Isfarë është SSD Hosting? Cilat janë avantazhet e SSD Hosting?

avantazhet e sdd hosting


Teknologjitë e informatikës kanë përparuar me një shpejtësi të përshpejtuar, të gjithë e kanë parë atë dhe të gjithë ata që kanë një palë sy dhe vesh e dinë për këtë. Por ka disa faktorë domethënës që po e pengojnë zhvillimin. Një nga këto është përdorimi i HDD-ve mekanike. Problemi me këtë është pjesa mekanike.

Ndërsa HDD-të mbështeten në pjesë lëvizëse, SSD (Solid State Disk) mbështeten vetëm në elektronikë pa pjesë lëvizëse, duke e bërë atë shumë më të besueshëm dhe shumë më të shpejtë. Ato funksionojnë në mënyrë të ngjashme me disqet USB.

Disqet SSD përdorin memorie jo të paqëndrueshme për ruajtjen e informacionit. Për dallim nga RAM, ata nuk do të humbasin asnjë nga informacionet e përmendura pasi të fiket energjia. Ata i ruajnë të dhënat në mikrochip, kështu që nuk kanë pjesë lëvizëse gjë që i bën ata më rezistentë ndaj goditjeve dhe kanë vonesa shumë më pak kur lexojnë / shkruajnë të dhëna.

Për sa i përket funksionalitetit, ato nuk ndryshojnë nga HDD-të e rregullt, por ato ofrojnë dukshëm më shumë shpejtësi. Ndërsa shpejtësia e HDD mund të jetë 15-20 milisekonda, SSD kanë shpejtësi leximi / shkrimi 0.2 milisekonda. Kjo e bën të qartë që SSD-të do të ofrojnë një funksionalitet shumë më të mirë.

Këto përfitime vlejnë edhe për performancën e mbajtjes së faqes në internet. Shpejtësia është një pjesë thelbësore e faqeve të internetit moderne të drejtuara nga të dhënat. Përdoruesit presin që faqet e internetit të ngarkohen në më pak se tre sekonda. Shtë e qartë se mediumi ku ruan një faqe në internet ndikon në shpejtësinë me të cilën u dorëzohet përdoruesve.

Disqet SSD janë rreth 3 herë më të shpejtë se HDD-të, kështu që ju keni një arsye të dukshme për t’i zgjedhur ato, por ato janë rreth 4 herë më të kushtueshme. Një makinë SSD 2TB mund të kushtojë rreth 4,000 dollarë.

Një HDD klasike 500 GB kushton rreth 80 dollarë, ndërsa një SSD me 500GB buxhet kushton rreth 200 dollarë.

Duke e parë atë më qartë, me përdoruesit e HDD-ve do të lexoni faqen tuaj të internetit jashtë diskut. Shtë një proces i bazuar në lëvizjen fizike i cili nuk mund të krahasohet me shpejtësinë e elektronikës. Megjithëse HDD-të ende përdoren gjerësisht në kompjuterë dhe serverë, duhet t’i thuani jo përdorimit të HDD-ve kur zgjidhni një host në internet.

Disqet SSD janë rreth 3 herë më të shpejtë se HDD-të, kështu që ju keni një arsye të dukshme për t’i zgjedhur ato, por ato janë rreth 4 herë më të kushtueshme. Një makinë SSD 2TB mund të kushtojë rreth 4,000 dollarë. HDD klasike 500 GB kushton rreth $ 80, ndërsa SSD me buxhet prej 500 GB kushtojnë rreth 200 dollarë.

Për fat të mirë, ju mund të merrni duart tuaja në një SSD 128 GB për më pak se 100 dollarë.

HDD-të kundër SSD-ve

Shpikja e SSD ka një vend të rëndësishëm në mesin e risive të fundit teknologjike. Ata janë larguar nga arkitektura tradicionale që hard disqet kishin për 10 vitet e fundit. Dallimi kryesor midis disqet HDD dhe SSD është se HDD-të janë pajisje mekanike ndërsa SSD-të janë plotësisht elektronike.

HDD (Hard disk i diskut)

Një disk i vështirë përdor ruajtjen magnetike për ruajtjen dhe leximin e të dhënave. Ka një ose më shumë disqe rrotullues me shpejtësi, të cilat janë të veshura me material magnetik. Informacioni nga këto disqe lexohet me një kokë magnetike që është montuar në një krah të aktorit lëvizës.

Shpejtësia me të cilën rrotullohet disku brenda përcakton se sa shpejt mund të lexohen / shkruhen të dhënat. HDD-të në qendrat e të dhënave dhe ndërmarrjet e mëdha zakonisht kanë shpejtësi leximi nga 7.2 mijëra deri në 15 mijëra rotacione në minutë.

Shpejtësia e tyre e përgjithshme matet me IOPS (Operacionet hyrëse / dalëse për sekonda). Matjet e përmendura më lart nënkuptojnë rreth 80 deri 180 IOPS.

Disqet e vështirë janë fizikisht më të vogla gjatë viteve të kaluara. Disa modele të reja janë mbushur me helium. Në këtë mënyrë kokat magnetike kanë më pak rezistencë mjedisore siç do të kishin me oksigjenin kur lëvizin.

Kompanitë janë thjesht ndërhyrje me teknologjinë ekzistuese, por është në rrugëdalje. Aftësia për të lexuar të dhëna nga pllakat e diskut vetëm vë kufizime serioze në të.

Pros:

 • Një sasi e jashtëzakonshme e hapësirës në dispozicion të diskut nga 100 GB në 4TB.
 • Lirë. Mund të blini një nga 50 deri në 500 dollarë

Cons:

 • I prekshëm për shumë lëvizje.
 • Shpejtësi shumë e ulët e leximit / shkrimit në krahasim me një SSD.

SSD (ngasja e ngurtë e gjendjes)

Për dallim nga HDD-të, të cilat mbështeten në disqe, SSD-të ruajnë të dhënat në mikrokopje. Ajo nuk përdor ndonjë pjesë lëvizëse, kështu që gjetja dhe leximi i vendndodhjes së një pjese të të dhënave nuk ka teorikisht asnjë vonesë. E njëjta vlen edhe për shkrimin gjithashtu. Kjo i bën ata shumë më të shpejtë dhe më të besueshëm se secili nga paraardhësit e tyre.

Shpejtësia e SSD matet ndryshe nga HDD-të, sepse ato prodhohen për qëllime të ndryshme. Ato mund të lexohen intensivisht ose të shkruhen intensivisht, por performanca e tyre matet gjithashtu në IOPS.

 • Një SSD intensiv i lexuar operon me afërsisht 4600 deri 15 500 IOPS.
 • Një SSD intensiv me shkrim operon me afërsisht 65 000 deri 75 000 IOPS.

Pros:

 • Performancë me shpejtësi të lartë kur përdorni të dhëna të rastit 100x më shpejt sesa një HDD i rregullt.
 • Transferimi i të dhënave me shpejtësi të lartë, 4x më shpejt se një HDD.

Cons:

 • Shumë më e shtrenjtë.

Pra, A është vërtet Web Hosting SSD vërtet i shpejtë?

Uebfaqet e bëra me sisteme të menaxhimit të përmbajtjes, të tilla si WordPress, Magento ose Durpal vijnë me mijëra tema dhe shtesa që të gjithë duhet të ngarkojnë dhe të bëjnë gjënë e tyre kur një përdorues viziton faqen e internetit. Për më tepër, pasi një vizitor të hyjë në një faqe të tillë dinamike, ai / ajo shkakton shumë pyetje të bazës së të dhënave ndërsa hyn në përmbajtjen në faqe.

Me kaq shumë pyetje të bazës së të dhënave dhe aq shumë përmbajtje për tu parë, duke përdorur disqe rrotullues ngadalëson ndjeshëm shpejtësinë e përgjithshme të faqes në internet.

Shpejtësia duke qenë një faktor i rëndësishëm siç është, si nga një ndërfaqe e përdoruesit ashtu edhe nga pikëpamja e SEO. Të kesh kaq shumë për të ngarkuar për përdoruesit tuaj është një detyrë kërkuese e cila kërkon pajisje që mund ta bëjnë atë sa më efikas të jetë e mundur.

Disqet e ngurta të shtetit bëjnë vetëm atë. Ata i lexojnë të gjitha këto të dhëna njëkohësisht, kështu që shpejtësia e shfletimit do të jetë shumë më e mirë, falë kohës më të shkurtër të ngarkimit. Siç u përmend më herët, HDD-të lexojnë / shkruajnë të dhëna me një kohë hyrjeje 15-20 milisekonda, ndërsa SSD e bëjnë atë me një kohë të qasjes 0.2.

Planet tradicionale të mbajtjes në internet ende ruajnë informacionin tuaj me disqe rrotulluese, ndërsa ato më moderne kanë disqet e tyre SSD gati për ju menjëherë.

Avantazhet e SSD Hosting

Ta themi thjesht, pritja në SSD është shumë më e shpejtë dhe shumë më e besueshme se sa ata që përdorin HDD. Disqet SSD janë më rezistente ndaj goditjeve, kanë shumë më pak latencë dhe kohë qasjeje. Këtu janë disa nga përfitimet më të mëdha të përdorimit të pritjes SSD.

Shpejtësia e shpejtë e pritjes 4x

Nëse një host në internet përdor HDD për të ruajtur të dhënat tuaja, disku i tij do të rrotullohet dhe koka e magnetit do të duhet të lëvizë për të gjetur informacionin e nevojshëm për të ngarkuar faqen tuaj, çdo herë që ka një vizitor. Ka vetëm milisekonda të ndryshimeve që ju ndoshta nuk do t’i vini re, por ato bëjnë një ndryshim të madh kur bëhet fjalë për të bërë detyra të kushtueshme me bazë në internet.

Pritja SSD ka shumë disqe SSD të gatshëm për shërbim. Përdorimi i pritjes SSD është një nga zgjedhjet më të rëndësishme për të bërë kur synoni të krijoni një uebfaqe të shpejtë.

Kjo falë SSD që nuk kanë asnjë pjesë mekanike në lëvizje e cila u lejon atyre të ngarkojnë të dhënat shumë më shpejt dhe kanë kohë shumë të ulët përgjigjeje.

Më e besueshme

Nëse hedhni një HDD në dysheme, mund të keni shkaktuar dëme të pakthyeshme në të dhënat tuaja. Edhe një herë, të keni pjesë mekanike në lëvizje i bën HDD-të shumë më të rrezikuara ndaj traumave fizike. Edhe sjelljet e gabuara të lehta mund të shkaktojnë humbje të të dhënave.

SSD-të nuk kanë pjesë lëvizëse, kështu që ju mund ta hedhni laptopin tuaj, ndërsa një makinë SSD operon brenda saj. Kjo do të thotë që SSD-të janë shumë më pak të ndjeshme ndaj dëmtimit.

i qëndrueshëm

Nëse një disk i vështirë lëviz kur të dhënat janë duke u përpunuar, ai mund të prish procesin sepse mekanizmat e vegjël brenda tij janë shumë të ndjeshëm. Kjo mund të prishë një operacion ose të bëjë që ajo të mbetet. Likeshtë si disku i vështirë që kalon një rrahje zemre.

SSD nuk kanë disqe të paqëndrueshëm rrotullues, kështu që ata nuk e kanë këtë përgjegjësi. Bitdo grimë e të dhënave që ka faqja juaj e internetit do të ruhet në mënyrë të sigurt dhe do të sigurojë një përvojë të qetë të shfletimit për vizitorët tuaj.

I kujdesshem ndaj mjedisit

Përdorimi i energjisë në mënyrë më efikase dhe me përgjegjësi po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme ndërsa rriten kërkesat tona teknologjike. Duhet të ulim konsumin e energjisë aty ku është e mundur dhe ta përdorim atë energji në vendet e duhura.

Ju mund të mos e besoni, por zgjedhja e pritjes SSD është një vendim miqësor me mjedisin. Kjo nuk është një linjë e marketingut.

SSD-të konsumojnë 80% më pak energji sesa HDD-të, gjë që nuk është shumë nëse po përdorni një në laptop, por ne po flasim këtu për qendrat e të dhënave. Këto janë hangarë të mëdhenj që janë mbushur me dollapë që kanë një numër të madh të hard diskeve brenda tyre. Këto qendra të të dhënave duhet të kenë sisteme të fuqishme ftohjeje në mënyrë që të mbajnë pajisjet e tyre në temperaturë optimale.

Më mirë për biznesin

Shpejtësia dhe besueshmëria më e mirë mundëson një shpejtësi shumë më të mirë të ngarkimit për faqet e internetit dhe përmbajtjen. Nëse faqja juaj e internetit është e shpejtë, është shumë më e lehtë të kënaqni përdoruesit me një përvojë të rrjedhshme. Kur ata janë të kënaqur me faqen tuaj të internetit, ata kanë shumë më shumë gjasa të bëjnë një blerje në proces!

3 Ofruesit kryesorë të pritjes së SSD

Pritja për lëvizje

pritje pritjeje ssdInMotion është më e mira kur bëhet fjalë për shpejtësinë. Shumica e hostëve në internet kanë një kohë ngarkimi prej 1.000ms + ndërsa faqet e internetit që funksionojnë në strehimin InMotion kanë rreth 500ms kohë ngarkimi.

Ata gjithashtu ofrojnë mjete të shkëlqyera për zhvilluesit dhe një sistem fleksibël pagese. Gjithmonë mund të azhurnoni në një paketë më të lartë ose madje t’i merrni paratë tuaja nëse nuk jeni të kënaqur. Shtë i sigurt dhe i besueshëm në çdo mënyrë të mundshme, kjo është arsyeja pse InMotion ka miliona përdorues.

Nëse keni nevojë për ndihmë në krijimin e faqes tuaj, gjithmonë mund të keni mbështetjen e tyre të besueshme të klientit për t’ju ndihmuar.

Cloud HostGator

renë e hostit ssdHostGator ofron një mjedis pritës që shumë nga konkurrentët e tij nuk e përdorin ende, që është CloudHosting.

Ky shërbim garanton 100% në kohë. Shumë host pret vetëm 99% për kohën e duhur, disa ofrojnë vetëm 95%. Kjo 5% japin ose marrin mund të mos duket si shumë, por në të vërtetë është kështu. Ju nuk do të dëshironit që faqja juaj e internetit të jetë offline edhe për një sekondë, tani do ta bëni?

Ata gjithashtu ofrojnë 300ms + herë ngarkimi, gjë që është tepër e shpejtë! Disqet SSD luajnë një rol të madh në këtë natyrisht.

Mimet për këtë shërbim janë shumë të mira, duke marrë parasysh performancën më të mirë që ju ofron mund të filloni për rreth 3 dollarë në muaj, dhe të azhurnoni paketën tuaj më vonë nëse dëshironi të.

Isshtë shumë miqësor për përdoruesit dhe mund ta vendosni llogarinë tuaj brenda disa minutash. Kontrolloni ato, ata ofrojnë një marrëveshje të mirë.

WebHostingHub

webhostinghub ssdWebHostingHub është i njohur për të ofruar shpejtësi të jashtëzakonshme të ngarkimit falë gjendjes së teknologjisë së artit që ata përdorin. Ata janë shumë krenarë që përdorin disqet e gjendjes së ngurtë, pasi ato i bëjnë gjërat rreth 20x më shpejt. Ata janë krenarë të thonë se SSD-të kanë qenë një pjesë e sistemit të tyre për mjaft kohë.

Ata kanë 600ms + herë ngarkimi, që është mjaft e arsyeshme.

Shtë shumë e thjeshtë të krijosh një faqe në internet ose një blog, sepse mund të zgjedhësh ta instalosh WordPress si sistemin tënd të menaxhimit të përmbajtjes. Ju nuk duhet të keni një sfond teknik për ta trajtuar atë.

Ajo që e bën edhe më të mirë është fakti që ata ofrojnë migrim falas në domen dhe faqe, ndërsa të tjerët paguajnë rreth 150 dollarë për të njëjtin shërbim.

Nëse regjistroheni në një nga shërbimet e tyre, një nga përfaqësuesit e tyre miqësorë do t’ju telefonojë në pak minuta dhe do t’ju ecë nëpër të gjitha gjërat e nevojshme që duhet të dini.

Edhe nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin e tyre, keni 90 ditë kohë që të kërkoni paratë tuaja pa asnjë problem.

Ata ia vlen të kontrollohen dhe të merren me të, kjo është e sigurt!

përfundim

Nëse i jepni asaj pak të mësuar, parashikimi që SSD krijojnë ruajtjen e së nesërmes vjen natyrshëm. Edhe pse mbetet e paqartë që bëhet e vërtetë ose jo, një gjë është e sigurt, ato janë shumë më të mira në çdo aspekt teknik sesa ruajtja tradicionale e të dhënave.

 • SSD-të ofrojnë shpejtësi shumë më të madhe
 • Më mirë për biznes
 • Më e besueshme se HDD-të
 • Konsumoni më pak energji elektrike dhe nuk prodhon aq nxehtësi
 • Shpejtësitë e larta ofrojnë një përvojë më të mirë të përdoruesit

Ju keni shumë mundësi për krijimin e faqes tuaj të internetit me SSD hosting. Thjesht shikoni rekomandimet tona ose bëni vetë disa hulumtime.

Shpresoj që të keni kënaqur të lexoni përmes këtij artikulli dhe që ne kemi kënaqur kureshtjen tuaj për pritjen e SSD!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map