A duhet të konsideroni përdorimin e një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'A duhet të konsideroni përdorimin e një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes?
0 24 мин.

përdorim-CMS-content-menaxhimit-system


Kanë shkuar ditët kur administroni dhe azhurnoni një faqe në internet me njohuri të kërkuara për përmbajtjen në kodim. Me shumë sisteme të menaxhimit të përmbajtjes që janë në dispozicion, ndërtimi dhe administrimi i një faqe në internet është bërë më e lehtë se kurrë. Me një CMS të duhur, ju mund të trajtoni pothuajse çdo aspekt të faqes suaj të internetit pa prekur kurrë kodin dhe ta bëni atë një proces pa probleme.

Sigurisht, sa më shumë njohuri teknike të keni, aq më mirë, pasi kërkohet në ndërtimin e faqeve dhe në marrjen e funksioneve të faqes tuaj. Por një CMS do të jetë vendimtare kur kërkon të kurseni kohë të vlefshme dhe të azhurnoni rregullisht përmbajtjen e faqes tuaj.

Ka shumë arsye për të përdorur një sistem të menaxhimit të përmbajtjes, kjo është arsyeja pse ne kemi shkruar këtë artikull. Ne do të kalojmë në të gjitha mënyrat e shumta që një CMS mund t’ju sjellë dobi dhe do ta bëjmë jetën tuaj një tërësi shumë më të lehtë.

Pra, pa ado më tej, le t’i shohim të gjitha përfitimet e përdorimit të një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes!

Farë është një CMS?

Një CMS është një program kompjuterik dhe një platformë ndërtimi në internet që ruan përmbajtjen e faqes suaj të internetit dhe e bën shumë të thjeshtë redaktimin dhe publikimin. Administratorë të shumtë dhe krijues të përmbajtjes mund të futen në të njëjtin sistem dhe të bashkëpunojnë, për të krijuar dhe publikuar përmbajtjen më të mirë të mundshme.

Ndërtimi i uebfaqes tuaj në një sistem të menaxhimit të përmbajtjes është si blerja e një makine të re. Ju nuk duhet të dini asgjë rreth procesit të prodhimit, thjesht merrni çelësat dhe filloni drejtimin. Kështu që nuk është e nevojshme të jesh një krijues i faqes në internet ose të bësh ndonjë prej punës komplekse të kodimit të përfshirë në drejtimin e faqes suaj të internetit. Ju thjesht mund të regjistroheni në faqen e internetit të krijuar sipas shijes tuaj dhe të filloni të botoni përmbajtje rregullisht. Pavarësisht nëse është një dyqan në internet, një blog i thjeshtë ose një faqe në internet me pothuajse çdo lloj funksioni, një CMS do të jetë në gjendje ta trajtojë atë.

Pra, një CMS është një platformë miqësore për përdoruesit që ju lejon të ndërtoni dhe menaxhoni një faqe interneti shpejt dhe me efikasitet.

Përfitimet e përdorimit të një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes

Epo, përfitimi i parë dhe më i dukshëm i përdorimit të një sistemi të përbërë tashmë është sasia e kohës, punës dhe burimeve të tjera që do të kurseni. Pra, pyetja nuk është pse duhet të përdorni një CMS, pyetja është pse nuk ju duhet.

Sigurisht, mund të mendohet se përdorimi i një sistemi të ndërtuar nga dikush tjetër do të impononte disa kufizime në potencialin e tyre. Natyrisht, ka shumë skenarë ku të ndërtosh gjithçka që është bërë me porosi është zgjidhja e duhur, por që me të vërtetë nuk është kështu 80% e kohës. Zgjedhja e llojit të duhur të CMS për një faqe në internet do të dëshmojë se është një avantazh serioz. Por për cilat avantazhe po flasim këtu?

Ata nuk kërkojnë ndonjë njohuri të programimit në internet

Një CMS vjen me mjetet e veta për ndërtimin e faqeve. Disa madje kanë atë që ju shihni është ajo që merrni mjetet që ju lejojnë të tërhiqni dhe lëshoni elementët që dëshironi të keni në faqen tuaj. ’Shtë afër redaktimit të një fotografie ose një dokumenti Microsoft Word, i cili është i shkëlqyeshëm për newbies.

Edhe pse, ndërtimi i diçkaje më komplekse kërkon ndihmën e një programuesi, por pasi të keni përfunduar punën, thjesht mund të përdorni uebfaqen tuaj sipas dëshirës tuaj.

Shkurt, sistemet e menaxhimit të përmbajtjes bëhen miqësore me përdoruesit, në mënyrë që çdokush të mund t’i përdorë ato në një masë të caktuar.

Përditësoni vazhdimisht përmbajtjen tuaj sidoqoftë ju dëshironi

Tani ky është një nga avantazhet më të mëdha të çdo sistemi të menaxhimit të përmbajtjes. Ajo ofron mjete të ndryshme për redaktimin e përmbajtjes që dëshironi të publikoni dhe nëse keni nevojë për funksionime më të gjëra, gjithmonë mund të shkarkoni një shtojcë për to.

Thjesht duhet të shpikni pjesën e përmbajtjes që dëshironi të publikoni, le të jetë një ngjarje, artikull, video ose ndonjë gjë tjetër dhe mund ta bëni atë të dukshëm në faqen tuaj me disa klikime.

Në shumicën e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes, do të keni një të thjeshtë redaktori i tekstit drejt e jashtë kutisë që ju lejon të bëni ndryshime në paraqitjen e përmbajtjes, fontin që përdorni, fotot që shtoni dhe sende të tjera themelore. Por gjithmonë mund të përmirësoni veçoritë e redaktimit të përmbajtjes në çfarëdo mënyre që dëshironi. Qielli është kufiri.

Ju gjithashtu mund të ruani përmbajtjen si një draft dhe ta publikoni atë më vonë, ose të vendosni një rrjedhë të qëndrueshme të përmbajtjes duke bërë një orar. Ju mund të vendosni CMS tuaj që automatikisht të nxisë përmbajtje të re që keni siguruar më parë.

Në internet, përmbajtja është mbret. Duke pasur një CMS të duhur, mundeni kanë një ekip të tërë që përqendrohet në përmbajtje dhe duke dyfishuar atë. Sa më shumë përmbajtje cilësore të prodhoni, aq më shumë vizitorë do të ketë faqja juaj e internetit dhe aq më mirë do të bëjë në planin afatgjatë.

Duke pasur një ekip të përkushtuar që punon me CMS tuaj, me qëllimin e vetëm për të prodhuar përmbajtje me cilësi të lartë, mund të siguroni një rrjedhë efikase të punës dhe të mbani një faqe në internet me cilësi të lartë.

Për të kompozuar të gjitha këto në një fjali të shkurtër, kur është fjala për publikimin e përmbajtjes së freskët në faqen tuaj, një CMS ju siguron të gjithë LIRIN që ju kërkoni.

Shtë kompakt

Një CMS vjen me të gjitha tiparet që kërkon një master në internet për të drejtuar një faqe interneti biznesi dhe për të mbajtur një prani të fuqishme në internet. Një CMS ka gjithçka që ju nevojitet për një strategji efikase të marketingut. Ju mund t’i menaxhoni të gjitha nën një çati.

Ju mund të menaxhoni një bazë të madhe të përdoruesve, të trajtoni komente, postime të ftuar dhe të gjithë SEO kaq të rëndësishëm. Shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes janë bërë që të jenë miqësore me SEO, e cila kursen shumë përpjekje dhe burime. Ju mund ta zgjedhni faqen tuaj te internetit për fjalë kyçe të caktuara shumë më lehtë.

Ofron siguri dhe stabilitet

Ju mund të vendosni privilegje të administratorit dhe të redaktuesit të përmbajtjes dhe të jeni të sigurt se askush nuk po e frenon hundën në përmbajtje që nuk duhet të përzihet. Ju mund të jeni rishikuesi i vetëm i të gjithë përmbajtjeve në faqen tuaj të internetit dhe të keni botuar vetëm përmbajtje që ju aprovoni ose ta keni dikë tjetër ta bëjë atë për ju.

Jo vetëm që është i sigurt nga stafi juaj, por ai është siguruar gjithashtu nga një bazë e madhe e zhvilluesve dhe shumë teknologji të shkëlqyera. Edhe versioni i jashtëm i kutisë ka një seri karakteristikash të mëdha sigurie, por gjithashtu mund ta zgjeroni atë me një shumëllojshmëri të shtojcave, duke e bërë faqen tuaj të internetit një kështjellë pothuajse të impenjuar për hakerat. Shtë e rëndësishme të përmendet se asgjë nuk është e pamend, megjithëse dhe gjithçka mund të hakohet. Por ju patjetër që mund të ndërtoni një uebfaqe të sigurt dhe të siguroni të gjitha të dhënat e saj.

Kur them stabilitetin, dua të them që pasi të jetë vendosur do të funksionojë për një kohë të gjatë dhe do të ketë azhurnime të vazhdueshme. Meqenëse shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes kanë një bazë të madhe zhvilluesi dhe një bazë edhe më të madhe të përdoruesit, është e lehtë t’i bësh ato të qëndrueshme dhe të trajtosh çdo problem me të cilin hasesh. Dikush tjetër tashmë e ka hasur dhe zgjidhur atë.

Ka funksionalizuar deri më sot

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes popullore vazhdimisht kanë njerëz që punojnë mbi to, duke i azhurnuar ato me veçori të freskëta. Ata janë vazhdimisht të azhurnuar dhe ofrojnë gjithçka që kërkohet për një uebfaqe që të funksionojë mirë në mjedisin online.

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur kanë mijëra shtojca të zhvilluara nga përdorues të tjerë. Kështu që është e lehtë të marrësh duart në një shtojcë falas ose me pagesë që do të përmirësojë funksionalitetin e faqes tënde.

Por nëse përdorni një CMS pronësore, gjithmonë do të keni një ekip mbështetës të cilit mund t’i arrini dhe t’i bëni ata të instalojnë çdo funksion që dëshironi. Nëse shkoni me opsionin CMS të pronarit, do ta keni këtë ekip të përkushtuar që të kujdeset për faqen tuaj të internetit dhe të siguroheni që të jetë në përputhje me standardet aktive në internet.

Ridizajnoni me lehtësi Uebfaqen tuaj

Nëse ndërtoni një faqe në internet nga e para dhe dëshironi të bëni një ridizajnim kur të merrni mendjen, do të duhet të bëni një rregullim të plotë të faqes. Por nëse përdorni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes, do t’ju kërkojnë vetëm disa klikime dhe shumica e faqes suaj të internetit do të qëndrojnë të paprekura. Sigurisht, do të kërkojë akoma pak lëvizje, por prapë mund të bëhet brenda një ose dy ditësh, në varësi të faktit nëse dëshironi të personalizoni dizajnin apo jo.

Kjo thjeshtësi është falë sistemit të modelit të ngulitur në secilin CMS. Ju thjesht mund të shkarkoni një shabllon dhe ta zbatoni atë në faqen tuaj të internetit me disa klikime. Asnjëherë nuk është bërë dizajni në internet kaq i thjeshtë.

Ju lehtë mund të zëvendësoni pjesë të dizajnit tuaj ose të ridizajnoni plotësisht faqen tuaj të internetit pa ndonjë problem. Shumica e shablloneve gjithashtu kanë ndërfaqen e tyre, në të cilën mund të vendosni se si dëshironi të duket faqja juaj e internetit.

Ndryshimet globale janë të lehta për tu bërë dhe mund të bëhen vetëm me disa klikime.

Me pak fjalë, mund të shkarkoni, përdorni dhe ripërdorni shabllonet për t’i dhënë faqes tuaj të internetit pamjen dhe funksionimin e dëshiruar që dëshironi të ketë.

E shkëlqyeshme për SEO

Siç e përmenda edhe më lart, shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes janë ndërtuar në një mënyrë miqësore me SEO. Kjo do të thotë që ju keni shumë më pak punë për të bërë kur bëhet fjalë për optimizimin e faqes tuaj. Sigurisht, kjo është vetëm një pjesë në SEO tuaj të përgjithshme.

Optimizimi i motorit të kërkimit është një proces që kërkon shumë kohë me shumë pjesë lëvizëse dhe do të duhet të bësh disa punë për të përfituar më së miri nga kjo. Por, meqenëse ju rregullisht mund të nxirrni përmbajtje të freskët që përdoruesit tuaj me shpresë do t’ju pëlqejnë, mund të punoni me lehtësi relative.

Kështu që, duke përdorur një CMS, do të keni një kohë disi më të lehtë me ngjitjen në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit.

Etshtë plotësisht falas ose i lirë

Sistemet më të njohura të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress dhe Drupal janë me burim të hapur dhe plotësisht falas. Kjo shkurton investimin tuaj fillestar në gjysmë. Nuk ka shumë marrëveshje më të mira se sa të merrni diçka të vlefshme falas! Alsoshtë gjithashtu një arsye më shumë pse sistemet e menaxhimit të përmbajtjes përdoren kaq gjerësisht.

Lehtë për tu zgjatur

Ky është ndër përfitimet më të mëdha të përdorimit të një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes. Ju mund të shkarkoni shtojca dhe shtesa për të shtuar pothuajse çdo funksion që dëshironi. Shumica e tyre janë zhvilluar ose nga përdorues të tjerë ose nga kompani të vogla.

Ju mund të integroni veçoritë e mediave sociale, të përdorni redaktorë të përparuar të përmbajtjes, të keni mjete të përparuara sigurie ose të krijoni shtojcën tuaj shumë të mirë me funksionin që keni në mendje. Keni mjaft fleksibilitet kur bëhet fjalë për menaxhimin e funksionalitetit të faqes suaj të internetit.

Lidhu nga kudo në çdo kohë

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes mund të përdoren nga shumë përdorues të cilët mund të lidhen me të njëjtin panel administrues, kudo që janë në botë. Shtë e lehtë për një organizatë të tërë të bashkëpunojë dhe të trajtojë uebfaqen e tyre sipas kërkesave që ata kanë.

Optimizimi i celularit

Një pjesë e madhe e trafikut në internet është e përbërë nga përdoruesit e celularëve. Që nga revolucioni celular po ndodh këtu dhe tani, pothuajse për çdo faqe në internet që ngarkohet duhet të ketë një version celular. Shtë një kërkesë absolute për sukses.

Me fat për ne, shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes janë plotësisht miqësore me celularin. Gjithashtu, pothuajse të gjitha modelet që do të shkarkoni për faqen tuaj të internetit janë plotësisht të përgjegjshme dhe duken të shkëlqyera në çdo pajisje që i hapni ato në.

analitikë

Një sistem i sofistikuar i menaxhimit të përmbajtjes u siguron webmasterëve mundësinë për të ndjekur dhe analizuar veprimtarinë e përdoruesit të tyre në faqen e internetit. Kjo u lejon atyre të marrin vendime shumë më të mira dhe të zhvillojnë faqen e tyre të mëtejshme, kështu që është i përshtatur më mirë për sukses.

Ju lehtë mund të matni se si përmbajtja juaj ndikon në audiencën tuaj dhe si mund ta bëni atë të drejtojë biznesin tuaj më mirë. Pasi të keni një pamje të qartë se si po bën faqja juaj e internetit, mund të implementoni mjetet e nevojshme për zhvillim të mëtutjeshëm.

Branding në internet

Ju mund të përmirësoni markimin në internet të një biznesi në shumë mënyra, falë fleksibilitetit të një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes. Ju mund të transmetoni vazhdimisht përmbajtje tek përdoruesit tuaj në kanale të shumta si RSS, media sociale, hipersite dhe email dhe kështu me radhë.

Farëdo mënyre që të vendosni për të tregtuar faqen tuaj të internetit ose edhe nëse zgjidhni të gjitha, mund të vendosni arsenalin e duhur të mjeteve për t’ju ndihmuar.

Whatfarë lloj sistemesh të menaxhimit të përmbajtjes mund të përdorni?

Së pari, ju keni dy zgjedhje kryesore. Ju mund të zgjidhni një CMS me burim të hapur ose një CMS të pronarit.

Nëse shkoni me një opsion me burim të hapur, do të keni një kosto fillestare shumë më të vogël, por mund të përfundoni duke shpenzuar mjaft para për të zhvilluar faqen tuaj të internetit.

Nëse shkoni me opsionin CMS pronar, gjithçka që duhet të bëni është të regjistroheni dhe të keni një ide se si dëshironi të jetë faqja juaj e internetit. Kompania që qëndron pas CMS-it tuaj të zgjedhur, do të kujdeset për çdo detaj teknik të faqes tuaj, thjesht duhet ta përdorni. Kjo është e shkëlqyeshme për çdo pronar biznesi që nuk kujdeset shumë për praninë e tyre në internet dhe thjesht do të donte të kishte një faqe në internet për biznesin e tyre. Nëse kjo mundësi tingëllon më mirë për ju, unë ju sugjeroj të shikoni se cili sistem i menaxhimit të përmbajtjes do të funksiononte për ju.

Për këdo tjetër, këtu janë tre sistemet kryesore të menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur, të cilat mund të filloni t’i përdorni menjëherë falas.

WordPress

Vizitoni sitin »

WordPress është një nga sistemet më të mira të menaxhimit të përmbajtjes atje. Isshtë një sistem i plotë për menaxhimin e përmbajtjes që filloi si një platformë Blogging. Isshtë shumë miqësor për përdoruesit dhe ka shumë plugins dhe tema në dispozicion (rreth 40,000 për të qenë më të saktë). Sasia e temave dhe shablloneve që mund të përdorni janë dërrmuese dhe ju ndoshta keni më shumë të zgjidhni nga sa do të bëni me ndonjë CMS tjetër atje. Për ta bërë atë edhe më të mirë, të gjitha këto tema janë plotësisht të përgjegjshme.

Njerëzit e duan atë për fleksibilitetin, thjeshtësinë dhe karakteristikën e saj të fuqishme që e bëjnë atë një sistem të jashtëzakonshëm të menaxhimit të përmbajtjes. Nuk është çudi që rreth çdo uebsajti të katërt është ndërtuar me të.

Drupal

Vizitoni sitin »

Drupal është një sistem pak më kompleks i menaxhimit të përmbajtjes në krahasim me WordPress dhe kërkon disa njohuri teknike nëse doni të bëni dizajne dhe funksione me porosi në faqen tuaj të internetit. Por falë se është më komplekse, ai gjithashtu ka një funksionalitet më të gjerë. Ka më shumë karakteristika që kërkon kohë për t’u mësuar, por koha dhe përpjekja që ju të investoni për të kuptuar termat themelorë të Drupal, siç janë llojet e përmbajtjes, taksonomitë, blloqet e përmbajtjes dhe pikëpamjet etj..

Drupal gjithashtu ofron të njëjtën fleksibilitet që kanë shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes, siç janë përdoruesit e shumtë dhe veçoritë që ndihmojnë bashkëpunimin e rehatshëm dhe azhurnimet e rregullta të përmbajtjes.

Ju mund të shkarkoni shumë module dhe tema për të përmirësuar faqen tuaj të internetit dhe për ta bërë atë të përputhet me kërkesat tuaja. Por ju gjithashtu mund të zhvilloni tuajin.

Drupal kërkon më shumë njohuri, por ai paguan sepse ju mund të bëni më shumë ndryshime në faqen tuaj të internetit dhe të keni funksione shumë më të avancuara. Por nëse dëshironi të ndërtoni vetëm një uebfaqe të thjeshtë që tregon disa përmbajtje, mund ta bëni vetë atë duke shikuar disa mësime dhe duke kuptuar bazat.

joomla!

Vizitoni sitin »

Joomla! është një CMS që fiton çmime që mund të përdorësh për të ndërtuar disa faqe të shkëlqyera dhe aplikacione në internet. Ajo vjen me përfitimet e një sistemi të duhur të menaxhimit të përmbajtjes, të tilla si shtrirja, fleksibiliteti dhe besueshmëria. Ju gjithashtu mund të ndërtoni portalet e plota në internet me të, faqet e tregtisë apo edhe faqen tuaj të internetit të vetë komunitetit. Ka mjaft karakteristika të integruara dhe azhurnime të rregullta që do t’ju ndihmojnë të ndërtoni një prani të fuqishme në internet shpejt dhe me lehtësi.

Rreth 2.8% e të gjithë faqeve të internetit në botë përdorin Joomla, e cila është mjaft mbresëlënëse. Ajo vjen me 6.000 shtesa dhe mjaft shabllone mahnitëse.

Joomla! shkarkohet një herë rreth çdo 2.5 sekonda. Ndoshta ju do të jeni i dyti që do ta bëni!

Pra, nëse duhet të përdorni një CMS?

Përdorimi i një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes nuk është i nevojshëm për drejtimin e një faqe në internet, por definitivisht e bën punën tuaj shumë më të lehtë. Ai gjithashtu ju bën juve dhe tërë stafin tuaj më produktiv dhe i lejon ata të përqëndrohen në përmbajtje me cilësi të lartë në vend të të gjitha detajeve teknike që vijnë me redaktimin dhe publikimin e tij.

Ju mund ta shkallëzoni me lehtësi faqen tuaj te internetit ndërsa rritet dhe miraton atë për çdo ndryshim që mund të dëshironi të bëni.

Përdorimi i një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes është një zgjidhje e gjitha për shumë prej problemeve që hasni kur ndërtoni dhe menaxhoni një uebfaqe. Shumica e tyre janë falas për t’u përdorur, kështu që padyshim që ia vlen t’i jepni një fotografi!

Shpresoj që të keni shijuar leximin e këtij artikulli dhe që keni gjetur informacionin që ju po kërkoni. Ne kemi shumë më tepër artikuj në lidhje me sistemet e menaxhimit të përmbajtjes dhe se si ato mund të përfitojnë nga ju dhe ndërmarrja juaj, kështu që mos ngurroni t’i kontrolloni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector