Blogging vs Vlogging – Cila është e drejtë për ju?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Blogging vs Vlogging – Cila është e drejtë për ju?
0 28 мин.

blog vs vlog


Blogging dhe Vlogging kanë një sukses të madh në internet pasi miliona njerëz iu drejtohen atyre për këshilla dhe argëtim. Të dyja janë strategji shumë efektive që përdorin markat dhe individët të cilët dëshirojnë të gjenerojnë trafik dhe të tërheqin vëmendjen. Edhe amatorët kanë një shans në fushën e krijimit të përmbajtjes dhe shpesh mjaft, përpjekjet e tyre arrijnë deri në një sukses të mahnitshëm.

Vetëm shikoni se sa njerëz kanë pasur sukses të mahnitshëm në YouTube. Ata bënë atë që e donin dhe audienca e tyre i donte përsëri. E njëjta gjë vlen edhe për një numër befasues të blogerëve gjithashtu. Për shumë prej tyre, përmbajtja që ata krijojnë është burimi i tyre kryesor i të ardhurave. Do biznes dhe individ i suksesshëm ka bërë një gjë para se ata të përdorin fuqinë e blogjeve dhe blogjeve të tyre. Ata vendosën nëse shkrimi ose videoja është mediumi më i mirë i komunikimit për ta.

Me kaq shumë njerëz që thonë se blogeria është e vdekur dhe video është e ardhmja, nuk është shumë e thjeshtë të marrësh një vendim. Për t’i rregulluar gjërat, bloget nuk kanë vdekur dhe po, video po bëhet gjithnjë e më popullore. Cila është arsyeja pse kam vendosur të shkruaj këtë artikull! Për t’ju ndihmuar të dini se cili medium është i duhuri për ju.

Ne do të shohim faktorët që duhet të merrni parasysh, së bashku me përfitimet dhe dobësitë e secilës platformë. Pra, pa ado më tej, le ta zëmë!

Talentet dhe aftësitë tuaja

Së pari duhet të ekzaminoni se çfarë jeni më i miri ose çfarë do të kënaqeni më shumë. A jeni bisedues dhe shoqëror, ose do të preferonit të shkruanit mendimet tuaja?

Për të drejtuar një blog të mirë, do të duhet të jeni një shkrimtar i mirë dhe i gatshëm të bëheni edhe më të mirë. Gabimet gramatikore dhe shënimet janë të papranueshme dhe do t’ju bëjnë më pak të besueshëm për lexuesit tuaj. Nëse është dhimbje që ju të lexoni, rishkruani dhe korrigjoni postimet tuaja pa pushim, atëherë shkrimi nuk mund të jetë basti juaj më i mirë. Por nëse keni një mënyrë me fjalë, si për të treguar histori dhe dashuri për të lexuar, atëherë jepni Blogging një e shtënë.

Vendosja e një blog nuk kërkon shumë. Mund edhe ta bëni falas, megjithëse është më së miri nëse keni $ 10 – 15 dollarë për të investuar. Kjo do të thotë, nëse keni të paktën njëfarë njohuri teknike. Me platforma të mrekullueshme si WordPress, Blogger dhe Tumblr që janë në dispozicion, mund të krijoni një blog mjaft lehtë. Por pasi të dëshironi të rregulloni shabllonet që keni edhe pak, do t’ju kërkojë të paktën njëfarë shkalle njohurish teknike. Nëse nuk e bëni këtë, mësimet mësimore do t’ju zgjasin shumë, por do të duhet të vendosni më shumë punë sesa thjesht shkrimi juaj.

Gjithashtu, SEO (optimizimi i motorëve të kërkimit) është një aftësi e rëndësishme që blogerët të zotërojnë. Kur keni një blog, trafiku që merrni nga motorët e kërkimit është i paçmueshëm. Do të duhet të punoni vazhdimisht për të arritur në krye të rezultateve të motorit të kërkimit për fjalët tuaja kyçe.

Një Vlog është një zgjedhje më e mirë nëse ndjeheni sikur keni një karizëm. Vlogët janë bërë të jenë më argëtues dhe tërheqës, me shumë kthesa dhe kthesa. Ata shpesh marrin më shumë vëmendje dhe nuk janë aq edukative sa bloget. Nëse jeni të trembur dhe nuk ju pëlqen të shfaqeni në kamera, vlogging mund të jetë diçka që dëshironi të shmangni, edhe pa lexuar këtë. Nëse jeni të paktën të kënaqur me zërin tuaj, mund të bëni video mësimore ose të tregoni përvojat tuaja nga kamera.

Me pak fjalë, videoja është për ju nëse jeni më shumë i një personi karizmatik dhe bisedues që preferoni ta bëni atë të shkurtër dhe të bisedoni ballë për ballë me audiencën. Nëse jeni tipi që i pëlqen të hulumtojë, shkruani artikuj të informuar mirë dhe siguroni materiale edukative, shkrimi është për ju.

Kush është audienca juaj

Shkrimi dhe bërja video nuk ka të bëjë vetëm me ju. Në fakt, bëhet fjalë për më shumë për kë krijoni përmbajtjen tuaj dhe plotësoni boshllëkun e nevojës. Videot janë më të lehtat për tu shpërndarë dhe ato apelojnë për shumë njerëz. Provimi i produkteve dhe shërbimeve të caktuara dhe marrja e tyre në video mund të jetë interesante për shumë njerëz. Sidomos nëse ata nuk kanë hapësirë, mjete ose para për ta bërë këtë vetë. Video preferohet gjithashtu nga shumë njerëz sepse është shumë më e lehtë për tu konsumuar. Shtë më e lehtë të shikosh video sesa të lexosh artikuj. Ju gjithashtu mund të bëni shumë gjëra të tjera ndërsa videoja luan, sepse nuk kërkon vëmendjen tuaj të plotë.

Blogjet janë me natyrë më edukative, kështu që ato apelojnë te njerëzit që kërkojnë informacion më të detajuar. Me një postim në blog, nuk keni pse të teproni me thjeshtësi të lëndëve komplekse dhe gjithashtu mund të rendisni të gjitha burimet dhe materialet që keni përdorur për të shkruar artikujt tuaj. Shtë një medium shumë më i mirë për të dhënë informacion specifik. Sepse në video, ju mund të thoni emrin e një faqe në internet dhe shikuesit tuaj mund ta gabojnë plotësisht atë. Por mund ta përfshini ende në përshkrimin e videos suaj.

Në thelb, video është bërë më shumë për një audiencë të përgjithshme që shpesh nuk do të marrë kohën për të lexuar. Ata më mirë do ta mbajnë atë të thjeshtë dhe do të shikojnë një video në tema të caktuara ose të marrin një shije të përvojave të caktuara. Ndonjëherë ata shikojnë video me vlogger që shkojnë me pushime nëse nuk kanë kohë ta bëjnë vetë. Video është gjithashtu më mirë që njerëzit të zhyten në përmbajtjen tuaj.

Nëse jeni duke kërkuar njerëz që duan të arsimohen më mirë dhe duan të lexojnë detaje specifike për tema specifike, bloget janë më të mira.

Kostot

Shpenzimet zakonisht varen nga cilësia që po kërkoni të prodhoni. Por zakonisht, veshja e kamerës që do të blini për vlogging është shumë më e shtrenjtë sesa ajo që do të paguani për ta botuar dhe ekzekutuar blogun tuaj. Për të ekzekutuar një vlog të cilësisë, do t’ju duhet disa mikrofona dhe të paktën një aparat fotografik prej 300 – 500 $. Ju mund të filloni me kaq shumë, por gjithashtu mund të investoni në ekran të gjelbër dhe kurse për t’u bërë më të mirë në redaktimin e videos. Vërtetë varet nga sa i hollësishëm doni të jenë videot tuaja.

Kur bëhet fjalë për Blogim, tarifat fillestare janë shumë pak. Ndonjëherë, gjithçka që ju nevojitet është një kompjuter dhe qasje në internet. Nëse dëshironi që blog-u juaj të jetë plotësisht në duart tuaja, do t’ju kushtojë pak para. Do të duhet të paguani për pritjen, një model premium dhe dikë që do t’ju ndihmojë të krijoni uebfaqen tuaj nëse nuk dini si ta bëni vetë. Por të gjitha këto mund të blihen falas, nëse jeni të shkathët.

Shtë më e vështirë të fitosh para dhe të fitosh para nga Vlogu sesa nga Blog-u. Kjo për shkak se ju nuk mund të ngulitni linqe në përmbajtjen tuaj që njerëzit të klikojnë pa interes të veçantë. Sidoqoftë, ju mund t’i shtoni ato në përshkrimin e videos ose ta përdorni atë për t’u bërë partner në YouTube, por kjo është rrallë aq e efektshme nëse nuk keni miliona shikime akoma. Blogjet megjithatë janë shumë më të lehta për tu fituar me paratë dhe për t’u lidhur me produktet e bashkëpunëtorëve. Shtë gjithashtu më e lehtë të gjurmoni lexuesit tuaj dhe të keni një ide se sa prej tyre do të bëjnë blerjen.

Video Hosting dhe SEO

Një nga avantazhet e vlogging është se videot janë pritur në një sit të ndarjes video si YouTube ose vimeo. Në atë mënyrë, ju nuk keni pse të paguani mikpritjen dhe videoja juaj tashmë është në një sit që ka miliona vizitorë unikë çdo muaj. Ju nuk keni nevojë të bëni shumë më tepër sesa t’i jepni videos tuaj një titull tërheqës dhe të bëni një tablo që dallohet. Dobësitë e saj janë që siti të ketë kontroll të plotë mbi videot tuaja. Ato mund të hiqen ose të monetizohen në çdo kohë nëse dikush mendon se janë fyes. Ka pasur shumë problem me këtë në komunitetin YouTube kohët e fundit.

Në rastin e një Blog, do të duhet të keni të paktën disa njohuri për SEO, në mënyrë që të merrni trafik nga Google. Optimizimi i motorëve të kërkimit është një nga mënyrat kryesore që bloget marrin trafik organik. Por ju do të gërmoni vazhdimisht kokën tuaj në artikuj të SEO për të mësuar për ndonjë gjë që do të përmirësonte renditjen tuaj. Por pasi të keni arritur në një vend të mirë, do të keni një qarkullim të trafikut të qëndrueshëm në faqet e blogut tuaj.

Siç mund ta shihni, të dy këta kanë avantazhet dhe të metat e tyre. Kështu që varet nga preferencat tuaja.

Gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh në Blogging

Nëse ju pëlqejnë konceptet themelore të blogezimit dhe shkrimit, duhet të filloni ta bëni menjëherë. Por nëse jeni akoma i zënë duke menduar se cilin duhet të zgjidhni, këtu janë disa faktorë thelbësorë që duhet të merrni në konsideratë.

shkrim

Do të duhet të jeni të paktën të njohur me shkrimin dhe krijimin e artikujve. Shtë më mirë nëse e doni shkrimin, sepse zgjedhja nuk është më interesante. Por nëse ju urreni të shkruani për përvojat tuaja, shkrimi nuk është aspak për ju. Ju duhet të merrni parasysh vlogging ose ndonjë medium tjetër ku mund të merrni duart tuaja.

Ndërgjegjësimi juaj për temën

Një nga aftësitë më të rëndësishme të një bloger është vetëdija për temën për të cilën po flasin. Sepse askush nuk do t’ju dëgjojë nëse nuk dini se për çfarë po flisni. Prandaj është e rëndësishme të bashkoni gjërat për të cilat doni të shkruani. A është sporti dhe palestër, makina sportive, stili i jetës, gatimi apo diçka krejtësisht e re? Shtë e rëndësishme që ta kuptoni temën në të paktën një farë mase.

Niche juaj

Një kamare është lloji specifik i përmbajtjes që boton një blog ose një grup blogesh. Mund të mendoni për këtë si një nënkategori e një kategorie më të madhe. Për shembull, mund të jetë ngritja e peshave brenda kategorisë sportive, receta vegane brenda kategorisë së gatimit ose ndoshta joga brenda kategorisë së stilit të jetesës. Nicë juaj është ajo që përcakton shumicën e temave që adresoni në blogun tuaj. Pra, është gjëja e parë dhe më e rëndësishmja që të kuptoni kur filloni një blog.

monetization

Pasi të keni vendosur se në cilën temë po ndërtoni blogun tuaj, përfundimisht dëshironi të fitoni para nga ajo. Kjo është ndoshta një nga arsyet kryesore që ju doni të filloni një blog në radhë të parë, kështu që është e rëndësishme që ju ta kuptoni këtë. Ka një sasi të çmendur të opsioneve të fitimit të parave për bloget. Google AdSense nuk është opsioni juaj i vetëm. Në fakt, është një nga gjërat që duhet të shmangni.

Marketingu i aksioneve, pavarësia e pavarur, krijimi i eBook tuaj ose përpjekja për të marrë sponsorizime janë të gjitha opsionet më të mira. Thjesht kuptoni se cili funksionon më mirë për audiencën tuaj.

Të mirat dhe të mirat e Blogging

Blogs kundër

Blogimi në thelb është një regjistër në internet. Autori shkruan për përvojat e tyre, ndan informacione dhe opinione, së bashku me dhënien e këshillave të dobishme për lexuesit. Blogimi është bërë një normë për pronarët e bizneseve, profesionistët dhe markat. Ata e përdorin atë si një mënyrë për t’u angazhuar me klientët dhe klientët e tyre të mundshëm. Pra, përfitimet e të pasurit një blog i mbështesin më së miri këto qëllime.

Të mirat

Shtë e thjeshtë për të krijuar një blog, edhe nëse nuk keni shumë njohuri teknike për të filluar. Ju mund të përdorni platformat e blogjeve si WordPress, Tumblr dhe Blogger midis të tjerëve. Me këto, ju vetëm duhet të shikoni një mësim të thjeshtë dhe ta keni faqen tuaj të funksionojë brenda një ore apo më shumë. Ju mund ta bëni atë pa ndonjë investim financiar, megjithëse do të keni patjetër një blog më të mirë nëse jeni të gatshëm të investoni disa.

Blogimi nuk kërkon pajisje përveç një kompjuteri dhe një lidhje interneti. Gjithashtu, aftësia juaj më e rëndësishme është të jeni në gjendje të përcjellni mendimet tuaja dhe t’i shkruani mirë ato. Kjo mund të funksionojë veçanërisht mirë për ju nëse fjala e shkruar është gjëja juaj. Sapo të keni blogun tuaj të ekzekutuar, lan pak SEO dhe të merrni një rrjedhë të qëndrueshme të trafikut, mund ta fitoni para. Produktet e bashkëpunimit apo edhe me produktet tuaja, sponsorizimet ose krijimi i produktit tuaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para nga blogimi.

Shkurtimisht:

 • Easyshtë e thjeshtë për të filluar
 • Shkrimi i artikujve mund të jetë mjaft i shpejtë
 • Kjo u jep një arsye njerëzve që të kontrollojnë faqen tuaj të internetit
 • Ju mund të keni një sens të bashkësisë
 • Shtë një arkiv i gjallë i mendimeve dhe jetës suaj
 • Mund të arrini tek miliona njerëz

Të këqijat

Drejtimi i një blog është diçka që do të gjejë rrugën e saj në jetën tuaj të përditshme. Fillimi i një blog është shumë i lehtë, por ju do të duhet të vazhdoni të punoni vazhdimisht, gjë që është shumë më e vështirë nëse doni ta bëni atë ashtu si duhet. Të bësh para me të nuk do të vijë as brenda natës. Do të duhen të paktën disa muaj derisa të mund ta ndërtoni blogun tuaj sa të mund të keni të ardhura nga ai. E cila gjithashtu kërkon që ju të keni njohuri të mira të SEO dhe atë që audienca juaj po kërkon. Përpjekja e një blogeri është të ndërtojë një lexues besnik.

Edhe pse blog-u juaj është një arkiv personal i mendimeve dhe përvojave tuaja, të qenit shumë i sinqertë mund të jetë problem. Një arsye prapa është sepse njerëzit rrallë u pëlqen të lexojnë për negativitetin e njerëzve të tjerë. Një arsye tjetër është fakti se marrja mendje për një klient ose dikë në jetën tënde mund të të bëjë që të shqetësosh. Gjithashtu, nëse po e përdorni si pjesë të strategjisë suaj të biznesit, nuk duhet ta bëni atë në mënyrë të gabuar. Kështu që duhet të bëhet profesionalisht. Sigurimi që gramatika dhe drejtshkrimi juaj janë të përsosur është një detyrë gjithnjë e pranishme.

Ju mund të hasni në çështje teknike të papritura, sepse drejtimi i një uebsajti nuk është gjithmonë i thjeshtë. Ju mund të keni probleme me pritjen tuaj ose me një shtojcë të re që keni instaluar. Ndoshta do të përballeni me një problem për të cilin nuk e keni idenë se nga erdhi dhe përfundon duke mbyllur faqen tuaj të internetit për një kohë të shkurtër. Pra, blogezimi vjen me shumë të mësuar gjithashtu. Shtë e rëndësishme të mbani temat tuaja të freskëta dhe tërheqëse në mënyrë që blogu juaj të marrë shpesh vizitorë të rinj. Do të duhet vazhdimisht të adoptoni për audiencën tuaj dhe të mësoni gjëra të reja në këtë proces. E cila nuk është aspak e keqe nëse keni bërë një përkushtim për të mësuar.

Shkurtimisht:

 • Ai duhet të azhurnohet rregullisht (të paktën dy herë në javë)
 • Kërkon që të keni njohuri të mira në SEO
 • Nuk mund të jesh shumë i sinqertë
 • Duhet të jetë profesionist nëse e përdorni për biznesin tuaj
 • Mund të vijnë me çështje të papritura
 • Kërkon që të mësosh vazhdimisht

Gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh në vllogging

Nëse jeni duke menduar që vlogging mund të jetë gjëja juaj, atëherë kjo pjesë e postimit do t’ju ndihmojë të gjeni përgjigjen. Do të jetë shumë më e lehtë të konkludoni nëse vlogging është për ju apo jo.

Ingranazh kamerash

Të kesh një kamerë që mund të regjistrojë video HD është e rëndësishme. Por ky është vetëm fillimi. Një mikrofon i mirë, një dorezë dhe një qëndrim është po aq i rëndësishëm. Shumica e kamerave kanë cilësi mjaft të keqe të zërit, kështu që është shumë e rëndësishme që të merrni një mik të mirë. Do të duhet të jeni në gjendje të mbani me lehtësi kamerën tuaj ndërsa ecni përreth ose një qëndrim nëse thjesht qëndroni dhe flisni. Megjithatë, kjo vlen vetëm nëse po kërkoni të prodhoni video me cilësi më të lartë menjëherë në shkop.

Nëse keni vetëm një aparat fotografik të thjeshtë familjar, atëherë filloni me atë. Shtë shumë më e rëndësishme të bësh atë që e doni më shumë se gjithçka tjetër. Do të merrni veshjet ndërsa shkoni. Nëse jeni vërtet të apasionuar pas bërjes së videos, atëherë përfundimisht do të tërhiqni një audiencë të madhe.

Besimi juaj

Nuk është e domosdoshme të filloni, sepse besimi juaj ngadalë do të rritet ndërsa jeni duke krijuar videot tuaja. Por besimi i kamerës suaj është diçka që mund të jetë një faktor vendosës kur po përpiqeni të kuptoni nëse duhet apo nuk duhet të filloni të bëni vlogging. Nëse ndiheni sikur po hidheni drejt shfletimit në YouTube, thjesht qëndroni të qetë dhe mos mendoni shumë për cilësinë e zërit tuaj. Thjesht lësho dhe ndihesh mirë në lëkurën tënde.

Tregimet e tregimit

Tregimet e mira janë një nga gjërat që e bën audiencën tuaj të fikur. Gjithmonë duhet të mendoni për atë histori që mund t’u tregoni shikuesve tuaj. Historia duhet të ketë një histori dhe histori të qartë. Nuk do të apelojë për shikuesit ndryshe. Nëse i hidhni ato të hutuar ose të irrituar sepse nuk mund t’ju ndjekin, kjo thjesht mund të nënkuptojë ata që të abonohen.

Duke ditur çfarë dëshironi të ndani

Sa nga jeta juaj jeni i gatshëm të ndani me audiencën tuaj? Ju duhet të keni një sërë rregullash të qarta mbi ato që jeni të gatshëm të shfaqni në videot tuaja dhe ato që nuk jeni. Belongsfarë i përket atje dhe çfarë jo. Shtë gjithashtu mirë të kuptosh se ku do të filmosh shumicën e videove të tua dhe ku nuk ke fituar.

Të mirat dhe të këqijat e Vlogging

mosmarrëveshjet e këqija të pro

Vlogging është e ngjashme me Blogging në atë që përfshin ndarjen e mendimeve, përvojave, informacionit tuaj dhe dhënies së këshillave. Por është bërë në format video, që apelon për më shumë njerëz. Shtë gjithashtu më mirë nëse ju pëlqen të jeni në kamera. Vendosja e vlog tuaj është shumë e thjeshtë nëse tashmë keni pajisjet për të. Ju nuk duhet të krijoni një faqe në internet, vetëm një llogari në YouTube. Kjo e bën publikimin e videos suaj të lehtë dhe efikase.

Të mirat

Një vlogger nuk ka pse të ketë aftësi të mëdha për të shkruar, është më shumë për të siguruar një përvojë bisedore. Për sa kohë që tema është tërheqëse dhe interesante për shikuesit tuaj, logoja juaj do të bëhet e njohur. Nëse jeni si unë, do të jetë vërtet argëtuese. Unë e dua shumë komunikimin, si në formë të shkruar ashtu edhe në video. Një vlog ju lejon të pajisni audiencën tuaj me një përvojë ballë për ballë dhe të përçoni mendimet dhe ndjenjat tuaja më qartë sesa mund të shkruani.

Ka të ngjarë që ju të keni një më të madh në vijim dhe më të shpejtë sesa do të shkruani një blog. YouTube është viral me miliona vizitorë unikë çdo ditë. Sot, nëse dikush mendon për videot në internet, YouTube është gjëja e parë me të cilën i lidh ato. Kështu që ju lehtë mund të përfitoni në sasi të pabesueshme të trafikut që faqja po merr çdo ditë nëse e bëni mirë gjënë tuaj.

Video gjithashtu ju lejon të lidheni me audiencën tuaj shumë më mirë. Ndjekja e një faqe në media sociale ose një blog nuk është pothuajse aq e angazhuar sa të shikosh dikë në video duke folur në mendjen e tij. Gjithashtu, në YouTube ekziston një mënyrë universale për të ndjekur një kanal. Duke klikuar të regjistroheni. Kjo thjeshtësi është një nga arsyet pse YouTube u bë kaq e suksesshme.

Shkurtimisht:

 • Shtë më lehtë të fillosh
 • Më e lehtë për tu rritur në vijim
 • YouTube është viral
 • Më e lehtë për të përcjellë mendime, ndjenja dhe pamje vizuale veçanërisht
 • Video është më e pranuar në mesin e përdoruesve të internetit

Të këqijat

Nëse po mendoni të filloni një llogari, dijeni se ajo ka nevojë për shumë pajisje. Për të krijuar video me cilësi të lartë, do t’ju duhet një aparat fotografik i përparuar që regjistron në definicion të lartë, një mikrofon të mirë dhe program për redaktimin e videove. E gjithë kjo pajisje mund t’ju kushtojë $ 500 – $ 1000 dollarë. Sshtë një investim shumë më i madh sesa të filloni një blog.

Një tjetër avantazh i vlogging është se pasi të ngarkoni një video, është bërë. Ju nuk mund të ktheheni tek ajo për ta modifikuar ndërsa është në internet. Do të duhet ta heqësh dhe ta rimarrësh në mënyrë që të korrigjosh gabimin. Redaktimi i videos gjithashtu mund të jetë mjaft i humbur. Do t’ju duhen 2+ orë për të modifikuar dhe ngarkuar videot tuaja.

 • Pajisjet video janë të kushtueshme
 • Redaktimi i videove është kohë
 • Ju nuk mund të modifikoni videot ndërsa ato janë në internet

përfundim

Nuk ka dyshim se bloget janë me gjelbërim të gjelbër në internet dhe se shfletimet janë bërë mjaft të nxehta. YouTube është plot me blogje të mahnitshme dhe gjithmonë mund të përdorë më shumë. Por duhet të dini që pavarësisht nëse shkoni me vlogging ose blogging, ju duhet kohë për të rritur audiencën tuaj. Asgjë nuk ndodh brenda natës, kështu që përgatituni të vini të paktën disa muaj punë pa parë ndonjë rezultat të menjëhershëm.

Zgjedhja varet nga ju tani. Të dy bloget dhe blogjet janë mjete të shkëlqyera për komunikim. Gjëja e parë dhe më e rëndësishmja që duhet të kuptoni është cili do të jetë masazhi që po përpiqeni të kapërceni dhe si. Nëse jeni një person i cili shprehet më mirë me fjalë të shkruara, bloget thjesht mund të jenë gjëja për ju. Nëse jeni më shumë nga një individ karizmatik që i pëlqen të bëjë shaka dhe të tregojë histori ballë për ballë, atëherë bërja vlonjate është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Sido që të jetë, unë jam kurioz të shoh atë që ju zgjidhni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector