Arsyet kryesore pse u bllokua faqja juaj e internetit e Joomla-s

joomla-website-hacked


Pavarësisht se sa i madh apo i vogël mund të jetë faqja juaj e internetit, pa marrë parasysh se çfarë lloji të sigurisë së përparuar përdor, pavarësisht nëse është një blog i vogël privat ose një faqe e madhe e tregtisë elektronike, çdo uebfaqe e mundshme në Internet mund të jetë e ndjeshme ose një objektiv për hakerat . Këta hakerë janë gjithmonë në kërkim të faqeve në internet të prekshme dhe pre e lehtë në mënyrë që të vjedhin informacione private, të rrëmbejnë një faqe në internet ose thjesht ta vandalizojnë atë.

Joomla si dhe WordPress dhe Drupal janë disa nga sistemet më të njohura dhe të respektuara për menaxhimin e përmbajtjes të disponueshëm në internet. Joomla është veçanërisht unik sepse ka disa karakteristika të njohura shumë të njohura dhe të fuqishme që sistemet e tjera të menaxhimit të përmbajtjes nuk mund t’i sigurojnë. Dhe megjithëse Joomla përmban mijëra veçori, atribute dhe mjete të shkëlqyera, ekzistojnë shumë shqetësime për sigurinë për faqet e internetit të Joomla.

Në këtë artikull do të shikojmë disa nga arsyet më të zakonshme se pse Joomla juaj! Uebfaqja u hakua dhe gjithashtu do të përmendë disa këshilla dhe truket se si të mbroni më mirë faqen tuaj të çmuar dhe informacionin tuaj personal të paçmuar.

Arsyet më të zakonshme pse Joomla juaj! Uebfaqja u hakua

1. Peshkimi

Phishing është një metodë e zakonshme e hakmarrjes e cila përfshin ose një email ose një faqe në internet që është krijuar për të vjedhur kredencialet e hyrjes në faqen tuaj të internetit. Hakerët maskojnë dhe mashtrojnë faqen e internetit ose emailin për të parë saktësisht si platformën ku do të dëshironit të identifikohesh, dhe nëse nuk je i kujdesshëm, ata do të vjedhin letrat kredenciale të hyrjes.

Më së shpeshti ata do t’ju mashtrojnë dhe do t’ju bëjnë të mendoni se një Joomla! administratori po ju kërkon të regjistroheni urgjentisht në llogarinë tuaj. Kjo është arsyeja pse gjithmonë duhet të kontrolloni dy herë domainin ose dërguesin e emailit përpara se të regjistroheni kudo ose të siguroni informacione personale ose informacione për kartën e kreditit.

2. Siguria e dobët e faqes në internet

Ekzistojnë shumë sisteme të ndryshme sigurie të disponueshme për t’u përdorur në internet, disa janë të dobëta dhe ofrojnë vetëm bazat në sigurinë e faqes në internet, por ka edhe mundësi të tjera të avancuara dhe më të shtrenjta të sigurisë së faqes në internet që ju ofrojnë me mijëra mjete dhe mundësi që ju t’i mbroni faqen tuaj te internetit me.

Sidoqoftë, edhe kompanitë më të mëdha dhe faqet e internetit luftojnë për të shmangur plotësisht dhe parandaluar sulmet nga hakerat pavarësisht se shpenzojnë shumë para për sigurinë e tyre në faqen e internetit. Gjithmonë është një ide e mirë për të pajisur veten dhe faqen tuaj të internetit me të paktën disa programe të sigurisë në internet, në mënyrë që të parandaloni disa nga përpjekjet më të zakonshme të hakerave në faqen tuaj të internetit..

3. Siguria e kompjuterit tuaj

Një mënyrë tjetër e zakonshme për të hakuar faqen tuaj të internetit është të keni hak kompjuterin tuaj personal. Ju duhet ta merrni seriozisht sigurinë e kompjuterit tuaj personal sepse hakerat mund të vjedhin të gjitha cookie-t dhe informacionin e ruajtur për faqet e internetit tuaj, si dhe të gjitha kredencialet e hyrjes që mund të keni ruajtur në kompjuterin tuaj.

Kompjuteri juaj mund të hackohet përmes viruseve, malware ose thjesht përmes faqeve të internetit të kompromentuar ose ndonjë lloj aplikacioni softuerësh që është infektuar nga hakeri. Këta hakerë përdorin bots të automatizuar që skanojnë Internetin për adresat IP që kanë siguri të dobët kompjuteri personal dhe janë të prekshëm nga sulmet e hakerave.

Kjo është arsyeja pse gjithmonë duhet të përdorni një program premium antivirus të softuerit, si dhe një program bllokues të adware dhe malware. Shtë rregull e zakonshme për të kryer skanime të plota të diskut në kompjuterin tuaj personal të paktën një herë në javë.

4. Shtesa dhe aplikime të rrezikshme

Nëse përdorni Joomla, me siguri do të integroni shumë tema të ndryshme, widget, shtesa dhe mjete të tjera të dobishme që mund t’ju ndihmojnë të rritni funksionalitetin e faqes tuaj të internetit. Dhe të gjitha këto mjete janë shumë të dobishme dhe të fuqishme, megjithatë ato mund të komprometohen dhe përdoren për të hakuar në faqen tuaj të internetit. Sidomos mjetet si plug-in dhe widget të cilat janë një faktor shumë i rëndësishëm kur bëhet fjalë për hartimin e faqes në internet dhe përmbajtjen e faqes në internet posaçërisht synohen nga hakerat për dobësitë.

Një gjë që mund të bëni për të mbrojtur veten dhe faqen tuaj të internetit është të siguroheni që të gjitha shtojcat, widget dhe mjetet që përfshini në faqen tuaj të internetit, azhurnohen rregullisht. Disa autorë të plug-in dhe widget heqin dorë nga mjetet e tyre dhe ndalojnë azhurnimin e tyre, dhe kjo bëhet kur ata bëhen të prekshëm nga sulmet nga hakerat. Skriptet e vjetruara gjithashtu mund të përdoren për të hyrë në faqen tuaj të internetit, kështu që duhet të fshini të gjitha skriptet e vjetruara në faqen tuaj të internetit.

Ju gjithashtu duhet të vini re se një metodë e zakonshme e hakerave është të sulmoni vetë serverin pritës. Përdoruesit që presin në uebfaqet e tyre dhe përmbajtjen e tyre në serverat e përbashkët janë veçanërisht të prekshëm ndaj këtij lloji të sulmeve. Nëse dikush tjetër në atë server të përbashkët bëhet i hakuar, të gjithë pronarët e faqeve të internetit në atë server të veçantë pritës janë në rrezik.

Kjo është arsyeja pse është e mençur të sigurohemi që ofruesi juaj i pritjes së faqes në internet përdor softuerin më të mirë dhe më të fuqishëm të sigurisë në internet të disponueshëm në treg. Një këshillë tjetër e shkëlqyeshme është që gjithmonë të siguroheni që të krijoni kopje rezervë ditore ose javore të faqes tuaj, në mënyrë që ta riktheni atë në versionin e mëparshëm të pa kompromisit në rast se faqja juaj e internetit bëhet e hakeruar.

Si ta di nëse Joomla im! Uebfaqja është hackuar?

Disa hakerë mund të jenë shumë të paqartë në lidhje me sulmet, duke bërë të mundur që faqja juaj e internetit të hackohet tashmë, por thjesht nuk e dini akoma. Këto lloje të sulmeve rrëmbejnë ngadalë faqen tuaj të internetit dhe ato e mbushin atë me lidhje referimi dhe reklama që nuk i keni aprovuar. Dhe nganjëherë mund të jetë mjaft e ndërlikuar për të zbuluar se faqja juaj në internet është hacked apo jo.

Ndonjëherë ju do të merrni një mesazh direkt nga ofruesi juaj i web hosting që faqja juaj e internetit është hakuar në. Por shumicën e herëve të zbuloni nëse faqja juaj e internetit është hakuar apo jo nuk do të jetë aq e thjeshtë apo e thjeshtë. Ju duhet të jeni në kërkim të një prej shumë flamujve të kuq që mund të tregojnë se faqja juaj e internetit është e komprometuar ose e hakuar.

Një prej këtyre flamujve të kuq është marrja e faqes tuaj në internet ose faqet nga faqja juaj e internetit që fshihen nga rezultatet e kërkimit të kërkimit në Google ose ndonjë prej motorëve të tjerë të kërkimit. Një tjetër gjë e rëndësishme për tu kujdesur është që faqja juaj në internet të thyejë ose të tregojë disa gabime që nuk i ka treguar më parë. Ky është shpesh një tregues i fortë që faqja juaj e internetit mund të hackohet.

Ju gjithashtu duhet të analizoni faqen tuaj të plotë duke përdorur disa nga shumë mjete analitike që janë në dispozicionin tuaj. Ju duhet të analizoni trafikun tuaj me kujdes për të parë nëse disa ose ndonjë nga trafiku juaj po rivotohet në faqe të panjohura dhe në faqet e internetit të palëve të treta. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni nëse mund të gjeni ndonjë mospërputhje të mundshme në analizat e faqes suaj të internetit që mund t’i referohen faqeve të internetit me të cilat nuk keni kontakte.

Disa hakerë do të iniciojnë shkarkime të paautorizuara dhe të padëshiruara në kompjuterin ose shfletuesin tuaj, kur faqja juaj e internetit është hackuar. Pra, sa herë që një nga faqet tuaja përpiqet të fillojë një shkarkim për të cilin nuk dini asgjë, kjo është një tregues shumë i fortë që faqja juaj e internetit mund të hackohet. Flamuj të tjerë të kuq përfshijnë administratorë në uebfaqen tuaj që ju nuk i njihni si dhe që keni fotografi të prishura të shfaqen në faqen tuaj të internetit, kështu që bëni kujdes për ta.

Si të mbroni faqen tuaj të internetit Joomla?

Metoda më e rëndësishme për të mbajtur të sigurt faqen e internetit dhe përmbajtjen tuaj është duke pasur versionin e Joomla tuaj! sistemi i menaxhimit të përmbajtjes plotësisht i azhurnuar. Zhvilluesit e Joomla! vazhdimisht publikoni dhe lëshoni azhurnime për kornizën në të cilën ata rregulluan defektet dhe dobësitë e sigurisë së patkonit që hakerat mund të përpiqen të shfrytëzojnë për të hakuar faqen tuaj të internetit. Mund të jetë pak e harxhuar për të mbajtur gjithçka në azhurnim nëse përdorni një numër të madh të prizave, pajisjeve dhe mjeteve të tjera të palëve të treta, por është thelbësore për të mbajtur të sigurt faqen tuaj të internetit dhe informacionin tuaj personal. shëndoshë.

Një mashtrim i vogël që është i rëndësishëm për sigurinë dhe mbrojtjen e faqes në internet kur bëhet fjalë për Joomla! faqet e internetit të bazuara nuk janë që të japin leje shkrimi për secilin nga skedarët tuaj PHP në bazën e të dhënave tuaja të internetit. Mbajtja e këtyre skedarëve vetëm për lexim do të parandalojë që hakerët të hakerojnë lehtë dhe shpejt dhe shfrytëzojnë faqen tuaj të internetit.

Të jesh i kujdesshëm se si i delegoni lejet për aktivitetet e përditshme të faqes tuaj, është gjithashtu mjaft i rëndësishëm. Mund të duket shumë themelore dhe e thjeshtë, por është shumë e rëndësishme për sigurinë dhe mirëqenien e faqes suaj të internetit që të mos lejoni ekzekutimin në drejtoritë tuaja publike në faqen e internetit. Kjo do të ndalojë që hakerat të ngarkojnë dhe ekzekutojnë softuerë me qëllim të keq, malware, skriptet dhe viruset në faqen tuaj të internetit.

Ju duhet të mbani në mend se hakerat do të përpiqen të përdorin çdo mashtrim të mundshëm në libër, në mënyrë që të marrin informacionin tuaj personal dhe letrat kredenciale për t’u hakmarrur dhe shfrytëzuar faqen tuaj të internetit. Një nga truket që ata përdorin për ta arritur këtë është duke marrë të dhëna nga tabela e përdoruesit të faqes së internetit. Ju mund ta parandaloni këtë të ndodhë duke ndryshuar parashtesën e bazës së të dhënave të përdoruesve tuaj në ndonjë parashtesë të rastit.

Jo vetëm që ju duhet të mbani të gjitha zgjatjet tuaja dhe pajisje shtesë, mjete dhe shtojca të palëve të treta, por gjithashtu nuk duhet të harroni të hiqni, çinstaloni dhe fshini të gjithë programin e vjetëruar, si dhe zgjerimet e vjetra dhe çdo skedar të mundshëm të mbetur nga instalimet e vjetra. Ky është një mashtrim i thjeshtë, por shumë njerëz harrojnë ta bëjnë këtë dhe kanë hyrë në faqet e tyre të internetit.

Shtë një gjë shumë e rëndësishme të theksohet se mos kompromentimi në sigurinë e pritjes në faqen tuaj të internetit mund të përfundojë duke ju kursyer një ton të parave në afat të gjatë. Duke hakuar faqen tuaj të internetit shumë lehtë mund të çojë në vjedhje të identitetit, si dhe vjedhje të kartave të kreditit. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të siguroheni që paketa juaj në web hosting përfshin mjete dhe metoda të përparuara të sigurisë së faqes në internet për të mbrojtur faqen tuaj të internetit nga hakerat edhe nëse kjo do të thotë të paguani disa dollarë më shumë për të.

Metodat moderne të hackimit ndryshojnë dhe evoluojnë vazhdimisht, kështu që është shumë e rëndësishme të zgjidhni një ofrues të një web hosting që azhurnon dhe përmirëson mjetet dhe metodat e tyre të sigurisë në faqen e internetit vazhdimisht. Sigurimi që ofruesi juaj i web hosting-it përdor vetëm teknologjinë më të re dhe më të rëndësishme kur bëhet fjalë për gjuhët e programimit dhe bazën e të dhënave antivirus është shumë e rëndësishme.

Sidoqoftë, gjëja më e rëndësishme që duhet të realizoni në mënyrë që të mbroni faqet tuaja nga hakerat është se nuk jeni imun ndaj tij. Fatkeqësisht, shumë njerëz, posaçërisht ata që fillojnë vetëm me projektin e tyre në internet, në mënyrë iracionale mendojnë se nuk janë të rëndësishëm për hakerat.

Hakerët do të përpiqen të shfrytëzojnë, hakojnë dhe rrëmbejnë madje edhe numrin më të vogël të faqeve të internetit. Kjo për shkak se ata përdorin këto uebfaqe të hakuar në mënyrë që të rivotojnë trafikun, të përmirësojnë renditjen e kërkimit Google në faqet e internetit të tyre duke vendosur prapa lidhje në faqen tuaj të internetit dhe të përdorin serverin tuaj në mënyrë që të dërgojnë email spam.

Kjo i bën të gjithë një objektiv të mundshëm. Asnjëherë mos mendoni se nuk jeni aq i rëndësishëm sa të hakoheni dhe kurrë mos mendoni se jeni imun dhe i paprekshëm në përpjekjet e hakerave. Gjithmonë duhet të mbani në mend se parandalimi i hakerave është gjithmonë më i mirë sesa shërimi i faqeve të internetit të hakuar. Shumë njerëz në të gjithë botën përballen me një betejë nate kur informacioni i tyre personal dhe informacioni i kartave të kreditit vidhen nga hakerat në faqen e tyre të internetit.

përfundim

Ownerdo pronar i vetëm i faqes në internet duhet të informohet dhe edukohet mbi temën e mbrojtjes dhe sigurimit të faqes së internetit dhe kompjuterit të tyre personal nga përpjekjet e hakerimit. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për Joomla! Pronarët e faqeve të internetit sepse këto sisteme të menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur janë gjetur të jenë mjaft të prekshëm nga këto sulme.

Ky artikull u shkrua për të provuar dhe informuar ju mbi metodat dhe mënyrat më të zakonshme me të cilat hakerat mund të përpiqen të shfrytëzojnë dhe rrëmbejnë faqen tuaj të internetit dhe informacionin tuaj personal. Ne gjithashtu kemi studiuar dhe analizuar shumë metoda të ndryshme se si të mbroni veten dhe Joomla tuaj! uebfaqe nga përpjekje të tilla hakmarrje.

Realiteti i situatës është që ju kurrë nuk mund të jeni plotësisht të sigurt dhe imun ndaj hakerave, peshkatarëve dhe mashtruesve. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të përpiqeni të bëni gjithçka në fuqinë tuaj për të provuar dhe parandaluar Joomla tuaj! nga faqja e internetit të hakuar.

Për ta përmbledhur, mbajini aplikacionet, plug-in, widget dhe extensions të palëve të treta, të azhurnuara plotësisht, si dhe të keni Joomla-në tuaj! version i azhurnuar plotësisht dhe sigurohuni që ofruesi juaj i web hosting jo vetëm që ju lejon qasje në programin më të mirë dhe më të përparuar antivirus të disponueshëm në treg, por gjithashtu azhurnon metodat e tij të sigurisë vazhdimisht dhe rregullisht. Jemi të sigurt se nëse i ndiqni këto hapa, këshilla dhe truket që ju dhamë për ju në këtë artikull, Joomla juaj! faqja e internetit do të jetë shumë më e sigurt se më parë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map