A duhet ta konsideroj Cloud Hosting për Uebfaqen time – a është i Sigurt?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'A duhet ta konsideroj Cloud Hosting për Uebfaqen time – a është i Sigurt?
0 9 мин.

a është e sigurtë pritja për renë për mbajtjen në internet?


Kërkesa për mbajtje në internet po rritet gjithnjë e më shumë dhe kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet ofrojnë paketa të ndryshme me karakteristika dhe mundësi të ndryshme, megjithatë në një përmbledhje, mund të shihni që burimet e ofruara janë shumë të shëmtuara ose shumë të pasura. Në këtë moment, është e vështirë të blini një host të përsosur të paketuar të përshtatur për nevojën tuaj. Kompanitë dhe klientët e konsiderojnë këtë një disavantazh të madh që sjell deficitin financiar.

Isfarë është Cloud Hosting?

çfarë është pritja në reCloud Hosting është zgjidhja perfekte për klientët që duan një numër të saktë të burimeve të tilla si hapësira, trafiku, gjerësia e bandës, procesori, RAM për të optimizuar një ose më shumë faqe në internet, por edhe për ndërmarrjet e mbajtjes së faqeve në internet që duan të përdorin teknologjitë dhe serverët e tyre në maksimum. performanca.

Aktualisht, nocioni i informatikës cloud mbulon gjithçka që lidhet me ofrimin e shërbimit të host-it në internet. Këto shërbime janë në tre kategori: shërbimet e infrastrukturës (IaaS), platforma (PaaS) dhe softuer (MSA).

Nëse ne po shohim në re që pret më pak teknikë, pasi qielli ka më shumë re, kështu që në një qendër të dhënash janë më shumë serverë. Clouddo cloud (serveri në rastin tonë) ka veçoritë e veta, dhe parimi me të cilin disa serverë veprojnë si një quhet Cloud Hosting. Për shkak të një programi Cloud dhe dhjetëra serverëve në dispozicion, çdo databazë mund të zgjedhë fuqinë e tij informatike, por edhe të ardhurat e tij dhe klientët mund të marrin burime që ata vërtet dëshirojnë..

Termi “cloud” është marrë për Cloud hosting sepse simboli ka një formë re, të përdorur shpesh për të përfaqësuar diagramet e rrjedhave dhe statistikat e tjera në internet.

“Retë” mund të jenë publike ose private. Shërbimet Publike Cloud mund të shiten tek të gjithë në internet, për shembull EBay, Amazon, Facebook, Steam etj.

Në vend të kësaj, shërbimet private janë qendra të të dhënave ose rrjete që përdoren vetëm nga një numër i vogël klientësh, siç është personalja e një kompanie.

Shërbimet Cloud që ofrojnë infrastrukturë (IaaS) janë të njëjtat me shërbimet që lejojnë blerjen e aksesit në serverë ose hapësirat e ruajtjes së të dhënave. Ata gjithashtu kanë emrin e shërbimeve komunale dhe sillen si shërbime të tjera të shërbimeve si energjia elektrike ose gazi. IaaS lejon shumicën e kohës, virtualizimin, që do të thotë që përdoruesit të kenë mundësinë të krijojnë kompjuterin e tyre virtual, ku mund të zgjedhin sistemet operative dhe softverin që dëshirojnë..

Shërbimet në cloud kanë tre karakteristika kryesore që i bëjnë ata të ndryshëm nga pritja tradicionale në internet: ato shiten vetëm me kërkesë të klientëve, ato janë fleksibël (përdoruesi mund ta shfrytëzojë atë në çdo kohë në nivelin e burimit që i nevojitet) dhe menaxhohet plotësisht nga shërbimi provider.

Avantazhet e përdorimit të Cloud Hosting

Avantazhi kryesor i Cloud Hosting është që përdoruesit të kenë mundësinë të paguajnë një çmim fiks për burime të kufizuara ose një çmim të përshtatur të përshtatur me kërkesat e faqes së tyre të internetit. Koha kur të gjithë janë duke paguar të njëjtat çmime për mbajtjen në internet ka mbaruar; tani të gjithë mund të zgjedhin të paguajnë sa më shumë që ata përdorin me përdorimin e cloud cloud. Kjo po ndodh sepse të gjithë lehtë mund të bëjnë një kërkesë me atë që dëshirojnë dhe gjithashtu mund të modifikojnë rendin ashtu siç dëshirojnë në disa klikime, në një kohë të shkurtër pa ndonjë dhimbje koke, do të thotë fleksibilitet në nivelin e burimeve.

Me cloud cloud ju mund të arrini një kohë më të mirë! Nëse në një server normal, të gjitha shërbimet (apache, mysql, imap) janë duke ekzekutuar në të njëjtën makinë, Cloud Hosting cakton këto shërbime veç e veç në secilin server, në varësi të nevojës së klientëve. Në këtë rast, shpejtësia e shërbimeve është rritur. Për shembull, nëse ka 50 serverë të lidhur në Cloud, këta do të programohen për të ekzekutuar shërbime specifike. 2-3 servera do të drejtojnë shërbimin e postës elektronike, 30 serverë do të drejtojnë shërbimin e apache, kështu që në fund çdo server do të ketë detyra të përcaktuara mirë dhe në rast të disa problemeve të brendshme ata nuk do të mbyllen së bashku, duke mbajtur aktiv aktiv shërbimet. Lidhshmëria është bërë mirë në pritjen në Cloud.

Një avantazh tjetër është se llogaritja e energjisë është e rezervuar dhe e garantuar. Shumica e kompanive të mbajtjes së faqes në internet ofrojnë paketa speciale të bëra për mbajtjen në cloud dhe çmimet fillojnë nga 3 $ në muaj nëse paguani paraprakisht në një vit. Një shembull i një pakete të mirë për hostimin e cloud është ai i mëposhtëm: 5 GB SSD, 3 GB RAM, kushtoj IP, CloudLinux, CageFS, Cpanel, Softaculous, Zgjedhësi PHP, RV Site Builder Pro, SEO Attracta Tools, CloudFlare CDN, Railgun, Antivirus, Antispam, Backup, APC, Memcache, trafik i pakufizuar, një domen i pritur, një bazë të dhënash të pakufizuar, adresa emaili të pakufizuar .

siguria e pritjes në rePërparësitë më të rëndësishme janë siguria dhe siguria e përmirësuar. Një kompani e mirë e mbajtjes së faqes në internet ju ofron eXploit Scanner, ModSecurance, Firewall të Aplikimit në Internet, Antivirus, Antispam, Rezervë, Konfigurim të Sigurisë & Mbrojtja e Firewall, CloudLinux, CageFs Hacker për ju Paketa e Cloud Hosting. Këtu mund të kujtoj për kontrollet e sigurisë në re. Këto janë kontrollet parandaluese të mëposhtme që kanë për qëllim të zvogëlojnë sulmet ndaj një sistemi cloud, kontrolle parandaluese që forcojnë sistemin kundër incidenteve, në përgjithësi duke zvogëluar ose edhe eliminuar dobësitë, kontrolle detektive që kanë për qëllim të zbulojnë dhe reagojnë në mënyrë të duhur për çdo incident që ndodhin dhe kontrollet korrigjuese që zvogëlojnë pasojat e një incidenti, duke kufizuar dëmin. Gjithashtu ka masa të ndryshme sigurie të marra për një pritje të re si menaxhimi i identitetit që kontrollojnë qasjen në informacion dhe burimet e llogaritjes; sigurinë fizike që siguron pajisje informatike siç janë ruterat, serverët dhe kabllot kundër hyrjes së paautorizuar, zjarreve të vjedhjeve, përmbytjeve, ndërhyrjeve; siguria e personelit që siguron aktivitete para dhe pas punësimit, siç janë rekrutët e mundshëm për kontrollimin e sigurisë, ndërgjegjësimin mbi sigurinë dhe programet e trajnimit; disponueshmëria që ofron hyrje në cloud çdo herë, siguri aplikacioni që siguron që aplikacionet e disponueshme si një shërbim përmes cloud (SaaS) janë të sigurta dhe intimiteti që sigurojnë që të gjitha të dhënat kritike (numri shoqëror, kartat e identitetit, numrat e kartave të kreditit) të maskohen ose të koduara për përdoruesit e paautorizuar.

Pra, A është Cloud Hosting Sigurt?

Dhe për t’iu përgjigjur pyetjes: A është e sigurt mbajtja e cloud, përgjigjet janë po. Ju mund t’i shihni vetë listat e mësipërme të kontrolleve të ndryshme të sigurisë dhe masave të sigurisë për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta dhe private.

Në fund, ju kujtoj për BlueHost i cili kohët e fundit ka lançuar disa pako të lira të pritjes së cloud dhe rreth CloudFlare që siguron një rrjet të shpërndarjes së përmbajtjes (CDN) dhe shërbime të shpërndarësve të emrave të domain-ve të shpërndara duke përdorur cloud për të shpejtuar edhe më shumë faqen tuaj të internetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector