8 Përfitimet e rëndësishme të përdorimit të Shërbimit të Pritjes në Cloud për Biznes

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… '8 Përfitimet e rëndësishme të përdorimit të Shërbimit të Pritjes në Cloud për Biznes
0 10 мин.

përfitimet e biznesit shërbimi i pritjes në re


Shfrytëzimi i mjedisit cloud është bërë qasja e preferuar për bizneset që kërkojnë mjete të shkallëzueshme, fleksibël dhe efikase për të menaxhuar më mirë detyrat e tyre të lidhura me biznesin. Përkundër ofrimit të shërbimit tradicional me një server të vetëm ose serverit virtual, pritja në cloud përdor një rrjet të serverëve për të ofruar shërbimin pritës që ju nevojitet. Cloud computing bën të mundur kompletimin e detyrave specifike që mund të variojnë nga kontabiliteti tek menaxhimi i marrëdhënies së klientit në mënyrë të duhur dhe me kosto efektive. Shërbimet e pritjes në cloud ofrojnë një infrastrukturë tepër komplekse që mund të vendoset brenda disa minutash, duke lejuar bizneset të arrijnë rrjedhën më të mirë të projektit, të menaxhojnë disa projekte në një kohë dhe të bëjnë të gjitha këto me më pak punonjës me kohë të plotë.

Për të parë sesi shërbimet e pritjes së cloud mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni më mirë biznesin tuaj, ne kemi përpiluar një listë të përfitimeve më të mëdha të përdorimit të shërbimeve të pritjes së cloud për qëllime biznesi.

1. Fleksibiliteti dhe shkallueshmëria

Vendosja e shpejtë e një serveri cloud ju lejon të merrni projektet tuaja dhe të funksionojnë më shpejt në krahasim me një server tradicional. Kjo jo vetëm që rrit efikasitetin, por edhe zvogëlon kostot që lidhen me menaxhimin e projektit. Shërbimet e pritjes në cloud janë gjithashtu të shkallëzuara sipas kërkesës – pasi që nevojat tuaja ndryshojnë ose luhaten, ju mund të shkallëzoni lart e poshtë pa pasur nevojë të punësoni staf të specializuar për këtë qëllim. Jo vetëm që do t’ju kursejë kohë, por gjithashtu do të zvogëlojë kostot kur projekti juaj nuk ka më nevojë për të njëjtat burime siç bëri në fillim të tij. Ky dinamikë për sa i përket kostove dhe shkallëzueshmërisë nuk është diçka që mund të ofrohet nga strukturat tradicionale të TI-së. Duke paguar vetëm ato që jeni duke përdorur, ju mund të mbani nën kontroll kostot dhe në minimum. Kurdo që të duhet të shkosh përsëri, mund ta bësh këtë pa kufizime kontraktuale ose licencuese.

2. Më pak çështje operacionale

Përqendrimi në standardizim është një tipar i zakonshëm i shërbimeve kryesore të pritjes së cloud. Kjo do të thotë që duke vendosur të njëjtin lloj shërbimesh ose grup shërbimesh, ju në thelb po klononi burimet tuaja ekzistuese duke përdorur disa modele, modele ose shabllone të para-ndërtimit. Duke përdorur kompjuterin cloud, kostot e sipërme, kostot e lidhura me IT dhe kostot operacionale zvogëlohen duke ju dhënë avantazhin që nuk duhet të ndërtoni aplikime dhe mjete nga toka lart. Përveç kësaj, vazhdimësia e biznesit mund të ruhet më mirë dhe koha e kaluar për rregullimin e çështjeve operacionale gjithashtu minimizohet.

3. Alokimi më i mirë i burimeve

Me kostot e larta të pajisjeve kompjuterike të prera nga ekuacioni, dhe pa çështjet që vijnë me konfigurimin tradicional të IT, ekipi juaj do të jetë i lirë të merret me çështje të tjera, ndoshta më të rëndësishme në axhendën e biznesit tuaj. Ju nuk do të duhet të merreni më me probleme që prekin të gjithë kompaninë tuaj (p.sh. ndërprerjet e serverit), sepse shpërndarja e serverëve të cloud bën të mundur që të mos mbështeteni në të njëjtin ndarës për çdo nevojë. Me stafin tuaj jo më të ngarkuar nga çështje operative, ata lehtë mund të kalojnë në projektin tjetër dhe madje të trajtojnë më shumë projekte në të njëjtën kohë me efikasitet të rritur.

4. Kostot e ulta

Falë natyrës së pagës-si-ju-shkoni të shërbimeve të pritjes në cloud, kostot kapitale në krye janë ulur, kohët e konfigurimit gjithashtu minimizohen duke blerë thjesht burimet e sakta që ju nevojiten dhe duke i vendosur ato praktikisht. Shërbimet e pritjes në cloud janë një zgjidhje perfekte për projekte afatshkurtra dhe afatmesme duke lejuar bizneset të shmangin angazhimet financiare afatgjata dhe të zgjedhin një model të shpenzimeve operacionale që bën të mundur fillimin e projekteve në një periudhë shumë më të shkurtër dhe madje edhe t’i përfundojnë ato kurdoherë, pa duhet të shqetësoheni për investimet e humbura në shërbimet cloud.

5. Buzë konkurruese

Bizneset e reja, dhe veçanërisht ato të vogla, zakonisht kanë një kohë të vështirë duke kapur konkurrencën. Cloud computing ju lejon të përdorni një varg mjetesh dhe automatizimi për të menaxhuar të gjitha aspektet e projekteve tuaja në kohë më të shkurtër dhe me investime më të ulëta. Duke zvogëluar kohën e tregut të një projekti ose koston e përgjithshme të një produkti, ju do të jeni në gjendje të ofroni produkte me cilësi më të lartë më të shpejtë dhe me një kosto më të ulët se sa konkurrentët tuaj. Kjo do të rezultojë në mënyrë të pashmangshme në një avantazh më të mirë konkurrues për biznesin tuaj, duke shmangur kështu disavantazhin e burimit me të cilin përballen bizneset e vogla kur dalin në treg.

6. Risitë e biznesit

Një përfitim tjetër i shërbimeve cloud të gatshme në dispozicion, është aftësia e tyre për të marrë risitë e biznesit duke u rrotulluar shumë më shpejt. Kapaciteti i një biznesi për të inovuar dhe rritur është thelbësor për të qëndruar në det në zona me konkurrencë të rëndë. Falë shërbimeve të pritjes së cloud dhe informatikës cloud, bizneset e reja janë në gjendje të gjenerojnë rrjedhë të reja të të ardhurave duke u mbështetur vetëm në këto shërbime ose duke kombinuar lloje të ndryshme të këtyre shërbimeve për të krijuar modele të reja biznesi dhe mënyra të reja për të thjeshtuar projektet dhe bashkëpunimin midis ekipeve.

7. Bashkëpunim i lehtë

Një rrjedhë pune e bazuar në re lejon stafin tuaj të ndajë, të aksesojë ose modifikojë dokumente kurdo dhe kudo që të jenë. Këto shërbime gjithashtu lejojnë që ata të kenë një vizual më të mirë të bashkëpunimit të tyre dhe të rrisin fleksibilitetin e punonjësve (p.sh. duke i lejuar ata të punojnë nga distanca) pa produktivitet duke marrë një hit. Mjetet bashkëpunuese të bazuara në cloud lejojnë që ekipe edhe më të mëdha të ndërmarrin dhe drejtojnë projekte të mëdha pa komplikime.

8. Siguria & seriozitet

Mjedisi në re ofron biznesin tuaj sigurinë dhe besueshmërinë e fortë që metodat tradicionale të sigurisë nuk mund ose thjesht nuk kanë pasur aftësinë për të ofruar. Me të dhënat tuaja të ndjeshme të biznesit të ruajtura në re, qasja juaj në të nuk do të kufizohet nga keqfunksionimet e harduerit ose ngjarje të tjera fatkeqe. Rimëkëmbja e katastrofave tani mund të jetë një proces i thjeshtë dhe i përballueshëm edhe për bizneset që nuk mund të përputhen me burimet e kompanive të nivelit të ndërmarrjes.

Me ndihmën e shërbimeve të pritjes së cloud dhe informatikës cloud, arritjet e biznesit mund të arrihen edhe me burime të kufizuara, ekspertizë dhe kohë, një aspekt që është një lajm veçanërisht i mirë për bizneset që përndryshe do të lulëzonin nëse jo për kufizimet fillestare të burimeve. Kalimi nga modeli i llogaritjes me një server të vetëm në përfitimet e ofruara nga shërbimet e pritjes së cloud nuk do të përkthehet vetëm në performancë më të lartë, shpejtësi, shkallëzim dhe bashkëpunim më të lehtë, por gjithashtu i jep biznesit dhe fuqisë dhe lirisë për të shkallëzuar burimet ose vertikalisht ose horizontale për të përmbushur nevoja specifike.

Po kërkoni për Cloud Hosting?

Tani, që ju e dini cilat janë përfitimet kryesore të përdorimit të cloud cloud për biznesin tuaj, ju ndoshta pyesni veten se ku mund të blini shërbimin e pritjes së cloud. Më poshtë janë 3 nga ofruesit më të mirë të përballueshëm të pritjes së cloud që ju rekomandojmë:

kompani
Duke filluar nga Çmimi

1pritja e lirë e cloud për biznes5,95 $ / muaj
2planet e pritjes së ndërmarrjeve të reja6,95 $ / muaj
3sherbim pritjeje cloud20 dollarë / muaj

Kredia e imazhit: Freepik.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector