8 Duhet të ketë Kornizat e Python GUI për Zhvilluesit e Web-ve të Budding

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '8 Duhet të ketë Kornizat e Python GUI për Zhvilluesit e Web-ve të Budding
0 11 мин.

kornizat e python gui për zhvilluesit e internetit


Zhvillimi është një komponent i rëndësishëm për ndërtimin e një faqe në internet dhe ngritjen e tij të lartë në një themel më të fortë. Ka shumë gjuhë kodimi për një përfitues të një zhvilluesi, ndërsa Python është një lojtar më i mirë midis të gjithëve. Provedshtë vërtetuar një mjet interaktiv për zhvilluesit.

Programuesit mund të fillojnë të shkruajnë kode menjëherë në Python, i cili kërkon që ata të dinë disa fjalë kyçe. Një mundësi është të kapni gjithnjë e më shumë njohuri për fjalët kyçe të përdorura lehtësisht në Python, por tjetra është duke marrë ndihmë nga një ndërfaqe grafike e përdoruesit (GUI).

Një GUI shfaq një listë të fjalëve kyçe që janë më të rëndësishme për aplikacionin që planifikoni të prodhoni. Pra, zhvilluesit mund të zgjedhin fjalë kyçe dhe të vazhdojnë me lehtësi kodimin. Një zhvillues në internet i cili është i freskët dhe ka nevojë për ndihmë për të filluar kodimin në python, ai ose ajo mund të përdorë kornizat GUI. Në këtë post, unë po ndaj disa prej kornizave të vlefshme që janë ndër-platformë dhe të thjeshtë për t’u përdorur.

1. Kivy

Vizitoni sitin »

Kivy është një projekt tërheqës për zhvilluesit dhe i licencuar siç duhet nga MIT. Isshtë themeluar në OpenGL ES 2 që lejon zhvilluesit të krijojnë me shpejtësi një ndërfaqe të freskët të përdoruesit. Duke qenë një kornizë e drejtuar nga ngjarjet, ajo po themelohet në lakin kryesor që e bën atë një zgjidhje të besueshme për zhvillimin e lojërave. Thirrjet janë bërë nga vështrimi kryesor në një frekuencë të paracaktuar ose një nxitje një herë.

Konsiderohet si një nga kornizat e fuqishme që menaxhon gjithçka rreth animacioneve, widget-ve dhe gjuhës përveç përpunimit të ndërfaqes së përdoruesit. Kivy është i pajtueshëm me sisteme të shumta operative që përfshijnë MacOSX, Windows, Linux, Raspberry Pi, Android dhe iOS. Kodi i tij me burim të hapur u jep zhvilluesve një liri për të rregulluar kornizën qoftë duke instaluar ndonjë prej 20 pajisjeve në dispozicion ose duke modifikuar kodin.

2. PyQT

Vizitoni sitin »

PyQT është zhvilluar me gjuhën e programimit C ++ dhe është favorizuar më së shumti në kornizën ndër-platformë. Zhvilluesve u kërkohet të marrin një licencë tregtare në mënyrë që të vazhdojnë të punojnë në projektet e klientit të tyre, ndërsa fillestarët dhe fillestarët mund të përdorin versionin falas të Qt përmes një licence të komunitetit.

PyQt po i shërben komunitetit të zhvilluesve për një kohë të gjatë dhe është blerë së fundmi nga Nokia. Zhvilluesit e preferojnë atë më së shumti për bibliotekën e shkëlqyer të API-ve dhe mjeteve të dobishme që përdoren nga industri të shumta. Kombinimi i Qt dhe Python në këtë kuadër lejon koduesit ose të fillojnë të kodojnë nga e para ose të përdorin dialog vizual nga projektuesi Qt.

3. Tkinter

Vizitoni sitin »

Tkinter shpesh shtohet në Python si parazgjedhje për shkak të ndërfaqes së tij të thjeshtë të përdoruesit. Thjeshtësia dhe ndërfaqja tërheqëse grafike e përdoruesit po e bën këtë kornizë të popullarizuar në mesin e komunitetit global të zhvilluesve. Tërheqja e shtuar e këtij mjeti është kodi i tij me burim të hapur që vjen nën licencën e Python.

Arsyeja që shumica e zhvilluesve po i drejtohen Tkinter është disponueshmëria e burimeve të gjera për sa i përket librave dhe kodeve të referencës. Duke qenë një kornizë e paracaktuar, shumë kodues admirojnë dhe preferojnë atë tek fillestarët. Nëse po planifikoni të filloni me këtë mjet, mund të gjeni mbështetje dhe udhëzime nga komuniteti i saj i befasishëm aktiv i programuesve.

4. WxPython

Vizitoni sitin »

WxPython është një tjetër kornizë me burim të hapur që vlerësohet si një mbështjellës që përdoret për WxWidgets. WxWidget, i njohur më parë si WxWindows, është një bibliotekë ndër-platformë GUI që është zhvilluar në gjuhën e programimit C ++. Me ndihmën e dialogut standard, një zhvillues mund të rrëmbejë përvojë praktike në prodhimin e aplikacioneve dhe mjeteve për sistemet operative të njohura si Windows, Unix dhe Mac.

Përveç burimeve të gjera për zhvillimin themelor të aplikimit, koduesit mund të përdorin mjete të tjera si dritare dockable, API për vizatimin e rrugës 2D, dhe pajisje për përpunimin e fjalëve dhe redaktimin e tekstit. Një fresher në kodim mund të kërkojë udhëzime nga demot e ndryshme të vëna në dispozicion nga WxPython. mësimet gjithashtu dëshmojnë të jenë të dobishme në fillimin e kodimit.

5. PyGUI

Vizitoni sitin »

PyGUI është një tjetër kornizë ndër-platformë që është po aq e përshtatshme për Windows, Unix dhe Macintosh. Nëse përpiqeni ta krahasoni atë me kornizat e tjera në dispozicion, duket se është mjaft e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur. API i PyGUI sinkronizon në mënyrë të përkryer me Python që e bën atë një aplikim të lehtë për zhvilluesit. Po zhvillohet nga Dr. Greg Ewing nga Universiteti i Canterbury, Zelanda e Re.

Qëllimi thelbësor i zhvillimit të kësaj kërkese ishte paraqitja e një kornize që përshtatet mirë në ekosistemin e Python pa krijuar pengesa për koduesit. Përfitimi thelbësor i kësaj kornize është futja e një kodi të thjeshtë dhe të shkurtër midis ndërfaqes grafike të përdoruesit dhe pitonit. Kjo tregon shtimin e kodit si një pjesë e natyrshme dhe e lindur e GUI.

6. PySide

Vizitoni sitin »

PySide është gjithashtu një aplikacion ndër-platformë i mbushur siç duhet me mjetet Qt. Shtë një mjet i mrekullueshëm alternative kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një prej bibliotekës standarde. Shtë në dispozicion pa kosto ashtu si Tkinter që është diskutuar më lart në këtë post. Nokia, një kompani e njohur për prodhimin e telefonave celularë ka filluar dhe sportizuar zhvillimin e kësaj kornize.

Platformat e mbështetur përfshijnë Linux / X11, Maemo, Mac OS X dhe Windows. Bërja e kornizës në përputhje me Andriod është në proces dhe së shpejti mund të jetë në dispozicion për përdorim. Ajo gjithashtu ofron mjete për të krijuar aplikacione për dokumente XML, baza të të dhënave, rrjet, GUI dhe multimedia. Fuqia thelbësore e PySide është përputhshmëria e pakrahasueshme e API me PyQt4, e cila ndihmon koduesit të migrojnë me shpejtësi në kornizën PySide.

7. Libavg

Vizitoni sitin »

Libavg është i koduar në C ++ dhe e përdor Python si një gjuhë skriptimi. Shtë një kornizë e palëve të treta që përfshin veti të ndryshme si shfaqja e elementeve si variabla python, periudha kohore që janë të përcaktuara dhe koha e vendosur, Intervistë, mbështetje logging, një mekanizëm përfundimtar i trajtimit të ngjarjeve, etj..

Ai mbështet Windows, Mac OS X dhe Linux. Duke qenë një kërkesë për burim të hapur, mund të përdoret nën një licencë nga LGPL. Ju mund të gjeni shumë stilistë, artistë të mediave dhe kodues që përdorin Libavg për aplikacione të lidhura me median. Ai gjithashtu mbështet një larmi të gjerë elementesh të përdorura në hartimin e ekranit që përfshijnë tekst, imazhe, prodhim kamerash, video dhe grafikë vektoriale. Nëse hasni në një ekran të madh të montuar në një qendër tregtare për t’i lënë fëmijët të luajnë lojëra përmes funksionalitetit me shumë prekje, me shumë mundësi, ai do të jetë një produkt i libavg.

8. PyGObject

Vizitoni sitin »

PyGObject është një aplikacion i koduar mirë për Python për të ndihmuar zhvilluesit të punojnë në mënyrë efektive në Projektet GNOME dhe aplikacionet e mbështetur nga GTK +. GTK + është një aplikim i plotë që siguron përputhshmërinë e GUI me sistemet e tjera operative. Duke qenë një widget ndër-platformë, ai mbështet Windows, Mac OSX dhe Linux.

Ajo ka integrim me GObject që është në vetvete një aplikim ndër-platformë me ofertat e klasës bazë dhe formave të zakonshme, të cilat mund të dëshmohen si një burim i dobishëm për bazën e kodit dhe projekte të tjera.

Fjalët përfundimtare

Këto janë emrat me reputacion midis kornizës GUI që janë po aq të dobishëm për një profesionist sa për një fillestar. Sigurimi i një projekti të zhvillimit të uebit është sigurisht më i lehtë, por kodimi me lehtësi dhe saktësi është mjaft i vështirë. Me ndihmën e kornizës GUI, thjesht mund të shfrytëzohen fjalët kyçe për një kod sesa të harxhojnë kohë në kërkime për të.

Asad Ali është një ekspert i marketingut dixhital me një përvojë të gjerë prej 7 vjetësh në SEO në eCommerce, optimizimin e dizajnit dhe përvojën e përdoruesit. Ai aktualisht është duke punuar në GO-Gulf, i nivelit të lartë agjensia e zhvillimit të uebit me qendër në sektorin e korporatave në Dubai. Mund të arrini tek ai LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector