7 alternativat më të mira të lira për mbajtjen në internet falas

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '7 alternativat më të mira të lira për mbajtjen në internet falas
0 19 мин.

mirë-alternativa-free-web-hosting


Drejtimi i një faqe në internet harxhon shumë shpenzime dhe administratorët vazhdimisht kërkojnë mënyra për të ulur kostot. Free web hosting është tërheqës, dhe kohët e fundit ajo ka shpërthyer në popullaritet. Ofruesit e programeve falas të pritjes së faqes në internet nuk janë ato që e promovojnë veten të jenë pasi ato kanë kufizime të ngushta në kohën e duhur, kapacitetin e ruajtjes, shpejtësinë e ngarkesës dhe bandën. Këto kufizime mund ta bëjnë faqen tuaj të performojë në mënyrë dismale. Për më tepër, është se disa nga këto site nuk janë të siguruara në mënyrë të duhur, gjë që vë në rrezik informacionin tuaj. Këtu janë alternativat më të mira falas për mbajtjen në internet:

1. iPage

iPage-free-hosting-alternative

iPage

iPage filloi të funksionojë në 1998 dhe u ble nga Endurance International në 2010. Shërben më shumë se një milion uebfaqe nga dy qendrat e tij të të dhënave në SH.B.A. Isshtë ndër menaxherët më të lirë të pritjes në industri me 1.99 dollarë në muaj. iPagehas është një paketë e vetme e përbashkët e pritjes e cila siguron fusha të pakufizuara, baza të të dhënave të pakufizuara dhe hapësirë ​​të pakufizuar në disk.

Firma ka adoptuar strategjinë e “një madhësie i përshtatet të gjitha” e cila përmban të gjitha burimet që një biznes i vogël do të duhej. iPage përdor panelin e kontrollit vDeck, ndryshe nga shumica e kompanive që preferojnë cPanel. Do të merrni gjithashtu një instalim me një klik për platforma si WordPress, PixelPost, Drupal dhe Joomla.

iPage ka zotëruar edhe artin e çmimit të vlerës. Ju mund të regjistroheni për normën hyrëse prej 1.99 $ në muaj deri në tre vjet. Pak ndërmarrje mund të rivalizojnë zbritje në internet prej 80 $ për tre vjet.

iPage gjithashtu shkëlqen kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit. Ekipi i tyre 24/7 mund të arrihet përmes postës elektronike, telefonit, biletave dhe bisedës. Këto kanale janë të thjeshta për tu gjetur dhe përdorur, gjë që e bën iPage të dallojë. Kohëzgjatja e firmës prej 99.8% është gjithashtu mbresëlënëse duke marrë parasysh sa e lirë është të presë me iPage.

Një disavantazh i iPage është koha e ngadaltë e ngarkesës. Shpejtësitë e ngarkesës ndikojnë drejtpërdrejt në renditjen e SEO-së, për këtë arsye ato janë thelbësore. Pricesmimet e rinovimit të tyre janë gjithashtu dekurajuese. Kur periudha e planit tuaj të mbarojë, ju mund të paguani një rritje deri në 350% për të rinovuar planin tuaj. iPage gjithashtu ka hequr dorë nga përdorimi i cPanel i cili është më miqësor se vDeck.

2. HostGator

Hostgator-free-hosting-alternative

Hostgator

HostGator pret për faqet e internetit të biznesit të vogël me plane të përballueshme të pritjes, shpejtësi të shpejtë, plane të reja të WordPress dhe mbështetje të besueshme. Në përgjithësi ofron pako më të lira se konkurrentët e shkallës së ngjashme, dhe burimet e tyre janë të përshtatshme për shumicën e klientëve. Infrastruktura e tyre e fuqishme gjithashtu u ka fituar atyre një reputacion të mirë pritës.

Ju mund të regjistroheni me 2,75 $ / muaj për tre vjet. Firma premton 45 ditë garanci për kthimin e parave nëse një përdorues do të jetë i pakënaqur me shërbimet e tyre. HostGator do të transferojë një faqe në internet në domenin tuaj të ri falas brenda 30 ditëve nga regjistrimi për host të përbashkët.

Firma ka përshtatur versionin e fundit të cPanel për ta bërë atë ekstremisht miqësor për përdoruesit. HostGator ka një garanci në kohë 99.9% të cilën mund ta monitoroni në pultin tuaj. Ju mund të kërkoni një muaj kredi pritëse nëse kjo kohë e premtuar do të shkurtojë. HostGator ka shumë mësime dhe faqe FAQ për t’i mbajtur përdoruesit e tyre të informuar.

HostGator përdor truket standarde të çmimeve. Për të regjistruar zbritjet e shkëlqyera, për shembull, do të duhet të zgjedhni planin 3-vjeçar. Nëse vendosni një opsion mujor, norma mujore do të rritet me 50 deri në 150% e cila është e shtrenjtë. Kohët e ngarkesës së tyre janë gjithashtu mesatare, dhe ju mund të merrni shpejtësi më të shpejtë me uebfaqe më të vogla.

3. GreenGeeks

greengeeks-free-hosting-alternative

GreenGeeks

GreenGeeks filloi operacionet e saj në 2008 pasi u themelua nga Trey Gardner i cili ka punuar me shumë kompani pritëse si iPage, Globat dhe Hostpapa. Siç sugjeron emri i saj, kompania ofron shërbime të përshtatshme për mjedisin të përshtatshëm për mjedisin. Ajo krenohet të jetë “300% e mundësuar nga energjia e rinovueshme” që do të thotë se ajo jep përsëri tre herë energjinë e erës që e përdor. Misioni i tij i përgjithshëm është të sigurojë ofertat më të shpejtë të pritjes së faqes në internet pa ndikuar negativisht në mjedis.

Kjo gjurmë e ulët karboni nuk do të thotë se është më pak i aftë të performojë mirë në krahasim me homologët e tij. Ndërsa mund të jetë më i vogël se konkurrenca, ajo fiton përsa i përket vëmendjes personale. Përdoruesit e platformës dëshmojnë për mbështetjen e fortë dhe të shpejtë e cila mund të arrihet lehtësisht.

GreenGeeks përmban tre plane të përbashkëta pritëse të cilat premtojnë fusha të pakufizuara, bandwidth, llogari të postës elektronike dhe ruajtje. Një domain falas për një vit ofrohet gjithashtu. Prmimi i rinovimit për domenin pas vitit të lirë është megjithatë i shtrenjtë. GreenGeeks nuk është i interesuar të jetë një regjistrues domeni, kështu që do të ishte më mirë të buroni për një domain diku tjetër. Paketa më e lirë është Ecosite Starter për 2,95 $ / muaj nëse vendosni për një kontratë të gjatë.

GreenGeeks siguron më tej shitës dhe host host WordPress. Përtej çmimit, GreenGeeksboasts e infrastrukturës së shpejtë, opsionet e qendrës së të dhënave dhe teknologjive të besueshme dhe të sigurta. Kompania ka fituar vetë një rezultat A me Better Business Bureau i cili flet për reputacionin e saj të shkëlqyer në internet.

GreenGeeks është renditur si një Partner i Energjisë së Gjelbër nga Agjensia e Mbrojtjes së Mjedisit me qendër në SHBA. Nëse qëndrueshmëria është në krye të listës së shqetësimeve tuaja, atëherë GreenGeeks mund të jetë platforma për ju.

4. BlueHost

Bluehost-free-hosting-alternative

Bluehost

BlueHost u lançua në 1996, dhe aktualisht ka fuqi mbi dy milion site. Ajo ka krijuar një marrëdhënie të gjatë me komunitetin WordPress dhe është rekomanduar nga platforma që nga viti 2006. BlueHost ka një reputacion të mirë midis fillestarëve dhe administratorëve të ndërgjegjshëm për buxhetin.

Firma ka një çmim hyrës prej 2,75 $ / muaj. Paketa themelore përfshin 50 GB hapësirë ​​në disk, pesë llogari me email, një faqe në internet, ndërtues falas të faqes në internet dhe bandë të pakufizuar. Këto burime janë të mjaftueshme për një faqe të vetme. Nëse rindërtoni në paketën Plus, do të merrni një depo të pakufizuar, dhjetë site dhe një mjet anti-spam me 6.95 dollarë.

Përdoruesit e WordPress mund të zgjedhin ndonjë nga tre planet të cilat janë gjithashtu të përballueshme. Këto plane përfshijnë qindra tema të WordPress, vijnë me platformën e instaluar tashmë, dhe ekziston një mjedis skenik ku përdoruesit mund të krijojnë ndryshime dhe t’i provojnë ato përpara se të shkojnë live në faqen e tyre. Do të merrni gjithashtu oferta shtesë duke përfshirë azhurnime në Core WordPress.

BlueHost e merr seriozisht sigurinë dhe ju do të keni mundësi të ndryshme sigurie në këtë sit. Mund të kufizoni spam me mjete të tilla si Spam Hammer dhe Spam Assassin. Më tej mbështet CloudFare për të parandaluar sulmet DDoS që mund të shkaktojnë një faqe në internet që të rrëzohet duke drejtuar një fluks të trafikut të rremë nga burime të shumta. BlueHost gjithashtu ka një nga kohëzgjatjet më të mira në peizazhin pritës në 99,99% që është mbi standardin e industrisë prej 99.94%.

5. Pritja për lëvizje

InMotion-free-hosting-alternative

Pritja për lëvizje

InMotion operon dy qendra të të dhënave në Virginia Beach dhe Los Angeles. Ka rreth që nga viti 2001 dhe ka si rezultat garancitë më të mira të industrisë. Kohëzgjatja e saj prej 99,95% është mjaft e drejtë duke marrë parasysh se është në kategorinë e buxhetit. Plani më i lirë është Nisja me 5.99 dollarë në muaj që përmban dy faqe në internet dhe depo të pakufizuara, hapësirë ​​në disk dhe llogari të postës elektronike.

Gjëja më e mirë në lidhje me InMotion është që ju lehtë mund të azhurnoni ndërsa shkallëzoni faqen tuaj në internet. Përveç nga pritja e përbashkët, firma jep lejime për VPS, pritjen e dedikuar të serverëve dhe mbajtjen e klasës së biznesit.

InMotion ka shpejtësi më të shpejtë të serverit në rreth 808ms. Një fushë tjetër ku firma dallon është mbështetja e bisedës live. Ka një A + me Rishikimin e Biznesit BBB, dhe meqenëse është rishikuar shpesh, asaj i është dashur të ndajë burime masive për mbështetjen e klientit. Koha e parë e përgjigjes së tyre është zakonisht nën një minutë, dhe përgjigjet e klientit janë me njohuri të kënaqshme.

InMotion u ofron përdoruesve të rinj migracionin falas në sit, megjithëse nuk garanton joproduktive zero gjatë migracionit. Nëse zgjidhni hostimin e WordPress, faqja juaj do të jetë e pajisur me shtojcën Sucuri që skanon shpesh faqet e internetit për rreziqe të sigurisë dhe mundëson kopje rezervë të largët.

InMotion vazhdimisht do të krijojë një kopje rezervë për faqen tuaj deri në 10 GB dhe do të ofrojë një mjet të lehtë për të kopjuar manualisht llogarinë tuaj. InMotion ka kërkuar gjithashtu partneritete aktive me platforma kryesore eCommerce si Prestashop.

Ashtu si shumica e kompanive të tjera të mbajtjes në internet, çmimi i promovimit të lëvizjes është i vlefshëm vetëm kur regjistroheni për një periudhë të gjatë, zakonisht dy vjet. Klientët e rinj vërtetohen përmes telefonit dhe madje mund të kërkohet të paraqesin një fotografi të identitetit që mund të dekurajojë klientët ndërkombëtarë.

6. FastComet

fastcomet-free-hosting-alternative

FastComet

Nga selia e tij në San Francisko, FastComet u shërben mijëra klientëve në 83 kombe. Vendndodhjet e tyre të serverëve përfshijnë Tokio, Chicago dhe Amsterdam. FastComet ka arritur të qëndrojë private që nga fillimi dhe ka një prani unike në një industri të mbizotëruar nga konglomerate si Endurance International.

Sajti i firmës përfshin fotografitë dhe emrat e ekipit që dëshmojnë përmasën e tij të vogël.FastComet është në gjendje të ofrojë mbështetje të shpejtë dhe miqësore për shkak të grupit të saj të vogël. Përkundër kësaj madhësie, megjithatë, FastComet ofron shërbime konkurruese. Kohëzgjatja e saj për shembull mesatarisht në 99,97% e cila është jashtëzakonisht tërheqëse për administratorët e faqeve në internet.

Në fund të planeve të përbashkëta të pritjes është StartSmart me 2,95 $ / muaj. Mbështet një uebfaqe të vetme, një domen të lirë për jetën, trafik të pa-matur dhe hapësirë ​​15 GB SSD. Plani ScaleRight fillon me 5,95 dollarë lejon shumë faqe në internet, dhe hapësirë ​​25 GB SSD. Paketa SpeedUp është në fund të nivelit me 9,95 dollarë për hapësirë ​​35 GB SSD.

FastComet garanton një sasi të veçantë burimesh të tilla që faqja juaj e internetit nuk do të vuajë nëse serverët e tyre bëhen të ngjeshur siç është e zakonshme me pritjen e përbashkët. FastComet nuk rrit çmimin e rinovimit. Nëse regjistroheni në planin StartSmart, për shembull, do të paguani 2,95 $ / muaj për rinovim.

Ju gjithashtu do të zgjidhni se nga cili qendër e të dhënave dëshironi të menaxhohet faqja juaj. Garancia për kthimin e parave për FastComet është 45 ditë që do të thotë se kompania është mjaft e sigurt në shërbimet e saj cilësore. Shpejtësia e ngarkesës së firmës nuk është aq e shpejtë sa do të dëshironit të ishte.

7. Hostinger

hostinger-free-hosting-alternative

Hostinger

Hostinger u zbulua në 2004 me një mision për të ofruar vlera në internet pa kufizim se çfarë mund të bëjnë përdoruesit me faqet e tyre të internetit. Aktualisht shërben 29 milion klientë në kombe të shumta. Hostinger gjithashtu shfrytëzon taktikat e zakonshme të çmimeve të industrisë. Nëse për një kontratë katër vjeçare, për shembull, do të paguani vetëm 1.45 dollarë.

Pricemimi i rinovimit do të rritet në 7,99 $ / muaj pas këtyre katër viteve. Ju do të keni qasje në hapësirë ​​10 GB me makinë dhe 100 GB bandwidth për një faqe në internet dhe nëndomen. Serverët e Hostinger janë shpërndarë në Azi, Britani të Madhe, dhe SHBA, dhe ata përdorin një lidhje 1000 Mbps për shpejtësi të shpejtë.

Përdoruesit e hostinger mund të përdorin ndërtuesin falas të faqes në internet të siguruar nga platforma e cila përfshin një larmi modelesh. Alsoshtë gjithashtu e thjeshtë për t’u përdorur në panelin e kontrollit pasi ka ikona të mëdha për lundrim më të lehtë. Ky panel mund të jetë konfuz për njerëzit e përdorur me cPanel standarde.

Hostinger përfiton mbështetje shumë-gjuhëshe të klientëve për klientët e saj, dhe ata strehojnë Intercom si sistemin e tyre kryesor mbështetës. Megjithatë, përdoruesit mund të jenë të irrituar duke blerë fusha shtesë.

Pse është më mirë të përdorni Hosting të Paguar?

Një host i lirë mund të sigurojë të gjitha burimet që ju nevojiten, por disa uebfaqe do të kenë nevojë për veçori shtesë shtesë të disponueshme vetëm me pako të paguara. Fillestarët zakonisht punojnë mirë me plane falas ose të lira, por ndërsa faqet e tyre rriten, nevoja për plane të azhurnuara bëhet e menjëhershme. Pritja e paguar është më e mirë sesa pritja falas për shkak të:

Mbingarkesa e reklamave

Shumica e hosteve falas varen nga reklamimi për të mbuluar koston e operacioneve. Kjo thjesht përkthehet në praninë e shumë reklamave të padëshiruara. Vizitorët në platformën tuaj do të trajtohen me banderolat e reklamave nëpër faqet tuaja përveç banderolave ​​të shfaqura me çdo klikim. Këto reklama do të mbështjellin përmbajtjen tuaj dhe do të bëjnë kompromis në profesionalizmin e faqes tuaj.

seriozitet

Me një pritje të paguar, ju paguani burimet e nevojshme për të mbajtur në funksion faqen tuaj. Shumica e kompanive kanë një garanci në kohë, dhe nëse duhet të bjerë më shpejt, ju mund të kërkoni kredi mujore. Me pritjen falas, firmat janë më pak të besueshme, dhe burimet vendosen sipas gjykimit të tyre. Bizneset e tregtisë elektronike mund të humbasin shitjet për shkak të kohërave të gjumit dhe vizitorët gjithashtu zhgënjehen. Faqja juaj gjithashtu ka nevojë për llojin e infrastrukturës së sigurisë së cilësisë në dispozicion me një pritje të paguar.

Hapësira dhe Bandwidth

Pritja falas në internet mund të jetë kufizuese, veçanërisht për faqet e internetit të mëdha. Nëse faqja juaj në internet do të përfshijë video, foto, harta dhe shkarkime MP3, paketat e paguara zakonisht do të kenë llojin e ruajtjes që ju nevojitet. Këto skedarë gjithashtu kërkojnë rritje të gjerësisë së bandës që është sasia e transferimit të të dhënave e nevojshme për të shfaqur faqen tuaj të internetit kur vizitorët qasen në serverin tuaj nga pajisjet e tyre. Nëse vizitorët tuaj zakonisht postojnë komente, blenë në faqen tuaj dhe udhëzime për shkarkim, do t’ju duhet një host për të mbështetur nivelin e lartë të nevojave tuaja të bandës..

mbështetje

Shtë thelbësore që të keni akses në një ekip mbështetës nëse keni probleme në faqen tuaj. Pritja e paguar zakonisht garanton mbështetje 24/7 përmes bisedës, emailit dhe telefonit live. Pritës të lirë të uebit mund të jenë të ngadaltë për t’u kujdesur për shqetësimet tuaja.

përfundim

Edhe hostet më të njohur të internetit falas ofrojnë shërbime nën standardin e industrisë. Free web hosting mund të vlerësohet si një mjet marketing pasi termat dhe kushtet janë tweaked vazhdimisht sepse nuk ka ndonjë stimulim financiar. Kufizimet e vendosura nga këto firma parandalojnë faqen tuaj të performojë në maksimum.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector