Isfarë është SSL dhe kur duhet ta përdorni?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Isfarë është SSL dhe kur duhet ta përdorni?
0 8 мин.

cfare eshte ssl qe ka nevoje per te


SSL (Secure Sockets Layer) është paraardhësi i TLS (Transport Layer Security), të dy janë protokolet kriptografikë të përdorura në sigurinë e komunikimit në një rrjet kompjuterik. SSL përdoret në shfletimin në internet, faksimin, postën elektronike, VoIP dhe në faqet e internetit të biznesit dhe komunitetit të madh si YouTube, Twitter, Facebook, Google, dhe Yahoo etj..

Si funksionon SSL

 1. Përdoruesi hyn në një faqe në internet duke përdorur një shfletues që lidhet me një server të siguruar me SSL. Në këtë rast, përdoruesi mund të shohë që adresa e faqes në internet fillon me https: // tjetër fillon me HTTP: //.
 2. Shfletuesi kërkon të dhëna identifikimi nga serveri.
 3. Serverët aprovojnë kërkesën duke dërguar një kopje të Certifikatës SSL të saj.
 4. Shfletuesi verifikon certifikatën.
 5. Nëse çertifikata është e padiskutueshme dhe e vlefshme, shfletuesi dërgon përsëri një çelës të sesionit simetrik.
 6. Serveri merr çelësin.
 7. Serveri dërgon një mirënjohje në mënyrë që të fillojë seancën e sigurt me shfletuesin.
 8. Të dy serverët dhe shfletuesi tani komunikojnë së bashku në një mjedis të sigurt.

Certifikata SSL përmban informacione të tilla si emri i domenit, emri i kompanisë që zotëron atë, çelësi publik, data kur është lëshuar dhe skaduar dhe kush e ka lëshuar.

Merrni SSL Falas në HostGator

hostgator pritja më e mirë për të rritur Siguroni uebfaqen tuaj lehtësisht me një certifikatë SSL. Tani HostGator ofron SSL Falas me secilin plan të mbajtjes në internet.

Merrni SSL Falas »

Aty ku përdoret SSL

Nëse një faqe në internet po mbledh të dhëna private, siç janë informacionet e kartës së kreditit, fjalëkalimet, numrin e telefonit, të dhënat shëndetësore dhe adresën e rrugës dhe kështu me radhë, atëherë ajo faqe në internet duhet të ketë të aktivizuar SSL.

Zakonisht, faqet e internetit të tilla si dyqanet në internet, programet bankare dhe ofruesit e shërbimeve përdorin SSL për të kriptuar informacionin e nevojshëm për të bërë një pagesë ose për të bërë transaksione të tjera financiare.

Ekzistojnë gjithashtu softuer që përdorin SSL siç janë Yahoo Messenger, Trillian, Skype që ofrojnë forma hyrje dhe mundësi për të blerë përmbajtje shtesë por edhe Steam, League of Legends, Smite që përdoren për të blerë lojëra ose përmbajtje shtesë për lojëra.

Si të verifikoni nëse një faqe në internet ka SSL

Ju lehtë mund të verifikoni nëse një faqe në internet ka SSL duke shikuar në shfletuesin e përdorur për të parë nëse ka një bllokim të gjelbër pranë adresës së faqes së internetit. Ka faqe në internet që nuk kanë bllokimin e gjelbër, por ata përdorin SSL kur hyni në llogari ose bëni operacione të tjera private. Në këtë rast, do të shihni bllokimin e gjelbër vetëm në faqet specifike dhe jo në çdo faqe të faqes së internetit.

Llojet e sulmeve kundër SSL

Ka shumë lloje sulmesh kundër SSL si

 • Sulmi BEAST
 • Sulmi KRIMI
 • Sulm PREJ
 • Sulmi i rikthimit të versionit
 • Sulmi në kohën e duhur
 • Sulmi i Renegotimit
 • Sulmi i pluhurit
 • Sulmi i cungimit
 • Sulmi RC4
 • Sulmi BERserk
 • Sulmi i minimizimit
 • Sulmi Bar Mitzvah
 • Sulm i çuditshëm
 • Sulmi i zhveshjes

Si të aktivizoni SSL në shfletuesin tuaj

Mund të aktivizoni SSL në shfletuesin tuaj Chrome duke shkuar në ikonën e menusë në shiritin e veglave, pastaj zgjidhni Cilësimet, klikoni Shfaqni cilësimet e përparuara dhe Cilësimet e përmbajtjes dhe në seksionin Privacy mundësoni SSL në seksionin HTTPS / SSL duke u siguruar që të kontrolloni kontrollin e revokimit të certifikatës së serverit. zgjidhet kutia.

Në Firefox, ju mund të shihni Certifikatat SSL në Opsione, skedarin e përparuar dhe në seksionet e ificertifikatave duke shtypur butonin View Certifikata. Ata filtrohen pas llojit të autorit si më poshtë çertifikatat tuaja, njerëzit, serverët, autoritetet dhe të tjerët.

Certifikatat SSL – Ku mund të merrni një?

Comodo ofron Certifikata EV SSL për 99 dollarë për një vit dhe Certifikata SSC të Wildcard duke filluar nga 404.95 $ me karakteristikat e mëposhtme: lëshim dhe vlefshmëri të shpejtë, konvertime falas të çizmeve të TrustLogo, 30 ditë garanci për kthimin e parave, mbështetje, licenca të pakufizuara të serverit, nënshkrim 2048 dhe encryption 256-bit , pikë për të verifikuar teknologjinë.

Symantec ka Certifikata EV SSL nga 995 dollarë dhe Certifikata Pro EV SSL nga 1499 dollarë dhe Certifikata të tjera SSL përfshirë karakteristika të tilla si letrat kredenciale të përdorura për të krijuar një identitet në internet, enkriptim të të dhënave, dhe mbrojtje të zgjeruar etj..

GoDaddy ofron mbështetje 24/7, ekspertë të sigurisë, enkriptim më të fortë në dispozicion, konfigurim automatik për një llogari të GoDaddy dhe vulë sigurie me një Certifikata SSL që kushton nga 63 dollarë në vit dhe 70 $ kur rinovoni. Të gjitha planet përfshijnë encryption SHA-2 dhe 2048-bit, ribalime të pakufizuara falas, rritje të rangut të kërkimit në Google dhe kështu me radhë.

DigiCert Certifikatat SSL kushtojnë nga 175 në 595 dollarë në vit dhe ato kanë karakteristika të tilla si kriptimi 2048-bit, 128-bit, 256-bit, SSL v3 dhe TLS të pajtueshëm, pajtueshmëria e shfletuesve dhe pajisjeve mobile, vula e sigurt, licencë e pakufizuar e serverit, autentifikim i fortë , dhe mbështetje etj.

NameCheap ka çertifikata që kushtojnë 87 dollarë në vit dhe ka vulën e faqes, gjithëpërfshirjen e shfletuesit, nivelin e kriptimit, mbështetjen e nivelit të lartë.

Ka gjithashtu dyqane në internet ose ndërmarrje lokale të bujtinës që shesin Certifikata SSL nga Comodo, Certum, RapidSSL, Thawte, GeoTrust etj..

Llojet e Certifikatave SSL

 1. Validimi i Zgjeruar (EV) përdoret për siguri të lartë në shfletues si Microsoft Internet Explorer 7+, Opera 9.5+, Firefox 3+, dhe Google Chrome etj..
 2. Validimi i Organizatës përdoret për faqet e internetit të kompanisë që tregojnë informacione të ndryshme në lidhje me kompaninë.
 3. Validimi i Domenit ndan të njëjtën njohje të shfletuesit me Validimin e Organizatës, por ka përparësinë që të lëshohet pothuajse menjëherë.
 4. Certifikatat e përbashkëta ofrohen falas për të gjithë hostimet në internet të përbashkëta dhe të rishitësit.
 5. Certifikatat Wildcard mundësojnë kriptimin SSL në nënfushat e pakufizuara duke përdorur një certifikatë të vetme.
 6. Certifikatat Multi-Domain bëjnë të mundur sigurimin e deri në 210 fushave me një certifikatë të vetme.
 7. Certifikata të tjera janë Certifikata SSL me një emër, Certifikata të Autentifikimit të Serverit, Certifikata të Komunikuara të Komunikuara (UC) dhe Certifikata të Sigurimit të Ulët, Certertifikata të Nënshkrimit të Kodit, Certifikata të Email-it, dhe Certifikata të nënshkrimit të Root dhe kështu me radhë.

Kështu që SSL përdoret në ditët e sotme për të siguruar transaksione në internet të kartave të kreditit, hyrjet në sistem, webmail dhe aplikacione, rrjedhën e punës dhe aplikacionet e virtualizimit, lidhjen ndërmjet një klienti me email dhe serverit të postës elektronike ose marrëdhënie të tjera të ngjashme kompjuterike duke përdorur Internetin, transferimin e skedarëve mbi https dhe FTP, kontrollin e hostimit hyrjet dhe aktivitetet e panelit, trafiku i bazuar në intranet, hyrjet në rrjet etj.

Në fund, unë ju rekomandoj të përdorni gjithnjë SSL sepse vërtet duhet të mbani të sigurta dhe private të dhënat e klientëve tuaj, veçanërisht kur ata regjistroheni, ndryshoni të dhëna ose përdorni informacione bankare në faqen tuaj të internetit..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector