A duhet të zgjedhni uebfaqen tuaj për kërkimin me zë?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'A duhet të zgjedhni uebfaqen tuaj për kërkimin me zë?
0 15 мин.

zë-search-optimization


Teknologjitë që ne përdorim po evoluojnë shpejt. Jo shumë kohë më parë, të paturit e një telefoni inteligjent për të parë një vendndodhje, të gjeni disa ide ose të gjeni informacione për të kryer një detyrë të bërë ende të habitur shumë. Tani, 65% më shumë klientë kërkojnë informacion në internet sesa disa vjet më parë. Ata janë në kërkim të bizneseve lokale, diçka që ata panë ose dëgjuar dhe udhëzues që i ndihmojnë ata të kryejnë detyra specifike.

Edhe pse gjithsecili nga ne është ende duke shtypur të fortë, një epokë e re e motorëve të kërkimit po vjen. Me Google AI, Siri dhe Alexa duke u bërë më të sofistikuar, ne kemi shumë mundësi të reja në mënyrën se si bëjmë kërkimet tona. Njerëzit po bëhen më dembelë dhe shtypja në telefonin tuaj nuk është gjithmonë gjëja më e rehatshme për të bërë. Pra, është vetëm e natyrshme që njerëzit më mirë të përdorin zërin e tyre për të krijuar rezultatet e kërkimit sesa të humbasin kohën me shtypjen.

Në vitin 2017, Google ka llogaritur se rreth 20% e të gjitha kërkimeve bëhen me kërkim zanor. Në 2018, është rreth 30%. Kompanitë e shumta analitike kanë deklaruar se deri në vitin 2020, rreth 50% e të gjitha kërkimeve do të bëhen me zë. Kjo nënkupton që kërkimi i zërit po rritet pa dyshim më shpejt dhe shpejt. Shtë thjesht një mënyrë shumë më e shpejtë dhe më e përshtatshme për të kërkuar dhe kemi parë që shpejtësia dhe komoditeti janë gjithçka që synojnë teknologjitë e sotme.

Megjithëse kërkimi i zërit nuk është plotësisht funksional në asnjë mënyrë; është akoma pak i ngathët në njohjen e dialekteve të ndryshme, por vazhdimisht po zhvillohet. Actuallyshtë në të vërtetë shumë i zgjuar dhe me mënyrën se si ata janë zhvilluar, nuk ka ndaluar këtë revolucion.

Shtë koha për të parë faktet dhe për të parë pse do të ishte e rëndësishme për ju, për ne dhe për të gjithë filloni të optimizoni faqen e tyre të internetit për kërkimin me zë.

Trendi në rritje

Google nuk boton informacion të saktë në mënyrë të rregullt, kështu që është akoma e vështirë të kuptosh saktësisht se sa njerëz aktualisht përdorin kërkimin me zë. Por ne mund të jemi të sigurt se tendenca po rritet dhe njerëzit gjithmonë do të ecin me atë që është më i përshtatshëm. Së shpejti, shumica e kërkimeve do të bëhen me zë.

Sipas Location World, në 2016 një 40% mahnitës i të rriturve përdor kërkimin me zë çdo ditë. Pra, nuk ka asnjë mohim që kërkimi i zërit të ngrihet në majë. Sistemet e njohjes së zërit po bëhen gjithnjë e më të sofistikuara. Ka shumë të ngjarë që ne do të kontrollojmë shumicën e mjeteve tona dixhitale përmes zërit tonë. Gjithashtu, pasi asistentët dixhitalë bëjnë kërkimin e zërit shumë më shpejt, ata do të vazhdojnë të ftojnë më shumë njerëz që të fillojnë të përdorin sistemin. Ndërsa përdorimi i kërkimit të zërit bëhet më “normal”, vetëm më shumë nga popullsia do të fillojnë ta përdorin atë.

Ndikimi i folësve të zgjuar

Falë Google dhe Amazon Echo, folësit e zgjuar kanë dhënë një ndikim të fortë në revolucionin e kërkimit të zërit. Këto folës të zgjuar mbështeten ekskluzivisht në komandat zanore për të punuar. Ata ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme i kushtëzojnë njerëzit të zgjidhin problemet e tyre dhe t’u përgjigjen pyetjeve të tyre përmes pyetjeve të kërkimit me bazë zëri. Kjo vetëm shton më shumë trendin në rritje të kërkimit të zërit.

Ndryshimet Kërkimi i Zërit do të sjellë në SEO

Asnjë revolucion nuk vjen pa përpjekjen e madhe për ndryshim dhe do të ketë shumë për tu përshtatur me një herë kërkimi i zërit bëhet më popullor. Këtu janë disa nga efektet më të forta që kërkimi i zërit do të ketë në botën e motorit të kërkimit.

Vetëm ndërfaqet audio vetëm bëjnë debutimin e tyre

Altoparlantët e mençur lejojnë njerëzit të zbulojnë informacione, të blejnë produkte, të bashkëveprojnë me faqet e internetit dhe ndërfaqet e tjera thjesht përmes urdhrit të zërit të tyre. Kjo do të thotë që vlera e mediumeve vizuale do të bjerë në mënyrë të qëndrueshme. Do të jetë shumë më e lehtë të bisedoni me kompjuterin tuaj me zë të lartë sesa të shfletoni një faqe në internet. Sapo të ndodhë kjo, mënyra e paraqitjes së informacionit para audiencës sonë do të ndryshohet plotësisht. Do të duhet të dalim me struktura plotësisht të reja.

Konkurrencë më e lartë për pozicionet kryesore

Edhe pse ka shumë mundësi në dispozicion për t’iu përgjigjur një pyetjeje të kërkimit, asistentët dixhitalë zakonisht japin përgjigje nga hyrjet në pozicionin më të lartë. Kjo do të bëjë presion edhe më shumë tek SEO-të ndërsa përpiqen të arrijnë në krye të rezultateve të kërkimit të Google.

Pyetjet e kërkimit do të bëhen më komplekse

Përdoruesit nuk do të kenë më nevojë të bëjnë parathënie se si i përshtatin pyetjet e kërkimit. Ata nuk do të duhet të mendojnë se cilat fjalë kyçe ato po përdorin. Për sa kohë që ata bëjnë një pyetje që është edhe nga distanca e kuptueshme, ata do të marrin një përzgjedhje të mirë të përgjigjeve.

Do të kërkohen më shumë rezultate lokale

Njerëzit do të jenë në gjendje të bëjnë kërkime lokale ndërsa ata gjithashtu vozisin. Ata zakonisht do të mbështeten në kërkimin e zërit në lëvizje. Kërkimi me zë do të bëjë të mundur që ata të gjejnë një dyqan specifik dhe të lundrojnë nëpër të, pa pasur nevojë të prekin telefonin e tyre. Kjo do të drejtojë shumë pyetje kërkimi të përqendruara në vend. Google dhe motorët e tjerë të kërkimit do të kushtojnë një theks shumë më të madh në rezultatet lokale për këtë arsye.

Ndërveprimet do të jenë më të shkurtra

Kërkimet me bazë zëri janë të shkurtra dhe ato nuk janë të përshtatshme për një ndërveprim të gjatë nga natyra. Ju mund ta gjeni shpejt emrin e një aktori që keni parë në një film, ose restorantet afër jush. Ndërsa ndërveprimet bëhen shumë më të shkurtra, faqet e internetit do të kenë një dritare shumë më të vogël për të krijuar një përshtypje te përdoruesit e saj.

Si mund të përfitoni nga kërkimi me zë

Në mënyrë që të korrni përfitimet e të qenit në dispozicion për kërkime me zë, do të duhet të adoptoni teknologjinë sa më shpejt që të jetë e mundur. Shumica e konkurrencës suaj tashmë po punon me të. Megjithatë, shumë njerëz në internet ende mohojnë faktin se pyetjet e kërkimit bisedor do të jenë e ardhmja e internetit.

Përdorni fjalë kyçe për bishtin e gjatë

Përdorimi i fjalëve kyçe me bisht të gjatë janë një nga strategjitë më të rëndësishme të SEO, edhe nëse faqja juaj nuk ka asnjë lidhje me kërkimin e zërit. Përdoruesit e Internetit nuk po përdorin aq shumë fjalë kyçe të shkurtra. Në vend të kësaj, ata bëjnë pyetje më të drejtpërdrejta dhe kërkojnë të marrin përgjigje më të drejtpërdrejta dhe më të rëndësishme për to. Kjo është ajo ku përdorimi i fjalëve kyçe me bisht të gjatë fillon në përdorim. Ndërsa natyra bisedore e kërkimit me zë i bën pyetjet më të gjata, përdorimi i fjalëve të duhura me bisht të gjatë do të rrisë mundësinë e renditjes së përmbajtjes tuaj më të mirë në faqet e motorit të kërkimit.

Punoni në kërkimin lokal të zërit

Njerëzit kërkojnë më shpesh bizneset lokale. Pajisjet e reja bëjnë një kërkim të brendshëm për të gjetur bizneset më të mira në kategorinë specifike në të cilën kanë kërkuar. Këtu janë disa mënyra se si të përmirësoni renditjen e faqes suaj të internetit në kërkimin lokal të zërit.

 • Sigurohuni që informacioni juaj të jetë i saktë – Sigurohuni shtesë që të gjitha informacionet tuaja të kontaktit në çdo platformë janë saktësisht të njëjta dhe janë plotësisht të sakta. Nëse keni një adresë të vjetër në njërën prej platformave, kjo mund të dëmtojë renditjen tuaj. Gjithashtu, jini sa më përshkrues të jetë e mundur kur përshkruani kategoritë e biznesit tuaj.
 • Bëni listën e biznesit tuaj – Biznesi juaj duhet të renditet në çdo listë kryesore të biznesit në internet. Ajo duhet të jetë e pranishme në Bing Places, Apple Maps, Yelp dhe Google My Business. Pajisjet më të rëndësishme tërheqin të gjitha të dhënat e tyre nga këto, kështu që ju duhet të jeni i pranishëm në secilën prej tyre.
 • Merrni mjaft Shqyrtime – Rishikimi i biznesit tuaj nga klientët e tij luan një rol të madh në marrjen e një renditje të mirë për biznesin tuaj. Naturalshtë vetëm e natyrshme që njerëzit të tërhiqen më shumë nga vizita e një biznesi që ka komente të shumta.

Kërkoni të zbatoni fjalë kyçe të gjata

Të kesh një ton më shumë bisedor në faqen tuaj të internetit është e rëndësishme për kërkimin me zë. Përdoruesi nuk do të përdorë fjalë kyçe të vetme gjatë pyetjeve të tij; ato do të jenë më shumë biseduese përkundrazi. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndryshoni fjalët tuaja në fjalë kyçe me bisht të gjatë. Por kjo do të thotë që ju duhet t’i zbatoni ato në mënyra të vogla. Filloni një faqe të re FAQ ku jepni informacion më të detajuar për tema të caktuara. Krijoni përmbajtje për të me një ton informal dhe merrni parasysh se si audienca juaj flet përgjithësisht për ta bërë që përmbajtja juaj të përputhet me tonin e tyre.

Gjithashtu, mbani mend se njerëzit nuk flasin në mënyrën që shkruajnë. Kështu që dyfishoni përdorimin tuaj të modeleve natyrore të të folurit. Motorët e kërkimit së shpejti do të jenë në gjendje të marrin modelet natyrore të të folurit të njerëzve dhe ta njohin atë.

Vendosni edhe më shumë theks në celular

Popullariteti i mahnitshëm i pajisjeve mobile nuk është aspak ndonjë lajm. Por me shfaqjen e kërkimit me zë, celulari po bëhet më i rëndësishëm se kurrë. Me më shumë se 50% të të gjitha pyetjeve të kërkimit që bëhen nga celulari, është e rëndësishme që të synoni për kontekstin e një kërkimi specifik zanor për të rritur SEO tuaj.

Mobilja vjen para desktopit, pavarësisht se çfarë lloj pranie në internet po kërkon të ndërtosh. Për shkak se kërkimet me zë bëhen në lëvizje nga pajisjet e lëvizshme, është e rëndësishme që përmbajtja juaj të jetë e optimizuar për pajisjet që e kërkojnë atë në.

Provo Google test i lëvizshëm-miqësor dhe shiko se çfarë kthehesh prej saj. Do t’ju tregojë se sa mirë do të renditet faqja juaj për kërkime në celular.

përfundim

Ueb po ndryshon dhe faqja e internetit dhe strategjia juaj duhet të ndryshojnë së bashku me të. Ka shumë për t’u përgatitur në të ardhmen dhe po bëhet një sfidë e vërtetë pasi ende nuk dimë saktësisht se çfarë lloj ndryshimesh do të sjellë revolucioni i kërkimit të zërit. Por ne e dimë se do të kërkojë nga ju që të rimendoni lojën tuaj reklamuese dhe mënyrën se si po kërkoni të arrini tek klientët e rinj. Disa mundësi do të hapen dhe disa do të hiqen. E tëra që mund të bësh për të përgatitur është të zgjedhësh faqen tënde për kërkim zanor aq sa është e mundur tani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector