Isfarë është Plesk? A duhet të përdorni Plesk Powered Web Hosting?

cfare eshte plesk


Plesk është një nga panelet më të mirë të kontrollit të mbajtjes së faqeve në internet me 50% të 100 ofruesve të shërbimit më të mirë hosting që përdorin në të gjithë botën. Megjithëse mund të blini një licencë Plesk veç e veç, ky panel kontrolli zakonisht përfshihet falas në programet e përbashkëta, VPS dhe planet e dedikuara për pritjen e disa ofruesve të pritjes. Si një panel kontrolli i bazuar në ueb, Plesk lehtëson funksionimin e përditshëm të një faqe në internet duke siguruar një platformë të vetme për pronarët e faqeve të internetit për të menaxhuar veçoritë e pritjes të përfshira me planin e tyre të pritjes, si vendosja e faqeve të internetit, llogaritë e postës elektronike, administrimi i bazave të të dhënave, rezervë, shkrime.

Lidhur me: Panelet e Kontrollit të Top-Hosting Web

Për një kohë të gjatë, nuk kishte asnjë panel kontrolli të përshtatshëm për serverat e Windows, atëherë Plesk u shoqërua dhe e mbushi atë zbrazëti, një aspekt që përbën popullaritetin e tij në mesin e atyre që mbështeten në hostimin me bazë Windows. Kështu, ndryshe nga cPanel, i cili dominon në skenën Linux, Plesk është paneli i kontrollit të zgjedhur për hostimin e Windows.

Përmbledhje e Plesk-ut

Plesk është një platformë që rritet vazhdimisht që përfshin karakteristika dhe shtesa të fuqishme duke filluar nga dizajni tek siguria. Në minimumin e saj, një panel kontrolli duhet të ofrojë së paku katër shërbime: Mail, Web, Baza e të dhënave dhe DNS. Sidoqoftë, panelet kryesorë të kontrollit si Plesk ofrojnë një sërë shërbimesh pritëse pasi mbajtja në internet në jetën reale është shumë më komplekse dhe nuk rifillon vetëm për këto katër tipare.

Këtu është një përmbledhje e karakteristikave më të rëndësishme të Plesk:

siguri

Siguria është pa dyshim një nga pikat kryesore të shitjes së Plesk. Plesk me mjeshtëri mbulon sigurinë e serverit në internet dhe nivelin e llogarisë.

Plesk mbështet autentifikimin e LDAP-it dhe të Active Directory, të cilat mundësojnë menaxhimin e llogarive në një vendndodhje qendrore, dhe ekzekutimi i regjistrave të kontrollit është shumë më i lehtë. Për më tepër, ajo ka mbështetje për Autentifikimin Dy Faktorëve (p.sh. përmes Google Authenticator) jashtë kutisë. Ka një WAF të integruar (Web Application Firewall) bazuar në mod_securance, të cilën mund ta rregulloni dhe rregulloni mirë. Ju mund të regjistroheni në Rregullat e Atomicore për një tarifë, nëse nuk doni të shqetësoni vetë azhurnimin e rregullave.

Një tjetër veçori e shkëlqyeshme që vjen me Plesk jashtë kutisë është Fail2Ban që monitoron vazhdimisht skedarët e logave dhe mund të ndalojë adresat IPv4 nëse zbulon shumë përpjekje të dështuara të hyrjes në një shërbim. Vini re se do të funksionojë si duhet me adresat IPv4, kështu që nëse përdorni IPv6 dhe dëshironi të përdorni Fail2Ban mund të çaktivizoni mbështetjen IPv6.

Plesk mbështet serverë të shumëfishtë në internet si Apache, NGINX dhe Litespeed, por për sa i përket sigurisë ata sigurojnë gjithashtu integrimin e Encrypt të Le të. Mund të keni faqe të aktivizuara HTTPS falas me vetëm disa klikime në panelin e kontrollit. Nuk ka asnjë arsye pse dikush do të dëshironte të drejtonte faqe interneti të pasigurta ose pse dikush nuk do të dëshironte që të paktën t’i bënte ato të arritshme përmes https. Certifikatat e Letrave të Kriptuara mund të përdoren për të siguruar serverat e postës (IMAP, SMTP) gjithashtu.

Nëse po përdorni faqet e internetit të bazuara në PHP, atëherë duhet të dini se ekzistojnë disa kufizime për shkak të sigurisë në aplikacionet PHP. Sigurisht, ju mund t’i çaktivizoni ato nëse ju lutemi, por si parazgjedhje Plesk vjen me parametrat e sigurisë së PHP. Për shembull, kufizimet e OpenBaseDir, lejimi_url_include është vendosur false, etj.

Paralele, kompania që qëndron pas Plesk, partneritet me CloudFlare për të krijuar ServerShield, i cili është një zgjatje në Plesk, por vjen me Plesk 12. ServerShield mbron faqet e internetit tuaj nga sulmet DDoS dhe incidente të tjera hakerash, dhe madje ka një CDN të integruar. Ky lloj bashkëpunimi tregon qartë se Plesk është një panel kontrolli i orientuar drejt sigurisë.

Fakti që Plesk e konsideron shumë seriozisht sigurinë, reflektohet edhe nga reagimi i tij ndaj cenueshmërisë. Issuesështjet e sigurisë pranohen brenda një dite, dhe rregullimet lëshohen mesatarisht brenda 9 ditësh në krahasim me cPanel, i cili merr 9 ditë vetëm për të njohur çështjet e sigurisë dhe 28 ditë mesatarisht për të lëshuar ndreqjet.

përdorshmërisë

Meqenëse roli i tyre është t’ju ndihmojnë të menaxhoni operacionet komplekse të serverëve, panelet e kontrollit duhet të renditen në përdorueshmëri aq shumë sa që edhe fillestarët duhet ta kenë të lehtë të njihen me funksionet e panelit.

Ndërfaqja e Plesk ka marrë një lehtësim masiv në të gjithë versionet e fundit, kështu, u shtua një temë e re e ndërfaqes së përdoruesit, dizajni plotësisht i përgjegjshëm, ikona me rezolucion të lartë, ekran i gatshëm për retina, ndërfaqe përdoruese e adaptueshme, etj. Plesk mbështet të gjithë shfletuesit kryesorë, siguron qasje të bazuar në role dhe një UI të adaptueshëm për rolet e përdoruesit përmes paravendosjeve të ndërfaqes.

Kompatibiliteti i sistemit operativ

Tregu i Windows hosting nuk është i papërfillshëm, kështu që nëse planifikoni të aventuroni në atë treg, atëherë patjetër që do të futeni në Plesk. Ndërsa cPanel është vetëm Linux, Plesk punon me të njëjtën veçori të caktuar si në Windows ashtu edhe në Linux.

e quajtur

Plesk lejon personalizimin dhe markën edhe pse lëkurat e tyre të ndryshme në dispozicion. Ata madje bëjnë të mundur që ju të krijoni lëkurat tuaja, kështu që ju mund të ri-markoni ndërfaqen sipas nevojave tuaja. Plesk gjithashtu ofron mbështetje amtare për 32 gjuhë.

Aplikacione celulare

Plesk bën të mundur përdorimin e celularit tuaj për të kryer operacione të menaxhimit të serverit përmes aplikacioneve të tyre plotësisht të mbështetur në Android, Windows dhe iOS. Featuredo veçori që del në Plesk do të mbështetet gjithashtu në celular.

planet & Çmimeve

Ndërsa një licencë Plesk përfshihet falas në llogaritë e pritjes me bazë në Windows dhe serverët e shumë ofruesve të pritjes (p.sh. HostGator, GoDaddy), ju gjithashtu keni mundësinë të blini një licencë veç e veç për një plan pritjeje të pakontrolluar që mund të keni.

Ekzistojnë tre plane licencimi – Web Admin, Web Pro dhe Web Host. Ju mund të zgjidhni të paguani mujore për secilin plan ose çdo vit, në këtë rast ju merrni dy muaj pushim.

Plani i Web Admin kushton 3,75 $ / muaj (faturohet çdo vit), dhe është një plan i përshtatshëm për administrimin e faqes në internet dhe serverit, plani i Web Pro kushton 7,50 $ / muaj për VPS ose 11.25 $ / muaj për serverët e dedikuar, dhe ka për qëllim zhvilluesit dhe projektuesit ( ai përfshin Developer Pack, WordPress Toolkit, Menaxhimin e Abonimeve dhe Menaxhimin e Llogarive), ndërsa plani i Web Host kushton 11,25 $ / muaj për VPS ose 26,25 $ / muaj për serverët e dedikuar.

Ofruesit më të mirë të Plesk Web Hosting

Tani, që ju keni një vizion të qartë mbi atë që është Plesk dhe si funksionon, ka shumë të ngjarë që ju dëshironi të dini se cili ofrues pritës duhet të zgjidhni, që ofron panel kontrolli Plesk. Më poshtë janë 3 kompanitë më të mira pritëse të Plesk që ju rekomandojmë:

kompani
Pricemimi Nga

1Ofruesi më i mirë i hostit Plesk për HostGator$ 4.76 / muaj
2kompani e lirë pritëse Plesk0,99 $ / muaj
3host i besueshëm i Plesk50 dollarë / muaj

përfundim

Nuk mund të mohohet që cPanel është paneli i kontrollit standard të industrisë për serverët Linux, dhe ndërsa Plesk ka një prani më të fortë në skenën e Windows, është gjithashtu i denjë të konsiderohet një nga panelet më të mirë të kontrollit Linux. Plesk u krijua për të ndihmuar madje edhe administratorët e rinj të rinj të menaxhojnë me lehtësi infrastrukturën dhe plotësisht të sigurt automatikisht faqet e internetit dhe aplikacionet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map