Kërkesat e mbajtjes së faqes në internet për dyqanet WooCommerce

Woocommerce-hosting-kërkesave


Nëse keni një ide të mirë për një biznes në internet, duhet ta filloni sa më shpejt që të jetë e mundur. Sidoqoftë, nuk mund të nxitoni, sepse këtu ndodhin gabimet. Shumë njerëz nuk arrijnë të kuptojnë se edhe pse përdorimi i WordPress është jashtëzakonisht i thjeshtë, ka shumë gjëra të vogla që mund të shkaktojnë që ato të mos funksionojnë më mirë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse shtoni një shtojcë kaq masive si WooCommerce.

Pra, jeni padyshim i zgjuar nëse po kërkoni të merrni një qasje më të arsyeshme për të filluar faqen tuaj të internetit të re të bazuar në WooCommerce. Shtë më mirë të dini saktësisht se çfarë lloj pritjeje dhe mbështetje do t’ju duhet të jeni në gjendje të drejtoni sipërmarrjen tuaj të re në internet sa më shumë që të jetë e mundur.

Tani, le të shohim kërkesat e sakta të sistemit që ju nevojiten dhe gjërat që duhet t’i kushtoni vëmendje edhe kur të gjeni një server për të pritur në faqen tuaj të internetit të bazuar në WooCommerce.

Kërkesat minimale të serverit për WordPress

Pothuajse në lidhje me cilindo server të mjeshtrave të pritjes punon për WordPress nëse i plotëson këto kërkesa:

 • Versioni PHP 7 ose më i madh
 • Versioni i MySQL 5.6 ose më i madh OSE MariaDB version 10.0 ose më i madh
 • mbështetje HTTPS

Në të vërtetë, WordPress do të punojë për pothuajse çdo version të lashtë të PHP, si “PHP 5.2.4+ dhe MySQL 5.0+”, por nuk është një ide e mirë. Këto versione kanë arritur në fund të jetës së tyre, por ky nuk është problemi kryesor. Problemi kryesor është se ata mund ta ekspozojnë faqen tuaj te internetit ndaj shumë dobësive të sigurisë. Kjo është pjesa më e rëndësishme.

Nëse jeni duke përdorur WordPress dhe WooCommerce për të drejtuar një faqe eCommerce që ka para dhe shumë informacione personale që i kalojnë ato, gjëja e fundit që dëshironi të bëni është ta ekspozoni ndaj dobësive të sigurisë.

Edhe pse ju mund të mbështeni sigurinë, PHP7 ka përparësi të konsiderueshme që thjesht nuk mund t’i qaseni me versionin 5.2. Për të mos përmendur që është shumë më e shpejtë dhe më e sigurt. Nëse nuk shihni ndonjë përfitim tjetër në përmirësimin e PHP7, atëherë ka shpejtësinë dhe stabilitetin e shtuar.

Kërkesat minimale të serverëve për WooCommerce

Kërkesat minimale zyrtare të WooCommerce janë këto:

 • Kufiri i kujtesës WP prej 64 MB ose më shumë (128 MB ose më i lartë është më i mirë)
 • MySQL 5.6 ose më e madhe
 • PHP 5.6 ose më i madh
 • WooCommerce 2.5 kërkon WordPress 4.1+
 • WooCommerce 2.6 kërkon WordPress 4.4+

Rreth 90% e ofruesve të pritjes në internet i plotësojnë këto specifikime, megjithatë, WooCommerce kërkon pak më shumë për të kandiduar ashtu siç supozohet të.

Kërkesat zyrtare për server optimale për WooCommerce

Serveri i pritjes duhet të plotësojë këto kërkesa për të siguruar që WooCommerce performon “në mënyrë optimale”. Sidoqoftë, shumë përdorues thjesht do të kërkojnë këto karakteristika të zakonshme.

 • CURL ose fsockopen mbështetje për PayPal IPN
 • Një çertifikatë SSL për instalimin e portave të drejtpërdrejta të pagesës
 • Mbështetje SOAP, sepse kërkojnë zgjerime të shumta
 • Mbështetje për Multibyte String në rast se po kërkoni të drejtoni një dyqan jo-anglez.
 • Për permalinka mjaft të bukura të WordPress, do t’ju duhet gjithashtu apache me mod_rewrite (ose një nginx të ngjashëm / shtrirje IIS)

Një konfigurim i ngurtë për WooCommerce

Së pari gjëja e parë, opsioni juaj më i mirë është të përdorni pirgun LAMP i cili po funksionon PHP 7+ dhe MySQL 5.6+ për të ekzekutuar faqen tuaj të internetit.

Përdorni Apache për stabilitetin dhe Nginx për Speed

Fuqia e kombinuar e këtyre teknologjive do t’i japë faqes suaj performancën optimale që po kërkoni. Për më tepër, ju mund të përdorni Llak për të konfiguruar për shpejtësi, por ta bëni atë me kujdes. Optimizimi është larg kufijve të “kërkesave minimale”, por pa dyshim se ia vlen të merret parasysh.

Cache sa më shpesh që të jetë e mundur

Konfiguroni një plugin të mirë memorie për WordPress si WP3 Total Cache, WP SuperCache ose WP Rocket. Do të jetë e thjeshtë për tu vendosur dhe do ta afrojë sistemin tuaj me performancën më të mirë të mundshme.

Merrni permalidhje të mira në kërkim me mod_rewrite

Permalidhjet e mira në kërkim janë të rëndësishme për qëllime SEO. Do të duhet të instaloni mod_rewrite dhe ta punoni atë. Pothuajse çdo shtojcë është vendosur të përdorë skedarë .htaccess për ta bërë këtë në hostet Apache. Pra, është më mirë ta bëni këtë për lehtësinë e menaxhimit. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të fitoni më shumë nëse e zhvendosni këtë në një skedar httpd.conf dhe nuk lejoni skedarë .htaccess.

Shko HTTPS Që nga Fillimi

HTTPS është e rëndësishme si nga një SEO ashtu edhe nga një perspektivë e sigurisë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shkoni në një opsion pritës me një certifikatë SSL dhe ta ekzekutoni atë kudo në faqen tuaj. Do të duhet të siguroheni që nuk ka asnjë ikonë të thyer të bllokut kudo që të shkoni në faqen tuaj të internetit. Pra, asnjë nga faqet tuaja të internetit nuk duhet të jetë në dispozicion vetëm përmes HTTP përmes HTTPS. Versioni HTTP thjesht duhet të ridrejtojë në heshtje të gjithë vizitorët e faqes tuaj në versionin HTTPS.

Shkoni në Rrugën më të lehtë dhe përdorni Hosted WordPress të Menaxhuar

Nëse doni të kurseni sherrin e optimizmit, ka shumë kompani pritëse që me kënaqësi do ta bënin atë për ju. Ju mund të paguani shërbimet e tyre të menaxhimit në tarifën mujore, dhe nuk do të duhet të shqetësoheni për gjërat që kemi përmendur më lart, sepse ata do të kujdesen për të për ju.

Ne do t’ua rekomandonim WP Engine, CloudWays ose Kinsta pasi mbajtja e menaxhuar e WordPress është një nga shërbimet kryesore të tyre dhe ata janë vërtet të mirë në të. Do të zbuloni gjithçka që duhet të dini rreth tyre më poshtë.

Ofruesit e Hosting më të Mirë të Menaxhuar të WordPress

Nëse me të vërtetë nuk jeni tipi që do të ulet dhe të kontrollojë me cilësimet e serverit dhe WordPress, do të jeni të lumtur të dini për këto kompani. Ata janë më të mirët në sigurimin e planeve të menaxhimit plotësisht të menaxhuar të WordPress që sigurojnë që faqja juaj të funksionojë sa më mirë. Ju nuk duhet të lëvizni gishtin, thjesht të trajtoni disa administrim themelor dhe menaxhim të përmbajtjes.

Motori WP

wpengine-Woocommerce

WP Engine është një shërbim pritës i menaxhuar me premium, i vendosur në Teksas. Themeluesit e saj ishin të vetëdijshëm për vendin e rëndësishëm që WordPress ka ardhur për të mbushur World Wide Web dhe ka krijuar një biznes shumë të suksesshëm. Motori WP ka 500,000 klientë në 120 vende, gjë që është mjaft e mahnitshme. Shërbimet e tyre kursejnë një kohë të çmendur për këdo që drejton projekte të IT dhe kanë nevojë për profesionistë që të kujdesen për uebfaqen e tyre për një çmim të arsyeshëm. Në këtë mënyrë, askush nuk ka dhimbje koke të panevojshme dhe i gjithë stafi mund të vendosë të gjithë energjinë e tyre në drejtimin e biznesit.

Motori WP bën shumë gjëra shumë mirë.

 • Ata sigurojnë faqen tuaj të WordPress.
 • Optimizoni cilësimet e serverit për të arritur në kohë të shpejtë ngarkimi.
 • Kryeni kopje rezervë ditore për të siguruar që të mos humbni asgjë.
 • Azhurnoni të gjitha shtojcat tuaja WP pasi të dalë një version i ri.

Nëse keni një uebfaqe tashmë ekzistuese të WordPress që nuk po funksionon në maksimumin e tij, mund t’i bëni që ata të migrojnë atë për ju. Nga atje, ata do të vendosin mjedisin e duhur të skenave, do t’ju ofrojnë SSL, integrimin CDN të mbështetur nga palët e treta dhe shumë më tepër. Ju mund ta bëni këtë pa ndonjë rrezik, pasi ato ofrojnë një garanci bujare të kthimit të parave 60-ditore. Plani i tyre më i lirë është 35,00 dollarë. Mund të jetë gjashtë herë më shumë se sa do të paguani për një plan të thjeshtë të përbashkët të pritjes, por gjithashtu ofron një vlerë shumë më të madhe. Për më tepër, do të merrni një ROI shumë më të madh nga një sit plotësisht i optimizuar që funksionon me performancën kulmore.

Por përfitimet kryesore të një plani të optimizuar të hostimit të WordPress janë:

 • shpejtësi: Faqja juaj do të kryejë 10 herë më shpejt sesa do në një server të rregullt.
 • siguri: Anydo çështje e sigurisë me të cilën përballeni do të trajtohet nga një ekspert i sigurisë.
 • Tools: Do të keni qasje në shumë mjete që e bëjnë më të lehtë menaxhimin e një faqe WordPress.
 • mbështetje: Ju keni mundësi specifike për mbështetje të WordPress që nuk janë të disponueshme në ofruesit e rregullt të pritjes.
 • Një mjedis i duhur skenik: Gabimet në vend më shpejt sesa bëjnë vizitorët e faqes suaj të internetit.

Ju mund të merrni gjithçka që ju nevojitet për të drejtuar faqen tuaj në maksimum. WP Engine njihet nga industria pritëse si një nga më të mirat në sigurimin e hostimit të menaxhuar të WordPress. Pra, nuk ka me të vërtetë asnjë rrezik në përdorimin ose provimin e shërbimeve të tyre.

Për më shumë informacion në lidhje me WP Engine, shiko faqen e tyre zyrtare të internetit!

CloudWays

cloudways-Woocommerce

CloudWays është një tjetër mrekulli për përdoruesit e WordPress, pasi ato ofrojnë performancë të lartë me një çmim të përballueshëm. Në fakt, ato godasin ekuilibrin e përsosur midis përballueshmërisë dhe funksionalitetit të madh. Ata ofrojnë shërbime hosti të menaxhuara plotësisht, të mbështetur në cloud, të cilat sigurojnë që faqja juaj të jetë sa më shpejtë që mund të jetë. Infrastruktura e tyre është e optimizuar për shpejtësinë, sigurinë dhe performancën e besueshme. Ju mund t’i provoni shërbimet e tyre gjatë një periudhe 30-ditore të garantimit të parave dhe të shihni vetë. Nëse jeni plotësisht të kënaqur me atë që keni marrë, pagesa mujore për shërbimin është vetëm 5 $. Easilyshtë lehtësisht marrëveshja më e mirë që mund të merrni në treg, por a është me të vërtetë një shërbim i besueshëm?

CludWays ka qenë rreth e rrotull që nga viti 2009 dhe që atëherë kanë bërë biznes të mirë. Ata kanë një staf 30+ dhe 8000 klientë që përdorin shërbimin e tyre në 43 vende të ndryshme. CloudWays ndihmoi në lançimin e 25,000+ aplikacioneve në internet në 12,000 serverë, gjë që është mjaft e mahnitshme për një kompani kaq të vogël. Megjithëse nuk janë aq të njohura sa WP Engine, por ata po arrijnë atje.

CludWays rreh hostimin tradicional në shumë mënyra. Për fillestarët, faqja juaj e internetit do të ruhet në shumë servera, jo vetëm në një. Kjo do të sigurojë që është në dispozicion 100% të vitit dhe gjithashtu të sigurojë një shpejtësi të qëndrueshme. Kjo do të thotë që as incidentet fizike nuk mund të dëmtojnë faqen tuaj të internetit dhe do të jenë në internet edhe nëse diçka shkon keq.

Ajo që e bën atë më të shpejtë sesa pritja tradicionale është se zbulon vendndodhjen e klientëve tuaj dhe transmeton përmbajtjen nga një server që është më i afërti me të. Ata gjithashtu përdorin SSD për të përmirësuar performancën e faqes. Por ajo që i bën shërbimet e tyre edhe më të mira është se ato ofrojnë shërbime të menaxhuara edhe për WordPress, Drupal, Magento, Joomla dhe Moodle. Ju mund të jeni të sigurt se faqja juaj e internetit është e sigurt dhe e shëndoshë në dorën e ekspertëve.

Vendosja e llogarisë tuaj, lançimi i faqes tuaj dhe shijimi i tij në performancën e tij kulmore nuk ka qenë kurrë më e lehtë. Nëse i shihni shërbimet CloudWays ‘bindëse, shikoni në faqen e tyre zyrtare!

Kinsta

kinsta-Woocommerce

Kinsta është një tjetër zgjidhje e bazuar në cloud WordPress që është krijuar për biznese të vogla që duan të kursejnë fuqinë e tyre punëtore dhe më mirë që dikush tjetër të menaxhojë faqen e tij të internetit. Ata sigurojnë shtëpi për të ngjashmet me Ubisoft, General Electric dhe Intuit, gjë që flet shumë për sa të besueshme janë ato.

Sidoqoftë, Kinsta është një mundësi e jashtëzakonshme vetëm për sa kohë që po e zgjidhni atë për WordPress. Nëse jeni duke punuar me ndonjë sistem tjetër të menaxhimit të përmbajtjes, jeni më mirë të përdorni CloudWays ose ndonjë kompani tjetër që ofron pritje të menaxhuar për CMS tuaj të zgjedhur. Përndryshe, Kinsta është lehtësisht zgjidhja perfekte për përdoruesit e WordPress.

Unë do ta them edhe një herë, Kinsta është ndërtuar për një qëllim të veçantë, host WordPress ultra të shpejtë dhe të sigurt dhe kjo është pikërisht ajo që ato ofrojnë. Të gjitha tiparet e tyre janë të drejtuara drejt shpejtësisë dhe sigurisë dhe është e vështirë të gjesh një ofrues pritës që është po aq i specializuar sa Kinsta. Arkitektura e tyre e pritjes në cloud është e ndërtuar në të gjithë Google Cloud, e cila siguron që serverët e tyre të jenë të azhurnuar me versionet më të fundit të kornizës dhe se ata kanë mbështetjen maksimale.

Nëse po mendoni të blini shërbimet e Kinsta, ju keni tre mundësi:

 • Fillestar 30 dollarë – Pritja për një instalim të vetëm WordPress, i cili është i përshtatshëm për vizita 20K dhe ka 3 GB hapësirë ​​ruajtjeje
 • Pro 60 dollarë – Ofron pritje për dy instalime në WordPress dhe 40K vizita me 6 GB hapësirë ​​në disk.
 • Biznes 100 dollarë – Siguron pritjen për tre instalime të WordPress që është i përshtatshëm për vizita 100K deri 1.5M dhe ka hapësirë ​​ruajtje nga 10 deri në 120 GB.

Lessshtë e panevojshme të thuhet, Kinsta është e shtrenjtë, por do të duhet të paguani çmimin për një shërbim udhëheqës të industrisë. Pra, nëse i zgjidhni ato për të menaxhuar faqen tuaj në WordPress, nuk do të gaboni, kjo është me siguri.

përfundim

Edhe pse WordPress është drejtuar drejt përdorshmërisë, është një sistem kompleks nën kapuç. Duhet të menaxhohet mirë në mënyrë që të punojë me shpejtësi dhe efikasitet optimale. Ju ose duhet ta bëni vetë, të punësoni një programues në internet ose të blini një shërbim të menaxhuar të hosteve për të trajtuar faqen tuaj. Por nëse dëshironi të përfitoni sa më shumë nga WordPress dhe biznesi juaj, është më së miri nëse do të përfshiheni në optimizimin e tij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map