E vërteta në lidhje me një pritje të pakufizuar në internet – Si funksionon vërtet kjo?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'E vërteta në lidhje me një pritje të pakufizuar në internet – Si funksionon vërtet kjo?
0 10 мин.

në lidhje me një pritje të pakufizuar në internet


Disa vjet më parë, planet e web hosting ishin të gjitha të kufizuara. Përdoruesit e dinin saktësisht se sa hapësirë ​​në disk po merrnin, sa gjerësia e bandës, RAM, CPU dhe aspekte të tjera të matshme të një plani të mbajtjes në internet. Sot, shumë kompani të mbajtjes së faqeve në internet ofrojnë atë që quhet plane të pakufizuara të pritjes së përbashkët. Ata që janë të ditur me programe të mbajtjes së faqeve në internet në mendimin e idesë së planeve të pakufizuara duke ditur shumë mirë se çfarë do të thotë me të vërtetë të pakufizuar në kontekstin e web hosting. Megjithatë, jo-njohësit, mund të çohet të besojnë se pritja e pakufizuar do të thotë pikërisht ajo: pritja që ofron burime të pakufizuara. Fatkeqësisht, termi i pakufizuar ka një kuptim krejt tjetër në industrinë e web hosting.

Kompanitë pritëse ofrojnë plane të pakufizuara vetëm me planet e tyre të përbashkëta të pritjes, të cilat menjëherë duhet të ngrenë disa flamuj të kuq pasi që pritja e përbashkët do të thotë që burimet e serverit janë të ndara midis disa përdoruesve të të njëjtit server fizik – një server që nuk mund të ketë burime të pafundme. Ju nuk do të gjeni VPS të pakufizuar ose host të dedikuar kudo në industrinë e web hosting, megjithëse të dy VPS dhe serverët e dedikuar konsiderohen të jenë superiore ndaj planeve të përbashkëta të pritjes për sa i përket burimeve që ata ofrojnë. Pra, nëse pritja e pakufizuar nuk do të thotë burime të pakufizuara, atëherë çfarë do të thotë me të vërtetë?

E vërteta prapa Web Hosting Pafund – Mos Hidhni Shtypjen e Fundit!

Djalli është në detaje, shkon duke thënë dhe me të vërtetë, duke lexuar shtypjen e shkëlqyer të Kushteve të Shërbimit të kompanisë pritëse, hedh dritë mbi këtë çështje.

Hostimi i pakufizuar është një frazë e krijuar nga ndërmarrjet e mbajtjes së faqeve në internet që duket se ka një kuptim të ndryshëm në këtë industri sesa në industri të tjera. Fjala e pakufizuar është një gabim i gabuar, një term më i saktë që mund të përshkruajë llojin e planeve të reklamuara si të pakufizuara është i papërcaktuar, dhe disa ofrues të pritjes si BlueHost në të vërtetë e përdorin këtë term në vend të pakufizuar për të përshkruar planet e tyre të përbashkët të pritjes. Në fakt, BlueHost saktëson në Kushtet e tyre të Shërbimit që ata nuk kanë kufizime të përcaktuara për këto plane të pa-matura dhe se nuk jeni faturuar sipas sasisë së gjerësisë së bandës ose hapësirës në disk që përdorni, duke specifikuar më tej se “… sigurisht këto burime janë jo i pafund ”.

Sipas natyrës së tyre, planet e përbashkëta të pritjes janë hartuar për të përmbushur nevojat e faqeve të internetit të vegjël të mesëm statikë dhe blogjeve të trafikut të ulët, domethënë, faqja juaj e internetit duhet të jetë brenda intervalit të përdorimit normal siç përcaktohet nga kompania pritëse. Prandaj, aktivitetet që janë më intensiv të burimeve siç janë ruajtja e skedarëve multimedia ose aktivitetet e shkëmbimit të skedarëve nuk mbështeten në këto plane. Nëse përfshini aktivitete të kësaj natyre ose aktivitete që shkelin politikën e përdorimit të drejtë të kompanisë pritëse, llogaria juaj mund të pezullohet dhe / ose të përfundojë.

Pritja e pakufizuar është gjithashtu një strategji e dobishme e marketingut për kompanitë pritëse që angazhohen në mbivlerësimin e pritjeve, e cila, me pak fjalë, është praktikë e maksimizimit të kthimit nga investimi duke shitur burime që vijnë nga hendeku midis përdorimit mesatar të burimeve dhe burimeve maksimale të disponueshme . Kjo arrihet me lehtësi duke pritur ofruesit duke grumbulluar planet e pritjes në errësirën e “pakufizuar”, por është gjithashtu se si kompanitë pritëse mund t’i mbajnë çmimet e ulëta për konsumatorët.

Doesfarë nënkupton ruajtjen e pakufizuar dhe lidhjen e bandës?

Nëse burimet nuk janë të pakufizuara, si e dini se sa po merrni për sa i përket ruajtjes dhe gjerësisë së bandës? Fatkeqësisht, nuk e dini derisa të keni arritur tavanin e asaj që konsiderohet përdorim normal nga kompania juaj pritëse, dhe madje kjo mund të ndryshojë nga muaji në muaj. Kompanitë pritëse vazhdimisht monitorojnë përdorimin e ruajtjes dhe gjerësinë e brezit të klientit të tyre dhe përdorin rezultatet e analizave të tyre për të përcaktuar se çfarë bie brenda intervalit normal.

Ruajtja dhe gjerësia e brezit janë dy elementët kryesorë që reklamohen si të pakufizuar nga kompanitë pritëse, por ata vendosin shumë kufizime në këto plane që shkojnë nga lloji i skedarit dhe kufizimet e madhësisë tek CPU, RAM, inodes, Baza e të dhënave dhe kufizimet e lidhjeve të MySQL, etj, në thelb, përcaktojnë që ju të azhurnoheni në planet e nivelit më të lartë nëse nuk arrini të përfshini kufizimet e përdorimit natyror ose normal.

Nëse faqja juaj e internetit merr shumë trafik, fuqia e përpunimit të CPU merret nga serveri për të përpunuar të gjitha ato kërkesa. Nëse kompania pritëse kufizon përdorimin e CPU për çdo llogari, faqja juaj e internetit do të ngadalësohet dhe gjeneron gabime. E njëjta gjë vlen edhe me përdorimin e kujtesës, një aspekt tjetër i planit të pritjes që nuk e dini se ku është i mbyllur. Një server ka fiksuar RAM dhe kur shumë procese janë drejtuar nga qindra faqet e internetit në të njëjtin server, ju jeni i detyruar të ekzekutoni në çështje RAM, dhe vizitorët tuaj do të takohen me mesazhe gabimi ose një faqe në internet të lodhshme. Një kufizim po aq zhgënjyes që mund të imponohet nga ofruesi i hostimit është lidhjet e bazës së të dhënave, dhe kur ekzistojnë më shumë kërkesa të njëkohshme për lidhje të bazës së të dhënave, sesa ajo që mund të merret nga serveri i bazës së të dhënave, “Nuk mund të lidhet me serverin MySQL” lloji i gabimeve mund të ndodhë.

Planet e pakufizuara zakonisht përfshijnë gjithashtu llogari të pakufizuara të postës elektronike, që do të thotë që ju mund të krijoni sa më shumë adresa të postës elektronike si dëshironi, megjithatë, këto gjithashtu lidhen përfundimisht me hapësirën e ruajtjes së llogarisë tuaj të pritjes.

Planet e Ndara të Pafund – Nëse duhet t’i Shmangni?

A do të thotë e gjithë kjo që ju duhet të shmangni planet e pakufizuara të pritjes së përbashkët si murtaja? Jo, nuk është e nevojshme t’i shmangni ato, thjesht duhet të kuptoni se çfarë nënkuptojnë ata me të vërtetë – i pakufizuar ka një kuptim të ndryshëm në mbajtjen në internet se sa ato që mund t’ju shtyjnë të mendoni. Ekzistojnë mjaft kompani miqësore për buxhet dhe miqësi të besueshme që kanë plane të mëdha të pakufizuara të pritjes së përbashkët (p.sh. InMotion Hosting planet e pakufizuara të të cilave janë disa nga planet më të ndërlikuara dhe me tipare të bollshme të përbashkëta në industri) që plotësojnë nevojat e blogut tuaj të vogël personal ose faqja e internetit e biznesit që nuk tërheq shumë trafik. Disa kompani si BlueHost dhe HostGator shmangin emërtimin e planeve të tyre në mënyrë të pakufizuar dhe preferojnë të përdorin termin pa kriter për të përshkruar ekuivalentin e planeve të pakufizuara të pritjeve të mburrura nga kompani të tjera. Ofruesit e tjerë të pritjes si një Portokalli i Vogël kanë vetëm plane të kufizuara me shpërndarje të përcaktuar qartë të ruajtjes dhe bandës.

Nëse e dini paraprakisht që faqja juaj e internetit do të zhvillohet me shpejtësi dhe do të merrni shumë trafik në hyrje, duhet të analizoni nëse një plan i përbashkët i pakufizuar, sado i lirë të jetë ai, do të përputhej me kërkesat tuaja ose nëse duhet të zgjidhni një VPS në vend të kësaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector