Cila është e ardhmja e industrisë së mbajtjes së faqes në internet?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Cila është e ardhmja e industrisë së mbajtjes së faqes në internet?
0 10 мин.

industria e ardhshme e mbajtjes së faqes në internet


Web hosting është rritur në një treg të pjekur të TI që nga fillimet e tij të përulura. Planet e mbajtjes së faqeve në internet janë diversifikuar, burimet dhe karakteristikat janë bërë më të bollshme përderisa çmimet janë ulur në nivelet më të ulëta, dhe janë shfaqur gjithnjë e më shumë shërbime të specializuara të pritjes (p.sh. mbajtja e WordPress, hostimi i menaxhuar, etj). Web hosting mbetet një biznes konkurrues sot dhe një shërbim i domosdoshëm për këdo që fillon një blog, faqe interneti ose dyqan online. Por si janë gjërat që kërkojnë të ardhmen e web hosting? A do të vazhdojë zgjerimi i saj? A do të sjellin teknologji të reja zgjidhje më të mira dhe madje edhe më të përballueshme për pritjet, duke e bërë web hosting pasi e njohim sot të vjetëruara?

Pa dyshim që nevoja për shërbime të pritjes në internet dhe aplikacioneve do të vazhdojë të rritet, dhe ndërsa shfaqen segmente të reja të klientëve, shërbimet do të vazhdojnë të specializohen në adresimin e atyre nevojave.

Web Hosting siç e njohim sot

Pairiftimi tradicional i zgjidhjeve të përbashkëta dhe të dedikuara pritëse janë zgjeruar për të përfshirë hostimin e menaxhuar, hostimin e optimizuar të WordPress, hosting VPS, dhe tani edhe cloud cloud gjithashtu. Ndërsa çmimet për pritjet e përbashkëta janë aq të ulëta sa kanë qenë ndonjëherë (mbase shënon ngadalësimin e ngadaltë të këtij lloji të pritjes për përfitimin e teknologjive të reja), pritja e dedikuar pritjes është akoma në përfundimin e lartë të shkallës së çmimeve. Por si janë tendencat në kërkim të një pritjeje të përkushtuar dhe të menaxhuar, dhe a do të sjellin teknologjitë e reja fundin e produkteve tradicionale të infrastrukturës së pritjes?

Parashikimet e së ardhmes – nga Numrat

A hulumtim nga 451 Research, një kompani kërkimore dhe këshilluese e TI-së, ka zbuluar që dinamika e rritjes së shërbimeve të ndryshme të mbajtjes së faqes në internet do të tregojë një model të ndryshëm dhe fokusimi do të zhvendoset nga infrastruktura tradicionale e hostimit në mjedise më të specializuara të infrastrukturës siç janë IaaS (Infrastruktura si një Shërbim ) dhe SaaS (Softueri si Shërbim). Sipas studimit, një normë vjetore e rritjes së të ardhurave prej 15.5% pritet për shërbimet e pritjes, dhe drejtuesit e të ardhurave do të menaxhohen me pritjen, e cila pritet të rritet rreth 18.7% në vit, e ndjekur nga pritja e përbashkët me 10.4% në vit dhe kushtuar pritja me një rritje prej 5.7% në vit. Për sa i përket pjesës së tregut, në internet dhe në pritjet e aplikacioneve do të regjistrohet një rënie, ndërsa pritja e menaxhuar do të shohë një rritje në një surprizë 71.5%. Hulumtimi vlerëson më tej se ndërsa tregjet e Amerikës së Veriut dhe EMEA – të cilat gjithashtu përbëjnë tregjet më të mëdha për pritjen – do të vazhdojnë të rriten, pjesa e tyre e tregut të pritjes do të zvogëlohet dhe tregjet APAC dhe Amerika Latine do të rriten me ritme dukshëm më të larta (12% dhe 14% normë e rritjes vjetore të përbërë në Amerikën e Veriut dhe EMEA, përkatësisht në krahasim me 29% dhe 30% norma vjetore të rritjes së përbërë në APAC dhe Amerikën Latine deri në vitin 2019).

Pra, çfarë do të thotë e gjithë kjo për industrinë e pritjes? Ngadalësimi i rritjes së përgjithshme të burimeve tradicionale të programeve në internet dhe aplikacioneve do të thotë që ngarkesat e punës do të shkojnë drejt shërbimeve IaaS dhe SaaS, të cilat do të bëhen gjithnjë e më të specializuara dhe shërbimet e infrastrukturës do të përfshijnë shërbime të menaxhuara si komponentin e tyre modular. Ky zhvendosje dhe ndarja e klientëve është një mundësi për ofruesit ekzistues për të adresuar këto kërkesa në zhvillim dhe t’u tregojnë klientëve të ardhshëm se si shërbimet cloud mund të jenë me vlerë për bizneset e tyre.

Shërbimet e menaxhuara të dizajnuara në mënyrë të veçantë për aplikacione dhe platforma të caktuara, aplikime të palëve të treta dhe infrastrukturë publike cloud do të jenë forcat e reja lëvizëse të tregut të pritjes.

Rise of The Cloud

Produktet tradicionale të virtualizuara, të dedikuara ose të ndara të infrastrukturës tashmë kanë filluar të hijeshohen nga cloud cloud, një fushë gamë e gjerë e shërbimeve të të cilit futet në nevojat e shkallëzimit dhe fleksibilitetit të zhvilluesve, përdoruesve të biznesit të vogël dhe ndërmarrjeve të mëdha.

Përfitimet më të mëdha që përdoruesit mund të nxjerrin nga llogaritja në cloud janë përqendruar në idenë që qasja e shpejtë dhe e kërkesës u jepet një pjesë të burimeve të llogaritshme të konfigurueshme (shërbime, aplikacione, ruajtje, rrjete, serverë, etj.) Të karakterizuara nga sigurimi i shpejtë, bashkëveprim i ofruesit të shërbimeve minimale dhe përpjekje minimale e menaxhimit. Një karakteristikë tjetër e shërbimeve cloud, qoftë kuptohet si SaaS, IaaS ose PaaS (Platforma si Shërbim) është elasticiteti dhe aftësia e tyre për t’iu përgjigjur kërkesave në ndryshim. Një veçanti e mëtutjeshme është natyra e tyre kryesisht e paguar që ju lejon përdoruesve të blejnë shërbime bazuar në konsumin.

Tre të ashtuquajturat komponentë të cloud computing – SaaS (aplikacionet e dorëzuara në internet dhe të dizajnuara për përdoruesit fundorë), PaaS (një konglomerat mjetesh dhe shërbimesh të dizajnuara për kodimin dhe vendosjen e shpejtë dhe efikase të aplikacioneve), dhe IaaS (softuer dhe harduer i cili është i ngarkuar me fuqizimin e të gjitha shërbimeve të tjera, rrjeteve, sistemeve operative, ruajtjes, serverave) edhe pse shikohen si kategori të dallueshme, linjat midis tyre po bëhen gjithnjë e më të paqarta dhe do të vazhdojnë të bëhen të tilla në vitet në vijim.

Në këtë kontekst, pritja e cloud do të vazhdojë të zgjerohet duke parë sesi përdoruesit do të duan të heqin dorë nga kufizimet e vendosura nga produktet tradicionale të pritjes dhe të përqafojnë fleksibilitetin, fuqinë dhe besueshmërinë e ofruar nga rrjeti i ndërthurur i serverëve që përbën mjedisin e pritjes së cloud. Bizneset e vogla gjithashtu do të jenë në gjendje të përfitojnë nga mjedisi i pritjes së cloud dhe të gjitha aspektet e shërbimeve cloud pasi kostot do të bëhen më të përballueshme dhe bizneset do të jenë në gjendje të drejtojnë dhe të përfundojnë projekte të vogla dhe të mesme pa ndonjë investim të tepërt. Falë kohës së shërbimeve të informatikës cloud, ekspertiza dhe kufizimet monetare nuk do të jenë më një faktor vendimtar pasi përbërësit e gatshëm të shërbimeve të infrastrukturës në re do të ndihmojnë në tejkalimin e këtyre pengesave rrugore..

Reja e kuptuar si shuma e përbërësve të saj SaaS, IaaS dhe PaaS i ka hapur rrugën inovacionit dhe gjigandëve të teknologjisë si Amazon, Microsoft dhe Google përmes shërbimeve të tyre me bazë cloud – Shërbime Ueb Amazon, Microsoft Azure dhe Platforma Google Cloud – tashmë po hapin rrugën për ndërrimin e ri që shërbimet cloud dhe informatikë cloud do të sjellin në fushën e uebit dhe pritjes së aplikacioneve.

përfundim

Ndërsa konsumatorët bëhen më të vetëdijshëm për përfitimet e përdorimit të shërbimeve të pritjes së cloud dhe informatikës cloud për bizneset e tyre, mënyra e të bërit biznes në internet dhe mënyra e funksionimit të klientëve do të ndryshojnë. Ngarkesat e punës që dikur ekzistonin në mjedise të dedikuara dhe VPS do të lëvizin drejt gamës së zgjerimit të infrastrukturës dhe llojeve të aplikimeve të përfshira sot nga zgjidhjet e tipit IaaS. Bizneset që duan të vazhdojnë të lulëzojnë në këtë botë të re të web dhe programeve të pritjes duhet të jenë të shkathët në këmbët e tyre, dhe të kuptuarit dhe identifikimi i tendencave teknologjike dhe të reagimit të konsumatorit do të jetë një pjesë kritike në këtë proces.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector