Farë është marketing online? Pse është thelbësore për biznesin tuaj?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Farë është marketing online? Pse është thelbësore për biznesin tuaj?
0 18 мин.

ajo-është-internet-marketing


Gjetja e klientëve dhe krijimi i një imazhi të markës është një nga gjërat më të rëndësishme në drejtimin e një biznesi sot. Ju nuk e shihni Nike që ka kaq shumë klientë të ngacmuar dhe shitur kaq shumë këpucë thjesht sepse po bëjnë produkte të shkëlqyera. Suksesi i tyre është kryesisht për shkak të markës së tyre dhe sasisë së përpjekjeve që ata vazhdimisht investojnë në marketing online dhe reklama.

E thënë të vërtetën, një biznes është shumë i dënuar të dështojë në treg nëse nuk merr zgjidhje të marketingut në internet. Nuk po flas për dyqanin tuaj të preferuar të komoditetit në qoshe. Unë po flas më shumë për kompanitë që kërkojnë vazhdimisht më shumë ekspozim, jo ​​vetëm vëmendjen e vendasve. Kjo është arsyeja pse unë do të përshkruaj përfitimet më të rëndësishme të marketingut në internet.

Vazhdoni të lexoni dhe do të dini se si dhe pse zgjidhjet tuaja të marketingut në internet do ta marrin biznesin tuaj në nivelin tjetër.

Përkufizimi i marketingut në internet

Para se të zgjeroni ato që dini për mjetet dhe strategjitë e ndryshme të marketingut, së pari duhet të kuptoni se çfarë është marketing në internet.

Fjalë të tjera si reklamimi në internet dhe marketing në internet, të gjitha i referohen të njëjtës gjë. Shtë çdo mjet apo strategji për të marrë kompaninë tuaj dhe produktet e saj para syrit të publikut. Një shpallje në internet mund të marrë forma të shumta. Disa prej tyre bazohen në mesazhe delikate në vend të reklamave të qarta dhe transparente.

Sidoqoftë, mënyra e marketingut në internet mund të promovojë biznesin tuaj është mjaft e thjeshtë. Ajo rrit reputacionin e kompanisë suaj duke rritur aftësinë e saj për t’u gjetur nga blerësit e mundshëm në internet. Njerëzit janë vazhdimisht në kërkim të informacionit dhe profesioni i tyre i preferuar i kohës së kaluar është duke kërkuar në internet.

Nëse përfitoni nga mjete dhe strategji të caktuara të marketingut, mund të merrni emrin e kompanisë suaj para syve të publikut dhe t’i inkurajoni ata të shohin se çfarë keni për të ofruar.

Këtu janë disa përfitime të tjera të marketingut në internet:

Shumica e Konsumatorëve tuaj janë Online Tani Tani

Interneti është një vend i gjallë dhe ka 3 miliardë njerëz që e përdorin atë 24/7, kjo është arsyeja më e qartë pse duhet të tregtoni atje. Marketer-et gjithnjë përpiqeshin të arrinin tek klientët atje ku ata jetojnë, ku bëjnë dyqan, ku punojnë dhe kudo tjetër ku marrin informacion. Tani, që interneti u bë kaq i njohur, tregtarët mund të arrijnë tek klientët e tyre të mundshëm kudo që të jenë.

A studimi i fundit ka treguar se rreth 80% e amerikanëve përdorin internetin për të hulumtuar produktet që dëshirojnë të blenë. Rreth 58% përqind midis tyre blenë të paktën një artikull vitin e kaluar.

Shtë një zgjidhje me kosto efektive

Reklamat televizive kushtojnë shumë para dhe kështu bëjnë edhe tabelat. Marketingu është një biznes i kushtueshëm, por marketing dixhital kushton shumë më pak. Mos më gabo, ai ka etiketën e vet të çmimeve, por duke marrë parasysh efektivitetin e tij, është një investim i shkëlqyeshëm. Kjo për shkak se e bën më të lehtë për të synuar njerëzit që në të vërtetë ka të ngjarë të blejnë nga ju.

Le të themi se jeni duke shitur pajisje sportive në Kopenhagë. Ju mund të vendosni një nga reklamat tuaja në gazetë dhe të paguani një çmim fiks mujor dhe të shpresoni për më të mirën. Mijëra njerëz do të fluturojnë nëpër gazetë atë ditë ose javë, por shumë pak prej tyre në të vërtetë do të jenë të interesuar për produktin tuaj. Për më tepër, ata thjesht mund të kalojnë seksionin e reklamave të gjithë së bashku.

Por, çfarë nëse vendosni reklama që po synojnë një grup specifik përdoruesish në internet? Në fakt, po sikur të synonit pikërisht ata lexues që kërkojnë “pajisje sportive në Kopenhagë”? Tani, ne jemi të bazuar në një bisedë krejt tjetër. Ju mund të përdorni metodat SEO ose PPC për të marrë përmbajtjen tuaj përpara tyre dhe t’i blini ato nga ju.

Më shumë interaktive sesa mjetet e tjera të marketingut

Kompanitë investojnë miliona dollarë në tregtimin e biznesit të tyre në mediat sociale, për shkak të një fakti të rëndësishëm; eshte interaktive Për më tepër, të kesh një uebfaqe ku publikon informacione është gjithashtu një mënyrë efektive për të komunikuar.

Për shembull, është veçanërisht emocionuese nëse keni një ofertë të kufizuar në kohë e cila ka kufizime të caktuara në një mënyrë ose në një tjetër. Po sikur blerësi juaj i mundshëm të jetë i hutuar? Po sikur ai / ajo dëshiron të marrë më shumë detaje? Epo, ata thjesht mund të shikojnë faqen tuaj të internetit ose faqen tuaj të mediave sociale. Ata mund të bëjnë pyetje, të lexojnë për detaje specifike ose të kontaktojnë direkt me ju. Ata madje mund të bëjnë blerje në internet.

Të kesh mundësinë e komunikimit të dyanshëm mund të forcosh marrëdhënien tënde me klientët e mundshëm. Ata nuk do të shohin vetëm një biznes që po përpiqet t’i shesë produktet e tyre; ata do të shohin një burim të besueshëm informacioni përkundrazi.

Interneti është gjithnjë i arritshëm

Biznesi juaj mund të jetë i hapur vetëm 12-16 orë në ditë, por interneti është i arritshëm 24/7. Ekipet e marketingut nuk do të punojnë për ju ditë për ditë, por zgjidhjet e marketingut në internet do. Ju nuk mund të arrini të gjithë klientët tuaj menjëherë, sepse ato kanë orare të ndryshme. Do t’ju duhet diçka që vazhdimisht punon dhe punon për ju, në mënyrë që klientët ta arrijnë atë kur të kenë nevojë.

Kjo është ajo për çka janë faqet e internetit dhe faqet e mediave sociale. Ata gjithmonë mund të marrin mesazhin e klientit tuaj dhe ata nuk duhet të presin për orë pune, derisa të mund të dinë më shumë rreth biznesit tuaj ose të bëjnë një blerje.

Më e lehtë për të ndjekur atë

Marketingu në Internet zgjidh një nga problemet më të vështira të marketingut, duke ndjekur rezultatet. Marketingu në internet bën të mundur ndjekjen e veprimtarisë së përdoruesve tuaj dhe të shihni se si ata bashkëveprojnë me faqen tuaj të internetit dhe përmbajtjen e tij. Mund të bëni të njëjtën gjë në platformat e mediave sociale, duke ju lejuar të shihni nëse strategjia juaj është efektive apo jo.

Për t’i bërë gjërat edhe më të mira, mund të kontrolloni gjithashtu historinë e blerjeve të përdoruesve, preferencat dhe interesat, kështu që të mund të bëni oferta të synuara që reflektojnë më mirë interesat e tyre. Informacioni që merrni nga ndjekja e vizitave në uebfaqe gjithashtu do të sigurojë të dhënat që ju nevojiten për fushatat ndër-shitëse.

Ju Mund të Përballoni Me Konkurrencën tuaj

Farëdo biznesi ku po hyni, do të keni shumë konkurrencë. Njerëzit kanë qasje në një gamë masive të mallrave me vetëm disa klikime. Shtë shumë e rëndësishme që një biznes të jetë në gjendje të trajtojë konkurrencën e tij, pavarësisht nëse është biznes i vogël vendor ose dyqane më të mëdha në internet. Por kjo është e mundur vetëm kur një biznes përdor platformën e marketingut në internet siç duhet. Ju mund të merrni para klientëve të mundshëm më shpejt se sa bëjnë konkurrentët tuaj.

Shtë e shkëlqyeshme për kërkime dhe zhvillim

Sa më shumë të përdorni marketing në internet, aq më shumë informacion do të mbledhni nga klientët tuaj. Për më tepër, do të duhet të hulumtoni fjalë kyçe që kanë kuptim për biznesin tuaj, i cili do t’ju lejojë të arrini një vend të mirë në renditjen e motorit të kërkimit. Nëse përdorni fjalë kyçe si duhet, ato do të drejtojnë trafikun në faqen tuaj të internetit.

Metodat më të njohura të marketingut në internet

popullore-internet-marketing-strategji

Gama e mjeteve dhe strategjive të marketingut në internet po zgjerohet vazhdimisht, duke na lejuar të krijojmë strategji më komplekse dhe t’i ekzekutojmë ato më me lehtësi. Sidoqoftë, ka një numër të të gjitha yjeve që nuk dalin kurrë jashtë modës.

Zhvillimi i faqes në internet

Një uebfaqe biznesi është mjeti juaj më i rëndësishëm për të arritur audiencën tuaj të synuar. Arsyeja pas kësaj është e thjeshtë; klientët gjithmonë kërkojnë të gjejnë informacione rreth një produkti ose shërbimi specifik. Ju mund t’ua ofroni atyre në faqen tuaj të internetit.

Uebfaqja juaj mund të krijojë një prani që do t’ju lejojë klientëve të mësojnë më shumë për kompaninë tuaj, së bashku me produktet dhe shërbimet tuaja. Ndërtimi i një faqe në internet është shumë e thjeshtë, e lirë, por absolutisht e rëndësishme për të drejtuar një biznes sot.

Ju gjithashtu mund të krijoni një faqe në internet falas, por nëse jeni serioz në lidhje me praninë tuaj në internet, duhet të investoni disa dollarë në të. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të punësoni një zhvillues. Ju mund të krijoni një faqe në internet me shabllone të thjeshta ose ndërtuesit e zvarritjes dhe rënies.

Sidoqoftë, nëse keni buxhet, do të jeni më mirë të krijoni një uebfaqe me porosi. Ju mund të shtoni më shumë funksionalitete më precize dhe ta krijoni modelin e faqes në përputhje me shijen tuaj.

SEM – Marketingu i motorëve të kërkimit

Motorët e kërkimit janë lehtësisht mjetet më të përdorura në internet. Të gjithë ata që kanë qasje në Internet përdorin Google, kjo është arsyeja pse është një vend i shkëlqyeshëm për të promovuar kompaninë tuaj. Mund ta përdorni për të ekspozuar me fjalë kyçe që lidhen me biznesin tuaj. Ekzistojnë dy metoda kryesore të marketingut të motorëve të kërkimit: Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO) dhe pagesa për klikim (PPC).

SEO – Optimizimi i motorit të kërkimit

Google kërkon të ndihmojë përdoruesit e saj të marrin duart e tyre mbi informacionin përkatës. Ata e bëjnë këtë duke pasur bots-in e tyre “zvarritje” përmes faqeve të internetit për t’i indeksuar ato. Sapo ta bëjnë, ata do të shikojnë se cilat fjalë kyçe janë secila faqe në shënjestër dhe do të rendisin secilën faqe në varësi të sa të optimizuara janë.

Bërja e SEO në faqen tuaj të internetit është plotësisht falas dhe do t’ju fitojë vazhdimisht ju përdoruesit që janë duke kërkuar për atë që ju ofroni. Shtë një strategji afatgjatë që kërkon punë të vazhdueshme dhe prodhim të përmbajtjes. Pavarësisht nëse e bëni vetë ose e transferoni atë në një kompani tjetër ose me shkrim të pavarur, varet plotësisht nga ju.

Shumë faktorë kontribuojnë në suksesin e kësaj strategjie, pasi motorët e kërkimit shpesh ndryshojnë algoritmet e tyre të renditjes.

PPC – Paguaj për Klikim

Reklamimi Paguaj për Klikim është i shkëlqyeshëm për të arritur rezultate të shpejta. Ju mund të paguani motorët e kërkimit për të treguar faqen tuaj në krye të listës së tyre, e cila do t’ju marrë më shumë se 50% të trafikut që vjen nga fjalen tuaj të synuar. Do të keni ekspozim të menjëhershëm por vetëm për aq kohë sa ju paguani motorët e kërkimit për të.

Marketingu me email

Marketingu me email është diçka që asnjë biznes nuk duhet të harrojë ta përdorë. Shtë një mjet që lejon bizneset të arrijnë klientët e tyre aktualë. Ata mund t’u dërgojnë atyre gazeta, postë elektronike informuese ose kuponë.

Ju gjithashtu mund të fitoni klientë të rinj me të nëse keni arritur t’i bëni ata t’ju japin emailet e tyre. Përdoruesit shpesh japin adresat e tyre të postës elektronike në këmbim të përmbajtjes falas ose ndonjë formë tjetër të vlerës.

Reklamat e sponsorizuara

Shumë bloge, kanale YouTube dhe faqet e internetit të të gjitha llojeve ofrojnë hapësira për reklama. Në varësi të audiencës tuaj të synuar, ju mund të shfrytëzoni trafikun që ata krijuan duke vendosur reklamat tuaja në faqen e tyre. Nëse reklamat tuaja janë me të vërtetë të rëndësishme për audiencën e tyre, mundësia që ata ta klikojnë atë dhe ta përdorin atë për të blerë diçka nga ju është shumë e lartë.

Marketingu i përmbajtjes

Përmbajtja në internet është një nga asetet dixhitale që mund të përdorni për të promovuar faqen tuaj të internetit. Në varësi të asaj që bën biznesi juaj, ju mund të përdorni një larmi përmbajtjesh për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja. Për shembull, mund të shtoni eBooks, tutoriale, dhe letra të bardha ose shkarkime në faqen tuaj, të cilat do të angazhojnë audiencën tuaj.

Gjithmonë ka nevojë për përmbajtje të dobishme dhe tërheqëse në çdo vend, dhe sigurimi i tij do të sjellë shpërblime të vlefshme.

Marketingu i mediave sociale

Të gjithë dhe qeni i tyre kanë shkruar për marketing në mediat sociale gjatë viteve të fundit. Reallyshtë me të vërtetë një temë e rëndësishme kur bëhet fjalë për marketing online, siç e përmenda edhe më lart.

Marketingu i mediave sociale ka potencialin e fuqishëm për të ushqyer audiencën tuaj duke u ofruar atyre përgjigje dhe përmbajtje të dobishme. Shtë vendi i përsosur për t’u angazhuar me audiencën tuaj falas, të cilin duhet ta shfrytëzoni. Ai gjithashtu siguron shikueshmëri të shkëlqyeshme të markës dhe ju ndihmon të ndërtoni reputacionin tuaj. Për të mos përmendur që gjithashtu ju ndihmon të drejtoni trafikun në faqen tuaj.

Në përgjithësi, Marketingu në Median Sociale është diçka që asnjë biznes nuk duhet të humbasë. Shtë e thjeshtë, falas dhe do të paketojë një grusht të fuqishëm. Nëse jeni të gatshëm të investoni disa dollarë, madje mund të blini reklama të paguara që ju lejojnë të synoni saktësisht blerësit e mundshëm.

përfundim

Aty e keni! Bazat e marketingut në internet! Edhe pse të bësh përparim me shumicën e këtyre metodave kërkon shumë mësim mund të bëhet edhe nga njerëz jo teknik. Por nëse keni kapital, punësimi i një ekipi të marketingut ose të paktën një specialist i marketingut në internet do të ndihmojë biznesin tuaj të rritet.

Nëse jeni duke menduar seriozisht për degëzimin në internet për të ndërtuar markën tuaj dhe për të tërhequr klientët, marketing online nuk do t’ju dëbojë. Thjesht duhet ta bësh atë në mënyrën e duhur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector