëjnë njerëzit kur krijojnë faqen e tyre të internetit
0 16 мин.

gabime gjatë vendosjes së uebfaqes


Kur krijoni një uebfaqe për kompaninë tuaj, dyqanin në internet ose si një individ të vetëpunësuar, është një mundësi e shkëlqyeshme për të krijuar një prani në internet dhe për të promovuar markën tuaj. Do gjë në faqen tuaj të internetit duhet të jetë e rregulluar për të përcjellur idetë kryesore pas markës suaj dhe problemet që mund të zgjidhni duke siguruar produktet dhe shërbimet tuaja.

Sidoqoftë, ka edhe një gjë. Gjithmonë duhet të keni në mendje që uebfaqja juaj është ajo ku njerëzit arrijnë pasi të zbulojnë biznesin tuaj përmes Google, media sociale, reklama dhe uebfaqe të tjera. Kjo është në thelb dyqani juaj, pika kryesore e biznesit tuaj. Prandaj, përshtypja e parë që uebfaqja juaj lë tek vizitorët do të jetë një nga faktorët kryesorë që përcaktojnë nëse ata qëndrojnë apo jo.

Përmirësoni dizajnin, paraqitjen, shpejtësinë e ngarkimit dhe SEO të faqes suaj të internetit aq sa mundeni përpara se të filloni të promovoni. Shtë akoma më e lehtë të investoni më shumë kohë dhe përpjekje në të sesa të riktheni trafikun që keni humbur me një faqe në internet të gabuar. Nuk është e lehtë të krijosh një prani të fortë në internet, veçanërisht nëse keni pak ose aspak përvojë në strategjitë e marketingut dhe krijimin e uebit.

Ne mund t’ju tregojmë gabimet më të zakonshme që bëjnë bizneset kur krijoni uebfaqen e tyre, në mënyrë që të zbuloni më lehtë nëse gjithçka është në rregull me faqen tuaj të internetit apo jo. Sapo t’i merrni këto 5 gjëra drejt, do të keni një faqe të fuqishme në të cilën vërtet mund të mbështetet biznesi juaj.

1. Mungesa e strategjisë së marketingut dhe planit të biznesit

Kur hapni një dyqan, nuk do të thotë se njerëzit do të presin me vija të gjata përpara tij ditën e parë. Shumë njerëz krijojnë faqen e tyre të internetit dhe presin të njëjtën gjë, ton vizitorësh që disi përfundojnë në faqen e tyre të internetit. Fatkeqësisht, një emër tërheqës domeni nuk do të thotë se do t’ju drejtojë shumë trafik.

Ka miliona faqe interneti të njohura në internet, kështu që nëse nuk bëni përpjekje në të, njerëzit nuk do ta gjejnë kurrë faqen tuaj të internetit. Nëse faqja juaj e internetit është burimi i vetëm i të ardhurave tuaja, atëherë kjo mund të jetë një pilulë e vështirë për tu gëlltitur, por duke punuar në strategjinë tuaj të marketingut gjithmonë paguhet. Ju duhet të ngjallni interesin e njerëzve dhe t’i bëni ata të gjejnë faqen tuaj me qëllim, dhe ka shumë mënyra për ta bërë atë.

Pasja e një plani të rreptë biznesi dhe zbatimi i strategjive të marketingut janë thelbësore nëse dëshironi të drejtoni një biznes të suksesshëm. Shtë e rëndësishme t’i planifikoni të gjitha, përpara se të filloni të investoni kohë dhe para në të. Nxitimi i saj vetëm sa të keni faqen tuaj të internetit dhe të funksiononi sa më shpejt të jetë e mundur zakonisht nuk çon askund.

Ejani me një plan biznesi

Një plan i plotë biznesi nuk është aq i komplikuar sa mund të mendoni. Padyshim që nuk është një ese që mbulon çdo hap të vogël që duhet të bësh në biznesin tënd. Sidoqoftë, është një udhëzues i mirë që në të vërtetë mund t’ju ndihmojë të merrni vendimin e duhur sa herë që ju kërkojnë rrethanat.

Një plan biznesi ka të bëjë me përgjigjen e pyetjeve të mëposhtme sa më mirë:

 • Cili është audienca juaj e synuar dhe cilat tendenca dëshironi të ndiqni?
 • Cilat produkte dhe shërbime doni të shisni?
 • Cilat janë problemet kryesore të audiencës tuaj të synuar që doni të zgjidhni me produktet tuaja?
 • A ka biznese të tjera të ngjashme? Nëse po, cilat janë dobësitë e tyre?
 • Farë doni të përqendroheni ndërsa ndërtoni praninë tuaj në internet?

Një strategji e padiskutueshme e marketingut

Një strategji e fuqishme e marketingut konsiston në disa hapa që duhet të kaloni dhe disa mjete të dobishme që duhet të përdorni në punën tuaj. Qëllimi kryesor është të tërheqni më shumë klientë të mundshëm në faqen tuaj të internetit. Le t’ju tregojmë metodat e mëposhtme të provuara që mund t’ju ndihmojnë të arrini qëllimin tuaj:

 • Përdorni një mjet popullor të analitikës së e-commerce. Një nga mjetet më të mira që mund të përdorni është Google Analytics
 • Bëni një hulumtim të vogël për të kuptuar dallimet kryesore midis PPC (paguaj për klikim) dhe SEO
 • Sa më shumë profile të mediave sociale të keni për biznesin tuaj, aq më mirë. Këto janë platformat ku mund të arrini tek shumica e njerëzve
 • Konsideroni të bashkoheni në një program të marketingut të filialeve dhe filloni shitjen përmes kompanisë më të preferueshme të palëve të treta

Ndërsa punoni në strategjinë tuaj të marketingut dhe planin e biznesit mund të kërkojnë shumë hulumtime dhe punë të palodhur, ata përfundimisht do t’ju çojnë në një faqe interneti të fuqishme si rezultati përfundimtar. Ne ju inkurajojmë të shikoni për forume online, udhëzues dhe video në lidhje me strategjitë e marketingut sepse njerëzit pëlqejnë të ndajnë idetë e tyre në lidhje me këtë temë.

Duke provuar disa nga strategjitë më të njohura në veprim, do të shihni se si funksionojnë ata dhe do t’ju ndihmojë të zgjidhni atë të përsosur për biznesin tuaj. Gjithashtu, nëse nuk jeni me përvojë në PPC dhe SEO, atëherë mos hezitoni të gjeni një profesionist i cili është i gatshëm t’ju ndihmojë pasi këto kërkojnë njohuri më të thella.

2. Hardshtë më e vështirë se sa keni menduar

Kur biznesmenët pa përvojë shohin disa faqe interneti të njohura që gjenerojnë një sasi të madhe të ardhurash, kjo është gjëja e parë që shfaqet në mendjen e tyre: Para të lehtë! Pastaj ata mendojnë për krijimin e shpejtë të uebfaqes së tyre dhe si do të mbushin xhepat e tyre. Fatkeqësisht, nuk është se si funksionon.

Një uebfaqe nuk ka të bëjë me marrjen e porosive nga klientët dhe dërgimin e produkteve tek ata. Ka shumë gjëra të vogla për tu përmirësuar. Ju do të duhet të kaloni shumë kohë duke eksperimentuar derisa të gjeni teknikat që me të vërtetë i shtyjnë klientët e mundshëm në faqen tuaj dhe t’i bëjnë ata të blejnë produktin tuaj. Sigurisht, do të ketë klientë të pakënaqur në këtë proces, deri sa të rregulloni të metat e faqes tuaj.

Ashtu si një biznes lokal, një faqe interneti biznesi gjithashtu kërkon që ju të mbani gjithçka në rregull ditën. Një biznes është si një makinë, duhet që të gjitha pjesët të jenë në vend dhe të mirëmbahen siç duhet, përndryshe vetëm do të shkaktojë probleme. Një faqe në internet mund të duket si diçka që qëndron ashtu siç është pasi ta keni vendosur, por do t’ju duhet ta ndryshoni dhe ta përmirësoni rregullisht për të siguruar suksesin e saj.

Ju mund të mblidhni një listë të të gjitha gjërave që ju duhet të punoni çdo ditë dhe pastaj të shkoni një nga një, derisa të përfundoni. Kjo do t’ju ndihmojë të mbani mirëmbajtjen dhe rregullimin e faqes suaj të internetit.

3. Ofruesit e Pritjes së Lirë të Pritjes dhe Platformat Ecommerce të Keqe

Ka një numër në rritje të ofruesve të pritjes së programeve falas në Web, ose ofruesit premium të pritjes që ofrojnë një shërbim falas. Nëse ka kaq shumë paketa falas të mbajtjes në internet, pse do të paguani edhe për një server? Këto shërbime falas janë gjithashtu më të shpejta se kurrë dhe ju mund t’i vendosni ato në disa minuta.

Ofruesit e pritjeve të lira mund të duken si një ide e mirë në sipërfaqe, por në të vërtetë ka shumë probleme me të cilat mund të përballeni duke zgjedhur ato. Për shembull, këto mundësi falas nuk do t’ju lejojnë të keni një emër domaini që është plotësisht i juaji. Si rezultat, njerëzit që vizitojnë faqen tuaj të internetit nuk do ta marrin seriozisht biznesin tuaj dhe në vend të kësaj kërkojnë një uebfaqe tjetër.

Ndërsa ofruesit e primit të primit të faqeve të internetit ju japin shumë karakteristika shtesë, shërbimet falas të pritjes zakonisht kufizojnë faqen tuaj në shumë mënyra. Ju nuk do të jeni në gjendje të lidhni profile të mediave sociale në faqen tuaj të internetit, e cila tashmë ju ndërpret nga një sasi e madhe e vizitorëve të mundshëm. Gjëja më e keqe është që ju nuk zotëroni asnjë pjesë të faqes tuaj të internetit.

Përmbajtja që vendosni gjithashtu i përket kompanisë që zotëron serverin. Pra, duke marrë parasysh të gjitha këto disavantazhe, a është me të vërtetë shumë për të shpenzuar rreth 10 dollarë në muaj në një paketë premium web hosting pa kufij, vetëm shtesa? Jo me të vërtetë sepse ka dallime të mëdha.

Po në lidhje me softverin e e-tregtisë?

Kur bëhet fjalë për platformat eCommerce, duhet të përqendroheni vetëm në zgjedhjen e një prej opsioneve më të njohura. Ka mjaft emra të mëdhenj në eCommerce dhe gjithashtu mund të lexoni komente të panumërta rreth tyre nga faqet e rishikimit, blog-eve dhe përdoruesve.

Nëse mijëra njerëz po përdorin softuer të veçantë të tregtisë elektronike, mund të jeni i sigurt që ai azhurnohet rregullisht dhe efektiv. Ekzistojnë dy lloje të ndryshme të platformave të e-commerce:

 • Ekzistojnë platforma eCommerce, të tilla si Big Trade, 3Dcart dhe Shopify
 • Zgjidhje të tjera, me porosi të tilla si shtojca dhe programe të tjera që duhet të instaloni dhe aplikoni në faqen tuaj të internetit. Dy më të njohurit janë WooCommerce dhe Magento

4. Shndërrimi i faqes tuaj në një blog

WordPress njihet kryesisht si CMS më e mirë për blogerët, megjithatë nuk rekomandohet për të gjithë ata që duan të fillojnë një faqe interneti biznesi. Në mënyrë tipike, WordPress është e vetmja mundësi që pronarët e bizneseve mund të mendojnë përpara se të krijojnë uebfaqen e tyre. Arsyeja pse kjo është e keqe është se platforma mund të ju kërkojë shumë përpjekje shtesë nëse doni të krijoni një lloj tjetër të internetit.

Mos më gabo, WordPress është me të vërtetë një nga CMS më të mirë dhe më të gjithanshëm atje. Shtë vetëm se disa faqe në internet duhet të kategorizohen dhe strukturohen në një mënyrë specifike dhe kjo platformë jo gjithmonë mund të sigurojë burimet e nevojshme. Sidoqoftë, çdo uebfaqe biznesi duhet të ketë një seksion në blog, ku sigurohet përmbajtja e freskët. Shtë e shkëlqyeshme për SEO të faqes në internet dhe ka potencialin për të gjeneruar shumë trafik organik.

Por krijimi i një faqe interneti të plotë në një platformë që është krijuar për blogerët është padyshim një ide e diskutueshme. Gjithashtu, një blog mund të jetë një burim i fuqishëm por nuk duhet të përqendroheni vetëm në sigurimin e përmbajtjes atje. Me siguri mund të tërheqë shumë vizitorë, por ju duhet të punoni në pjesët e tjera të faqes tuaj, si dhe për të rritur shndërrimin.

5. Dizajn i shkëlqyeshëm me mesazh të dobët të marketingut

Nëse dizajni i faqes suaj të internetit është i freskët dhe i pastër me një përzgjedhje të këndshme të ngjyrave, shkronjave dhe një paraqitje të mirë, tashmë jeni në gjysmën e suksesit. Vizitorët tuaj sigurisht që do të jenë të kënaqur me pamjet, por ju duhet të shtoni diçka që i mban të angazhuar dhe ngjall interes. Një model tërheqës mund t’i mbajë ata për ca kohë, por nëse nuk e shfrytëzoni mundësinë, ata përfundimisht do të largohen dhe nuk do të kthehen më.

Faqja juaj e uljes është një vend i shkëlqyeshëm për të mirëpritur vizitorët tuaj me një mesazh që përmbledh qëllimin kryesor të biznesit tuaj dhe u jep atyre një ide në lidhje me problemet që dëshironi të rregulloni me produktet tuaja. Mund të jetë gjithashtu një tekst tërheqës që krijon besim te klientët tuaj të mundshëm dhe i bën ata të lëvizin në faqen tuaj të parë.

Një metodë tjetër që duhet të provoni është të shtoni thirrje në lidhje veprimesh dhe butona në pjesë specifike të përmbajtjes tuaj, në mënyrë që vizitorët gjithmonë të kenë diçka të re për të kontrolluar. Në këtë mënyrë, ju mund të vendosni një rrugë të plotë që i çon vizitorët tuaj përmes një numri të madh faqesh në faqen tuaj.

Gjeni ekuilibrin midis modelimit dhe mesazheve që doni të përçoni. Në fund të fundit, njerëzit vizituan faqen tuaj te internetit sepse mesazhi juaj i marketingut i bëri ata të interesuar. Duke i mirëpritur ata me një dizajn më interesant se mesazhi juaj çon vetëm në refuzim.

Sigurisht, mund të bëni shumë më tepër gabime gjatë vendosjes dhe mirëmbajtjes së faqes tuaj të internetit. Këto ishin vetëm 5 nga më të njohurat që donim t’ju tregojmë. Sigurohuni që të punoni në këto para se faqja juaj të shkojë drejtpërdrejt sepse secila prej tyre mund të ulë trafikun tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector