Avantazhet dhe disavantazhet e planeve të përbashkëta të strehimit

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Avantazhet dhe disavantazhet e planeve të përbashkëta të strehimit
0 19 мин.

përbashkëta-hosting-avantazhet-disavantazhet


Nëse jeni biznesmen dhe doni të krijoni një dyqan në internet për produktin tuaj, ose thjesht jeni një shkrimtar aspirues që dëshiron të fillojë një blog ose uebfaqe, një nga vendimet më të rëndësishme që do të duhet të merrni është të zgjidhni hostin tuaj në internet. Në këtë artikull, ne do të flasim për avantazhet dhe disavantazhet e planeve të përbashkëta të pritjes, por gjithashtu do të mbulojmë disa nga hostet më të mirë të internetit që mund të gjeni në treg dhe veçoritë e tyre.

Isfarë është Hosting Shared?

Në mënyrë që të krijoni, ngarkoni dhe mbani faqen tuaj të internetit të funksionuar, do t’ju duhet të gjeni një host në internet që do t’ju ofrojë hapësirë ​​për ju për të ruajtur të gjithë skedarët dhe dokumentet tuaja. Pritësit në internet ofrojnë shumë shërbime shtesë, por ne do të flasim për këtë më vonë në këtë artikull.

Kur bëhet fjalë për opsionet e mbajtjes së faqes në internet, ekzistojnë tre alternativa – hosting i përbashkët, mbajtja e VPS dhe host i dedikuar. Ai që do të zgjidhni varet nga nevojat tuaja, lloji dhe madhësia e faqes tuaj në internet dhe, natyrisht, buxheti juaj. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë vetëm planet e përbashkëta të pritjes dhe avantazhet dhe disavantazhet e tyre.

Plani i përbashkët i pritjes është një shërbim pritës ku faqet e internetit të shumta ruhen në një server të vetëm. Kjo nënkupton ndarjen e gjithçkaje nga gjerësia e bandës, FTP dhe llogaritë e postës elektronike në bazën e të dhënave dhe hapësirës, ​​por edhe procesori kompjuterik, memorja dhe mirëmbajtja e tarifave të serverit. Nuk ka kufizime në numrin e faqeve të internetit që mund të ruhen në një server të vetëm. Numri mund të shkojë nga dhjetëra në mijëra. Falë ndarjes së burimeve, ndarja e planeve të pritjes është shumë më e lirë se VPS dhe planet e dedikuara të pritjes.

Përparësitë e planeve të përbashkëta të strehimit

kosto

Një nga avantazhet më të mëdha të planeve të përbashkëta të pritjes, dhe më i dukshmi, natyrisht, është një kosto shumë e ulët. Ato zakonisht janë në dispozicion me norma jashtëzakonisht të arsyeshme, të cilat mund të jenë një përfitim i madh për njerëzit që janë me një buxhet të shtrënguar.

Meqenëse po ndani hapësirën e serverit dhe shumë veçori të tjera me pronarët e tjerë të faqes në internet, host-i i uebit është në pozitë të ofrojë një shërbim shumë më të lirë. Në fakt, kostoja në ditë mund të jetë aq e ulët sa 0.08 $ në shumë serverë për shkak të natyrës jashtëzakonisht konkurruese të tregut të web hosting. Edhe pse do të ndani hapësirë ​​me përdoruesit e tjerë, në shumicën e rasteve hapësira që merrni do të jetë më se e mjaftueshme sepse ka kaq shumë host host në internet sa që këto plane të përbashkëta të pritjes zakonisht nuk kanë shumë faqe në internet për ta që të ndjeheni si ju mungon hapësira.

thjeshtësi

Planet e përbashkëta të pritjes janë duke tërhequr konceptin themelor nga hostimi i menaxhuar, që do të thotë se hosti bën mirëmbajtjen e serverave dhe pajisjeve të lidhura në qendrën e tyre të të dhënave. Kjo do të thotë që ju nuk do të duhet të merreni me administrim të ndërlikuar për serverat, që është një zgjidhje ideale për ata që nuk kanë njohuri dhe përvojë të mjaftueshme teknologjike ose fuqi punëtore për të drejtuar një server, si dhe për ata që thjesht nuk duan të merren me të gjitha ato çështje dhe duan të përqëndrohen në aspektet e tjera të biznesit të tyre.

Përshtatje dhe komoditet

Ka shumë mjete gjithëpërfshirëse si paneli i kontrollit dhe programi ndërtues i faqeve në internet që lejojnë përdoruesit të rregullojnë përvojën e tyre të përbashkët të pritjes dhe ta bëjnë të gjithë aspektin teknologjik të lehtë për t’u kuptuar edhe për fillestarët.

Edhe pse i ndani burimet me përdoruesit e tjerë, ende ka një webmaster që kontrollon uebfaqen me mjetet e panelit të kontrollit. Ky mjet është në të vërtetë shumë i thjeshtë për t’u përdorur dhe shumë i gjithanshëm që do të thotë që ju do të jeni në gjendje ta rregulloni atë në një farë mase. Vegla e panelit të kontrollit lejon përdoruesit të menaxhojnë veçori të ndryshme si ngarkimi i imazheve dhe skedarëve të tjerë, si dhe të vëzhgojnë statistikat e faqes në internet.

Kur kombinoni këto opsione të personalizimit me çmimin jashtëzakonisht të përballueshëm, përfitoni një përfitim tjetër; komoditet. Me planet e përbashkëta të pritjes, menaxhimi i faqes në internet është shumë i lehtë sepse menaxhohet nga profesionistë dhe ekspertë me përvojë, kështu që ju do të jeni në gjendje t’i kushtoni shumicën e kohës tuaj për çështje më të ngutshme të biznesit. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të keni më shumë se një llogari email në domenin tuaj dhe më shumë se një bazë të dhënash gjithashtu.

Disavantazhet e planeve të përbashkëta të strehimit

Efikasiteti dhe Rrëzimi

Një nga disavantazhet më të mëdha të planeve të përbashkëta të pritjes është efikasiteti. Kjo vjen nga sasia e kufizuar e hapësirës së diskut dhe bandës së gjerësisë që vjen me ndarjen e serverit me përdoruesit e tjerë. Edhe pse kjo nuk do të paraqesë shumë problem nëse faqja juaj e internetit nuk është aq e madhe, por gjerësia e bandës është e rëndësishme nëse keni një uebfaqe të madhe me shumë të dhëna.

Ky është një problem i zakonshëm që është i ngjashëm me çështjet e performancës që lindin kur një anëtar tjetër i përvojave të planit tuaj të përbashkët të rritjes në trafik, veçanërisht nëse kjo vjen papritmas. Kjo mund të çojë në një ecuri më të ngadaltë në faqen tuaj të internetit dhe ngarkimi i ngadaltë i faqeve tuaja mund të jetë me të vërtetë irrituese për mysafirët dhe klientët tuaj.

Një çështje tjetër e rëndësishme që është ndër avantazhet më të mëdha është përplasjet e shpeshta. Kjo është e kuptueshme, veçanërisht kur një host në internet ka mijëra faqe në internet në një server, për shembull. Në këto situata, përplasjet do të jenë një gjë e zakonshme dhe që mund të shkaktojnë shumë kohë të humbur për pronarët e faqeve të internetit që janë pjesë e atyre planeve të përbashkëta të pritjes.

siguri

Siguria është një çështje shumë serioze kur bëhet fjalë për planet e përbashkëta të pritjes. Në fakt, problemi më i madh i sigurisë ndoshta vjen nga hostet në internet që lejojnë klientët e tyre të kenë shumë liri dhe fuqi kur bëhet fjalë për menaxhimin e faqes së tyre të internetit dhe hyrjen në server. Vetëm një gabim është shpesh i mjaftueshëm për të shkaktuar shumë probleme për serverin. Kjo është arsyeja pse hakerimi nuk është aq i rrallë dhe shumë serverë të përbashkët janë në të vërtetë shumë të ndjeshëm ndaj sulmeve të kollitjes. Një arsye tjetër që bën që një klient i planit të përbashkët të pritës të jetë veçanërisht i prekshëm nga hakerimi, qëndron në faktin se çdo sulm hack që kryhet në çdo uebfaqe që është pjesë e planit, do të ndikojë dhe prekë çdo faqe tjetër në internet në këtë plan të përbashkët të pritjes.

Ofruesit më të mirë të pritjes së hosteve

Ka shumë hoste në internet atje, siç kemi përmendur tashmë, dhe mund të mos jetë e lehtë për ju të gjeni atë të duhurin për ju në këtë larmi zgjedhjesh. Për këtë arsye, ne do të flasim për disa nga hostet më të mirë të internetit që ofrojnë plane të përbashkëta të pritjes.

Bluehost

Vizitoni sitin »

BluehostBlueHost ofron plane të përbashkëta pritjeje, por gjithashtu mund ta përdorni nëse doni të shkoni me VPS ose serverë të dedikuar. Shtë gjithashtu një nga hostet më të mirë në internet që ofrojnë mbajtjen e WordPress me ritme të arsyeshme. Kur bëhet fjalë për pritjen e përbashkët, ekzistojnë shumë mundësi të ndryshme, por BlueHost nuk ofron mundësi për muaj për muaj për pritjen e përbashkët. Përkundrazi do të duhet të regjistroheni në planin vjetor. Do të merrni gjithashtu zbritje nëse regjistroheni për plane shumëvjecare. Për shembull, nëse regjistroheni për një plan 3-vjeçar do të paguani vetëm 3,95 dollarë në muaj. Ky është në të vërtetë një nga përfitimet më të mëdha, pasi BlueHost ka një bilanc të madh çmimesh dhe veçorish.

Paketat e Ndara të hosteve

Me planin themelor të përbashkët të pritjes që ka një çmim prej 3,95 $ në muaj për një kontratë tre vjeçare, ju do të merrni një emër domain falas që do të zotëroni për të gjithë kohën që qëndroni me BlueHost. Do të merrni gjithashtu një transferim falas të emrit të domenit, 100 GB hapësirë ​​për ruajtjen e skedarëve dhe dosjeve të faqes suaj të internetit, transferime të pakufizuara të të dhënave në baza mujore dhe do të keni mundësinë të merrni një uebfaqe.

Paketa Plus kushton 5,95 dollarë në muaj për një kontratë një vjeçare; do të merrni një mjet anti-spam përveç hapësirës së pakufizuar të ruajtjes, kutive postare dhe faqeve të internetit.

Plani Kryeministër zakonisht kushton 14,99 dollarë në muaj për një kontratë një vjeçare dhe përfshin një adresë të dedikuar IP, backup në internet, dy programe anti-spam dhe një certifikatë SSL. Për një kohë të kufizuar, mund ta merrni këtë paketë për vetëm 5,95 dollarë në muaj me një angazhim tre vjeçar. Klikoni këtu për detaje!

Features

 • Nëse përdorni BlueHost, do të keni mundësi të përdorni shumë mjete ndërtimi, si dhe mjete që ju lejojnë të filtroni spam dhe të menaxhoni email. Ekzistojnë gjithashtu mjete që ju lejojnë të mblidhni statistikat në uebfaqe dhe të menaxhoni domenet tuaja.
 • Mund të krijoni deri në 100 adresë emaili me BlueHost, madje edhe me planin themelor. Planet e azhurnuara ju lejojnë të krijoni numër të pakufizuar të postave elektronike. Gjithashtu, nuk do të keni problem të krijoni një llogari me email në BlueHost.
 • Kur bëhet fjalë për veçoritë e sigurisë, BlueHost është një surprizë shumë e bukur. Ekzistojnë tre mjete anti-spam, por ekziston edhe një siguri e linjës lidhëse. Do të jeni në gjendje të krijoni filtra për llogari të postës elektronike, mund të mbroni skedarët dhe dosjet dhe drejtoritë me një fjalëkalim, ose të krijoni listat e zeza për adresa të ndryshme IP.

Mund të gjeni më shumë informacion mbi BlueHost në shqyrtimin tonë të hollësishëm.

Pritja për lëvizje

Vizitoni sitin »

në lëvizjeInMotion Hosting gjithashtu ofron një gamë të gjerë të planeve të pritjes. Kompania reklamon planet e tyre të përbashkëta, si një pritje e përbashkët e biznesit. Aktualisht, ata ofrojnë 50% zbritje në planin e tyre të Lançimit që e bën tarifën tuaj mujore në vetëm 3,99 $ në muaj nëse paguani përparësi për dy vjet. Kjo paketë e vogël përfshin një emër domain falas dhe lejon pritjen e 2 faqeve të internetit.

Features

Avantazhet e planeve të pritjes së përbashkët të biznesit InMotion janë të shumta, por ne do të përmendim disa që qëndrojnë jashtë:

 • cPanel web hosting – Kjo veçori ju lejon të keni një kontroll të plotë mbi llogarinë tuaj. Kjo ju mundëson të instaloni skriptet me porosi, të përfshini domene të reja dhe adresa të reja emaili, pa asnjë problem.
 • BoldGrid – kjo është një zgjatje e mahnitshme e WordPress, e cila ju lejon të hartoni uebfaqen tuaj ashtu si dëshironi, pa qenë e nevojshme të prekni kodin. Kjo është e përsosur për fillestarët, por përdoruesit më me përvojë mund të përfitojnë nga një mjet i tillë i fuqishëm. Për më shumë veçori, ju lutemi hidhini një vështrim rishikimit tonë të BoldGrid.
 • Garanci për kthimin e parave – Do të merrni një garanci të kthimit të parave që zgjat 90 ditë, që do të thotë se mund ta provoni këtë host host në thelb pa ndonjë rrezik.
 • Kredi falas për reklamim – plando plan i ri pritës në eHost merr 100 dollarë në kredi reklamuese për Google dhe Yahoo ose Bing. Ju mund t’i përdorni këto para për të gjeneruar më shumë trafik në faqen tuaj të internetit.
 • Shpejtësi dhe performancë e shkëlqyeshme
 • Një host shumë i qëndrueshëm në internet që rrallë prishet – kontrolloni këtu kohën e duhur dhe provën e performancës.

iPage

Vizitoni sitin »

iPageE fundit, por jo më pak e rëndësishmja në listën tonë të hosteve më të mirë të uebit është iPage, një shërbim i mbajtjes së faqeve në internet që shpejt bëhet gjithnjë e më i popullarizuar. Ajo ka shumë karakteristika potenciale dhe disa mahnitëse, dhe ofron plane të shumta të mbajtjes në internet, duke përfshirë hosting të përbashkët, VPS, serverë të dedikuar dhe planin e hostimit të WordPress. Sidoqoftë, iPage nuk ofron plane mujore të përbashkëta të pritjes, dhe koha minimale e kontratës që mund të zgjidhni është një vit. Ekzistojnë edhe kontrata të disponueshme për dy dhe tre vjet të mbajtjes së përbashkët. Mimi për një paketë njëvjeçare është 11,95 dollarë në muaj, dhe për fat të keq nuk ka zbritje në dispozicion nëse vendosni të shkoni me një opsion afatgjatë.

Features

 • Prodhuesi i faqes në internet lësho dhe zvarrit – Ka shumë mundësi të tjera në dispozicion për ndërtimin e një faqe në internet me iPage, por ky opsion është zgjidhja më e sigurt për njerëzit që nuk kanë shumë njohuri të teknologjisë.
 • E-Commerce – iPage ofron një dyqan në internet si një veçori të integruar, kështu që nëse planifikoni të krijoni një uebfaqe në të cilën do të shesni produktet tuaja, iPage është zgjedhja e duhur për ju.
 • Karakteristikat e sigurisë – iPage siguron mbikëqyrje anti-malware për emailet tuaja. Ekzistojnë gjithashtu çertifikata SSL në dispozicion për të blerë me një plan vjetor për 31,99 $ në vit.
 • Shërbimi ndaj klientit – Ky host në internet ka një nga shërbimet më të mira të klientit në dispozicion, dhe ju mund t’i kontaktoni ata në çdo kohë të ditës ose natës, përmes telefonit ose bisedës.
 • Garanci për kthimin e parave – iPage ofron një garanci të kthimit të parave 30-ditore për paketën e tyre të mbajtjes në internet.

Në rishikimin tonë të thelluar të iPage, ne kemi mbuluar më shumë karakteristika dhe diskutojmë për të mirat dhe të mirat e kësaj kompanie.

përfundim

Tani kemi ardhur në fund të artikullit tonë dhe shpresojmë që ju të kuptoni më mirë se si funksionon mbajtja e faqeve në internet dhe cilat janë përfitimet dhe pengesat më të mëdha të planeve të përbashkëta të pritjes. Shpresojmë gjithashtu që mbulimi ynë i disa prej shërbimeve më të mira të mbajtjes së faqes në internet do t’ju ndihmojë të merrni vendimin tuaj më të lehtë dhe më të shpejtë, pa pasur nevojë të analizoni shumë shumë hostë në internet dhe veçoritë e tyre, veçanërisht kur merrni parasysh madhësinë e madhe të internetit tregu pritës.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector