8 Karakteristikat më të tmerrshme të mbajtjes në internet

më-qesharake-web-hosting-features


Web hosting është një industri masive me një konkurrencë shumë të fortë. Kompanitë tërheqin të gjitha llojet e mashtrimeve dhe shfaqin të gjitha llojet e “përfitimeve” për të joshur klientët e tyre. Ndonjëherë ata e bëjnë atë me tiparet më qesharake dhe të çmendura që do t’ju bëjnë të vendosni dorën tuaj në bark dhe të qeshni nëse dini edhe pak për teknologjia e internetit.

Kompanitë pritëse janë bërë vërtet krijuese në mënyrën se si ata kërkojnë të tërheqin klientë të rinj. Për shumë prej tyre, me të vërtetë nuk ka rëndësi se çfarë biznesi po kryejnë për aq kohë sa ata fitojnë para me të. Qëllimi i këtyre kompanive është të joshin në “noobs” të cilët nuk dinë fjalë për fjalë asgjë në lidhje me mbajtjen në internet. E vërteta e trishtuar është se ata e bëjnë këtë sepse në të vërtetë funksionon. Njerëzit të cilët nuk dinë asgjë në lidhje me teknologjinë e internetit nuk do ta hamendësojnë së dyti dhe e bëjnë zgjedhjen e tyre bazuar në informacione shumë të kufizuara.

Kjo do të thotë se ata do të zgjedhin për ofruesin e pritjes që duket se ofron më shumë veçori ose atë që është “kompatibil” me sistemin e tyre operativ. Ata gjithashtu mund të bien për shtesa false, ose “Falas Google Analytics” midis gjërave të tjera marrëzi. Në thelb, ata thjesht përpiqen të mashtrojnë njerëzit që nuk dinë asgjë në lidhje me ato që blejnë dhe kërkojnë të marrin sa më shumë para nga xhepat e tyre. Prandaj, duhet të keni kujdes se kujt i jepni paratë tuaja.

Shumica e ofruesve të pritjes që ofrojnë karakteristika të tilla budalla duhet të shmangen, sepse mundësia që ju të merrni një shërbim cilësor është shumë e ulët. Dua të them, ejani çfarë do të prisni nga një kompani që përpiqet të joshë klientët në një mënyrë kaq budalla? Askush nuk i pëlqen të bëhet budalla dhe as ti, mendoj unë. Prandaj është koha që ju të dini se cili tipar budalla i pritjes është shenja treguese e një kompanie të keqe pritëse. Pa një ado të mëtejshme, le ta zëmë!

Falas Google Analytics

Ky është perlë e marrëzisë në web hosting, sepse kërkon të joshë te njerëzit që dinë fjalë për fjalë asgjë në lidhje me faqet e internetit dhe web hosting. Google Analytics është një shërbim falas i ofruar nga Google, i cili ju lejon të mbani shënime në faqen tuaj të internetit dhe trafikun e tij. Sidoqoftë, këto kompani e reklamojnë atë si “falas”, pasi në të, nuk është e nevojshme të paguani për të. Ashtu si ajo ishte veçoria e tyre e veçantë ose një marrëveshje e veçantë që ata bënë me Google vetëm për ju. Ndërsa në realitet, Google vetëm kërkon që ju të regjistroheni dhe ju mund të dilni të gjithë me programin e tyre Analytics. Kjo veçori është si një reklamë në bar që merrni gota falas me ujë nëse futni. Stshtë budallallëk budalla dhe madje edhe mosrespektues nëse mendoni se sa njerëz të pavetëdijshëm ata mund të kishin tërhequr.

Megjithëse është 2018, unë nuk do të befasohem nëse ndonjë kompani me hije të mbajtjes së faqes në internet do të përpiqet ende ta heqë këtë. Prandaj më mirë tregohuni të kujdesshëm kur bëni pazar për shërbime të mbajtjes së uebit.

Mbështetje për Webalizer dhe Awstats

Tjetra në gjurmën tonë të budallallëkut është mbështetja për Awstats dhe Webalizer. Këto janë gjithashtu softuer të analitikës në internet që mund të përdorni për të monitoruar faqet tuaja. Por ato janë në të vërtetë fosile që janë zëvendësuar nga Google Analytics shumë vite më parë. Megjithatë, ka ndërmarrje pritëse atje që kanë nerva të reklamojnë Awstats dhe Webalizer si alternativa të shkëlqyera të Google Analytics që do t’ju japin përparësi mbi konkurrencën tuaj. Sa e mrekullueshme do të jetë për ju!

Fat i mirë për këdo që do të përpiqet ta bëjë atë në internet me softuer të shkruar në 2004, dhe në gjuhën e programimit C. Nëse i ndodh Google Webalizer, duke parë se sa vjeç është, do t’ju sjellë një lot në sy. Pra, edhe një herë, tërhiqeni nga një kompani pritës që ofron këtë softuer. Ka të ngjarë të kërkojnë idiotë me shumë para.

24/7 Mbështetje me Email

Uau! Ky me të vërtetë e merr tortën. Nëse për ndonjë rast ju keni kërkuar një ofrues të pritjes nga nën një shkëmb gjatë 10 viteve të fundit, nuk do ta dini se mbështetja live 24/7 është thelbësore për çdo kompani pritëse të vetë-respektuar. Sidoqoftë, në realitet shumë pak e ofrojnë atë, por kjo është një histori ndryshe. Ajo që më bie në mendje është se disa ndërmarrje pritëse janë të gatshme të shkojnë sa duhet për të deklaruar se ata vërtet ofrojnë mbështetje 24/7 përmes emailit. Kjo veçori ka qenë rreth e rrotull që nga agimi i internetit. Bërë mirë në kapjen e djemve të shekullit XX!

Në cilëndo kompani tjetër, ju do të dëshironi mbështetje telefonike, mbështetje live chat dhe ato madje duhet të ofrojnë këshilla për martesë nëse ju nevojitet. Sa më shumë kujdes i ofron një kompani përdoruesit pasi të shesë shërbimin e tyre, përvoja më e mirë do të sigurojë. Asnjëherë mos vendosni për një kompani pritëse që nuk ka shërbime pritëse ose reklamon gjëra absurde si kjo.

Mbështetje për JavaScript dhe DHTML

Tani ka një nivel tjetër budalla. Disa kompani pritëse duan të përdorin terma të zbukuruar që askush nuk i kupton, duke i bërë njerëzit të mendojnë se ata në të vërtetë po ofrojnë diçka unike. Në realitet, ata thjesht po e përdorin atë për të tregtuar të njëjtat shërbime themelore që do të merrnit nga ndonjë kompani tjetër pritëse që ka serverët e tyre të ngritur dhe që funksionojnë.

DHTML është një term ombrellë për një numër teknologjish në internet që mund të përdoren për të krijuar faqe interneti dinamike duke përdorur një kombinim të gjuhës statike të shënjimit. Termi u prezantua në 1997 me lëshimin e Internet Explorer. Ajo u prezantua në vitet ’90 dhe disa kompani pritëse reklamojnë me krenari sikur të ishte një veçori unike për shërbimin e tyre! Prettyshtë goxha e shtrembëruar.

Garancia 99% e kohës së zgjuar

Sigurisht, duke e ditur që faqja juaj në internet do të ulet vetëm për disa minuta gjatë gjithë vitit, është siguruese. Por në të vërtetë nuk është asgjë më pak se sa prisni nga një shërbim pritës për të cilin paguani para të mira. Do gjë më pak është e pakënaqshme, edhe pse që shumë nga ofruesit e pritjes tregtare nuk arrijnë të shënojnë. Pavarësisht, me krenari reklamimi që serverët tuaj kanë 99% në kohë është thellësisht marrëzi, edhe pse pothuajse çdo kompani pritëse e bën atë.

Baza e çdo shërbimi pritës është fakti që kompania ka serverë që funksionojnë gjatë 99% të vitit. Ata janë ulur vetëm për një kohë të shkurtër nëse ndodhin mosfunksionim, i cili është aty ku hyn 1% e mbetur. Unë nuk mund të them që kjo është një shenjë treguese e një kompanie të keqe pritëse, por është akoma budalla që ata përdorin këtë fakti themelor në reklamat e tyre.

Ruajtje dhe Bandwidth i Pafund

Në të vërtetë nuk ka diçka të tillë si hapësira e pakufizuar e ruajtjes dhe bandës, sepse ekzistojnë disa kufizime fizike me të cilat duhet të përballeni. Pritja e faqes suaj të internetit vjen me kosto reale, shumë prej tyre. Fatura e energjisë elektrike e kompanisë është jashtë çatisë dhe ato gjithashtu duhet të trajtojnë lidhjen sa më efikase të jetë e mundur. Sa më shumë faqe në internet, aq më shumë burime përdorin. Nëse ata në të vërtetë do t’ju jepnin hapësirë ​​të pakufizuar të ruajtjes dhe bandës, ju mund të filloni të shesit shërbimin tuaj shumë të presë për pjesën tjetër të botës. Elsefarë tjetër do të bënit me burime të pakufizuara?

Sidoqoftë, ka një numër të çmendur të kompanive pritëse që reklamojnë paketat e tyre më të vogla si ofrimin e hapësirës së pakufizuar të ruajtjes dhe bandës së bandës. Në realitet, ata janë duke kufizuar të dy dhe do t’ju tregojnë vetëm për atë pasi të keni arritur një kufi të caktuar. Nëse e bëni këtë, madje mund të përfundojë që faqja juaj e internetit dhe i gjithë shërbimi juaj të mbyllet. Pra, fakti që ata po e trajtojnë atë në të vërtetë është vërtet budalla. Problemi i vetëm është se ofruesit e pritjes janë me të vërtetë të paqarta për atë që do të thotë gjerësia e tyre e pakufizuar dhe hapësira e ruajtjes, kështu që ju duhet të bëni disa hulumtime shtesë për të zbuluar.

Në mënyrë që të mos e mashtroheni veten nga kjo reklamë e rremë, gjithmonë kontrolloni kushtet e shërbimit. Në këtë mënyrë, ju do të dini saktësisht se sa hapësirë ​​në disk dhe gjerësi bandë keni.

Mbështetje për File MIDI

Whatfarë në fjalën e Zotit është MIDI? Kush përdor skedarët MIDI dhe pse? A po kërkojnë klientët në të vërtetë? Në të vërtetë, një skedar MIDI është njësoj si çdo lloj skedari tjetër. Nuk ka asgjë të veçantë për të, veçanërisht kur bëhet fjalë për kompanitë që e shfaqin atë si një lloj veçori të veçantë. Ata thjesht e reklamojnë atë tek njerëzit që mendojnë se ofruesi më i mirë i pritjes është ai që ofron më shumë veçori. Kjo përfshin veçori që varen plotësisht nga mënyra se si klienti përdor shërbimin, siç janë Real Audio, Flash, Shockwave etj..

Mbështetje për Windows, Linux dhe Mac

Oh wow. Kjo veçori e veçantë do ju lë pa fjalë. Edhe lojërat e thjeshta me karta kanë mbështetje për të tre sistemet kryesore operative shumicën e kohës. Por, cili lloj sistemi operativ që ju drejtoni nuk ka aspak rëndësi. Së pari, mund të hapni çdo faqe në internet, pavarësisht nga sistemi operativ që keni, sepse çdo faqe në internet transferohet në shfletuesin tuaj përmes protokollit HTTP. Kjo është se si një server dhe shfletuesi juaj i internetit po flasin të njëjtën gjuhë. Pra, çdo pritës dhe shfletues uebi flet të njëjtën gjuhë dhe ju mund ta transferoni dosjen tuaj në serverin tuaj të pritjes përmes FTP (File Transfer Protocol).

Natyrisht, kushdo që është plotësisht i ri për web hosting dhe teknologjitë e internetit me siguri do të bie për këtë mashtrim. Ata mendojnë se po zgjedhin një plan fleksibël të strehimit që do të funksionojë pa dyshim për ta. Pra, është e kuptueshme, por pasi të lexojnë disa artikuj, efekti i reklamave të marra si kjo fluturojnë nga dritarja.

përfundim

Kjo vetëm për të mbuluar truket e rreme dhe budalla të reklamave që përdorin shumica e ofruesve të pritjes. Pasja e ofertave si bandë e pakufizuar, hapësira e magazinimit dhe garancia 99% e kohës në të vërtetë janë të dobishme, sepse ato do të më kishin mashtruar shumë vite më parë. Këto gjëra tingëllojnë shumë mirë për të mbetur jashtë reklamave tuaja, të cilat kryesisht kanë për qëllim qytetarin mesatar të internetit. Sidoqoftë, gjëra si Google Analytics falas, mbështetje 24/7 e-mail, mbështetja MIDI File dhe pajtueshmëria e sistemit operativ janë vërtet të turpshme. Kompanitë që shfaqin karakteristika të rreme si kjo nuk duhet as të konsiderohen. Prandaj sigurohuni që të lexoni disa artikuj para se të hidheni në blerjen e shërbimeve të pritjes, për tu siguruar që dini çfarë është dhe mos bëni gabime kur zgjidhni një kompani pritëse.

Whatfarë mendoni për tiparet budalla si kjo? A ka ndonjë gjë që kam harruar të përmend? Më thuaj në komentet më poshtë!

Shpresoj që të keni kënaqur duke lexuar këtë artikull dhe që do t’ju shohim përsëri në një tjetër.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map