6 Mënyrat më të mira për të rritur trafikun në internet

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '6 Mënyrat më të mira për të rritur trafikun në internet
0 10 мин.

mënyrat më të mira rrisin trafikun në internet


Kur së pari ndërtoni një uebfaqe dhe filloni të shtoni përmbajtje, mund të mendoni se trafiku i faqes në internet natyrisht do të vijë së bashku. Mjerisht, kjo rrallë ndodh pa një optimizim të vogël.

Trafiku i faqes në internet është një parametër që së bashku me faktorë të tjerë si dizajnin, përvojën e përdoruesit dhe cilësinë e përmbajtjes mund të përcaktojnë suksesin e një faqe në internet. Sa më shumë trafik që merr një faqe në internet, aq më shumë ekspozim marrin shërbimet dhe produktet tuaja.

Por si e rritni trafikun e faqes në internet kur nuk jeni të kënaqur me numrin e vizitorëve që vijnë në faqen tuaj? A ka ndonjë mashtrim të provuar të tregtisë ose rritja e trafikut në faqen e internetit është një provë me përpjekje gabimi?

Në të vërtetë, marrja e më shumë trafik në faqen tuaj të internetit mund të jetë pak e vështirë ndonjëherë, dhe ju duhet të eksperimentoni me disa metoda të ndryshme të rritjes së trafikut në internet derisa të zbuloni se cili funksionon më mirë për kamare tuaj të veçantë. Nga ana tjetër, ekzistojnë disa mënyra të provuara të rritjes së trafikut në internet që mund të rrisin rrjedhën e vizitorëve në faqen tuaj të internetit pa marrë parasysh se çfarë.

Këtu janë 6 hapat që mund të ndërmerrni për të rritur trafikun në internet:

1. Përcaktoni objektivin tuaj

Vendosja e qëllimeve do t’ju ndihmojë:

 • përcaktoni klientët tuaj të synuar (Kush janë ata? Ku e kalojnë kohën e tyre në internet?);
 • vendosni veprimet që dëshironi të kryejnë kur vizitojnë faqen tuaj (Pse po i tërheq ato në faqen tuaj të internetit? A doni që ata të blejnë produkte / shërbime të caktuara? Ndoshta shkarkoni diçka?);
 • dhe si mund t’i angazhoni ata për të arritur ato veprime (Sa kohë duhet të qëndrojnë në faqen tuaj që ata të ndërmarrin veprimet që dëshironi?).

Përcaktimi i këtyre qëllimeve do t’ju ndihmojë të vlerësoni nëse po synoni klientët e duhur, nëse jeni duke përmbushur ndonjë nga qëllimet tuaja dhe nëse duhet të bëni ndonjë rregullim në mënyrën se si synoni përmbajtjen tuaj.

2. Analizoni statistikat aktuale të trafikut

Matja e statistikave të trafikut do të sigurojë një pasqyrë të dobishme për numrin e vizitorëve që keni aktualisht, llojin e përmbajtjes me të cilën ata angazhohen më së shumti, kohën që ata shpenzojnë në faqe të caktuara të faqes tuaj, nga po vijnë, sa faqe vizitojnë mesatarisht, dhe disa parametra të tjerë.

Ju mund të përdorni çdo mjet të analitikës së trafikut në internet, por Google Analytics është mjeti më i njohur për këtë qëllim. Ju ose mund të përdorni Panelin e Google Analytics për të matur parametrat e ndryshëm, ose mund të instaloni shtojcën e Google Analytics në faqen tuaj të internetit.

Kontrollimi i statistikave të faqes në mënyrë të rregullt do t’ju ndihmojë të qëndroni në krye të ndryshimeve që ndodhin në sjelljen e vizitorëve tuaj përsa i përket përmbajtjes që ata përfshihen më së shumti, kohën e ditës që ata kanë më shumë gjasa të vizitojnë, etj. ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara për llojin e përmbajtjes që duhet të krijoni.

3. Tweak përmbajtjen tuaj

Ju mund të keni modelin më të ëmbëlsirave për sytë, nëse përmbajtja juaj është e papjekur, askush nuk do të angazhohet me faqen tuaj ose nuk do të kthehet në të pas vizitës së parë. Kur përmirësoni përmbajtjen, duhet të përqendroheni në gjërat e mëposhtme:

tituj & titujt

Krijoni tituj interesantë dhe tituj që tërheq interesin e lexuesve tuaj. Një artikull me një titull interesant ka më shumë të ngjarë të klikohet kur postohet në kanalet e mediave sociale.

Kur të gjeni një titull të përshtatshëm për artikullin tuaj, mbani në mend këto vijime:

 • listoni postimet (psh. 5 Mënyrat më të mira për të rritur trafikun e faqes në internet) zakonisht marrin më shumë klikime dhe performojnë më mirë në renditjen e Google;
 • tituj që shtrojnë një pyetje ka të ngjarë të ngjallin interesin e lexuesve tuaj;
 • postime që ngjallin emocione gjithashtu ka më shumë të ngjarë të klikohen nga lexuesit.

Gjithmonë përfshini fokusin kryesor të artikullit tuaj në titull. Kjo është e dobishme si për motorët e kërkimit ashtu edhe për lexuesit tuaj.

Kujdes vëmendjen

Paragrafi i parë i përmbajtjes tuaj do të bëjë ose frenojë përmbajtjen tuaj. Nëse nuk mund të angazhoni vizitorët tuaj nga ndihma, ju mund t’i humbni ato përgjithmonë. Prandaj, nxisni paragrafin tuaj të parë me pak humor, një pyetje të bezdisshme ose shokoni lexuesit tuaj me një thënie të guximshme.

Formatimi & lexueshmëri

Paragrafët e gjatë janë të vështira për t’u lexuar dhe të mërzitshëm. Krijoni paragrafë të shkurtër që përfshijnë një ide për paragraf. Përdorni nën-tituj, pika plumbash, italikë dhe formatim të guximshëm për t’i bërë idetë e rëndësishme të dallohen.

gjatësi

Gjatësia e artikullit tuaj varet nga tema për të cilën po diskutoni. Artikuj më të shkurtër janë më të lehta për tu lexuar dhe për të marrë mesazhin shumë më shpejt. Sidoqoftë, artikujt më të gjatë konsiderohen se kanë më shumë autoritet dhe u ndahen më shpesh artikujve të shkurtër që mund të mos kenë substanca.

burimet

Kur citoni burime, u tregon lexuesve tuaj që keni hulumtuar artikullin tuaj, dhe madje edhe motorët e kërkimit vërejnë këtë aspekt, duke i dhënë më shumë autoritet artikullit tuaj.

Përdorni imazhe vizuale tërheqëse

Mos e kufizoni përmbajtjen tuaj vetëm në tekst, shkruani artikullin tuaj me foto, infografikë ose video me cilësi të lartë, të lidhura me to. Kombinimi i llojeve të ndryshme të përmbajtjes do t’i japë lexuesve tuaj një përvojë më interesante të leximit.

Përdorni lidhje të brendshme dhe të jashtme

Ju mund të përdorni lidhje të brendshme për t’u lidhur me artikujt e vjetër dhe për t’i promovuar ato. Ju mund të përdorni lidhje të jashtme në faqet e internetit të autoriteteve ose të citoni burime. Mos e teproni në krijimin e lidhjeve ose përndryshe Google nuk do të ju pëlqejë juve.

4. Merrni në Media Sociale

Promovimi i artikujve tuaj në mediat sociale është një nga mënyrat më të lehta për të marrë më shumë vizitorë në faqen tuaj të internetit. Pavarësisht nëse ndërtoni një prani të fortë të mediave sociale ose promovoni përmbajtjen tuaj përmes reklamave, media sociale është një platformë e mirë për të fituar ekspozimin.

Optimizoni përmbajtjen tuaj për mediat sociale duke shtuar butona për ndarjen sociale dhe krijoni profile të mediave sociale në të gjitha kanalet kryesore, kështu që lexuesit që gëzojnë përmbajtjen tuaj mund të ndjekin aktivitetin tuaj në këto platforma.

5. Arrijnë tek ndikuesit dhe faqet kryesore në rrjetën tuaj

Marrja e ndikuesve ose faqeve kryesore për të shpërndarë ose ribotuar përmbajtjen tuaj është e vështirë, por është gjithashtu një mënyrë e sigurt për të marrë më shumë lexues dhe ndjekës. Identifikoni ndikuesit kryesorë në industrinë tuaj dhe tregoni përmbajtjen tuaj ndaj tyre.

6. Ndërtoni një listë Emaili

Përdorimi i një shërbimi të marketingut me email si MailChimp ose Konstant Kontakt do t’ju ndihmojë të mbani kontakte me njerëzit që kanë blerë më parë një produkt ose një shërbim nga tuaj, ose keni vizituar blogun tuaj.

Edhe pse këta lexues kanë shfaqur interes për produktet ose përmbajtjen tuaj duke u regjistruar në listën tuaj të postës elektronike, duhet të shmangni bombardimin e tyre me email, por kontrollimi i tyre me ta herë pas here mund të jetë një ide e mirë për t’i bërë ata të porosisin përsëri ose vizitoni faqja përsëri.

Në përfundim

Theelësi për rritjen e trafikut të faqes në internet është konsistenca dhe shumëllojshmëria. Shtimi i përmbajtjes së shkëlqyeshme në faqen tuaj të internetit rregullisht dhe implementimi i më shumë se një metode për të drejtuar më shumë trafik në faqen tuaj, kërkon ca kohë, por kjo do të rrisë lexueshmërinë tuaj ose bazën e klientit tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector