Isfarë është Kodi i Gabimit 105 (neto: ERR_NAME_NOT_RESOLVED) & Si ta rregullojmë atë?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Isfarë është Kodi i Gabimit 105 (neto: ERR_NAME_NOT_RESOLVED) & Si ta rregullojmë atë?
0 8 мин.

error-code-105-DNS


Nëse jeni duke përdorur Google Chrome si shfletuesin tuaj të paracaktuar, në një moment ju mund të hasni në një Kod gabimi 105 (neto: ERR_NAME_NOT_RESOLVED). Ky gabim është specifik për Google Chrome, kështu që ndoshta do të doni të dini se çfarë e shkakton këtë mesazh gabimi dhe cilat janë disa rregullime të mundshme.

Whatfarë është gabimi 105? Farë e shkakton atë?

Gabimi 105 shfaqet pas një dështimi të kërkimit të DNS, që do të thotë që pasi të futni URL-në e faqes në internet që po përpiqeni të arrini në Google Chrome, shfletuesi përpiqet të përkthejë emrin e një faqe në internet në adresën e tij të Internetit (adresa IP) duke përdorur një Sistemi i Emrave të Domainit (DNS). Nëse serveri DNS nuk mund të arrihet nga shfletuesi, rezolucioni DNS dështon dhe shfaqet një Gabim 105.

Përveç një serveri jo të përgjegjshëm DNS, gabimi 105 gjithashtu mund të shkaktohet nga:

 • asnjë lidhje me internetin;
 • një rrjet i keqfiguruar;
 • një mur zjarri që parandalon Chrome të hyjë në rrjet.

Meqenëse kodi i gabimit nuk tregon shkakun e saktë që e nxiti atë, ju duhet të ndiqni fillin dhe të kontrolloni për të gjitha shkaqet e mundshme.

Si të rregulloni gabimin e kodit 105?

Si hap i parë, kontrolloni nëse jeni lidhur me internetin dhe se keni futur saktë domenin ose URL-në në shfletues.

Nëse jeni të lidhur në internet dhe nuk keni gabime ose shenja në URL, provoni të vizitoni disa fusha të tjera të palidhura (bëni një kërkim të rastit në Google dhe ndiqni disa lidhje) për të parë nëse funksionojnë. Nëse e bëjnë këtë, do të thotë që keni një DNS të vlefshëm dhe ndoshta serveri DNS i faqes në internet që po përpiqeni të përdorni, ka disa çështje.

Nëse nuk mund të hyni në domene të tjera, mund të jetë që serveri juaj DNS të ketë disa çështje dhe mund të dëshironi të ndryshoni serverët tuaj DNS.

Ja se si të ndryshoni DNS-in tuaj në Windows:

 1. Klikoni me të djathtën mbi ikonën Wifi dhe zgjidhni Rrjeti i hapur & Cilësimet e Internetit;
 2. Klikoni mbi Ndryshoni opsionet e përshtatësit;
 3. Klikoni me të djathtën në lidhjen tuaj aktive të rrjetit dhe zgjidhni Vetitë;
 4. Kliko me të majtë Versioni 4 i Protokollit të Internetit, pastaj zgjidhni Vetitë (Nëse e përdorni IPv6, bëjeni këtë edhe në IPv6);
 5. Zgjidhni Përdorni adresat e mëposhtme të serverit DNS :, atëherë shtypni njërën nga DNS publike adresat e serverëve nga poshtë:

 1.1.1.1 = CloudFlare DNS

208.67.220.220 ose 208.67.222.222 = OpenDNS

8.8.8.8 ose 8.8.4.4 = Google DNS

Nëse jeni përdorues MAC, ja si mund të ndryshoni DNS-in tuaj:

 1. Shko tek Preferencat e sistemitrrjet;
 2. Kliko i përparuar;
 3. Klikoni në DNS tab;
 4. Klikoni në + nënshkruaj (majtas poshtë) për të shtuar një server të ri DNS;
 5. Shtypni një nga adresat publike të serverëve DNS të listuara më lart;
 6. Kliko Ne rregull, pastaj kliko aplikoni.

Nëse jeni një webmaster dhe faqja juaj nuk funksionon për shkak të këtij gabimi, atëherë do t’ju duhet të zgjidhni probleme:

 1. Qasuni në faqen tuaj të internetit nga një kompjuter / telefon tjetër për të parë nëse vetëm ju jeni prekur ose të gjithë vizitorët tuaj;
 2. Pastroni cache DNS duke lundruar në chrome: // net-internals # dns dhe shtypni butonin “Pastroni cache të hostit”.

Nëse kjo ende nuk e zgjidhi problemin, ju mund të duhet të kontrolloni serverat e emrave të domainit dhe regjistrimet A. Për ta bërë këtë, mund të përdorni mjete si digwebinterface.com ose https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/.

Nëse emri i domenit tuaj është www.example.com, sigurohuni që domeni rrënjësor (shembull.com) ka një regjistrim NS, dhe se NS të specifikuar p.sh. ns1.hosting.com zgjidh pyetjen “A” shembull.com.

Nëse e bën këtë, sigurohuni që serveri juaj kryesor i emrave të zgjidh FQDN (www.example.com) gjithashtu.

Nëse jo, shtoni të dhënat e NS dhe A. Të dhënat e NS mund të ndryshohen në regjistrin e domenit (namecheap.com, godaddy.com, etj.) Dhe duhet të tregojnë për serverat e emrave të siguruar nga kompania juaj pritëse, p.sh. ns1.host.net ns2.host.com.

Ështje IPv6

ERR_NAME_NOT_RESOLVED mund të jetë shkaktuar sepse pajisja juaj lidhet me një rrjet IPv6 dhe në vend që të kërkojë një regjistrim “A”, ai kërkon një regjistrim “AAA” për t’u lidhur me një adresë IPv6.

Serveri DNS mund të mos trajtojë saktë pyetjet “AAA” ose mund të përgjigjet ngadalë. Në Chrome lundroni në Chrome: // net-internals / # dns dhe kërkoni emrin e domain. Nëse e shihni IPv6 në familje    kjo mund të jetë çështja.

Një rregull do të ishte që të çaktivizoni protokollin IPv6 në Cilësimet e Internetit.

Ja se si të çaktivizoni IPv6 në Windows:

 1. Klikoni me të djathtën mbi ikonën Wi-Fi dhe zgjidhni Rrjeti i hapur & Cilësimet e Internetit;
 2. Klikoni mbi Ndryshoni opsionet e përshtatësit;
 3. Klikoni me të djathtën në lidhjen tuaj aktive të rrjetit dhe zgjidhni Vetitë;
 4. Shkoni poshtë për në Versioni 6 i Protokollit të Internetit (TCP / IPv6), dhe zgjidh kutinë e zgjedhjes;
 5. Kliko Ne rregull të ruaj;
 6. Rinisni kompjuterin tuaj.

Ja se si të çaktivizoni IPv6 në macOS:

Së pari, do të duhet të ekzekutoni një komandë përmes aplikacionit Terminal. Ju lutemi të këshilloheni që ju mund të duhet të ekzekutoni këtë komandë përsëri në rast të ndonjë ndryshimi në preferencat e rrjetit pasi mund të kthejë këtë cilësim.

 1. hapur gjetës
 2. Klikoni mbi Aplikacion
 3. Klikoni mbi Dosja e shërbimeve
 4. Klikoni dy herë mbi Aplikacioni terminal., dhe ekzekutoni komandën e mëposhtme në dritaren e aplikacionit për të renditur ndërfaqet e rrjetit tuaj dhe emrat e tyre: Rrjetet e rrjetit – listat e punës në internet

Pasi të keni identifikuar ndërfaqen e rrjetit që po përdorni, shkruani komandën e mëposhtme në dritaren e terminalit për të çaktivizuar IPv6 në atë ndërfaqe:

Nëse po përdorni Ethernet, shkruani: networketup -setv6off Ethernet

Nëse jeni duke përdorur Wi-Fi, shkruani: networketup -setv6off Wi-Fi

(Ju mund të duhet të përdorni shenjat e kuotave për të zarfin emrin e ndërfaqes.)

Filtrat e të rriturve ose filtrat e vendit

Nëse e përjetoni ERR_NAME_NOT_RESOLVED gabime ndërsa jeni duke përdorur një hotel ose WiFi të ndonjë vendi tjetër, mund të jetë për shkak të faktit që ata vendosin një lloj filtri të përmbajtjes për të rritur dhe faqja që po përpiqeni të vizitoni mund të ketë kapërcyer disa prej cilësimeve të filtrit.

Mund të jetë që siti është i ndaluar në atë vend për shkaqe ligjore (p.sh. kumar në internet, forume aktivistësh, etj.)

Mund të kontrolloni me mjete të tjera si Poshtë për të gjithë ose thjesht mua, nëse faqja e internetit raportohet të jetë e gatshme, ju mund të dëshironi të ndryshoni cilësimet e paracaktuara të DNS të vendosura nga Ruteri juaj (i cili zakonisht bëhet me standardet në ISP) në disa DNS publike. server si CloudFlare 1.1.1.1, Google 8.8.8.8, OpenDNS 208.67.222.222

Siç mund ta shihni rregullimi i një kodi gabimi 105 mbart një farë vështirësie, por shpresojmë që tutori ynë ka arritur të ju navigojë përmes disa prej shkaqeve dhe rregullimeve të mundshme, kështu që ju do të dini se çfarë të bëni herën tjetër do të hasni në këtë gabim kod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector