7 Alternativa më e mirë për PHP – Cilën gjuhë programimi duhet të mësoni

alternativat më të mira të php


PHP u zhvillua nga Rasmus Lerdorf në 1995 dhe në ditët e sotme është një nga gjuhët më të përdorura të skriptimit nga ana e serverëve për zhvillimin e uebit. Përdoret gjithashtu gjerësisht për detyrat e programimit të përgjithshëm, për shkak të përdorimit të saj të lehtë, strukturës së orientuar ndaj objektit, ekosistemit të madh dhe komunitetit të mrekullueshëm të programuesve dhe tifozëve PHP.

Sidoqoftë, mund të ketë shumë arsye për të mos përdorur PHP për projektin tuaj. Për shkak të përdorimit të lehtë të PHP, ka shumë programues PHP të pakualifikuar në internet të cilët nuk janë në gjendje të shkruajnë kod të mirë. Mund të ketë një problem me sigurinë e kodit të shkruar dhe gjithashtu trajtimi jo i mirë i ndryshueshëm mund të shkaktojë probleme të përdorimit të kujtesës. Në shumë raste, të ashtuquajturit programues të moshuar PHP janë shumë më të dobët sesa programuesit e rinj të gjuhëve të tjera më të vështira.

Gjithashtu, profesionistët e IT shpesh mendojnë se PHP është një gjuhë më e dobët kur flasim për siguri dhe besueshmëri. Kjo është një çështje serioze, pasi një kompani që përdor skriptet PHP mund të flamurohej si biznes amator ose i pasigurt nga pjesëmarrësit e tjerë të tregut. Në anën tjetër të kësaj çështje, nuk ia vlen të jesh një profesionist i vërtetë për një programues në PHP, pasi kompanitë e mëdha rrallë e përdorin këtë gjuhë. Vlen më shumë të mësoni një gjuhë tjetër programimi dhe të punoni duke e përdorur atë.

Por cilat janë alternativat më të mira të PHP në treg? Ka shumë gjuhë programuese të mahnitshme se cilat mund të jenë zëvendësimet ideale të PHP, në varësi të detyrës. Në këtë artikull ne do të mbulojmë 7 gjuhë dhe do të vëzhgojmë të mirat dhe të mirat e tyre për t’ju dhënë një përmbledhje të plotë të alternativave më të mira të PHP.

C #

gjuha programuese c #C # është një gjuhë programimi shumë-paradigme e zhvilluar nga Microsoft. Shtë një gjuhë e thjeshtë dhe e orientuar nga objekti, e krijuar nga disiplinat moderne të programimit. Sintaksa C # është e ngjashme me C, kështu që një programues C # mund të mësojë me lehtësi gjuhë të tjera të familjes, si Java, C dhe C++.

rekuizitë

 • C # është i lidhur ngushtë me Microsoft. NET Framework i cili ofron shumë biblioteka të dobishme. Këto pjesë të vogla kodi përdoren gjerësisht në industri dhe ato mund të përdoren lehtësisht për kodimin e detyrave më të zakonshme.
 • C # është logjik dhe i zhvilluar mirë dhe ndjek paradigmat e programimit standard të industrisë, të gjithë elementët e gjuhës mund të përdoren lehtësisht.
 • Gjuha ka një gamë të gjerë të pasurive të orientuara nga objektet, si klasa, metoda dhe elemente të tjera, kështu që është ideale për të mësuar paradigmën OOP. Edhe programuesit e rinj janë në gjendje të shkruajnë kodet C # pasi të mësojnë gjërat thelbësore dhe konsistenca e gjuhës ndihmon për të qenë një programues i mirë.
 • Për shkak të bibliotekave .NET, C # është zgjidhja më e mirë kur bëhet fjalë për të shkruar programe dhe aplikacione të bazuara në Windows. Asnjë bibliotekë e jashtme nuk nevojitet për ndërtimin e një aplikacioni bazë Win dhe duke përdorur pjesët e ndërtuara të kodit, programi juaj do të jetë i bukur dhe i ngjashëm me aplikacionet e tjera të Windows.
 • C # mund të përdoret për programim jo-Windows, përfshirë programet desktop për platformat Linux dhe OS X, si dhe për aplikacionet smartphone për iOS, Windows Phone ose Android.
 • Menaxhimi i kujtesës trajtohet nga C #, kështu që shumica e programuesve nuk kanë nevojë të kryejnë këtë detyrë të rëndësishme. Sidoqoftë, në raste të veçanta menaxhimi manual i kujtesës mund të jetë i nevojshëm dhe gjuha mbështet programimin e nivelit të ulët dhe menaxhimin e drejtpërdrejtë të kujtesës gjithashtu.

Cons

 • Gjuha është shumë komplekse, mund të duhet ca kohë për të kuptuar dhe mësuar të gjitha pasuritë në dispozicion.
 • IDE më e zakonshme për C # është Microsoft Visual Studio. Për shkak se është shumë i avancuar, shumë prej programuesve të C # mësojnë vetëm se si të kodojnë në Visual Studio dhe nuk dinë të kodojnë në mënyrë të pavarur. Përdorimi i IDE-ve shumë të avancuara mund të çojë në një programues më të dobët.
 • Ka shumë mjete falas për zhvillimin e C # por shumica e zhvilluesve përdorin produktin e paguar të Microsoft për punë. Kjo është edhe më e keqja kur flasim për një nivel më të madh të ndërmarrjeve, mjetet më të përparuara të programimit kushtojnë më shumë para. Mbështetja dhe komuniteti është i fortë për mjete të përparuara të paguara, por mahnitëse i dobët për produkte falas.

rubin

gjuhë programimi rubinrubin u zhvillua nga Yukihiro Matsumoto në 1995. Gjuha e orientuar në objekt automatikisht administron përdorimin e memorjes dhe ka një sistem tipik dinamik.

rekuizitë

 • Ruby ka sintaksë të qartë se çfarë mund të kuptohet më lehtë se sintaksa e gjuhëve të tjera të orientuara nga objektet. Prandaj është ideale të mësoni modelin OOP për programues të rinj.
 • Ka një komunitet të mirë pas gjuhës dhe pothuajse ka biblioteka për të gjitha qëllimet. Shumë programues krijojnë biblioteka në baza të rregullta dhe i mirëmbajnë ato pa pagesë, vetëm se janë pjesë e familjes Ruby.
 • Ruby është një nga gjuhët më të përdorura të programimit për faqet e internetit. Shtë e lehtë të gjesh materiale mësimore, kodet burimore dhe forume në bashkësi për Ruby, gjithashtu mundësitë e punësimit janë më të gjera se shumica e gjuhëve të tjera.

Cons

 • Megjithatë Ruby është ideal për aplikacione në internet, është mjaft i ngadaltë për përdorime të tjera. Nëse doni më shumë sesa të lexoni pjesë të të dhënave nga baza e të dhënave, performanca e gjuhës shpejt ulet.
 • Ruby ka gjuhën e vet sintaksore dhe koduese, kështu që programuesit e gjuhëve të tjera të programimit gjithashtu duhet të mësojnë kodimin Ruby. Kjo mund të jetë një disavantazh i madh në krahasim me gjuhët e tjera, të cilat ndajnë sintaksë të ngjashme midis tyre.
 • Versionet dhe azhurnimet e reja të gjuhës vijnë relativisht ngadalë, kur kontrollojmë konkurrentët kryesorë. Versioni aktual i qëndrueshëm Ruby është 2.5.0 dhe u lëshua në 25 Dhjetor 2017, ndërkohë PHP është në versionin e tij 7.2.3, lëshuar në 1 Mars 2018.
 • Ruby on Rails, korniza më e rëndësishme nga serveri i Ruby është përdorur gjerësisht nga programuesit, megjithatë ajo u zhvillua nën licencën MIT. Shpesh i huton përdoruesit se jo të gjithë versioni Ruby on Rails janë në përputhje me versionet Ruby. Problemi shfaqet pas pothuajse të gjitha azhurnimeve të versionit të Ruby.

piton

gjuhë programimi pitonipiton u krijua nga Guido van Rossum në 1991 dhe mirëmbahet nga Python Software Foundation. Qëllimi kryesor i gjuhës ishte të bënte një gjuhë programuese të lexueshme dhe të lehtë për t’u përdorur, edhe nëse ishte në kurriz të performancës dhe shpejtësisë.

rekuizitë

 • Python është shumë i popullarizuar në mesin e programuesve të rinj dhe ka shumë pyetje që janë përgjigjur në internet. Kjo do të thotë që ju mund të gjeni përgjigje për pothuajse secilën nga pyetjet tuaja, vetëm sepse dikush kishte të njëjtin problem më parë.
 • Gjuha u zhvillua për të ndihmuar në programimin e lehtë, në mënyrë që fillestarët të mësojnë lehtë Python. Sintaksa mund të lexohet pa problem dhe nëse është e mundur, gjuha përdor fjalë angleze në vend të simboleve (për shembull përdor “AND” në vend të “&&”Ose” OS “në vend të” || “).
 • Shumë Python PRO kaluan mijëra orë duke shkruar dokumente kristal të qartë për gjuhën dhe funksionet e saj. Dokumentet janë shkruar mirë si ju po lexoni një histori, në vend të disa dokumenteve të gjuhëve më të përparuara të mbushura vetëm me terma të teknologjisë. Në krye të kësaj, funksionet më të përdorura të Python tashmë përmbajnë informacione të ndihmës, kështu që nuk do të keni nevojë për Google për ta.
 • Siç mund ta keni kuptuar tashmë në pikën e mëparshme, përdoruesit e Python bëjnë grupe të mahnitshme ku diskutojnë tema të lidhura dhe kalojnë orë të tëra duke bërë miq në internet. Ju shpejt mund të jeni anëtar i grupeve të tilla ku mund të merrni ndihmë të vlefshme falas. Për shembull, subreddititi më i madh i Python, r / Python ka më shumë se 227,000 pjesëmarrës.
 • Dora tjetër e popullaritetit të Python është se shumë kompani të mëdha e përdorin atë. Nëse bëheni programues të Python, mund të merrni me lehtësi punë në kompani të tilla, si Dropbox, Evernote, General Electric, Google, Citi, Lego dhe Toyota, për të përmendur vetëm disa prej tyre.

Cons

 • Një nga disavantazhet më të mëdha të gjuhës është se nuk është ideal për zhvillimin e aplikacionit celular. Sigurisht, ka shumë korniza Python për zhvillimin e celularit, por nëse kërkoni një PRO, ai kurrë nuk do t’ju sugjerojë Python për këtë detyrë.
 • Në krahasim me gjuhët e tjera, aplikimet e Python mund të jenë dukshëm më të ngadalta. Pra, kur shpejtësia është një çështje e rëndësishme, gjuhët e tjera si Java mund të jenë një zgjedhje më e mirë.
 • Gjuha përdor lloje dinamike të të dhënave, kështu që fillestarët që takojnë programimin për herë të parë me Python, nuk do të kenë njohuritë thelbësore për llojet e të dhënave. Kjo mund të jetë konfuze kur punojnë me gjuhë programimi që përdorin shtypjen statike.
 • Struktura e Python nuk është e rreptë dhe e bazuar në konventa. Do të thotë që ju mund të prisni konventat kur të keni mundësi dhe të vendosni strukturën tuaj. Një sjellje e tillë e bën vërtet të vështirë të lexosh kodin e programuesve të tjerë në kontrast me kodet e gjuhëve që përdorin struktura të rrepta.

Go

shko gjuhe programimiGo u krijua nga punonjësit e Google (Robert Griesemer, Rob Pike, Ken Thompson) në 2009, dhe gjuha me burim të hapur është falas për t’u përdorur për të gjithë. Përdor shtypjen statike dhe mbledhjen e mbeturinave.

rekuizitë

 • Për shkak të Go ishte zhvilluar si gjuhë e vogël dhe e thjeshtë, ajo përpilon kodet burimore shumë shpejt. Në krahasim me gjuhët e tjera kryesore, përpiluesi i Go është dukshëm më i shpejtë.
 • Ai kombinon përparësitë e gjuhëve C-like dhe Python. Siç citohet shpesh, Go është e shpejtë sa gjuhët C dhe e thjeshtë sa Python.
 • Google mbështet zhvillimin e mëtutjeshëm të Go, kështu që ekipi që qëndron pas gjuhës është krijuar nga programuesit dhe inxhinierët më të mirë të industrisë.
 • Versione të reja të Go nuk e bënë më të vështirë gjuhën. Qëllimi kryesor i shpikësve ishte ta bënin gjuhën e programimit aq të thjeshtë sa që dokumentacioni i tij të mund të mbahej në çdo kokë të programuesve. Në fakt, ky parim kryesor është akoma i vlefshëm, një programues Go rrallë duhet të kontrollojë dokumentacionin në internet. Një avantazh tjetër është se dokumentacioni zyrtar Go është i strukturuar mirë dhe lehtë mund të gjesh ndonjë gjë në të.
 • Go mbështet pjesët e kodit në më shumë se një skedar. Thjesht duhet të përdorni të njëjtin emër të paketave kudo dhe përpiluesi do të dijë që skedarët e pavarur i përkasin të njëjtit proces përpilimi. Kjo mund të jetë një ndihmë e madhe kur shkruani një kod shumë të gjatë.
 • Grumbullimi automatik i plehrave është një pasuri e përsosur për të pasur një menaxhim të mirë të kujtesës. Ju nuk keni nevojë të shqetësoheni për ndryshimet e përdorura në memorje, Shkoni kujdeset automatikisht për to.

Cons

 • Ka më pak paketa në dispozicion për Go sesa gjuhët e tjera më të mëdha. Arsyeja kryesore e këtij disavantazhi është se thelbi Go është mjaft komplekse që paketat e palëve të treta rrallë duhen. Kur nevojiten biblioteka shtesë, ato mund të jenë më të vështira për t’u gjetur.
 • Go ka gabim të veçantë në trajtimin me llojin e gabuar të integruar dhe duke përdorur vlera gabimi mund të zbuloni se çfarë gaboi me kodin tuaj. Për dallim nga gjuhët e tjera, si Java që hedh përjashtime dhe ju mund t’i kapni ato, duhet të kontrolloni në mënyrë të qartë gabimet e ndodhura në Go. Duke bërë këtë, madhësia e kodit mund të jetë më e madhe nga sa prisnit.
 • Lehtësia e gjuhës është një disavantazh kur programuesit nuk mund të përdorin pjesë më të vështira të kodit. Në disa raste do t’ju duhet të shkruani të njëjtën gjë si më parë.
 • Shkoni mund të jetë e vështirë për fillestarët, pasi përdor parametrat specifikë të ndryshueshëm të mjedisit dhe strukturën e drejtorisë. Nëse jeni një newbie Go, duhet së pari të mësoni këto gjëra kryesore.

JavaScript

gjuhë programe javascriptJavaScript ishte dizajnuar nga Brendan Eich në 1995, që atëherë u bë një nga tre teknologjitë thelbësore të ndërtimit të faqeve në internet (së bashku me HTML dhe CSS). Qëllimi kryesor i gjuhës është bërja e faqeve të internetit interaktive dhe të gjithë shfletuesit kryesorë të internetit mbështesin kode JavaScript.

rekuizitë

 • Mbështetja JavaScript është e domosdoshme të ketë një pjesë të të gjithë shfletuesve modernë të internetit, kështu që nuk keni nevojë të instaloni ndonjë mjet shtesë për të ekzekutuar pjesë të kodit JS. Shumë nga shfletuesit gjithashtu kanë redaktues të përparuar JavaScript dhe ka shumë shërbime falas në internet, ku mund të futni dhe drejtoni kodin tuaj për provë.
 • Kodet JavaScript funksionojnë në shfletuesin e vizitorëve, kështu që shpesh quhet gjuhë anësore e klientit. Sidoqoftë, duke përdorur Node.js mund të përdorni JavaScript për të shkruar një aplikacion të bazuar në server, pa qenë e nevojshme të përdorni një gjuhë të vërtetë programimi nga ana e serverit.
 • Ju shpejt mund të krijoni aplikacione të bazuara në internet që janë të këndshme dhe interaktive, duke shkruar kodin në HTML, duke shtuar stilin me CSS dhe duke e bërë atë interaktiv me JavaScript. Kjo zgjidhje është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë sesa përdorimi i gjuhëve të tjera në mjetet e ndërtuara për stilimin e një aplikacioni.
 • JavaScript ka një nga komunitetet më të mëdha dhe pothuajse nuk ka asnjë detyrë që nuk ishte shkruar tashmë në këtë gjuhë. Ka fjalë për fjalë miliona kode JS në internet që ju mund t’i merrni falas dhe t’i përdorni ato në faqen tuaj të internetit me vetëm disa klikime dhe hapa të personalizimit..
 • Gjuha ka sintaksë të ngjashme me C, kështu që një programues i cili mund të punojë në JavaScript është në gjendje të kalojë shpejt në programimin C, C ++, C # ose Java.
 • JavaScript është një gjuhë e lehtë për të mësuar programim, shumë kurse programimi e përdorin atë për të treguar shembuj për disiplinat thelbësore të programimit. Kombinoni këtë fakt me praninë e sandboxes në internet të JS dhe gjuha është ideale për fillimin e një karriere programuese.

Cons

 • JavaScript ka disa shtrëngime të tipit ato që nuk kanë kuptim. Për shembull, ‘9 ‘- 1 është i barabartë me 8, ndërsa‘ 9’ + 1 është i barabartë me ‘91 ‘. Në rastin e parë rezultati është një numër ndërsa rezultati i dytë është një varg.
 • Gjuha përdor gjithashtu shtypje dinamike të gjuhës, në mënyrë që të rinjët lehtë të humbasin për të kuptuar pse shtypja është një veçori thelbësore e programimit.
 • Kur krahasohet me gjuhë të tjera, si Python, biblioteka standarde e JavaScript është më e dobët. Sidoqoftë, vërtet mund të gjeni biblioteka shtesë në internet.
 • Evolucioni i JavaScript nuk është ndalur kurrë dhe zhvillimi është aq i shpejtë, sa që ka shumë burime informacioni në internet që janë krejtësisht të vjetëruar. Kjo mund të jetë konfuze për të porsaardhurit, të cilët mund të kenë vështirësi gjatë gjetjes së burimeve më të besueshme për të mësuar.

F #

gjuha programuese f #F # është një gjuhë programimi .NET, prandaj është zhvilluar nga një punonjës i Microsoft, Don Syme në 2005. Itshtë shtypur fuqishëm dhe ka një përpilues të pavarur me burim të hapur dhe platformë..

rekuizitë

 • Duke përdorur Runtime për Gjuhë të Përbashkët, F # lehtë mund të përdorë asetet e .NET Framework dhe të jetë në gjendje të përdorë pjesë të tjera të kodeve të gjuhëve të lidhura me NET.
 • Ngjashëm me C #, F # është gjithashtu i mbështetur në mënyrë vendase nga Microsoft përmes Visual Studio-it të tij. Shërbimi i paguar i kompanisë ka një listë të jashtëzakonshme të shërbimeve, duke mbështetur kodimin, debugging dhe nën detyra të tjera në të dy gjuhët.
 • F # është një gjuhë programuese e përmbledhur, nuk përdor kllapa apo kaçure, që të mund të përqendroheni në shkrimin e kodeve. Në krahasim me konkurrencën në shtëpi C #, F # shpesh ka nevojë për më pak kod për të zgjidhur të njëjtin problem.
 • Sistemi i llojit të fuqishëm të gjuhës ndihmon për të shmangur shumë gabime të zakonshme, përfshirë përjashtime të pavlefshme të referencës dhe më shumë. Duke vendosur vlerat e pandryshueshme si parazgjedhje, do të keni gabime dukshëm më pak.
 • Meqenëse F # dhe C # janë të lidhura ngushtë me njëri-tjetrin, kodet C # mund të përkthehen drejtpërdrejt në F #. Ky është një avantazh i madh sidomos në fushat e korporatave, ku shumë kompani të mëdha që përdorin C #. Duke përkthyer kodet C #, kompanitë mund të ripërdorin veprat e tyre të mëparshme dhe t’i drejtojnë ato nën F #, çfarë mund të jetë më efikase në raste të veçanta.

Cons

 • Një nga disavantazhet më të mëdha të F # është mungesa e mbështetjes së mirë për Android dhe iOS. Shtë kristalisht e qartë se Microsoft nuk e bëri prioritetin e tyre të parë për të mbështetur shërbimet e konkurrencës.
 • Ka dukshëm më pak zhvillues të F # në krahasim me gjuhët kryesore të programimit. Për shembull, ka pothuajse qindra herë më shumë C # në botë sesa programuesit F #.
 • F # nuk ka mbështetje të vërtetë për mjetet e projektuesit GUI.
 • Në mesin e metodave imperative dhe objektive të orientuara, gjuha përdor edhe metoda funksionale. Kjo mund të jetë konfuze me programuesit që kanë përdorur gjuhë të qarta më parë OOP, si JAVA.
 • Inxhinierët e Microsoft shpenzuan më shumë përpjekje për të bërë mjete të përparuara për C # sesa të jepnin të njëjtat mjete për programuesit F #. Duke krahasuar dy gjuhët e lidhura me MS, programimi në C # është më i përshtatshëm sesa të punosh me F #. Gjithashtu, kjo e fundit nuk ka ndonjë mjet rindërtimi.

Java

gjuhë programimi javaJava u dizenjua nga James Gosling, një punonjës i Sun Microsystems në 1995 dhe që atëherë, ai u bë një nga gjuhët më të njohura të programimit. Ai përdor paradigmën e orientuar drejt objektit dhe shpesh përdoret për të mësuar parimet OOP për programuesit e rinj.

rekuizitë

 • Java përdor shtypjen statike në mënyrë që IDE-të e saj të jenë në gjendje të tregojnë gabimet gjatë shtypjes së kodit. Kjo është shumë më e përshtatshme sesa drejtimi i programeve dhe kontrollimi i gabimeve të ardhshme më pas. Funksionet e avancuara të IDE-ve Java si përfundimi automatik i kodit, duke treguar asete të lidhura ose dokumentacion mund të ndihmojnë programuesit e rinj të mësojnë më shpejt gjuhën e programimit.
 • Java ka përdorur gjerësisht standardet e programimit që ndihmojnë për të shkruar pjesë të standardizuara të kodit dhe ndihmojnë në vazhdimin e punës së programuesve të tjerë. Zgjidhjet e ngjashme në programim janë jashtëzakonisht të dobishme kur bëhet fjalë për të punuar në një grup më të madh në të njëjtin projekt.
 • Gjuha ka strukturë të qartë dhe pikëpamja e saj e orientuar nga objekti është e lehtë për t’u kuptuar. Edhe newbies janë në gjendje të kuptojnë se çfarë kapsulimi, trashëgimia dhe objektet janë duke parë se si funksionojnë.
 • Java është një nga gjuhët më të përdorura të programimit, është po aq e rëndësishme sa C ose JavaScript. Duke mësuar këtë gjuhë gjithmonë do të gjeni punë dhe kompani që e përdorin atë në projektet e tyre, dhe do të gjeni lehtësisht njerëz për të vazhduar punën.
 • Java ka sintaksë të ngjashme me gjuhët C-like, kështu që një programues Java lehtë mund të kalojë në programimin C, C ++, C # ose JavaScript.
 • Për shkak se gjuha është më e vjetër se 13 vjet dhe mund të konsiderohet si një gjuhë standarde e industrisë, ekzistojnë jashtëzakonisht shumë burime të bibliotekave të jashtme dhe burimeve të tjera të dobishme. Për të njëjtën arsye, ekziston një bashkësi e fortë pas Java, anëtarët e së cilës shpesh janë tifozë të mëdhenj të kësaj gjuhe.
 • Makina Virtuale Java (JVM) mund të instalohet në shumë platforma, prandaj kodet Java janë të pavarur nga platforma. Kudo që të keni JVM, mund të ekzekutoni të njëjtat copa të kodit Java. Kjo pavarësi mbështeti shumë rolin udhëheqës të industrisë së Java.

Cons

 • Java primitive është kundër rregullave kryesore të OOP, e cila përcakton se gjithçka duhet të jetë objekt. Primitivë të tillë, si numër të plotë ose karaktere nuk janë objekte në Java. Kjo kërkon një lloj përdorimi tjetër nga sa kanë objektet.
 • Gjuha nuk është aq e përparuar sa gjuhët konkurruese si C #, dhe i mungojnë disa prej mjeteve të rëndësishme për programimin e nivelit të ndërmarrjes. Sidoqoftë Java vazhdimisht merr pasuri të reja programimi me versione të reja, evolucioni i saj është mjaft i ngadaltë.
 • Automatizimi i grumbullimit të mbeturinave është një ndihmë e madhe për programuesit por gjithashtu një disavantazh i madh i porsamartuarve. Meqenëse Java merret me menaxhimin e kujtesës dhe kujdeset për ndryshoret e papërdorura, programuesit e rinj mund të mos i mësojnë këto detyra thelbësore të programimit.
 • IDE-të e përparuara mund të jenë gjithashtu një problem, pasi përdoruesve të herës së parë gjithashtu u duhet një kohë për të mësuar përdorimin e mjeteve dhe gamë të gjerë të mundësive mund t’i ngatërrojnë ato plotësisht.

Duke përfunduar

Ndërsa ka shumë gjuhë programimi që janë një alternativë e mirë për PHP, ju ende nuk duhet të shmangni përdorimin e PHP sepse shumica e faqeve të internetit bazohen në këtë gjuhë programimi. Gjithashtu, unë jam shumë i interesuar për mendimin tuaj se në cilën gjuhë programimi përdorni dhe rekomandoni. Ju lutemi na tregoni në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map